Tak jak w piłce nożnej. Nie ma strzałów na bramkę nie ma goli. Tego było za mało. Jutro nowy 4 mecz...
Dobrze powiedział na koniec jeden w studiu: "A z Cracovią się jest za to, że istnieje."
👍
-
-
Play - Off 2022 - Walczymy o trzynaste Mistrzostwo Polski 🏒
Takie zapytanie - dlaczego w meczach z tzw przyjaciółmi nasi zawodnicy łapią poważne kontuzje ?
To nie pierwszy już raz .
Wynik jakoś staraszecznie nie wygląda. Ale gra... Ale gra już tak.
- Edytowany
a ja jestem dziwnie spokojny ze jutro bedzie po 2 i wygramy ta rywalizacje RUDOLF NIE BYŁ ZBYT ZMARTWIONY po meczu najsłabszy Dudas i Jacenko
No właśnie. Mamy ławkę czy nie mamy? Za Jacenkę Dugin albo Miszczenko, to chyba oczywiste. Chyba że czegoś nie wiem.
Za Dudasza po prawdzie nie ma alternatywy.
Wątpię, czy Brynkus jutro będzie zdatny do gry, oby nie stało mu się nic poważnego.
Widać w trzeciej tercji że z Tychów uszło powietrze. Jutro wygramy
Bezwiński dużo lepszy od beznadziejnego Jacenki
Taaaa, z Tychów uszło powietrze bo prowadzili 3:0 i myśleli o dzisiejszym meczu.
[quote]#post1524908 Ten Jacenko tak caly zasadniczy kary idiotyczne robil czy sie mu na PO cos w glowie poyebalo??
Dzis ta dwie kary zlapal w czym druga kara debilna do kwadratu a przypomne ze to on zawalil tez w meczu w Krakowie gdzie stracilismy bramke w przewadze...[/quote]
Ktos cos o tym Jacenko w zasadniczym?? czy moze on w ostatnich dniach lapanki przyszedl?
Nie miałem tej przyjemności (jak czytam to wątpliwej) oglądać wczorajszego meczu ale z tego co widzę niewiele się różnił od dwóch pierwszych w naszym wykonaniu. Dlatego się zastanawiam skoro w sezonie zasadniczym wyglądało to w wielu meczach naprawdę dobrze to po co było kontraktować last minute sześciu nowych zawodników i mieszać w zgranych ze sobą piątkach??? Ktoś gdzieś wspomniał, że to zabezpieczenie jakby nam covid zdziesiątkował kadrę. Ale patrząc na formę zawodników to wolałbym w razie covid grać Gosztyłą, Augustyniakiem czy Dziurdzią...
Ten sezon się różnił od poprzednich bo w miarę solidny skład mieliśmy już w sezonie zasadniczym a nie jak wcześniej, że zbroiliśmy się dopiero na PO. Ale chyba RR z przyzwyczajenia pomyślał, że na play off trzeba to na nowo poukładać. Taki Bezwiński naprawdę fajnie się prezentował i zostawiał serducho na lodzie a teraz RR wpuszcza go tylko po to żeby zaliczyć występ młodzieżowca. Sto razy wolałbym jego oglądać niż Jacenkę, który gra jakby tydzień temu pierwszy raz zobaczył lód i miał kij w ręce...
Jeśli widać od pierwszego meczu, że jest źle to dlaczego nadal gramy tym samym zestawieniem mając w odwodzie Miszczenkę, Dugina, Lescovsa czy nawet młodych Polaków, którzy podejrzewam, że nie byliby gorsi od tych co wyjeżdżają na lód. No chyba, że mają kontuzje ale jak zwykle klub o takich sprawach nie informuje olewając całkowicie kibiców.
Chciałbym się mylić ale póki co to wygląda na to, że ten sezon skończymy bez medalu. Jest jednak jedno "ale" - historia poprzednich lat gdy Rohacek pokazywał, że potrafimy odkręcać niekorzystny przebieg wydarzeń. A więc pozostaje tylko wierzyć.
Jeśli dziś przegramy to będzie już bardzo ale to bardzo ciężko się z tego podnieść. Jedyna nadzieja będzie w tym, że my grając finał PK będziemy w rytmie meczowym a Tychy będą mieć 11 dni bez grania.
Wczoraj przed meczem przyjąłem obcą mi 5 osobową rodzinę z UKRAINY .Oglądając mecz i patrząc na ślizgawkę naszych Ruskich grających na 70% kazał bym im się wypowiedzieć co myślą o ZBRODNICZEJ NAPAŚCI NA UKRAINĘ RUSKICH BANDYTÓW . Jeżeli nie potępia tej ZBRODNI to WYPIE...LAĆ .Nie chcę zdobywać Mistrza w takich okolicznościach.
- Edytowany
Tak głupi wpis że ręce opadają. Co mają zwykli ludzie do szaleńczych pomysłów chorego Putina i jego bojarów. Ci ludzie mają dzieci, żony kochanki w Rosji, która jest krajem ultra policyjnym. Nie można od nich żądać heroizmu. Nie znamy ich poglądów i pewnie nie poznamy. Oni nie siedzieli tylko zakutani w chałupinach na rosyjskiej prowincji tylko widzieli inny świat zupełnie niezgodny z propagandą Putina. Nie słyszałeś jak się traktuje przeciwników obecnego "cara" - noviczok albo kolonia karna gdzie umrzesz nagle na katar. więc bez przesady. Ja trzymam kciuki za naszą drużynę bo i tak MP zdobędzie ekipa z Rosjanami w składzie. Widziałeś zdjęcia jeńców - młodych chłopców z Rosji wysłanych na manewry? w jakim niektórzy byli szoku? Trochę realizmu i rozsądku. Co nie znaczy, że jestem pełen podziwu i szacunku dla Twojego gestu.
I chwała Ukrainie!
Powiem tak - Tychy wczoraj oddaly w sumie 98 strzalow w calym spotkaniu a Cracovia tylko 50... Czyli w sumie dwa razy czesciej Tychy strzelaly na nasza bramke i stad taki a nie inny wynik. Dudas powinien grac w czwartej albo piatej piatce, bo jest tak wolny jak żółw i slaby. Wczoraj dwie glupie kary kolejny raz. W przewagach nie oddajemy strzalow. Robimy to wolno i na stojaco...
Poza tym nie rozumiem dlaczego kilku zawodnikow jak - Miszczenko i Dugin nie graja wcale ??? Pierwszy strzelal regularnie w seozonie a drugi tez mial juz trafienie i asysty. Dlaczego nowi obroncy nie graja tez nie rozumiem.
Jestesmy zle przygotowani moim zdaniem i wstyd bylo patrzec wczoraj na nasza gre. Nic kompletnie nie wychodzilo nam. Aczkolwiek piatka z Ismagilowem jak zwykle w kazdym meczu strzela, ale reszta nic nie gra. Z calym szacunkiem dla Brynkusa czy Bezwinskiego, ale oni chca ale nie potrafia lepiej grac. I to wczoraj bylo widac niestety.
Jesli odpadniemy w pierwszej rundzie, to dla mnie Rudi juz wyczerpal swoj mandat i powinien odejsc. Skandalem jest dla mnie fakt, ze I trener jest sam w boskie w trakcie meczu o Mistrzostwo Polski, a drugi gdzies na wyjezdzie z juniorami...nikt nie pomaga trenerowi i nie pilnuje zmian. Co mecz dostajemy kary za 6 zawodnikow na lodzie.... Kije maja chaba z plastiku. Tylko w ostatnich trzech meczach nasi zawodnicy zlamali w trakcie spotkan az 6 kijow... Co to za sprzet ?Poza tym, jak w takim klubie jest mozliwe, ze nie ma przy druzynie profesjonalnego trenera od przygotowania fizycznego. Teraz jest tego przyklad. Moze forma przyjdzie, ale przy tym skladzie osobowym, to powinnismy ich rozniesc. Przeciez jest w kadrze 30 zawodnikow. A tu nic...
Tychy w czasie sezonu zasadniczego zaczęły bardzo słabo, kontuzje (?) mieli Szczechura i Cichy, odkąd wrócili, a dodatkowo przyszedł nowy trener, zespół gra inaczej.
Nowy trener znacznie lepiej zorganizował ich grę obronną, a powrót czołowych strzelców podniósł poziom ich ofensywy. Ale trener nie mógł w tym czasie poprawić braków w przygotowaniu kondycyjnym - te trzecie tercje to nasza szansa. Niestety, gra w PK w tym momencie potrzebna nam jak zęby w d...
- Edytowany
Jest gdzieś transmisja? Bo znaleźć nie mogę.
OK, mam
https://tvpstream.vod.tvp.pl/?channel_id=1393797
Rudolf zamiszoł dzis troche w worku z zawodnikami bo zmian dzis sporo...
Cieszy powrot Kapicy!!
brak słów na te debilne kary?
To jest jakaś parodia . Kolejna bramka w osłabieniu. Grają niby lepiej, ale przychodzi kara i po nadziei.
No tak to nic nie wygramy - kary, kary, kary...
- Edytowany
Sędziowanie dzisiaj znów skandaliczne. Brutalne faule puszczane, lekkie zahaczeni gwizdane (i to nas kosztowało bramkę), z kolei 2 dodatkowe minuty za "niesportowe zachowanie"? no czegoś takiego nie widziałem dotąd.
A w ogóle... my mamy kilku wypoczętych zawodników, tamci dotąd w koncówkach padali, a tu nic z tego. Nawet jakby mają więcej wigoru niż nasi. Jakieś czary?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)