[quote]#post1666746 Wygląda na to, że akces do spadku zgłaszają Lechia, Śląsk, Zagłębie, Puszcza i Stal, a następny Widzew uciekł na 5 punktów. Ciekawe, że z całą piątką będziemy jeszcze grali w tym sezonie. Normalnie grając z dołem tabeli można oczekiwać lepszych wyników, ale w przypadku naszej dyspozycji mam obawy. No chyba, że po przerwie na kadrę nie poznamy naszych piłkarzy i będziemy przecierać oczy ze zdumienia 😲[/quote]
mnie to boli, ze przy widocznym nieudacznictwie przemielonym z tuwimisizmem, bedziemy rozdawac karty w tej rozgrywce, i bedziemy to robic dając dupy - brzydzi mnie to, szczególnie w kontekscie ulatwiania życia betonom czy Śląskowi, reszta mnie średnio wali, ale oglądanie kolejnych porażek to nie moja wymarzona wizja na w sumie 1/3 sezonu
-
-
Sytuacja w tabeli. Walka o mistrza, puchary utrzymanie.
Zaczynaliśmy rundę z nadziejami na pokonanie Rakowa i wejście do czołówki lgii skończyło się remisem i początkiem równi pochyłej dół.
W tej rundzie Raków 16punktów Cracovia 7punktów /oni mają prezesa z "Psiarni" my z Widzewa/ WSTYD za jedno i drugie.
Dobra, ale z Górnikiem na wyjeździe wygrali. Nie każdemu się to udaje.
Ewidentnie coś jest nie tak. Przerwa teraz to sprawdzian dla prezesa i trenera, jak z tego wyjdą.
A co do tego kto skąd jest, to mam dwie myśli:
1. Za wyjątkiem kilku gości z pierwszego Stawowego, pięterko nie pozwoliło na wychowanie wiernych Klubowi, związanych z nim od lat, którzy płynnie przejmą stery na coraz wyższych stanowiskach -> no, to bierzemy najemników.
2. Przykłady można mnożyć, ale najbliższy to Surma. Wiadomo skąd był, wiadomo gdzie grał. Chyba ichni kibice nie mogą narzekać na to, co prezentował...
Czekaj, ale co Surma bo nie łapię?
Z Górnikiem po samobóju z Rakowem po fartostrzale i co to mówi o jakości gry.
- Edytowany
@janczer#558 skoro Surma grał jako najemnik u wroga i dawał radę, to znaczy że na innych poziomach (prezes, trener) to może działać w przeciwnym kierunku.
Dopóki ktoś nie jest psem typu małpecki, a chce uczciwie robić robotę i w dodatku ma dobry warsztat, nie ma co zamykać drzwi... Na ludzi z gts bym uważał, ale wypominanie prezesowi Widzewa nie ma sensu.
Światowy futbol zna przypadki transferów do wroga, skoro sami nie wychowaliśmy kadr, to trzeba ich skądś brać, nie ?
A, bo już myślałem, że Surma coś u nas robi i zgłupiałem
Co do podejścia do piłkarzy, działaczy, trenerów z milicyjną przeszłością pełna zgoda.
Co innego Małecki, co innego jakiś Hiszpan czy Albańczyk, który przez półtora roku reprezentował ich barwy.
A działacze którym płacili za wykonanie konkretnego zadania i jeszcze ich wydymali (znaczy milicja ich a nie oni milicję) na koniec? To już w ogóle nie ma tematu.
Tylko że tego Surmę to oni po jego odejściu tak niezbyt kochali zdaje się 😁
Surma to syn "naszego" Fredka Surmy i brat Filipa którzy są Cracusami
Filipek nie jest.
Filip podobnie jak Lukasz jest kibicem gts
ale reszta rodziny Pasiacka (wujek Lukasza i Filipa robił mi remont i Pasiak jak się patrzy :) )
Filip nawet był u nas asystentem trenera /od analiz/ w pierwszej drużynie tylko nie pamietam przy którym trenerze.
i na pewno jest Cracusem.
To ten co mu się tekst hymnu nie podoba?
[quote]#post1666855 Surma to syn "naszego" Fredka Surmy i brat Filipa którzy są Cracusami[/quote]
Wujkiem Filipa i Łukasza był śp. brat Fredka, ksiądz Henryk Surma, kapelan Cracovii.
Myślę - nie znam - że nawet jeśli Filip i Łukasz są kibicami Gwardii, to Cracovię też lubią. Ja naprawdę znam całą masę ludzi, którzy kibicują Gwardii, ale Cracovii też kibicują - wtedy, gdy nie gra z Gwardią. "W drugą stronę" chyba nikogo takiego nie znam... No, ale sobie Gwardia przez lata zasłużyła.
11 dni później
No to cel osiągnięty /Utrzymanie pewnę/ i nie ma szans na pierwszą 3-kę.
Możemy zacżąć snuć plany na przyszły sezon.
p.s.
dawno tak szybko nie osiągneliśmy "Celu" Brawo tak trzymać w następnych latach.
Jagiellonia zdechła już,dogonimy ich i będą puchary.😉
Lech też zdechł więc są szanse
Musielibyśmy zobyć min. 20 punktów w 8 meczach a 41 zdobyliśmy w 26 meczach.
Ale dziś w 30 minucie nastąpił oficjalny koniec kryzysu. Teraz będziemy lać wszystkich jak leci.
Filip surma 100% pies.
Poza tym moim zdaniem lecą Zagłębie, Stal i Puszcza.
My kończymy na miejscu 4 lub 5,
[quote]#post1667735 Musielibyśmy zobyć min. 20 punktów w 8 meczach a 41 zdobyliśmy w 26 meczach.[/quote]
Albo oni stracić;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)