Jakieś nowe trendy niekórzy próbują tutaj wprowadzić, zdecydowanie nie!
-
-
[26] Cracovia - Widzew 2.04 15:00
[quote]#post1571089 @KruszynaKSC#7322
[b]Craxa[/b]- przydomek Cracovii. W odróżnieniu od powszechnie używanego przydomka "Pasy" [b]określenie Craxa nie jest akceptowane przez znaczną cześć kibiców Cracovii.[/b]..[/quote]
I to co wyboldowałem nie dało Ci do myślenia?
Tu przy okazji warto powiedzieć ,że "Pasy" jako określenie Cracovii nie pojawiło się od razu .
Cracovię historycznie nazywano "Biało-Czerwoni".
Popularność słowa "Pasy" to już czasy PRL.
Przed II WS były "Pasiaki"
Chłopak chce przyjść na mecz w koszulce naszych przyjaciół, Ajaxu Amsterdam, widać że specjalnie założył konto żeby dopytać. Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. Trochę więcej szacunku do kibica naszego ukochanego Klubu bo się prujecie do chłopaka o nic jak kurtyzany na starym kleparzu.
[quote]#post1571107 Chłopak chce przyjść na mecz w koszulce naszych przyjaciół, Ajaxu Amsterdam, widać że specjalnie założył konto żeby dopytać. Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. Trochę więcej szacunku do kibica naszego ukochanego Klubu bo się prujecie do chłopaka o nic jak kurtyzany na starym kleparzu.[/quote]
Dzięki za zrozumienie, Pozdro!⚪ 🔴 ⚪ 🔴
- Edytowany
[quote]#post1571107 ... Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. ...[/quote]
Owszem...Klub nazywa sie Cracovia ma skrot swoj Pasy a nie jakies craxy... proste jak co tam sobie chcesz to sobie dodaj... ot cala filozofia..
Pospiewajcie jakies przyspiewki wspolnie z "przyjaciolmi" o Craxie na meczach ... w koncu wszyscy beda wiedziec o co chodzi...
Z konfy - za kartki nie zagrają Makuch, Jugas i Atanasow , problemy mięśniowe u Hoskonena , możliwe, że na ławce usiadzie Myszor . Zadecyduje jutrzejszy trening .
- Edytowany
loco#45 ... Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. ...
Owszem...Klub nazywa sie Cracovia ma skrot swoj Pasy a nie jakies craxy... proste jak co tam sobie chcesz to sobie dodaj... ot cala filozofia..
Pospiewajcie jakies przyspiewki wspolnie z "przyjaciolmi" o Craxie na meczach ... w koncu wszyscy beda wiedziec o co chodzi...
[b]Edycja z 31.03.2023 o godz. 13:46 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1571117 loco#45 ... Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. ...
Pospiewajcie jakies przyspiewki wspolnie z "przyjaciolmi" o Craxie na meczach ... w koncu wszyscy beda wiedziec o co chodzi...[/quote]
@KruszynaKSC#7322 mam dla Ciebie maść na ból dupy :) jeśli bedziesz na meczu to powiedz gdzie siedzisz, a wręcze Ci ten a o to prezent osobiśćie ;)
CRAXA ! CRAXA ! CRAXA ! grajcie na MAXA !!!
[quote]#post1571107 Chłopak chce przyjść na mecz w koszulce naszych przyjaciół, Ajaxu Amsterdam, widać że specjalnie założył konto żeby dopytać. Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. Trochę więcej szacunku do kibica naszego ukochanego Klubu bo się prujecie do chłopaka o nic jak kurtyzany na starym kleparzu.[/quote]
Nie wiem jak dla Ciebie, ale moim ukochanym klubem jest Cracovia, a nie Ajax.
[quote]#post1571121 [quote]#post1571107 Chłopak chce przyjść na mecz w koszulce naszych przyjaciół, Ajaxu Amsterdam, widać że specjalnie założył konto żeby dopytać. Napisał Craxa, każdy wie o co chodzi, a w temacie wielce oburzenie. Trochę więcej szacunku do kibica naszego ukochanego Klubu bo się prujecie do chłopaka o nic jak kurtyzany na starym kleparzu.[/quote]
Nie wiem jak dla Ciebie, ale moim ukochanym klubem jest Cracovia, a nie Ajax.[/quote]
Jak już taki mądry jesteś to się naucz czytać ze zrozumieniem. Kolega jest za Ajaxem ale jest też kibicem naszego klubu. Naszego czyli mojego i twojego, a nie jego. Ja jestem za Cracovia ale kibicuje też Ajaxowi.
Da się?
Ostatnia szansa na to , aby ten sezon nie skończył się dla Nas po tej kolejce ...
Dlatego nakręcać sie i pomóżmy Cracovii w niedzielę głośnym dopingiem .....
Wielki KLUB ..... MIŁOŚĆ MA ....
KLUB SPORTOWY CRACOVIA ...
Mam wrażenie, ze niektórzy się tu logują, by tylko się do kogoś dopierdolic. I w kółko te same nicki. Craxa na maxa, jedziemy z ogórkami z lodzi!
W rocznicę śmierci Papieża włos Nam z głowy nie spadnie. To już jest potwierdzone historycznie. Czasy wiadomo jakie więc liczę , że na płocie znajdzie się to legendarne prześcieradło wiszące kiedyś na starym stadionie na łuku 😉
- Edytowany
Autor tego transparentu ogląda już mecze z innymi Pasiakami z góry.
[b]Edycja z 31.03.2023 o godz. 17:21 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1571106 Przed II WS były "Pasiaki"[/quote]
Potem wyszło z użycia bo wiadomo... ale i tak zdażył się w gazecie tytuł "Pasiaki wygrywają w Oświęcimiu"
[quote]#post1571123 Ostatnia szansa na to , aby ten sezon nie skończył się dla Nas po tej kolejce ...
[/quote]
Nawet nie strasz.
Nie wiem czy ja mam coś z laptopem, ale na konferencji światło raz było jaśniejsze, a raz ciemniejsze????
[quote]#post1571133 Nie wiem czy ja mam coś z laptopem, ale na konferencji światło raz było jaśniejsze, a raz ciemniejsze????[/quote]
Nic nie straciłeś. Czy w świetle czy w ciemności to ten sam pseudo dziennikarski bełkot i komunały, jak co tydzień.
[quote]#post1571128 Autor tego transparentu ogląda już mecze z innymi Pasiakami z góry.
[b]Edycja z 31.03.2023 o godz. 17:21 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1571106 Przed II WS były "Pasiaki"[/quote]
Potem wyszło z użycia bo wiadomo... ale i tak zdażył się w gazecie tytuł "Pasiaki wygrywają w Oświęcimiu"[/quote]
Konsultowałem kiedyś tę historię z najznamienitszym Pasiastym historykiem i raczej jest to urban legend
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)