Wszyscy prawdopodobnie skoncentrowani na starcie najlepszej piłkarskiej ligi świata, ale chciałbym nieśmiało przypomnieć że od kilku dni toczą się zmagania na olimpijskich arenach.
Moja ulubiona impreza sportowa, niektóre dyscypliny w tv można pooglądać jedynie raz na 4 lata. Ciekawi mnie np. ta koszykówka 3x3. Niestety nie dotrwałem do pierwszego meczu Polaków, ale za parę godzin już następny. Z Japończykami powinno być łatwiej. Zobaczymy.
Iga Świątek już w kolejnej rundzie. Bardzo jej kibicuję i najlepiej by było gdyby nie przegrała na tej imprezie żadnego meczu : )
Dziś również startują siatkarze. Też fajnie byłoby zdobyć medal, a najlepiej złoty. Na razie widziałem Włochów i na tle Kanadyjczyków wypadli dosyć blado, a w 3 secie tylko dzięki niesamowitej serii na zagrywce 19 latka wrócili do gry, bo mieli już ciepło.
Brazylia gładko, ale Tunezja to żaden rywal.
Moje oczekiwania to większa liczba medali niż w Rio i jak najczęściej grany "Mazurek Dąbrowskiego".
Obstawiam 16 medali w tym minimum 4 złote, no ale jestem urodzonym optymistą ; ) więc należy brać na to poprawkę.
Zapraszam do dyskusji.
-
-
Igrzyska Olimpijskie Tokio 2020
kocham io, podpisuje sie obiema rekami w gipsie pod tym co napisal dejan.
chcialbym, abyśmy wreszie mieli wiecej medali niz 11 i ze 4 zlote.
Siatkarze tylko zloto
ależ kapitalny wyścig kolarski, bardzo dobry występ Kwiatka. Szkoda, że sił starczyło tylko na 220 km.
Fajnie, że Ekwadorczyk ograł murowanych faworytów.
- Edytowany
Yyyyyy Ekwadorczyk byl jednym z tych... murowanych faworytow...
pozycje w koszu 3x3 skrzydłowy, center, murzyn ;)
[quote='sterby' pid='1497659' dateline='1627122289']
pozycje w koszu 3x3 skrzydłowy, center, murzyn ;)
[/quote]
Murzyn w czerwonym to Polak,
Murzyn w białym to Japończyk
Signum temporis ...
Ale niestety Polska przegrywa z Persami w siatke w tie-break (21-23) ;(
zagralismy taka padake z iranem ze teraz moze byc tylko lepiej
Polka w boksie w 1/8 finalu...
polskie kolarki jako efektowne opakowanie medali olimpijskich
Koszykarze coraz lepiej, nawet początek z Serbami wyglądał nieźle. Do czasu aż Hicksowi coś odjebało, złapał techniczny faul i później równia pochyła. Z kacapami zwycięstwo ani przez moment nie było zagrożone. Dziś Chiny i Holandia, oby dwa zwycięstwa, by wciąż pozostać w walce o 2 miejsce.
Siatkarze też wchodzą na właściwe obroty i było już widać te kocie ruchy hahahahaha.
Dawno mi tak żal nie było żadnego sportowca jak dziś Igi. Jeszcze dobre 15 minut przeżywała tą porażkę zanim udała się do szatni. Porównując to do panny R. która 9 lat temu 15 minut po meczu jechała już czarną taksówką na zakupy do Harrodsa widać zupełnie inne podejście do reprezentowania własnego kraju na Igrzyskach... Jak nic złego się nie wydarzy za 4 lata na paryskiej mączce będzie dużo lepiej.
Z chińczykami znowu
[quote="dejan" pid='1498027' dateline='1627290813']
Hicksowi coś odjebało,
[/quote]
i chciał wygrać mecz sam zamiast pilnować prowadzenia i grac zespołowo.
Dokładnie - to jest dramat. Jak można było to przegrać ?! Przypomniały mi się Wronki za Stawowego. Zamiast przy 19:15 wjeżdżać pod kosz, wymuszać faule i mieć "świeży zegar", a później nawet osobiste to chciał to koniecznie sam skończyć... Jestem zdruzgotany. Holendrzy będą prawdopodobnie grali bez zmian, ale Polacy po takiej porażce będą mieli ciężko się podnieść. Obym się mylił...
Znamy już zwycięzcę dziesięcioboju na Igrzyskach: [u][url=https://www.youtube.com/watch?v=NBkyth_KT3E]Remi Gaillard, Francja[/url][/u]. :)
ale zbieramy ciegi w tokio :(
Na medale chyba tylko lekkoatleci wioslarze i moze siatkarze... reszta wakacyjna przygoda...
max 5 sztuk bedzie...
[img]https://scontent.frix7-1.fna.fbcdn.net/v/t1.6435-9/p526x296/223519244_1817607885108585_8197556256309950792_n.jpg?_nc_cat=104&ccb=1-3&_nc_sid=825194&_nc_ohc=ZFhMEM8UNEgAX_MHh5O&_nc_ht=scontent.frix7-1.fna&oh=9be9a308287e9c2756b1a1533f7584f7&oe=61252C3E[/img]
Czytam, że nasza sztangistka zdjęła buty i zaczęła płakać.
Może jak ubierze buty z powrotem to przestanie płakać.
gdyby były medale za łzy to nasze baby bylyby w czubie.
Dobra, dawać już lekkoatletykę, bo paczeć nie idzie na te dotychczasowe [s]wygłupy[/s] występy.
Mam nadzieję, że niezależnie od wyników na 400 indywidualnie, czy w sztafecie będzie codzienna relacja z dnia Natalii Kaczmarek :P
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)