Katowic ze Stalą nie typuję bo mecz już trwa
Lech Poznań - Widzew Łódź 3:1
Motor Lublin - Lechia Gdańsk 2:1
Cracovia - Raków Częstochowa 4:2
Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1:0
Górnik Zabrze - Puszcza Niepołomice 1:1
Jagiellonia Białystok - Radomiak Radom 1:0
Legia Warszawa - Korona Kielce 2:0
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice 1:1
-
-
Typer Ekstraklasy 2024/25
Kurde, spóźniłem, więc zaczynamy od dzisiejszych meczów:
Motor Lublin - Lechia Gdańsk 2:1
Cracovia - Raków Częstochowa 1:1
Pogoń Szczecin - Zagłębie Lubin 1:1
Górnik Zabrze - Puszcza Niepołomice 3:0
Jagiellonia Białystok - Radomiak Radom 1:0
Legia Warszawa - Korona Kielce 3:0
Śląsk Wrocław - Piast Gliwice 2:2
Ok, 5 spotkań kolejki #19 za nami, poniżej wyniki cząstkowe.
.
Klasyfikacja kolejki #19 (po 5 z 9 spotkań):
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-23196628.png[/img]
.
Klasyfikacja generalna:
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-41654861.png[/img]
.
można to odpiąć? nikt nie czyta podpiętych tematów
- Edytowany
Lajkonik może , w dodatku GLOBALNIE.
- Edytowany
A czemu niby ludzie mieliby nie czytać podpiętych tematów?
Ja czytam (w sensie otwieram) wszystko co jest podświetlone - w znaczeniu zaznaczone nowe posty.
Co do Lajkonika, to chyba mu się przykro zrobiło, że się z niego śmialiście, albo się obraził, bo wątku na Widzew nie założył.
No chyba, że go globalnie odpiął i jest gdzieś nisko. Nie sprawdzałem.
To kto zakłada wątek meczowy?
no to tylko Leszeczek i kilka osób, które ma czas czyta podpięte tematy. mnie podpięte nie interesują. chyba nigdy w nich nie byłem. przez to przeoczyłem temat typera. podpięcie tematów ma sens gdy:
[list-b]
są to tematy w których się nie pisze ale coś tam się sprawdza
są to tematy statystyczne uzupełniane co jakiś czas
nie chcemy by zniknęły w morzu postów bo są w miarę istotne
[/list-b]
jeśli temat żyje swoim życiem (a typer żyje i ma się dobrze) to sam się podbija i nie trzeba go sztucznie (przez podpięcie) podtrzymywać przy życiu
- Edytowany
Ja tylko napiszę żeby była jasność - w temacie "przypięcia / nieprzypiecia" jestem w 100% niczym każdy polityk w czasie kampanii wyborczej - tzn nie mam w ogóle żadnego swojego zdania, nawet nie wiem o co chodzi (nie tylko nie wiem dokładnie, ale nie wiem kompletnie i w ogóle), nie rozumiem tematu, ani nie ogarniam i nie potrafię samodzielnie podać żadnych argumentów "za" i "przeciw". Kompletnie nie wiem co z tego (tzn z przypięcia lub nieprzypięcia) wynika, na co się to przekłada (lub nie przekłada) ani też jakie mogą być konsekwencje "jednego" oraz "drugiego". Za to w pełni całym sobą jestem gotów poprzeć dowolną wersją za którą stanie większość wyborców i być jej gorącym orędownikiem, a nawet ogłosić, że przecież od zawsze tak właśnie chciałem 😀
Mówiąc wprost - kurka wodna... no naprawdę nie wiem, ale jak ustalicie "większość" to ja to poprę czy też zawnioskuję. Jeśli jest jakiś dylemat albo potrzeba - czuj się w pełni władny rozpisać ankietę kolego SaNtO, tzn wiem, że ja też bym mógł ją założyć, ale... no zwyczajnie nie umiem (tu mogę ponowić metaforę ze statystycznym politykiem od której zacząłem i dodać że to jest tak jak oni w większości zapewne nie umieliby zrobić zwykłych zakupów, a o cenach gadać lubią).
[quote]#post1660077 ... jeśli temat żyje swoim życiem (a typer żyje i ma się dobrze) to sam się podbija i nie trzeba go sztucznie (przez podpięcie) podtrzymywać przy życiu...[/quote]
No i tutaj znów muszę się zgodzić. I odrobinę zaprzeczę sobie. Do typera nie zaglądam, bo nie biorę w nim udziału, ale nie ma na to wpływu to czy jest przypięty czy nie.
Dla Pana Jacka Soplicy - Przypięcie tematu skutkuje tym, że nie spadnie on nigdy niżej niż najwyższy temat nieprzypięty.
Dzx za info kolego leszeczku. To znaczy ja i tak nie zrozumiałem tego co mi wyjaśniłeś, bo u mnie na przykład w tym momencie jest "niżej niż jakiś bez pinezki" (print skrin poniżej), ale tak prawdę mówiąc - ja naprawdę nie wiem ani czy to jest dobrze, ani czy to jest źle 😀 Jest tak, że kto chce wejść to wejść może i o to kaman, więc jest super :) Dla mnie spox jest nawet to że tego "jak to działa" nie kumam za zbytnio. Naprawdę, z tym też mi jest bardzo dobrze. Serio piszę. Ja już doszedłem do tej prawdy życiowej, w myśl której wiem, że ja nie muszę wszystkiego rozumieć :)
Nieskromnie napiszę, że jestem w tym temacie niczym Sokrates - [i]wiem, że nic nie wiem[/i]. No i super!
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-54710910.png[/img]
- Edytowany
Dałeś mi zagwozdkę więc musiałem zbadać sprawę. Myślę, że przypinanie wątków działa w działach ;-)
Teraz lepiej rozumiem przypięcie/odpięcie globalne. Takie przypięcie pewnie działa też gdy ktoś śledzi forum tak jak Ty, to znaczy gdy na stronie głównej wyświetla ostatnio zaktualizowane tematy z różnych działów. Ja na stronie głównej widzę tylko działy i w zasadzie nie wychodzę poza dział Piłka Nożna. Gdy jestem w dziale, tam są tematy przypięte nieglobalnie ;-)
Wiem, że Cię to nie interesuje, ale mi nie dawało spokoju, więc postanowiłem to zbadać metodą eksperymentu myślowego ;-)
Ale wszystko dla ludzi :) Jak kartki przypiąłem na prośbę by temat nie zjechał na dół tak typera mogę wywalić :) tylko wtedy żebyś Santo nie zapomniał typować ;)
[quote]#post1660108 Dałeś mi zagwozdkę więc musiałem zbadać sprawę. Myślę, że przypinanie wątków działa w działach ;-)
Teraz lepiej rozumiem przypięcie/odpięcie globalne. Takie przypięcie pewnie działa też gdy ktoś śledzi forum tak jak Ty, to znaczy gdy na stronie głównej wyświetla ostatnio zaktualizowane tematy z różnych działów. Ja na stronie głównej widzę tylko działy i w zasadzie nie wychodzę poza dział Piłka Nożna. Gdy jestem w dziale, tam są tematy przypięte nieglobalnie ;-)
Wiem, że Cię to nie interesuje, ale mi nie dawało spokoju, więc postanowiłem to zbadać metodą eksperymentu myślowego ;-)[/quote]
Cała przyjemność po mojej stronie kolego, gdyż znaczy to, że okazałem się pożyteczny - wielka to radość dla mnie :) Nawiązując do kwestii nauczenia się czegoś nowego pozwolę sobie sięgnąć do mojego faworyta, Czerczila, który powiedział coś w stylu (z czapy piszę, więc może być niedokładnie), że [i]zawsze jest gotów się uczyć, choć nie zawsze lubi być nauczanym[/i] :)
Tak czy siak - rozumiem, że dostaliśmy pinezkę drugiej kategorii. Przyjmują ją zatem i odbieram jako wyróżnienie, gdyż co by nie mówić [b]pinezka[/b] dla ludzi, których celem jest "trafić w punkt" (a tak chcemy w typerze trafiać wyniki) jest gadżetem wybranym wręcz doskonale :)
Bardzo dziękuję i powoli zabieram się za wyniki bo czas na miłą dyskusję się właśnie kończy i przychodzi pora na żmudne "klepanie cyferków" bo gdzieś tam chyba ostatni mecz kolejki już leci...
- Edytowany
[b][h2]Kolejka #19 - wyniki[/h2][/b]
.
Naprawdę bardzo fajny akcent, że jest luty a wpis mogę zacząć od powitania nowych typerowiczów! Rewelka! Nie spodziewałem się, a tu może jeszcze na końcu (maj? czerwiec? pewnie jakoś tak) wyjdzie, że generalka będzie na pół setki uczestników :) Najlepiej czas zimowych przygotowań wykorzystał kolega [b]runkle[/b], który zalicza 7 prawidłowych rozstrzygnięć spotkań. Brawo! W dokładnych nikt nie wyskoczył ponad 2 trafienia, ale za to jest szeroko, bo po tyle ich mają ex equo [b]awaria, barney, CracoviaNHAW, garbus, gwidoniusz, maatex, Mentny, pasiak71, runkle[/b] i [b]volt[/b] - czyli naprawdę sporo Was jest na tym topie! Gratuluję! Z takich pojedynczych typów to wrażenie na pewno robią dokładne trafienia wygranej 4-1 Lecha przez kolegę [b]wrzo.ksc[/b] oraz remisu 1-1 Legii z Koroną w wykonaniu [b]barney'a[/b] i [b]GSC[/b]. Dodałbym tu jeszcze prawie trafione (1 gol różnicy, punktów extra za to co prawda nie ma, ale wrażenie artystyczne jest spore) 5-0 Jagielloni przez [b]Antioine'a[/b] i [b]Bruna[/b]. Moje uznanie dla kolegów! Pod wynikami tradycyjnie daję rozpiskę następnej kolejki.
.
[b]Arkusz do pobrania:[/b]
https://docs.google.com/spreadsheets/d/120SM7DPAT-a5OE-yCgtF_LlJG-mHNY0TU3jEeB0YK1g/edit?usp=sharing
.
[b]Klasyfikacja kolejki #19:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-45346340.png[/img]
.
[b]Trafienia 1x2:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-29740593.png[/img]
.
[b]Trafienia dokładne:[/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-28354951.png[/img]
.
[b][h2]Klasyfikacja generalna:[/h2][/b]
[img]https://cracovia.krakow.pl/uploads/media/2025-02/image-png-36017121.png[/img]
.
-----------------------------------------------
Kolejka #20:
piątek, 7 lutego
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze
.
sobota, 8 lutego
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław
Raków Częstochowa - GKS Katowice
Piast Gliwice - Legia Warszawa
.
niedziela, 9 lutego
Korona Kielce - Motor Lublin
Widzew Łódź - Cracovia
Lechia Gdańsk - Lech Poznań
.
poniedziałek, 9 lutego
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin
.
Życzę wielu trafień!
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok 1-2
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 2-2
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 0-1
Raków Częstochowa - GKS Katowice 2-1
Piast Gliwice - Legia Warszawa 1-1
Korona Kielce - Motor Lublin 1-2
Widzew Łódź - Cracovia 2-1
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 0-2
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin 2-1
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok 1:3
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 2:2
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 3:1
Raków Częstochowa - GKS Katowice 2:1
Piast Gliwice - Legia Warszawa 0:2
Korona Kielce - Motor Lublin 1:1
Widzew Łódź - Cracovia 0:2
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 0:2
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin 2:2
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok 1:3
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 1:1
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 1:1
Raków Częstochowa - GKS Katowice 1:1
Piast Gliwice - Legia Warszawa 1:1
Korona Kielce - Motor Lublin 1:0
Widzew Łódź - Cracovia 2:3
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 0:2
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin 2:2
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok 1-1
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 2-2
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 0-0
Raków Częstochowa - GKS Katowice 0-1
Piast Gliwice - Legia Warszawa 2-1
Korona Kielce - Motor Lublin 2-1
Widzew Łódź - Cracovia 0-2
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 0-3
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin 2-1
Stal Mielec - Jagiellonia Białystok 0-2
Pogoń Szczecin - Górnik Zabrze 1-0
Radomiak Radom - Śląsk Wrocław 2-1
Raków Częstochowa - GKS Katowice 1-0
Piast Gliwice - Legia Warszawa 1-1
Korona Kielce - Motor Lublin 1-1
Widzew Łódź - Cracovia 1-2
Lechia Gdańsk - Lech Poznań 0-2
Puszcza Niepołomice - Zagłębie Lubin 1-1
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)