Jagiellonia-Gks 3-1 Piast- Lech 1-1
-
-
Typer Ekstraklasy 2025/26
[quote]#post1681712 Zacznę :)
----------------------------------------------------
Typowanie całosezonowe
1 Legia Warszawa
2 Lech Poznań
3 Raków Częstochowa
4 Jagiellonia Białystok
5 Widzew Łódź
6 Cracovia
7 Motor Lublin
8 Pogoń Szczecin
9 Górnik Zabrze
10 GKS Katowice
11 Piast Gliwice
12 Lechia Gdańsk
13 Korona Kielce
14 Zagłębie Lubin
15 Arka Gdynia
16 Radomiak Radom
17 Wisła Płock
18 Bruk-Bet Termalica Nieciecza
[/quote]
Czy Odwróć tabelę w typerze też działa? :D
[quote]#post1708607 [quote]#post1681712 Zacznę :)
Typowanie całosezonowe
1 Legia Warszawa
2 Lech Poznań
3 Raków Częstochowa
4 Jagiellonia Białystok
5 Widzew Łódź
6 Cracovia
7 Motor Lublin
8 Pogoń Szczecin
9 Górnik Zabrze
10 GKS Katowice
11 Piast Gliwice
12 Lechia Gdańsk
13 Korona Kielce
14 Zagłębie Lubin
15 Arka Gdynia
16 Radomiak Radom
17 Wisła Płock
[/quote]
Czy Odwróć tabelę w typerze też działa? :D[/quote]
Hmmm, zaintrygowałeś mnie, przyznam. Z czystej ciekawości policzę Ci "na ten moment" w wersji tak jak zatypowałeś i odwrotnej i porównam które lepsze. Ale jutro.
No co ty :) chyba , że nie masz co robić :)
[quote]#post1708619 No co ty :) chyba , że nie masz co robić :)[/quote]
Sprawdzić wynik dla "koziołek" a potem dla "kełoizok" i porównać który z tej pary jest lepszy to jest 3 min roboty, no... w porywach 4. A temat ciekawy. Tylko na laptopie z danymi muszę być, jutro go odpalam i tak, więc zerknę.
pewnie i tak by człowiek nic nie trafił w tej kolejce więc jakoś nie szkoda, że zaspałem :)
TBB 0-3 Cracovia
Radomiak 3-0 Arka
typy dodatkowe
Piast – Lech 0:1
Jagiellonia – Katowice 2:1
[quote]#post1708607 [quote]#post1681712 Zacznę :)
Typowanie całosezonowe
1 Legia Warszawa
2 Lech Poznań
3 Raków Częstochowa
4 Jagiellonia Białystok
5 Widzew Łódź
6 Cracovia
7 Motor Lublin
8 Pogoń Szczecin
9 Górnik Zabrze
10 GKS Katowice
11 Piast Gliwice
12 Lechia Gdańsk
13 Korona Kielce
14 Zagłębie Lubin
15 Arka Gdynia
16 Radomiak Radom
17 Wisła Płock
[/quote]
Czy Odwróć tabelę w typerze też działa? :D[/quote]
Hmmm, sprawdziłem i... chyba Cię zaskoczę. Fakt, Legia w strefie spadkowej (dałeś #1), Widzew też (dałeś #5), ale to są "rodzynki". Jakby "odwrócić tabelę" to reszta typów sprawia, że jednak "oryginalne typowanie" daje Ci nieco lepszy wynik niż "jakby odwrócić tabelę".
Do przeliczania nie odwracałem tabeli, tylko Twoje typy wziąłem "tył do przodu" (są wpisane jako kełoizok)- matematycznie to daje identyczny efekt, a wtedy jestem w stanie porównać Cię z innymi typerowiczami. Oczywiście "tabela ligi na teraz" nie jest równa, są zaległe spotkania, a nawet k#19 jest w toku, no ale policzyłem dla takiej jaka jest na dziś rano. Poniżej wyniki "gdyby była taka jak teraz". Fakt, masz nienajlepszy wynik, ale jakby Cię wziąć "tył do przodu" to wyjdzie niższy (choć i tak nie najniższy - obydwa Twoje wyniki podświetliłem na niebiesko).
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-37962226.png[/img]
-----------------------------------------------------
Przy okazji pozwolę sobie wrzucić zapowiedź dwóch zaległych spotkań na wtorek i środę, oraz zestawienie kto i jakie typy na te spotkania ma wpisane.
wtorek, 3 lutego
[b]Piast Gliwice - Lech Poznań[/b] (przeniesiony z k#04 11.08)
środa, 4 lutego
[b]Jagiellonia Białystok - GKS Katowice[/b] (przeniesiony z k#16 23.11)
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-59803886.png[/img]
Piast – Lech 1:1
Jagiellonia – Katowice 2:0
Piast - Lech 0-0
Piast – Lech 1:1
Jagiellonia – Katowice 2:2
Piast - Lech 1:2
Jagiellonia - Katowice 2:1
Sory że tak późno ale dorzucam też swoje typy
Bruk bet 1-2 Cracovia
Radomiak 3-0 Arka
Piast - Lech 1:3
Jagiellonia - Katowice 2:2
Po raz pierwszy, od kiedy bawię się w typera, trafiłem idealnie wynik Cracovii 🙂
- Edytowany
[quote]#post1708796 Po raz pierwszy, od kiedy bawię się w typera, trafiłem idealnie wynik Cracovii 🙂[/quote]
I to trafiłeś "z przytupem", bo właśnie tym dokładnym przekroczyłeś "setkę" w sezonie 😀 Gratuluję! Zaraz dam wyniki.
Piast - Lech 1:0
[b][h2]Kolejka #19 – wyniki[/h2][/b]
Dwa miesiące prawie nie publikowałem piłkarskich wyników typera… trochę wyszedłem z wprawy, wiec dziś mogą być takie trochę „rozruchowo-treningowe wyniki”, uprzedzam 😀 Pasjonująca kolejka za nami – bez żadnych remisów, do tego nowi typerowicze (witam!), kilka zaskakujących wyników… nawet prądu w Radomiu brakło (tego akurat nikt nie postawił, a to by dość ciekawy typ był). No i Pasy wygrały do kompletu 😁 Trzy najważniejsze sprawy na początek:
- typy na odwołany mecz w Radomiu zachowuję, będą przeklejone na 2gi termin, będzie oczywiście wolno zmienić typ (właściwie w każdej chwili do faktycznego rozpoczęcia meczu można – bonus dla tych co zaspali)
- zanim zatypujecie kolejkę #20 pamiętajcie proszę, że we wtorek ([b]CZYLI JUŻ JUTRO![/b]) i w środę będą 2 zaległe mecze z jesieni
- nie umiem dodać odnośnika do loginu kolegi @Pasiak_NCE, co może sugerować jakiś problem z logowaniem (?) – na wszelki wypadek przypominam: typy można przysyłać po prostu na maila, ja nie wnikam w żadne formalne kwestie „istnienia / nieistnienia / kolejnego nicku / cokolwiek innego na Forum”. Zawsze można typy na maila przysłać (zoltakaczka@interia.pl), proszę się tylko podpisać, że „to ja typerowicz XYZ”, żebym wiedział komu zapisać i typ punktować będzie
No… a teraz sprawy bieżące. News numer jeden to nowy lider – gratulacje dla kolegi @mariomk#17069 Jeśli idzie o kolejkę tak całościowo… wiecie, no bardzo ciężko ją porównywać, bo tu mieliśmy takie combo – i odwołany mecz był, i niektórzy z nas „lekko zaspali”, i to że pierwsza kolejka po przerwie to taka nie do końca przewidywalna, a i pogoda dołożyła swoje… No ale wyróżnić coś zawsze się da, a jak w jakimś meczu mało kto trafia, to ten kto przewidział dobrze ten jest gość. Mamy takie unikaty – 0-2 w Lubinie kolega @october#39207 trafił, 3-1 Jagiellonii @Bruno#9389, a 2-1 w Płocku @awaria#13548 i @Jeden9Zero6#42513. Z takich dokładnych wydawać by się mogło, że najtrudniejsze było 1-2 Legii, ale ja to chyba tą Legię po prostu przeceniam, bo tu aż 3 dokładne typy były - brawa dla kolegów @Bruno#9389, @october#39207 i @Pasiak_NCE. W Poznaniu chyba też duża niespodzianka padła. Dokładnie nikt nie trafił, ale tu sam typ na wygraną Lechii to jest chyba duży wyczyn – zapunktowali @GSC#6507, @LucasProkoS#42360 i @RZ1975#42459. Warto także zauważyć, iż koledzy @RZ1975#42459 i @marcinesz#3917 osiągnęli 100 pkt w sezonie! Gratuluję!
Kolejkę wygrywają ex equo @october#39207 i @wrzo.ksc#2514, w 1x2 ponad połowę zanotowali @Jeden9Zero6#42513 i @Pasiak_NCE (przy okazji podium kolejki – świetny debiut, gratuluję!), a w typach dokładnych z wynikiem dwóch trafień przewodzą w kolejce @0Asik#8365, @Bruno#9389, @Krzysieksc#87, @october#39207 i @wrzo.ksc#2514. Nowym liderem klasyfikacji generalnej jak już wspomniałem - @mariomk#17069. Brawa dla najlepszych!
Pod wynikami rozpiska zarówno na 2 spotkania na wtorek i środę, kolejki #20 oraz żeby każdemu ułatwić alfabetyczna lista postawionych typów na wtorek i środę.
[b]Arkusz do pobrania:[/b]
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1MeUyDXr6C88lqcQd2nl3C8u5pl1QiT4N_4VjDbDDRbg/edit?usp=sharing
[b]Klasyfikacja kolejki #19:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-46074987.png[/img]
[b]Trafienia 1x2:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-54597932.png[/img]
[b]Dokładne trafienia:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-49432238.png[/img]
[b][h2]Klasyfikacja generalna:[/h2][/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-99596953.png[/img]
--------------------------------------
wtorek, 3 lutego
Piast Gliwice - Lech Poznań (przeniesiony z k#04 11.08)
środa, 4 lutego
Jagiellonia Białystok - GKS Katowice (przeniesiony z k#16 23.11)
kolejka #20
piątek, 6 lutego
Korona Kielce – Zagłębie Lubin
Lechia Gdańsk – Cracovia
sobota, 7 lutego
Arka Gdynia – Legia Warszawa
Jagiellonia Białystok – Motor Lublin
Górnik Zabrze – Lech Poznań
niedziela, 8 lutego
Pogoń Szczecin - Bruk-Bet Termalica Nieciecza
Raków Częstochowa – Radomiak Radom
GKS Katowice – Widzew Łódź
poniedziałek, 9 lutego
Piast Gliwice – Wisła Płock
Życzę wielu trafień!
--------------------------------------
Poniżej alfabetyczna lista typów na wtorek i środę zapisanych na ten moment (poniedziałek, g.21:00):
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2026-02/image-png-21605837.png[/img]
Piast - Lech 2-1
Jaga - Gieksa znowu przełożony....
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)