No właśnie to martwi. Czy możemy już trochę mówić, że trener zaczyna się zamykać w oblężonej przez komentatorów, kibiców i dziennikarzy twierdzy? Przegraliśmy z Widzewem wyraźnie 1:3, ale "mieliśmy 40 odbiorów na połowie przeciwnika, dużo więcej niż Widzew"...chyba wolałbym żebyśmy szlifowali grę kombinacyjną czy pozycyjną niż chwalony wysoki presing (to bieganie Makucha, Burena, Kalmana za piłką wymienianą przez obrońców) który nie przynosi drużynie wymiernych korzyści (strzeliliśmy za Kroczka jakąś bramkę w wyniku wysokiego presingu?Jedną?)?
-
-
Dawid Kroczek, trener Nadzieja
Dobra Dawid, przestań się już bronić na forum i weź się za robotę, albo pakuj manatki.
[quote]#post1635519 A gdzie grali Mourinho, Klopp czy inny Tuchel?
Sprawdziłem. Najwięcej pograł Klopp, w II Bundeslidze[/quote]
Widzę, że dalej czytanie ze zrozumieniem jest trudne. Napisałem, że zamiast Pana Kroczka, który chyba nie grał nawet na poziomie 3 ligi i bez doświadczenia trenerskiego wolałbym kogoś związanego z Pasami i podobnym doświadczeniem trenerskim ale znacznie lepszym jeżeli chodzi o granie w piłkę.
Odpowiadając Autorowi tego postu:
Jurgen Klop - II liga niemiecka
Thomas Tuchel - II liga niemiecka
Jose Murinho - III liga portugalska
Gdzie grał Pan Kroczek?
- Edytowany
ale nadal nie rozumiesz że nie ważne kto gdzie grał ....to nie jest wykładnia trenera
[b]Edycja z 08.08.2024 o godz. 19:50 (scalono posty)[/b]
Jeśli w twoim Niku to 64:oznacza twój rocznik to może nawet o górskiego się zachaczyles a ile meczów rozegrał nasz trener 100 lecia w kadrze 1.....
kolega w poscie podał ze wybitni trenerzy nie koniecznie grali na najwyrzszym poziomie
- Edytowany
[quote]#post1635566 kolega w poscie podał ze wybitni trenerzy nie koniecznie grali na najwyrzszym poziomie[/quote]
A czy ja pisałem o wybitnych piłkarzach?
[b]Edycja z 08.08.2024 o godz. 20:10 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1635566 kolega w poscie podał ze wybitni trenerzy nie koniecznie grali na najwyrzszym poziomie[/quote]
Może to coś rozjaśni:
Mistrz Hiszpanii - RM, trener: chyba coś kopał w piłkę
Mistrz Portugalii - Porto, trener: chyba coś kopał w piłkę
Mistrz Francji - PSG, trener: chyba coś kopał w piłkę
Mistrz Niemiec - Bayer Leverkusen, trener: chyba coś kopał w piłkę
Mistrz Włoch - Inter M, trener: chyba coś kopał w piłkę
Mistrz Austrii - Rapid W, trener: chyba coś kopał w piłkę
[quote]#post1635567 [quote]#post1635566 kolega w poscie podał ze wybitni trenerzy nie koniecznie grali na najwyrzszym poziomie[/quote]
Może to coś rozjaśni:
Mistrz Austrii - Rapid W, trener: chyba coś kopał w piłkę[/quote]
Przecież nie będę ci szukał teraz ludzi co grali wybitnie czy nie wybitnie jeśli twój mózg nie jest w stanie tego przetworzyć to ja na pewno tego nie zamienię
- Edytowany
Rapid nie jest mistrzem😉
Każdy kiedyś kopał piłkę
[quote]#post1635570 Rapid nie jest mistrzem😉
Każdy kiedyś kopał piłkę [/quote]
na poziomie zawodowym
- Edytowany
[quote]#post1635564 ale nadal nie rozumiesz że nie ważne kto gdzie grał ....to nie jest wykładnia trenera
Jeśli w twoim Niku to 64:oznacza twój rocznik to może nawet o górskiego się zachaczyles a ile meczów rozegrał nasz trener 100 lecia w kadrze 1.....[/quote]
Skoro wypominasz mi mój wiek to lepiej przygotuj się do dyskusji:
Kazimierz Górski
Jako piłkarz dysponował świetnym dryblingiem. Ze względu na drobną sylwetkę i wdzięczne ruchy uzyskał przydomek „Sarenka”. Jego styl gry porównywano do stylu gry napastnika Ruchu i reprezentacji - Ernesta Wilimowskiego, którego Górski uważał za swój wzór do naśladowania w tamtych czasach.
14 marca 1948 zadebiutował w ekstraklasie w wygranym 3:1 meczu u siebie z Polonią Bytom, a 11 kwietnia 1948 w wygranym 2:1 meczu u siebie z Wartą Poznań strzelił swoją pierwszą bramkę.
Nie pisałem, że ktoś musi być reprezentantem. A Pana Kazimierza bardzo miło wspominam i mam Jego książkę z autografem ponieważ bywał na naszych meczach oldbojów Cracovia vs Polonia Warszawa.
I nie trener 100 lecia ale nazywany był "trenerem tysiąclecia".
[quote]#post1635572 [quote]#post1635564 ale nadal nie rozumiesz że nie ważne kto gdzie grał ....to nie jest wykładnia trenera
Jeśli w twoim Niku to 64:oznacza twój rocznik to może nawet o górskiego się zachaczyles a ile meczów rozegrał nasz trener 100 lecia w kadrze 1.....[/quote]
Kazimierz Górski
Jako piłkarz dysponował świetnym dryblingiem. Ze względu na drobną sylwetkę i wdzięczne ruchy uzyskał przydomek „Sarenka”. Jego styl gry porównywano do stylu gry napastnika Ruchu i reprezentacji - Ernesta Wilimowskiego, którego Górski uważał za swój wzór do naśladowania w tamtych czasach.
14 marca 1948 zadebiutował w ekstraklasie w wygranym 3:1 meczu u siebie z Polonią Bytom, a 11 kwietnia 1948 w wygranym 2:1 meczu u siebie z Wartą Poznań strzelił swoją pierwszą bramkę.
Nie pisałem, że ktoś musi być reprezentantem. A Pana Kazimierza bardzo miło wspominam i mam Jego książkę z autografem ponieważ bywał na naszych meczach oldbojów Cracovia vs Polonia Warszawa.[/quote]
1 rozegrał 1 mecz w kadże może zrozumiesz że to jakim byłes piłkazem nie swiadczy jakim bedziesz trenerem to sie nigdy prawie nie spina
[quote]#post1635568 [quote]#post1635567 [quote]#post1635566 kolega w poscie podał ze wybitni trenerzy nie koniecznie grali na najwyrzszym poziomie[/quote]
Może to coś rozjaśni:
Mistrz Austrii - Rapid W, trener: chyba coś kopał w piłkę[/quote]
Przecież nie będę ci szukał teraz ludzi co grali wybitnie czy nie wybitnie jeśli twój mózg nie jest w stanie tego przetworzyć to ja na pewno tego nie zamienię [/quote]
Lepiej zajmij się swoim mózgiem!
zapomniałem dodac ze chyba 8-1 porazka
[quote]#post1635574 [quote]#post1635572 [quote]#post1635564 ale nadal nie rozumiesz że nie ważne kto gdzie grał ....to nie jest wykładnia trenera
Kazimierz Górski
Nie pisałem, że ktoś musi być reprezentantem. A Pana Kazimierza bardzo miło wspominam i mam Jego książkę z autografem ponieważ bywał na naszych meczach oldbojów Cracovia vs Polonia Warszawa.[/quote]
1 rozegrał 1 mecz w kadże może zrozumiesz że to jakim byłes piłkazem nie swiadczy jakim bedziesz trenerem to sie nigdy prawie nie spina[/quote]
Najpierw ortografia!!! Gdzie ja napisałem, że dobry piłkarz będzie dobrym trenerem? napisałem tylko, że jeżeli mam wybierać trenera spośród tych, którzy mają podobne doświadczenie na ławce trenerskiej to wole tego, który jest związany z Klubem i ma jakieś doświadczenie piłkarskie w przeciwieństwie do tego który nie jest związany z Klubem i doświadczenia piłkarskiego nie ma.
Czytać ze zrozumieniem!!!
cały czas krytykujesz kroczka gdzie on grał zastanów sie troche może demencja cie dotyka a trenera jagieloni tez krytykujesz młody trener mistrzostwo zdobył nikt sie nie spodziewał
[quote]#post1635578 cały czas krytykujesz kroczka gdzie on grał zastanów sie troche może demencja cie dotyka a trenera jagieloni tez krytykujesz młody trener mistrzostwo zdobył nikt sie nie spodziewał[/quote]
Nie krytykuję, tylko wyraziłem swoje zdanie na temat wyboru trenera. Naucz się pisać poprawnie jak chcesz dyskutować. Oczywiście zdarzają się takie epizody jak Jagiellonia ale raczej jest to wyjątek niż reguła.
Co za idiotyczna dyskusja! Wiadomo wszem i wobec że nie zawsze dobry piłkarz będzie dobrym trenerem czasami słabszy piłkarz trenerem może być znakomitym i tyle w tym temacie kropka
tak od ciebie naucze sie pisac a ty przemysl co piszesz bo ci sie zmienia narracja i koncze temat bo widze ze nie ma sensu stary tetryk sie wypowiada i zna cały swiat tyle wystarczy dziekuje pozdrawiam dla mnie koniec watku
- Edytowany
[quote]#post1635581 tak od ciebie naucze sie pisac a ty przemysl co piszesz bo ci sie zmienia narracja i koncze temat bo widze ze nie ma sensu stary tetryk sie wypowiada i zna cały swiat tyle wystarczy dziekuje pozdrawiam dla mnie koniec watku[/quote]
Rozumiem, brak argumentów, pozdrawiam.
[b]Edycja z 08.08.2024 o godz. 20:59 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1635580 Co za idiotyczna dyskusja! Wiadomo wszem i wobec że nie zawsze dobry piłkarz będzie dobrym trenerem czasami słabszy piłkarz trenerem może być znakomitym i tyle w tym temacie kropka[/quote]
A gdzie tak napisałem, że dobry piłkarz będzie dobrym trenerem?
- Edytowany
Dość bucówy na Cracovii! Z Koroną 3 punkty a jak nie to proszę powiedzieć że podajecie się do dymisji. Nie oszukujcie prostych mądrych ludzi.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (4 użytkowników)
Goście (4)