Wszystko co nie jest w cv ;)
Czy to dobry wybór, czy jest dobrym człowiekiem, czy ma kompetencje...bo ze lubi zjeść to widać ;)
-
-
Nowa rzeczywistość hokejowa w Cracovii
OK nie znam osobiście ale zapytam kogoś kto zna i postaram się odpowiedzieć na te pytania 😀
- Edytowany
[quote]#post1610494 A kto to jest ten nowy Dyrektor ?
Tak z ciekawości pytam, bo nie kojarzę.[/quote]
Sporo lat już minęło, ale ja nie mogę mu zapomnieć artykułów, jakie pisał na temat Cracovii w czasach, kiedy był dziennikarzem hokej.net.
Od kiedy jest w klubie, chyba niczym specjalnym się nie wyróżnił, ani na plus, ani na minus.
Ale burakom w Katowicach nieźle stawał:)
https://hokej.net/artykul/skandaliczne-zachowanie-pracownikow-ochrony-w-katowicach-wideo
Wszystko fajnie. Na razie jest powiększona ilość merytorycznych pracowników w pionie sportowym piłki (w tym trenerzy przygotowania fizycznego na duży plus), jest nowy asystent RR, a dotychczasowy ma czas na zajęcie się w 100% zapleczem. Ale wolałbym nie słyszeć o kolejnych naborach ludzi do papierkowej roboty - bo szczerze mówiąc, mamy teraz wiceprezesa od hokeja i dyrektora operacyjnego od hokeja, a ja za cholerę nie rozumiem, jak oni mają dzielić kompetencje.
„ mamy teraz wiceprezesa od hokeja i dyrektora operacyjnego od hokeja, a ja za cholerę nie rozumiem, jak oni mają dzielić kompetencje.”
@niegramotnyj#21907 - rozumiem że zgodnie z nickiem czytasz 😉
Jeśli jest nowy podmiot to nie ma już wicka ds hokeja
Więc Sikora nie będzie dzielił z nim kompetencji
https://cracovia.pl/klub/struktura/
Ja wiem, jestem niegramotny, więc pewnych rzeczy nie rozumiem. Na przykład tego, że nigdzie nie było wiadomości o odwołaniu z funkcji pana Krzysztofa Woźniaka. Którego kompetencje stają się dla mnie jeszcze bardziej niejasne.
reaktywacja drużyny juniora młodszego i klasa hokejowa w liceum
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/powstanie-klasa-licealna-o-profilu-hokej-na-lodzie/
No i to są dobre wiadomości, czekamy jeszcze na jeden out. 😉
bedzie nauka jezyka czeskiego w tych klasach hokejowych?
Ponoc ma by zeby zroumieli co do nich Rudi mowi i nie robili blendy indywidualni...
Dla mnie niepojęte jest żeby gość ponad 20 lat pracował w Polsce i dalej nie nauczył się języka? To jest ignorancja, wdupiemiejstwo czy co ? No niech mi ktoś wytłumaczy! Bo ja ni chuja go nie rozumiem jak gada
To jestvyaka brzydsza Dżoana Krupa. 🤣
Pierwszy wywiad z dyrektorem operacyjnym
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/lukasz-sikora-chcemy-przywrocic-w-sekcji-krakowskie-dna/
W sumie niewiele z niego wynika, jeśli chodzi o to, jak bedzie wyglądać drużyna przez najbliższe trzy lata.
[quote]#post1610729 Pierwszy wywiad z dyrektorem operacyjnym
https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/lukasz-sikora-chcemy-przywrocic-w-sekcji-krakowskie-dna/
[/quote]
i parę słów od Żółtej Kaczki z jego bloga na temat nowego dyrektora
Pozwolę sobie zacząć od gratulacji. Ogłoszono, że mamy w Cracovii nowego Dyrektora Operacyjnego. Łukaszu – gratuluję! Bardzo się cieszę. Pozwolę sobie napisać jedną rzecz, która chciałbym żeby wybrzmiała wyraźnie, jednoznacznie i otwartym tekstem wprost – uważam za bardzo, bardzo ważny akt i ogromnie istotny sygnał dla wszystkich stałych bywalców hali przy Siedleckiego 7, że człowiek, którego serce, sympatia, ogrom doświadczenia i naprawdę wielki kawał życiorysu (nie tylko zawodowego) związany jest z Tym Klubem, Tą Sekcją, Tą Dyscypliną i Ludźmi Stamtąd zamiast „nowego przełożonego z szerszymi uprawnieniami i kompetencjami” po prostu sam dostał te uprawnienia i kompetencje. Jakiekolwiek one są. To jest ważne i to jest dobre, bo każdy z nas, każdy w miarę bywały na Naszej Hali im. Adama „Rocha” Kowalskiego ma pełną świadomość, że Łukasz to nie jest „ktoś kto się musi rozeznać”. Łukasz to jest „część nas. Nas=środowiska hokejowego”. To jest ktoś kto Ten Klub, Tą Sekcję, Tą Halę i Jej Bywalców oraz Ten Sport po prostu kocha i ma w sercu. I to od lat. Wielu, wielu lat!
Łukaszu – jeszcze raz gratuluję i cieszę że „to Ty”. Tak kolokwialnie to przeczytałem wczoraj i sobie pomyślałem „o kurka, no naprawdę fajnie”. Czego Ci życzyć? Chyba cierpliwości najbardziej 🙂 Może mały cytacik na dobry początek dla Ciebie. Jak chyba wiesz ja lubię czasem rzucić cytacik, z Owidiusza dla Ciebie będzie, pamiętaj o tym proszę: „kropla drąży skałę nie siłą, lecz częstym padaniem”. Możesz sobie oprawić w ramkę i powiesić koło biurka. Myślę, że przyda Ci się nieraz 🙂
5 dni później
A w Sosnowcu nowy sponsor tytularny, szykuje się zmiana układu sił w THL.
- Edytowany
Informujemy, że Sebastian Witowski objął funkcję dyrektora sportowego pierwszej drużyny hokeja na lodzie.
Sebastian Witowski do tej pory zajmował stanowisko kierownika drużyny Comarch Cracovii oraz trenera grup minihokeja Akademii Hokejowej Cracovia CANPACK. Wcześniej przez trzynaście lat był zawodnikiem naszego klubu, zdobywając w tym czasie pięć tytułów mistrza Polski. Do jego nowych obowiązków będą należeć m.in. negocjacje kontraktowe, licencje klubowe oraz pozostałe sprawy formalne związane z pierwszą drużyną.
- Chcemy stawiać na osoby kompetentne i związane z Cracovią oraz umożliwiać im rozwój. Sebastian to już prawdziwa hokejowa legenda naszego Klubu, a po sześciu latach dotychczasowej współpracy nie mam najmniejszych wątpliwości, że świetnie poradzi sobie na nowym stanowisku – powiedział Dyrektor Operacyjny Łukasz Sikora.
- Dziękuję Łukaszowi Sikorze za propozycję i szybkie doprowadzenie sprawy do szczęśliwego finału oraz Panu Prezesowi Mateuszowi Dróżdżowi za ogromną przychylność i poparcie mojej kandydatury. Jest to dla mnie spora nobilitacja, ale i duże wyzwanie, któremu będę chciał sprostać w oparciu o dotychczasowe doświadczenie – dodał nowy dyrektor.
Sebastian Witowski w dalszym ciągu będzie również pracował jako szkoleniowiec najmłodszych hokeistów naszego Klubu. Gratulujemy i życzymy powodzenia w nowej roli!
źródło: https://cracovia-hokej.pl/aktualnosci/comarch-cracovia/sebastian-witowski-dyrektorem-sportowym/
Będę miał teraz koszulkę z dyrektorem 🤔
DS to zwykle ktoś 'nad' trenerem. Robi się ciekawie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)