Powrót
Powrót do działu

Cracovia - Forum kibiców Cracovii

• Regulamin
    • Regulamin
    • Typer Ekstraklasy 2025/26

• Piłka nożna
    • Rozpoczęto 13.07.2025 o 18:07
      Ostatnia aktywność ponad miesiąc temu o 16:37
      44027 wyświetleń
    • Bruno

3.1K
      4.6K
    • ponad miesiąc temu o 23:11
      Post #1727242 23.05.2026 23:11
    Gratulacje dla zwycięzców,a tajemniczemu Panu w żółtym przebraniu dzięki za fajną zabawę ,mnie by się nie chciało..
    • MSC, mariomk, żółta kaczka oraz 2 innych osób lubią to.
    • sterby

20.9K
      23.2K
    • ponad miesiąc temu o 00:18
      Post #1727262 24.05.2026 00:18
    Specjalnie czekałem do ostatniej kolejki, aby zatypować nasze zafajdane 0:0 i wygrać typera ze skutecznością 100%, a te łamagi nawet to zdupcyły. 😉
    • żółta kaczka oraz SaNtO lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 08:32
      Post #1727282 24.05.2026 08:32
    • Edytowany
    Głupia sprawa wyszła, ale muszę dać małą poprawkę... 😂 Uspokajam, to nie tak, że się dużo pozmienia, ale 1 detal i nie daje mi to spokoju, sprostować muszę. Wytłumaczę skąd się wzięła pomyłka - otóż dane do końcowych przygotwywałem sobie wcześniej, z założeniem, że jak przyjdzie czas, to dodam wyniki k#34 i będzie. No i w liście podiumowiczów kolejki zdobywcom podium k#34 dodałem 1 złoty koledze @Andrzej.ksc#2521, srebrny @zgkwl7#10195 i po 1 brązowym @Antoine#30209 i @volker0#4230, ale tylko "jako kolor", natomiast nie dodałem im kolejnego podium do sumy medali kolejki w sezonie. zatem rekordzistą w ilości miejsca na podium jest kolega @zgkwl7#10195 i ma ich 12, a nie 11 jak wczoraj napisałem, @volker0#4230 ma ich 9, a @Andrzej.ksc#2521 i @Antoine#30209 mają po 2 medale kolejki w sezonie 25/26. Przepraszam za zamieszanie, listę we wczorajszym wpisie już zamieniłem i jest prawidłowa, daję ją też poniżej. [b]Alfabetyczna lista zdobywców miejsc na podium kolejki w sezonie 2025/26:[/b] [img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-05/1779602040-963.png[/img] --------------------------------------- Akapicik o samej k#34 jeszcze dodam, bo "po ostatniej" siłą rzeczy bardziej skupiłem się na wynikach generalnych, a naprawdę ona sama w sobie bardzo zasługuje ona na zauważenie. Niesamowita była! 8 dwucyfrówek, kosmiczna średnia - aż 7,5 pkt na typerowicza, 1,13 dokładnego trafienia na głowę, a skuteczność trafień 1x2 liczona dla wszystkich razem wyniosła 60% (59,6% dokładnie). Tak jest, 60% postawionych typów okazało się trafnych w 1x2, to są wyniki ogromnie powyżej "zwyczajowych". Kolega @Andrzej.ksc#2521 to w ogóle odpalił wrotki. [b]Jego 17 pkt to jest indywidualnie najlepszy wynik w całej historii typera![/b] Solo, po prostu samodzielny nr1 ever-ever. Nie ex equo. [b]Indywidualnie. nikt nigdy w typerze na Forum Cracovii nie zdobył tyle punktów w jednej kolejce.[/b] Sportowo pisząc - no to jest "rekord świata" po prostu! Wynik wiekopomny! Sprawdziłem, bo coś mi się kojarzyło, że 17tka już była. Ale nie było. Na 2gim miejscu pod tym względem są @mariomk#17069 (w k#29), @SAFC#12409 (także w k#29) i @zgkwl7#10195 (w k#34) z 14 punktową zdobyczą w kolejce. Przy czym zaznaczam - nie wiem jakie były topowe wyniki za czasów dawniejszych. A do tego wczoraj padł nie tylko "wynik nr1", ale i "wynik ex equo nr2" w historii typera - @zgkwl7#10195 go zdobył. Warto też zauważyć, że @Andrzej.ksc#2521 zanotował 5 dokładnych w takich raczej "mało sprzyjających typowaniu warunkach". Cyfra 5 (trafień dokładnych), taki wynik idzie w świat. Ale ja pozwolę sobie dodać, że on te 5 trafił w kolejce, w której padały wyniki 6-2, 4-0 i 3-2. To nie jest 5 trafień w kolejce gdzie padły same wyniki 1-0 , 1-1 czy 2-1. To jest róznica i to czyni ten wynik naprawdę ultra-wyjątkowym! Chciałem o tym skrobnąć, żeby "generalka" nie przykryła całkowicie "wyniku pojedynczej kolejki". Gratuluję tego wczorajszego kolegom, bo naprawdę super wyniki wykręcili! --------------------------------------- Koledze @mariomk#17069 bardzo dziękuję za miłe słówko. Pozwolę sobie taki żarcik w nawiązaniu do obrazku w awatarze - zastanawiałem się czy kolega nie skwituje żartobliwie swojego zwycięstwa zdaniem [i]"another brick in the wall"[/i]? 😂 Taki żarcik, wybacz, nie mogłem się oprzeć pokusie. Teraz już będzie serio - Kochani to jest sport, wielu z nas odniosło jakieś sukcesy w minionym sezonie i na przestrzeni ostatnich 2 sezonów również. Ale to jest "liga". Typera, owszem, tylko "liga typera", ale jest to bez wątpienia "liga". [b]Mistrz jest w każdym sezonie tylko jeden![/b] Wyróżnień, powodów do radości, dumy, sukcesów jest mnóstwo. Ale mistrz jest zawsze tylko jeden. Są różne aspekty, w których jest ciasno, blisko, różnie można patrzeć... Tym jedynym kryterium gdzie różnica jest największa, najwyraźniejsza, oczywista i zero-jedynkowa jest "wygrać" albo "nie wygrać". Jak się zostaje mistrzem, to się osiąga wynik, który się zapisuje w historii. Miej świadomość proszę, że wczoraj zapewniłeś sobie godne miejsce w historii naszego Forum, jesteś i na zawsze będziesz [b]"Mistrzem typera Ekstraklasy 2025/26"[/b]. Duża sprawa, cieszę się Twoim szczęściem i gratuluję Ci raz jeszcze! PS: mam nadzieję, że skrzynka z privami Ci się wczoraj wieczorem zapchała, a jak nie to że dziś Ci się trochę zapcha 😀 Ciesz się tym, to jest Twoja chwila i to jest fajna chwila. Zapracowałeś na nią 😀
    • Andrzej.ksc, MSC, volker0 oraz GSC lubią to.
    • volker0

2.4K
      194
    • ponad miesiąc temu o 15:40
      Post #1727382 24.05.2026 15:40
    Dzięki za fajną zabawę i wyrazy uznania dla prowadzącego? To jest mistrzostwo świata !!!
    • Jeden9Zero6, HC2008, konserwa oraz 4 innych osób lubią to.
    • żółta kaczka

6.6K
      1.7K
    • ponad miesiąc temu o 19:14
      Post #1727427 24.05.2026 19:14
    [quote]#post1681769 [quote]#post1681766 Zbieram się powoli do typowania, wiadomo jednak że pierwsze kolejki najtrudniejsze i wyniki mogą być zaskakujące. P.s. Przyznam szczerze że wytypowanie przez Koziołka mistrzostwa cwksu mnie zaszokowało 😉[/quote] Mam nadzieję, że nie wygram :D[/quote] Budzik w telefonie mi dziś przypomniał, że miałem plan dzień po sezonie przypomnieć ten wpis 😀 Zatem go ponawiam i muszę przyznać, że bardzo ciekawie się temat rozwinął 😀
    • koziołek lubi to.
    • gwidoniusz

216
      360
    • ponad miesiąc temu o 19:20
      Post #1727430 24.05.2026 19:20
    Gratuluję zwycięzcy! Dziękuję prowadzącemu za pracę.
    • żółta kaczka lubi to.
    koziołek odpiął temat od działu.
      • koziołek

6.4K
        5.4K
      • ponad miesiąc temu o 20:07
        Post #1727440 24.05.2026 20:07
      Mnie najbardziej w całej zabawie zszokowały pozytywnie dwie rzeczy :) - punktowanie zwycięzcy i całego podium - absolutny TOP - mega zaangażowanie organizatora - chyba nigdy nie uczestniczyłem w takiej zabawie gdzie organizator wykazywał tyle chęci do jej prowadzenia.
      • gwidoniusz, żółta kaczka, gronix oraz 7 innych osób lubią to.
      • gwidoniusz

216
        360
      • ponad miesiąc temu o 20:59
        Post #1727457 24.05.2026 20:59
      A ktoś by się podjął pracy związanej z tabelą zwycięzców typera poszczególnych sezonów piłkarskich ?
      • żółta kaczka lubi to.
      • SaNtO

31.3K
        16.7K
      • ponad miesiąc temu o 14:54
        Post #1727599 25.05.2026 14:54
      najważniejsze, że przed wrzo, reszta to szczegół :) gratulacje dla prowadzącego w pierwszej kolejności. no i dla zwycięzców siłą rzeczy również. mimo wszystko typowanie całosezonowe nieco zaskoczyło, sądziłem że marna próbka będzie czynnikiem decydującym jednak. ja bym ponowił takie typowanie w połowie sezonu. myślę, że moje przewidywania 2 miesiące temu, że cwelka skończy sezon przed nami dowodzą mojej eksperckości. pisałem że widziałem ich szatnie po przełamaniu passy porażek i napisałem wtedy, że skończą nad nami. a był to czas gdy wszyscy jeszcze mieliście głowy w chmurach i liczyliście punkty do majstra a cwelka miała spaść z hukiem. No i to oni byli minuty od pucharów a my utrzymaliśmy się dzieki temu, że Dobrzycki przekupił termalicę. czuję się więc tak czy owak zwycięzcą eksperckości a typowanie wyników to jednak tylko zabawa
      • żółta kaczka lubi to.
      • Elwood

1.2K
        529
      • ponad miesiąc temu o 16:27
        Post #1727613 25.05.2026 16:27
      Ja również serdecznie dziękuję Kaczko za tę zabawę. I pod postem Koziołka się podpisuje. Megazaangażowanie prowadzącego!
      • żółta kaczka oraz gwidoniusz lubią to.
      17 dni później
      • MSC

9.3K
        5.2K
      • ponad miesiąc temu o 16:37
        Post #1729658 11.06.2026 16:37
      Jakby ktoś chciał potypować w przerwie wakacyjnej od ligi to w Hyde parku jest wątek typera mundialu.
      • pablo74 oraz mariomk lubią to.

Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!

Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!

Napisz odpowiedź...

Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)

Goście (2)
      • Główna
      • Działy i kategorie