Nie jestem w stanie ogarnąć, jak temu człowiekowi udało się zbudować taką firmę jak Comarch, podczas gdy na arenie piłkarskiej w Polsce, przy tak słabej konkurencji okazał się kompletnym nieudacznikiem.
Niewiarygodne.
-
-
#Filipiak
Chyba biedak
- Edytowany
Jeśli dobrze czytam to bilans wychodzi jednak na plus - strata jest mniejsza niż różnica w wartości majątku, a to do tej rubryki Filipiak robi sobie dobrze.
Dziesięć baniek w plecy a wynik gorszy? No to mistrzostwo świata.
Boniek o Filipiaku 1:33:38
https://www.youtube.com/watch?v=Hv7hY1_Mbc0
Pierwszy raz stanowski posiedział prawdę. Comarchovia to śmietnisko z biedakiem na czele.
Tia, cygan mówi w sześciu językach, ale w żadnym nie ma nic sensownego do powiedzenia.
[quote='VelVet' pid='1503198' dateline='1630559352']
Pierwszy raz stanowski posiedział prawdę. Comarchovia to śmietnisko z biedakiem na czele.
[/quote]
gdzie on to mówi, chętnie posłucham, nie mam czasu i ochoty na słuchanie Stanowskiego przez dwie godziny
[quote='squier strat' pid='1503200' dateline='1630564042']
[quote='VelVet' pid='1503198' dateline='1630559352']
[/quote]
gdzie on to mówi, chętnie posłucham, nie mam czasu i ochoty na słuchanie Stanowskiego przez dwie godziny
[/quote]
1:37:00 - posłuchaj ze dwie minuty.
Jak usłyszałem od Bońka, że PZPN nie brał udziału w korupcji, że to kluby i piłkarze kupowali/sprzedawali mecze, to stwierdziłem, że ten człowiek albo nie wie co mówi (w co wątpię), albo bezczelnie łże.
W tamtych latach korupcja w polskiej lidze była systemowa, a sędziów, którym trzeba było płacić za to by nie wydrukowali meczu przeciw tobie zatrudniał PZPN.
Szkoda, że nie porozmawiali na temat, czy to słuszne, że sędziowie [b]obecnie[/b] drukują pod kluby, które [b]zdaniem PZPN[/b] mają większe szanse w pucharach.
dwoch sie dobralo swietnie do konkursu ktory wyjdzie na wiekszego hipokryte
a tak generalnie to ja dobrze rozumiem, że Raków 10 baniek to urabura a biedak 10 baniek to kurcze szkoda?
wynik takiego samego zadłużenia to biedak na łopatkach
[quote="SaNtO" pid='1503212' dateline='1630572727']
a tak generalnie to ja dobrze rozumiem, że Raków 10 baniek to urabura a biedak 10 baniek to kurcze szkoda?
[/quote]
Ciekawe czy kaszkiet na tt bedzie pisal ze nie powinnismy grac w lidze bo mamy zadluzenie jak Rakow....
[quote='SaNtO' pid='1503212' dateline='1630572727']
[/quote]
To ja może spróbuję wytłumaczyć. Jest czym innym zadłużyć się na 10mln jeśli posiadasz majątek 100mln a czym innym zadłużyć się ma 10mln jeśli posiadasz majątek 0.
Nie chodzi tutaj o majątek właściciela, prezesa czy sponsora bo ci mogą się zmienić albo po prostu nie chcieć korzystać ze swoich środków ale o majątek klubu piłkarskiego.
to jaki jest majątek Rakowa? po wpisaniu w googla wyskakuje mi tylko wszędzie majątek xkomu
[quote='wojtas90' pid='1503214' dateline='1630573984']
[quote='SaNtO' pid='1503212' dateline='1630572727']
[/quote]
To ja może spróbuję wytłumaczyć. Jest czym innym zadłużyć się na 10mln jeśli posiadasz majątek 100mln a czym innym zadłużyć się ma 10mln jeśli posiadasz majątek 0.
[/quote]
majątek Cracovii to głównie tereny, więc łatwo będzie Filipiakowi odebrać ten dług.
wystarczy przejąć Cichy Kącik wprowadzony aportem do spółki Błonia Park.
prawda, że proste?
może to ktoś wytłumaczyć bardziej obszernie? Ja to widzę tak:
Cracovia to klub
Klub zarabia na tym i na tamtym - to jest przychód
Comarch i jego grosze to element tego przychodu
Klub ma wydatki
Wydatków jest więcej niż przychodów
Dlatego Cracovia jest na minusie
Co niby biedak ma odbierać skoro to Cracovia ma dług i nie jest to dług wobec niego? Co to za zobowiązania?
napisałem tak, bo wcześniej był to zawsze dług wewnętrzny, brakowało na coś to comarch udzielał pożyczek
ok rozumiem, myślałem że pisałeś o obecnym "raporcie Fortuny"
Filipiak biedaku coś o tobie :
W środę były prezes PZPN był gościem programu „Hejt Park” w Kanale Sportowym. W rozmowie z Krzysztofem Stanowskim Zbigniew Boniek mówił między innymi o prezesie Comarchu i Cracovii, Januszu Filipiaku.
Pasy rozpoczęły poprzedni sezon z pięcioma ujemnymi punktami, klub musiał także zapłacić 1 mln zł grzywny. To echa korupcji w polskiej piłce, a konkretnie sezonu 2003/2004, w którym Cracovia grała w II lidze i po barażach wróciła do I ligi. Po latach wyszło, że na wyniki 18 meczów próbował wpływać Jacek P., były sędzia piłkarski i obserwator, prywatnie kibic klubu z ulicy Kałuży. Sąd uznał także, że w dwóch przypadkach pomagał mu Rafał R., były członek rady nadzorczej w latach 2003-2004 reprezentowany przez miasto Kraków. Prokuratura nie ustaliła, skąd pochodziły pieniądze na łapówki i nie wykazała, by klub Cracovia miał wpływ na działania Jacka P. i Rafała R.
Karę pięciu ujemnych punktów i 1 mln zł grzywny wymierzyła Cracovii komisja dyscyplinarna PZPN, po wniosku klubu o dobrowolne poddanie się karze. Na początku Cracovia proponowała wyłącznie o karę finansową, ale po mediacjach strony ustaliły, że zostaną im również odebrane punkty.
Boniek o Filipiaku: Jak ja mam coś takiego traktować poważnie?
Liczby odjętych punktów stała się przedmiotem sporu kibiców, a nawet dziennikarzy. Pojawiły się zarzuty, że Janusz Filipiak, właściciel i prezes Cracovii, wynegocjował sobie karę. W środę w programie Kanału Sportowego do sprawy odniósł się Zbigniew Boniek, były prezes PZPN.
Janusz Filipiak: Nie uważam, że ponosimy w piłce porażkę
– Nie było żadnych negocjacji co do kary punktowej i finansowej dla Cracovii. Rozmawialiśmy pół minuty – powiedział szef piłkarskiej centrali w latach 2012-2021.
Boniek zauważył, że „pan Filipak mówi różne rzeczy w zależności od godziny, o której do niego dzwonisz”. Opowiedział także jedną historię.
– Była taka sytuacja, że poleciałem z nim samolotem na mecz do Mołdawii. Potem w lidze Cracovia nie dostała rzutu karnego. Pan Filipiak miał do mnie żal, że skoro z Bońkiem leciał samolotem, to powinien mu przysłać sędziego, który da rzut karny. Jak ja mam coś takiego traktować poważnie? – pytał Boniek w programie „Hejt Park”.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)