15min bardzo dobrej gry to niestety za mało?.Cięzko bedzie się podnieśc po 2-ch porazkach.
-
-
Play - Off 2021 - Walczymy o trzynaste Mistrzostwo Polski!
Powie mi ktoś jak to jest bo jakos bardzo hokeja nie śledzę, ze mamy gości co grali w solidnych drużynach w Europie, polski hokej to dno na tle innych, a klepie nas drużyna zlozona większości z Polaków?
Końcówka dramat , bezmyślność goniła bezmyślność . Niestety zaczęło się od gola na 2-1 po idiotycznej karze w ataku dla Oksanena.
- Edytowany
[quote="maczupiczu" pid='1478469' dateline='1615839595']
Powie mi ktoś jak to jest bo jakos bardzo hokeja nie śledzę, ze [b]mamy gości[/b] co grali w solidnych drużynach w Europie, polski hokej to dno na tle innych, a klepie nas[b] drużyna[/b] zlozona większości z Polaków?
[/quote]
odpowiedź masz pogrubioną
edit: poza tym to A. Szczechura, Mroczkowski, Cichy to Polacy tylko na papierze, hokeja uczyli się za oceanem
Dodam jeszcze, że są to najlepsi z Polaków.
Przyznaje się z góry że rzadko hokej oglądam. Częściej na halę chodziłem jak była taka możliwość Dziś włączyłem tv..u nas tylko jeden Polak gra, Damian Kapica??
Dziś jeszcze grał Brynkus.
[quote='sterby' pid='1478473' dateline='1615839875']
Dodam jeszcze, że są to najlepsi z Polaków.
[/quote]
Pewnie masz rację, aczkolwiek patrząc na wyniki naszej kadry to na palcach jednej ręki mozna policzyć gości co by dali radę w chociaż trochę mocniejszej lidze niz nasza, a nasza wybitną nie jest... A nie wierzę w to, ze w PL sie tak dobrze płaci, ze im sie nie oplaca wyjeżdżać, ktos by musiał pięknie dopłacać do interesu xD
Ale "goście", którzy trafiają do nas w grudniu czy styczniu to różnego rodzaju rozbitkowie, zawodnicy o pewnych umiejętnościach, ale poziom ich zaangażowania zawsze pozostaje niewiadomą.
W środku zimy zawsze kupuje się kota w worku.
Budowę drużyny hokejowej zaczyna się od sprowadzenia albo wprowadzenia dobrego bramkarza.
Bardzo dobry bramkarz to podstawa a Tychy w trzeciej tercji stworzyły praktycznie dwie groźne sytuacje i zdobyły dwie bramki i niestety w każdej z nich nasz bramkarz miał większy lub mniejszy udział (tym bardziej że jeden strzał był z dalszej odległości).
A najgorsze że nie byliśmy w żadnym wypadku gorszą drużyną bo dwa razy Tychy uratował słupek i stworzyliśmy chyba więcej groźnych sytuacji.
- Edytowany
farciarz pozostan przy piłce. Żaden bramkarz a świecie nie broni takiego strzału Pociechy z niebieskiej. Mial farta. Przy 2 bramce tez nie jego wina zamortyzował strzał z przed bramki krążek się wślizgnął ale tam powinni być obrońcy i zamrozić krążek. Wiec nie pieprz głodnych kawałków
[quote="sterby" pid='1478484' dateline='1615840717']
Ale "goście", którzy trafiają do nas w grudniu czy styczniu to różnego rodzaju rozbitkowie, zawodnicy o pewnych umiejętnościach, ale poziom ich zaangażowania zawsze pozostaje niewiadomą.
W środku zimy zawsze kupuje się kota w worku.
[/quote]
Sterby, trochę tak ale goście, którzy chcą przyjść grać do Polski w styczniu czy lutym to w dużej części nie przyjdą przed sezonem bo liczą, że załapią się gdzieś w lepszym hokejowo świecie. Dopiero jeśli nie wyjdzie im gdzie indziej to biorą kontrakty np w Polsce.
Z drugiej strony jeśli w Cracovii grają królowie strzelców EIHL Murphy i Ferrara, mistrz świata juniorów Oksanen czy mimo wszystko dwukrotny reprezentant Rosji Ignatowicz to chyba sa to wystarczające atuty by wymagać sukcesu w naszej nie najsilniejszej lidze.
fajny mecz - szybki, na dobrym poziomie - wreszcie mila dla oka organizacja gry - Craxa prezentowala sie o wiele lepiej od GKS u, szkoda tego pechowego gola w ostatnich sekundach...mowi sie trudno , wygląda na to, ze chlopaki dadza rade i dojda do finalu, Podobała mi się gra szczególnie Kapicy, Welsha, Nemca - slabo natomiast wypadl Tiala - moim zdaniem robi wiatr nic poza tym, Ferrera - tez nie rzuca na kolana strzalami w srodek bramkarza,
Generalnie liga open to dobry kierunek , Polaków na razie nie ma na tyle mocnych ,żeby udźwignęli ten poziom gry .
- Edytowany
[quote='farciarz2' pid='1478498' dateline='1615842798']
Z drugiej strony jeśli w Cracovii grają królowie strzelców EIHL Murphy i Ferrara, mistrz świata juniorów Oksanen czy mimo wszystko dwukrotny reprezentant Rosji Ignatowicz to chyba sa to wystarczające atuty by wymagać sukcesu w naszej nie najsilniejszej lidze.
[/quote]
farciarzu zgodnie z tezą, iż sam Lewandowski z Messim jakby trafili do Cracovii to by nic nie zdziałali. I tak też jest w hokeju. Jeden mędrzec jest w piłce a drugi w hokeju, a nad nimi stoi nadmędrzec w butach ze skóry pytonga za grube ojro. Więc nie dziw się, że takaż to sytuacja jest.
To już drugi mecz z rzędu który nasza drużyna traktuje jak sparing. Musimy zacząć grać pod wynik. Doherty czśściej jest za bramka rywala niż na niebieskiej gdy atakujemy. Już parę kontr przez to poszło. Kare Oksanena nawet nie chce mi się komentować. Protest odniósł skutek, skończyły się ataki faul. I nasza gra w przewagach, żal patrzeć...Nic z niebieskiej nie strzelamy
No cóż, trzeba się zaczaić na brąz. medal to medal :) Ale chyba wyjdzie najdrożej w historii Comarchu ;)
Ostatni raz, taki wkurw, mnie trzymał jak nam Arab walnął bramkę w derbach w doliczonym czasie.
W kurwisz to się dzisiaj wieczorem jak zrobią powtórkę z rozrywki ;)
Albo ich coś wczorajszy mecz nauczy, albo już dzisiaj koniec emocji w walce o złoto.
Samym Kapicą nie powtórzymy rewelacyjnych sezonów kiedy była "drużyna" i udało się odwracać stany rywalizacji z 2-3 na 4-3, a rok później nawet z 1-3 na 4-3.
Mi osobiście ten wczorajszy mecz bardziej przypominał odwrócenie losów zdawałoby sie przegranego meczu z Tychami ( 0-2 do 19.06 trzeciej tercji, raczej kontrolowanie meczu przez Tychy, a potem nasze wyrównanie i wygrane karne przez L. Laszkiewicza). Tyle, że tym razem to Tychy odwróciły mecz i zdaje sie cały półfinał.
Obym się mylił ...
Nie żebym się czepiał, ale z Tychami do 19:06 było 2:4, a nie 0:2.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)