[b]Zagłębie Sosnowiec - Comarch Cracovia 5:4 (1:1, 1:2, 3:1)[/b]
Bramki: 1:0 Salo (Tyczyński) 2, 1:1 Bezwiński (Mocarski) 6, 2:1 Valtola (Krężołek, Andrejkiw) 26, 2:2 Żurek (Younan, Kasperlik) 34, 2:3 Lundgren (Sawicki, Krenżelok) 38, 2:4 Latal (Lundgren, Kapica) 41, 3:4 Valtola (Charvat) 42, 4:4 Krężołek (Kotlorz, Szturc) 48, 5:4 Szturc (Krężołek, Saur) 56
Zagłębie: Spesny – Stadel, Saur, Szturc, Valtola, Krężołek – Charvat, Andrejkiw, Salo, Tyczyński, Nahunko – Naróg, Kotlorz, Lundgren, Bucenko, Bernacki - Krawczyk, Karasiński, Kozłowski, Menc.
Cracovia: Krasanovsky - Bieniek, Żurek, Latal, Raska, Sawicki – Younan, Kunst, Lundgren, Bezwiński, Vildumetz – Jaracz, Krenżelok, Kasperlik, Dziurdzia, Kapica – Motloch, Sterbenz, Wróbel, Mocarski.
-
-
[20] Zagłębie Sosnowiec vs. Cracovia , 19.11.2023, godz. 18:00
Prowadząc 4-2 na początku III tercji i grając w przewadze, nasi hokeiści zachowali się jak panienki i pozwolili odwalić kabaret. Niemiłe rozczarowanie, bo wydawało się że wychodzimy na lepszy okres gry Pasów. Dobra nauczka na przyszłość. Sprowadzenie pary solidnych obrońców to priorytet. W przeciwnym razie takie przegrane trzeba wliczyć w normalność...
Szkoda. Trwamy dalej ...
Nawet się wybrałem do tego Sosnowca za Cracovi oraz, żeby zobaczyć nową halę. Całkiem fajne miejsce. Pewnie nie możemy na takie liczyć w Krakowie, a szkoda. A mecz... będę nudny - obrona. Bez 5 goli strzelonych nie możemy wygrać meczu. No i pary w III tercji zabrakło. Szkoda. Bez zmian kadrowych, 5-6 miejsce to nasz maks w tym sezonie.
Szkoda! dla mnie i chyba nie tylko dla mnie zaskoczenie, bo chwaliliśmy po ostatnim meczu za poprawę gry w obronie i dobre przygotowanie fizyczne.
- Edytowany
Co wy piszecie? Jaki lepszy okres gry? Jaka poprawa gry? Chyba nie oglądaliście meczu z Toruniem. Przecież to była anty reklama hokeja. Jedynie końcówka 3 tercji i emocje z tym związane zamazały trochę obraz. Nasza gra wygląda fatalnie. Niedokładność, fatalne wyprowadzanie krążka, nieumiejętność oddawania strzałów (byle jak byle w bramkę), indolencja techniczna, kompletny brak pomysłu na rozgrywanie przewag... można tak wymieniać bez końca... z tym trenerem niestety nic już nie osiągniemy
Mnie dzisiejszy wynik w ogóle nie dziwi.
Z 4:2 na 4:5 w niecałe 20 minut. "Nieźle".
[quote]#post1595083 Co wy piszecie? Jaki lepszy okres gry? Jaka poprawa gry? Chyba nie oglądaliście meczu z Toruniem.
Mnie dzisiejszy wynik w ogóle nie dziwi.[/quote]
Bodzio, oglądałem mecz z Toruniem, od początku do końca. Tak że nie pitol głupot. Trzecia tercja spadła nagle z księżyca? Jak się nie znasz, nie mąć.
Zmienić trenera? Jasne, zaraz będzie wspaniale. Na kogo? oczywiście, na Kalabera. Ale zaraz, zaraz... gdzie te sukcesy JKH? I jak to się dzieje, że dostają w czapę najpierw od nas, a wczoraj od TKH?
Kalaber odnosi same sukcesy z reprezentacją. Zdobył Puchar Niepodległości 💪
Swoją drogą to ten Puchar zdobyłaby Cracovia z zeszłego sezonu 🤣
[quote]#post1595108
Bodzio, oglądałem mecz z Toruniem, od początku do końca. Tak że nie pitol głupot. Trzecia tercja spadła nagle z księżyca? Jak się nie znasz, nie mąć. [/quote]
Po pierwsze panie niegramotny nigdzie nie napisałem, że się znam na hokeju więc pewnie masz rację😂 😂 😂
Chuj tam, że na przestrzeni ostatnich 40 lat obejrzałem pewnie z kilkaset meczów w naszej lidze a poza tym większości lig europejskich, NHL, KHL i reprezentacyjnych... najważniejsze, że wg pana znafffcy i eksperta hokejowego mecz z Toruniem był naszym wybitnym występem czego ja nie byłem w stanie dostrzec bo się NIE ZNOM😂 A to, że graliśmy ciulowo przez 50 minut meczu to była wina sędziów, nierównego lodu, wypadających bramek i przejeżdżających pociągów - ale broń Boże zawodników i trenera😱
Tak więc skoro mi dajesz propozycje to ja Ci tez dam - jak nie umiesz oglądać meczu na chłodno żeby dostrzec plusy i minusy tylko oglądasz emocjonalnie w różowych okularach - to nie mąć😉
[quote]#post1595108Zmienić trenera? Jasne, zaraz będzie wspaniale. Na kogo? oczywiście, na Kalabera. Ale zaraz, zaraz... gdzie te sukcesy JKH? I jak to się dzieje, że dostają w czapę najpierw od nas, a wczoraj od TKH?[/quote]
Po drugie napisałem, że z tym trenerem nic już nie osiągniemy - i to podtrzymuję - ale wskaż gdzie napisałem, że na Kalabera (akurat jego wymieniłeś nie wiedzieć czemu).
A co do Rohacka to jak nie unowocześni metod i warsztatu trenerskiego tylko będzie tkwił w przekonaniu, że to co było dobre 20 lat temu jest dobre nadal to nic nie osiągniemy. Chcąc nie chcąc hokej poszedł do przodu a trener został ze swoim warsztatem na przełomie wieków... wygląda na to, że jesteś zagorzałym fanem RR i tego żeby jak najdłużej był naszym trenerem ale jeśli chodzi o sukcesy to mówiąc w języku ojczystym Rudiego - TO SE NE VRATI.
I żeby nie było - też bardzo lubię trenera i wiele razy pogadaliśmy fajnie i o hokeju i o innych sprawach ale ta formuła się już wyczerpała i nie widać światełka w tunelu (oprócz tego, że wreszcie daje pograć młodym polskim hokeistom - ale oczywiści z musu bo mu profesor przykręcił kranik transferowo-budżetowy)
Problemem polskiego hokeja jest to, że zamiast Rochaczka moe przyjąć tylko inny anonimowy Czech, anonimowy Amerykaniec/Kanadyjczyk lub anonimowy Fin. Można sobie wybrać według swojego uznania.
- Edytowany
[quote]#post1595130 Problemem polskiego hokeja jest to, że zamiast Rochaczka moe przyjąć tylko inny anonimowy Czech, anonimowy Amerykaniec/Kanadyjczyk lub anonimowy Fin. Można sobie wybrać według swojego uznania.[/quote]
No to w Tychach są cuda jakieś.
ps: Każdy po za RR to nadzieja na lepsze.
OK, to zaangażujmy Bodzia.
A na poważnie: najlepszym trenerem czynnym aktualnie w Polsce jest OCZYWIŚCIE Kalaber, który zrobił piękny wynik z reprezentacją.
Ale z JKH już nie. Dlaczego? Po pierwsze, budżet. Po drugie, budżet. Po trzecie... sam jestem ciekaw.
Ja rozumiem co mówicie, ale nikt inny z trenerów znających polską ligę tutaj nie przyjdzie. Środowisko hokejowe jest znacznie mniejsze niż piłkarskie i każdy doskonale zdaje sobie sprawę, z obyczajów panujących w Cracovii. Dlatego alternatywą jest tylko anonim zza granicy - albo zza południowej granicy, albo zza Bałtyku, albo zza Atlantyku. Skoro mamy zmieniać idąc tym kierunkiem, to przecież mamy „swojego”, „zasiedziałego”, „polskiego” Czecha. Kolejna sprawa - Pani Elżbieta wzorem Pana Janusza jest absolutnie wierna Rudolfowi. Każdy mecz przegrywamy przez „bledni yndiwidualne”, trwamy i o to chodzi.
To nie Kalaber zrobił wynik z reprezentacją tylko Putin i Łukaszenka. Bez tego byśmy widzieli elitę jak świnia niebo 😂
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)