Ja też chciałbym żeby w tym sezonie poza meczem z Widzewem nie było ani jednej przyśpiewki o gtsie. Myślę, że wpłynęło by to pozytywnie na atmosferę na trybunach. Kompletnie nie rozumiem identyfikowanie miłości do Cracovii z dopingiem anty. Kiedy psie końcówy są na stadionie, oczywiste jest, że możemy ich obrażać, ale śpiewanie WTSK na meczu np z Stalą Mielec jest ciężkim nieporozumieniem. Tak jak pisałem, wcześniej " gangsterskie" klimaty zniechęcają zwykłych kibiców, którzy czy nam się to podoba czy nie robią frekwencję.
-
-
[2] KS CRACOVIA - Korona Kielce - [23.07.2022 godz. 17:30 | sobota]
niech zwykli kibice przywykną. taki mamy klimat. nie ma miłości bez nienawiści - mocno parafrazując znane powiedzenie. czy to kwestia kompleksów? nie, raczej świadomości
Ja w ogole o nich nie mysle, zupelnie powaznie, owszem sprawdzam co sie dzieje jak sie pojawiaja jakies niusy i ktos cos wrzuca, owszem sprawdzam wyniki i z satysfakcja odbieram ich wtopy, ale ciagle, nie zaprzatam sobie nimi glowy. Jasne, ze jak przyjezdza ktoras z ich kochanek to wtsk powinna poleciec, ale w innych przypadkach nie czuje zadnej potrzeby.
Wtedy, kij ze poleci , spoks, ale raz styknie jak juz niektorzy nie moga wytrzymac.
Jedno z marzen , ich spadek, sie spelnilo. Czekam na kolejne zjazdy, ale jak mi ich watkow ktos w twarz nie rzuca, to nie zaprzatam sobie nimi glowy.
Ja wczoraj zakupiłem rodzinie 5 biletów , poza moim oczywiście karnetem.
A w temacie frekwencji: oczywiście, że ludzie nie chcą bylejakości i nie każdy już weekend będą poświęcać dla Cracovii grającej piach o "dolne stany średnie". Gdyby była walka o pudło z szansami na majstra to myślę że ludzie by wrócili a nowi zostali na lata. Brakuje też "idola" który by elektryzował trybuny.
[quote]#post1542735 [quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote]
Poważnie tak to widzisz?
Nie jestem jakimś wybitnym przeciwnikiem tej przyśpiewki, zdecydowanie nie jestem jej zwolennikiem, ale takie identyfikowanie Cracovii to jednak jest aberracja.
Na wielu forach walczę z propagandową tezą psów, że niby mamy jakiś kompleks na ich punkcie, ale jak widzę taki wpis to zaczynam się zastanawiać czy częściowo nie mają racji.
Smutne.
Odpowiadając na postawione pytanie: tak, stadion bez WTSK nadal może być stadionem Cracovii[/quote]
Wtsk mogę sobie śpiewać wszędzie , na Cracovię idę oglądnąć mecz i dopingować Pasy , nie myślę o sąsiadce z Czarnej Wsi .
[quote]#post1542754 [quote]#post1542735
[/quote]
Wtsk mogę sobie śpiewać wszędzie , na Cracovię idę oglądnąć mecz i dopingować Pasy , nie myślę o sąsiadce z Czarnej Wsi .[/quote]
Poważnie hanku? Nie znałem Cię od tej strony.
Co znaczy wszędzie? W kościele, przy goleniu, podczas romantycznej kolacji?
Może i nie jestem całkiem normalny, ale wydaje mi się, że akurat dla tej przyśpiewki jedynym miejscem gdzie ma ona odrobinę sensu jest właśnie stadion.
Co do reszty opinii zgadzam się z kilkoma przedmówcami. Ich nie ma więc nie zaprzątajmy sobie nimi głowy. Ignor. Może z wyjątkiem meczu z RTS, ale tez bez przesady. Na dzień dobry i do widzenia i styknie.
[quote]#post1542684 Ja idę na mecz bo tęsknię . I tak już od 40 lat.Siadam sobie na krzeselku , popatrzę w lewo , w prawo , na murawę na pasy biało czerwone i jestem szczęsliwy[/quote]
Piękne to jest ! Mam tak samo !
[quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote] [quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote]
Daje mały palec lewej ręki , że 1 WTSK pójdzie z gardeł koroniarzy
Nasz Młyn jest kojarzony z najebany...i "Gostkami" budującymi swoje ego intonując WTSK
[quote]#post1542765 Nasz Młyn jest kojarzony z najebany...i "Gostkami" budującymi swoje ego intonując WTSK[/quote]
Przez kogo? Przez czereśniaków zza między czy przez internetowych napinaczy z fejsbuka?
[quote]#post1542765 Nasz Młyn jest kojarzony z najebany...i "Gostkami" budującymi swoje ego intonując WTSK[/quote]
To się komuś młyn z sektorem B pomylił
Na sektorze D nikt nie pije, za bardzo nadymione jest 😉
... no i kupiłem karnet właśnie, już któryś raz z rzędu miałem nie kupować i znowu się złamałem 😋
Choć czasem się po prostu nie chce iść to karnet sprawi, że trzeba będzie 😆
[quote]#post1542762 [quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote] [quote]#post1542725 Stadion bez WTSK to może i stadion, ale czy jeszcze Cracovii?[/quote]
Daje mały palec lewej ręki , że 1 WTSK pójdzie z gardeł koroniarzy[/quote]
Ja też, oni mają do nich poważny uraz, wiadoma sprawa.
[quote]#post1542758 [quote]#post1542754 [quote]#post1542735
[/quote]
Wtsk mogę sobie śpiewać wszędzie , na Cracovię idę oglądnąć mecz i dopingować Pasy , nie myślę o sąsiadce z Czarnej Wsi .[/quote]
Poważnie hanku? Nie znałem Cię od tej strony.
[b]Co znaczy wszędzie? W kościele, przy goleniu, podczas romantycznej kolacji?[/b]
.[/quote]Były takie przypadki.
https://www.youtube.com/watch?v=4GluRbuSxvk
🙂
hahaha ale hit :)
pamietam, jak na studiach, kiedy jezdzilismy ekipa w gory na sylwestra, nowy rok zawsze witalismy wyciem wtsk do ksiezyca i gwiazd.
Nad tą Ladacznicą powina zapaść cisza na wieki i nie dawać im satsfakcji że ktoś za nimi "tęskni"
Jak dobiją dna to wymyślimy jakiś marsz pogrzebowy a nie WTSK
wISŁA to miasta hańba.
wISŁA to jest nasz wróg.
wIsły nie szanujemy.
Bo to zomowski klub.
Tą wersję bym chciał kiedyś usłyszeć na stadionie.
trzeba im to przypominać i przyciągać (hańbę).
- Edytowany
[quote]#post1542768 [quote]#post1542765 Nasz Młyn jest kojarzony z najebany...i "Gostkami" budującymi swoje ego intonując WTSK[/quote]
Przez kogo? Przez czereśniaków zza między czy przez internetowych napinaczy z fejsbuka? [/quote]
Nie znam zbyt wielu czereśniaków, może 2-3 i to bardziej skupionych na piłce niż kibicowaniu. Nie mam też FB, Instagrama, ani żadnych innych portali społecznościowych a jednak ze wszech stron dociera do mnie ta opinia, że Cracovia to głównie antywisła i masa kompleksów.
Jak myślisz skąd się to bierze, czy na pewno możemy wykluczyć rzeczywistość.
Żeby nie było że opieram się na jakichś durnych Twitterach czy fejsbukach..u mnie w firmie z tego powodu robi sobie ze mnie jaja dyrektor regionalny (wartość kontraktów w skali roku 3-5 mln) oraz jeden z zastępców prezesa, prywatnie kibic Lecha (firma ponad 50 tys ludzi w samej Polsce). Tak więc proszę bez uwag o głupich źródłach danych.
Tak po prostu z nami jest i albo chcemy to zmienić, albo udajemy że nic nie widzimy.
No to jest argument. Jak ktoś jest dyrektorem w dużej firmie to na bank wie co się dzieje na naszym młynie.
A na poważnie, to zgodzę się, że są takie opinie rozprzestrzeniane przez kibiców gts i znajdujące posłuch wśród różnych zainteresowanych piłką pikników, lecz prawdziwość tej tezy jest dyskusyjna.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)