I naszym forumowym Narcyzem😉
-
-
Luka Elsner - nowy trener Cracovii 25/26 - taktyka, wyniki, rozwiązania
Legendą mimo, że do gabloty nic nie włożył :)
Ciekawe czy ktoś będzie miał jaja by zapytać dziś na konferencji o to całe zamieszanie
Wygraj dwa mecze Wisła i GKS Katowice i na 99% utrzymanie. Wtedy podziękować i wziąść trenera z Polski.
Elsner pod względem podejścia do pracy zaczął mi teraz przypominać tego Rumuna Constantina Galcę, który kiedyś był w Radomiaku. Obaj z przeszłością w ligach top 5, obaj z ambicjami, ale gdy nie idzie, to od razu by się pożegnali, bo to i tamto. Trenerzy z zagranicy mają dużo mniej wyrozumiałości dla wewnątrzklubowego bałaganu. Sądzę, że na ich miejscu większość trenerów z Polski nawet by nie zauważyła, że jest jakiś problem. Inna mentalność, nastawienie, oczekiwania.
potem Ty plujesz na jego nazwisko a nie na trubalskiego. nic więc dziwnego że szanujący się trenerzy nie chcą firmować burdelu swoim nazwiskiem
Atmosfera w Cracovii robi się coraz bardziej napięta. Z uzyskanych przez nas informacji wynika, że we wtorek doszło do rozmowy Luki Elsnera z Robertem Platkiem. Trener, choć jest rozczarowany podejściem działaczy, nadal będzie pracował z zespołem.
Jak słyszymy, trener "Pasów" jest rozczarowany podejściem działaczy i sprzedażą dwóch czołowych piłkarzy. We wtorek rozmawiał z właścicielem klubu Robertem Platkiem, lecz zamierza pracować dalej.
Mimo napiętej sytuacji Elsner normalnie przygotowywał zespół do kolejnego spotkania. Sygnały niezadowolenia, które wysyła, są też chęcią potrząśnięcia drużyną przed najbliższymi, ważnymi meczami.
Czytaj dalej pod linkiem: https://www.meczyki.pl/newsy/pilka-nozna/nowe-wiesci-ws-trenera-cracovii-odbyl-wazne-spotkanie-nasz-news/296656
[quote]#post1715363 Elsner pod względem podejścia do pracy zaczął mi teraz przypominać tego Rumuna Constantina Galcę, który kiedyś był w Radomiaku. Obaj z przeszłością w ligach top 5, obaj z ambicjami, ale gdy nie idzie, to od razu by się pożegnali, bo to i tamto. Trenerzy z zagranicy mają dużo mniej wyrozumiałości dla wewnątrzklubowego bałaganu. Sądzę, że na ich miejscu większość trenerów z Polski nawet by nie zauważyła, że jest jakiś problem. Inna mentalność, nastawienie, oczekiwania.[/quote]
A ja myślę, że nie tak się umawiał ( transfery- przyjścia odejścia). Ktoś mu coś naobiecywał i się nie wywiązał. Nie chce dalej firmować tego bałaganu swoim nazwiskiem.
Trener na początku konferencji odniósł się do spekulacji odnośnie odejścia z klubu.
W poniedziałek rozmawiał z Płatkiem, w trakcie rozmowy zaproponował rezygnację, klub ją odrzucił lecz udało im się dojść do porozumienia i pracują dalej.
Z pierwszej wypowiedzi trenera można wysnuć dwa wnioski:
1. postraszył odejściem w zw. z niewywiązaniem się z obiecanych mu warunków i został zapewniony, że będzie miał kadrę wzmocnioną
albo
2. w grę weszły jakieś kary umowne......
@koziołek#3702 jesteś pewny że nic nie wsadził do gabloty? 😁
Ręki nie dam sobie uciąć ale Clepardia może zdobyła coś lokalnego :)
Wygląda mi na to, że potrenuje Pasy, ale tylko do końca rundy.
Ja tylko nie rozumiem, dlaczego zaden dziennikarzyna nigdy nie pyta o to
- co Glikiem ? Jest zrdowy i w pelni sil ? Dlaczego nie gra?
Co z Charpentierem - urwali mu noge, trenuje czy nie trenuje i co sie z nim dzieje ?
Dlatego, że to przytakiwacze.
@PAS#6 to pewnie będzie zależało od wyników. Ma kontrakt.
Tak czy siak po sezonie najpóźniej nowy trener, wyprzedaż i trwanie.
Najpierw to trzeba się utrzymać...
[quote]#post1715371 Z pierwszej wypowiedzi trenera można wysnuć dwa wnioski:
1. postraszył odejściem w zw. z niewywiązaniem się z obiecanych mu warunków i został zapewniony, że będzie miał kadrę wzmocnioną
albo
2. w grę weszły jakieś kary umowne......[/quote]
Albo decyzyjnosc w transferach lub cos w tym klimacie
[quote]#post1715379 Tak czy siak po sezonie najpóźniej nowy trener, wyprzedaż i trwanie.[/quote]
uff już się bałem, że coś się może zmienić
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (9 użytkowników)
Goście (9)