przy odrobinie szczescia moglismy wygrac nawet conajmnie 6-2
-
-
Cracovia vs Gornik Zabrze, sobota 24 sierpnia, 17:30
VAR odebrał nam wyższe zwyciestwo i Lidera
"Kontrowersje" - w Canal + wszyscy uznali że Czerwona Kartka dla Szromika - Górnik w 8 bez Bramkarza /wykorzystane zmiany/
[quote]#post1639025 VAR odebrał nam wyższe zwyciestwo i Lidera
"Kontrowersje" - w Canal + wszyscy uznali że Czerwona Kartka dla Szromika - Górnik w 8 bez Bramkarza /wykorzystane zmiany/[/quote]
Z tym to bez przesady.
1. Żeby być liderem, to w ciągu tych kilku minut musielibyśmy strzelić dwie bramki, nie wiadomo czyby się udało - gorąco było poza tym...
2. Myślę, że to jednak nie VAR, a pan sędzia, któremu się zrobiło żal Górnika.
3. Konsekwencje tego braku trzeciej czerwonej mogłyby być inne i to byłaby granda - niby grają 9 na 11, ale to tylko jedna bramka różnicy, a zdarzają się dziwne rzeczy - że przypomnę 2018/19, Wisła Płock, jest 2:2, gramy 11:9 i karny w 90 minucie i przegrywamy. Na szczęście tak się nie stało.
Przy okazji - dwóch naszych w jedenastce kolejki! Ale zdziwiłem się brakiem Kapustki, to co zrobił przy bramce dla Legii to absolutny majstersztyk. Szkoda że dla Legii...
na youtube meczyki teraz leci transmisja na pewno bedzie o Pasach
- Edytowany
[quote]#post1639061 na youtube meczyki teraz leci transmisja na pewno bedzie o Pasach[/quote]
Jagoda, stylówka ala Leon Zawodowiec 😂
ten jeden nas wytypował do czarnego konia
[quote]#post1639025 VAR odebrał nam wyższe zwyciestwo i Lidera
"Kontrowersje" - w Canal + wszyscy uznali że Czerwona Kartka dla Szromika - Górnik w 8 bez Bramkarza /wykorzystane zmiany/[/quote]
Ta sytuacja dla końcowego wyniku nie miała żadnego znaczenia.... Ja porównuję ją do sytuacji w meczu gwardzistów z Arką, kiedy piłkarz Arki uniknął czerwonej kartki za faul taktyczny w sytuacji sam na sam gwardzisty, gdy piłka przez przypadek trafiła do Rodado, który w idealnej sytuacji trafił w poprzeczkę. Zastosowane prawo korzyści nie pozwalało w tej sytuacji pokazać piłkarzowi Arki czerwonej kartki. W przypadku naszego meczu z Górnikiem sytuacja była bardzo podobna, bo po tej interwencji bramkarza Górnika piłkę przejął Van Buren i też w dobrej sytuacji spudłował... Trzeba obejrzeć obydwie sytuacje żeby dostrzec podobieństwo.... Czy sędzia tak to zinterpretował, czy nie zauważył ręki, to tylko on wie...
Nie słuchaj co "klepie" Kaziu W. w czasie transmisji jeszcze Wisły
VAR jest od "Czerwonych" kartek i w meczu Cracovii nie zareagował.
Psiarnia mnie nie interesuje.
Oglądnij dzisiaj Ekstraklasa po godzinach /21.00/ będą dzisiaj mówić o tej sytuacji
Ale sędzia musi wyraźnie pokazać - widziałem przekroczenie przepisów, jest korzyść, grajcie dalej. A sędzia zgłupiał.
[quote]#post1639085 [quote]#post1639025 VAR odebrał nam wyższe zwyciestwo i Lidera
Ta sytuacja dla końcowego wyniku nie miała żadnego znaczenia.... Ja porównuję ją do sytuacji w meczu gwardzistów z Arką, kiedy piłkarz Arki uniknął czerwonej kartki za faul taktyczny w sytuacji sam na sam gwardzisty, gdy piłka przez przypadek trafiła do Rodado, który w idealnej sytuacji trafił w poprzeczkę. Zastosowane prawo korzyści nie pozwalało w tej sytuacji pokazać piłkarzowi Arki czerwonej kartki. W przypadku naszego meczu z Górnikiem sytuacja była bardzo podobna, bo po tej interwencji bramkarza Górnika piłkę przejął Van Buren i też w dobrej sytuacji spudłował... Trzeba obejrzeć obydwie sytuacje żeby dostrzec podobieństwo.... Czy sędzia tak to zinterpretował, czy nie zauważył ręki, to tylko on wie...[/quote]
Nie jestem pewien ale chyba jest przepis mówiący, że przy przewadze trzech zawodników,
jest automatyczny walkower i zespołowi grającemu w komplecie przypisuje się trzy punkty i wynik 3:0.
- Edytowany
Po pewnego rodzaju przewinieniach sędzia, nawet jeśli "puścił grę" stosując prawo korzyści, powinien wrócić do sytuacji i ukarać zawodnika kartką (a czerwoną już na pewno, tak sądzę). Tu było ewidentne przewinienie, ewidentna czerwona kartka. Tak też powiedzieli w C+. Myślę (oczywiście to tylko przypuszczenie) że na VAR mu to powiedzieli (a może on to sam zauważył?) Gdyby podszedł do monitora, to wg mnie[b] musiałby [/b] dać czerwoną bramkarzowi. Ale pewnie zdawał sobie z tego sprawę i nie chciał "dobijać leżącego" trzecią czerwoną... W Canal + Liga + ekstra stwierdzili, że to nie powinno mieć znaczenia. Powiedzieli też, że druga jak najbardziej zasłużona a pierwsza w ogóle bezdyskusyjna i nie ma co o tej pierwszej mówić. Ciekawe, czy to oglądali ci mędrkowie, którzy na 90minut i weszło piszą w komentarzach, że pierwsza kartka "z powietrza" i że normalnie walczyli bark w bark (ktoś tam skomentował, że ciekawa walka "bark w bark" gdy Kallman jest przed obrońcą). Ciekawe też, co na to ten komentator meczu z C+, który skomentował, że Kallman dodał od siebie...
[b]Edycja z 26.08.2024 o godz. 17:37 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1639094
Nie jestem pewien ale chyba jest przepis mówiący, że przy przewadze trzech zawodników,
jest automatyczny walkower i zespołowi grającemu w komplecie przypisuje się trzy punkty i wynik 3:0.
[/quote]
Przy braku czterech. Na ośmiu się gra, na siedmiu nie. To była tak z ćwierć wieku temu taka sytuacja - Legia grała z Górnikiem w Warszawie, rozgrywki były na ukończeniu, mecz był istotny dla układu tabeli, sędzia sędziował pod Legię. Wyrzucił z boiska jednego z Górnika, a mimo to Górnik strzelił i prowadził 1:0. W drugiej połowie Górnik dalej prowadził, i wtedy sędzia drukował na potęgę - wyrzucił jeszcze dwóch (!) i wtedy Legia jakoś sobie w końcu poradziła. Przekręt był widoczny na kilometr, a mecz był w telewizji... I była tak sytuacja, że jeden z Górnika wtedy nieładnie sfaulował, podbiegł do sędziego i powiedział "ja to zrobiłem specjalnie, proszę mi pokazać czerwoną kartkę". Ale sędzia tego nie zrobił. Nie pamiętam, co to był za sędzia, ale sprawa była bardzo głośna, przekręt widoczny, ale nikt nie wyciągnął żadnych konsekwencji,.
[quote]#post1639094 [quote]#post1639085 [quote]#post1639025 VAR odebrał nam wyższe zwyciestwo i Lidera
Ta sytuacja dla końcowego wyniku nie miała żadnego znaczenia.... Ja porównuję ją do sytuacji w meczu gwardzistów z Arką, kiedy piłkarz Arki uniknął czerwonej kartki za faul taktyczny w sytuacji sam na sam gwardzisty, gdy piłka przez przypadek trafiła do Rodado, który w idealnej sytuacji trafił w poprzeczkę. Zastosowane prawo korzyści nie pozwalało w tej sytuacji pokazać piłkarzowi Arki czerwonej kartki. W przypadku naszego meczu z Górnikiem sytuacja była bardzo podobna, bo po tej interwencji bramkarza Górnika piłkę przejął Van Buren i też w dobrej sytuacji spudłował... Trzeba obejrzeć obydwie sytuacje żeby dostrzec podobieństwo.... Czy sędzia tak to zinterpretował, czy nie zauważył ręki, to tylko on wie...[/quote]
[/quote]
"Zawody nie mogą być rozpoczęte lub kontynuowane, jeśli choć jedna z drużyn ma w swoim składzie mniej niż siedmiu zawodników."
Dawno nie zagraliśmy takiego meczu , 2 głupie stracone bramki , a mimo wszystko zawsze potrafili się podnieść , najlepszy mecz Al amariego , gra Hasicza czy Rózgi miód na oczy , jednak tego 2 nie można zagłaskać m bo było dużo perełek które miały super wejścia a potem ginęły
[quote]#post1639127 ... było dużo perełek które miały super wejścia a potem ginęły...[/quote]
Jakie to mieliśmy te perełki które potem zaginęły?🤓
[quote]#post1639088 Nie słuchaj co "klepie" Kaziu W. w czasie transmisji jeszcze Wisły
VAR jest od "Czerwonych" kartek i w meczu Cracovii nie zareagował.
Psiarnia mnie nie interesuje.
Oglądnij dzisiaj Ekstraklasa po godzinach /21.00/ będą dzisiaj mówić o tej sytuacji[/quote]
Staram się być zawsze obiektywny w sytuacjach kontrowersyjnych bez względu na czyją jest korzyść... Niektóre mecze gwardzistów oglądam, kibicując ich rywalom rywalom, miedzy innymi ten z Arką.... W opisanej przeze mnie sytuacji w meczu Gwardia - Arka komentatorzy płakali, że piłkarz Arki nie otrzymał czerwonej kartki ale ostatecznie uznali, że sędzia postąpił prawidłowo, bo zastosował wcześniej przywilej korzyści i piłkarz Arki otrzymał tylko żółtą kartkę a gra zaczynała się od bramki (analizował to jeszcze przez VAR).... Porównałem tą sytuację do tej z naszego meczu, bo faktycznie była bardzo podobna...
Kiedyś tak właśnie Cracovia grała i na to czekałem .... Patrzysz z przyjemnością i oczy nie krwawią!
CRACOVIA PANY!!!
[quote]#post1639133 [quote]#post1639127 ... było dużo perełek które miały super wejścia a potem ginęły...[/quote]
Jakie to mieliśmy te perełki które potem zaginęły?🤓 [/quote]
Rakoczy , Knap , Myszor przykład z najświeższej historii . Kapustkę do tego można dodać , bo po odejściu od nas całkowicie przepadł , Była reprezentacja transfer do mistrza Anglii a potem upadek .
nie dodałes Piatka ale pamietam szwajdycha np
[quote]#post1639143 nie dodałes Piatka ale pamietam szwajdycha np[/quote]
Pawłowi karierę spierdolił wąsaty nieudacznik wuefista!!! Szkoda bo Paweł mógł grać na najwyżym poziomie ...
- Edytowany
[quote]#post1639140 [quote]#post1639133 [quote]#post1639127 ... było dużo perełek które miały super wejścia a potem ginęły...[/quote]
Jakie to mieliśmy te perełki które potem zaginęły?🤓 [/quote]
Rakoczy , Knap , Myszor przykład z najświeższej historii . Kapustkę do tego można dodać , bo po odejściu od nas całkowicie przepadł , Była reprezentacja transfer do mistrza Anglii a potem upadek .[/quote]
Knap i Myszor to perełki porównywalne do Rózgi???
Rakoczy zaginął ?- mimo że to jest etatowy Reprezentant Polski młodzieżówek i cały czas młody chłopak, albo upadek Kapustki? - uczestnik Euro, a nawet teraz MP z Legią i czołowy jej zawodnik czy to się komuś podoba czy nie.
A ze starszej przeszłości jakie to perełki były?
[b]Edycja z 26.08.2024 o godz. 19:05 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1639143 nie dodałes Piatka ale pamietam szwajdycha np[/quote]
Piątek też upadek???😆 😆 😆
Milan, Genoa, Reprezentacja Polski, nawet teraz ścisła czołówka w Turcji.
Ludzie, lodu na głowe!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)