Wczoraj pierwszy raz od dawma zagraliśmy tak, że nie balem się cały mecz, że coś się spieprzy. Była pewność i realizacja taktyki rozbijania gry przeciwnika. Zazwyczaj w tym sezonie było to robione na totalnym ryzyku i farcie, wydaje mi się że duża w tym ręka Damira. Bo jak graliśmy z Golem dużo było takich meczów gdzie mieliśmy nad nimi kontrolę od początku do końca
-
-
Damir Sadikovic-Witamy w Cracovii!
Przede wszystkim meczy w których gra nie przegraliśmy ! W talizmany nie wierzę , więc ?
[quote='leszeczek' pid='1465238' dateline='1607885555']
Nie zrozumiałeś sedna mojej wypowiedzi. ja nie pisałem, że Sadikovic jest słaby czy coś w tym stylu. Zresztą wypowiedzi "komentatorów" dotyczyły nie tylko Damira. Chodziło mi jedynie o to, że argumentowanie, że gdy coś to Cracovia nie przegrała jest o tyle bez sensu, że Cracovia mało przegrywa, a punkty traci głównie remisując.
Od czasu gdy sprowadziliśmy Damira przegraliśmy [u][b]JEDEN [/b][/u]mecz. Czemu Damir w nim nie zagrał - nie wiem. Ronienie z niego talizmanu jest śmieszne. Już lepiej robić z niego super grajka, choć do takiej oceny jeszcze nie jestem skory (jak i nie jestem skory do oceny przeciwnej). Dajmy mu pograć i oby jak najwięcej z meczów z jego udziałem było wygranych.
[/quote]
Ogólnie przegraliśmy w tej rundzie 2 mecze, z tego jeden po przekręcie sędziego z legią, więc mnie też bawi tematu talizmanu.
Sezon 20/21, ekstraklasa:
Cracovia bez Sadikovicia - 7 spotkań, 7 punktów, średnio 1 punkt na mecz
Cracovia z Sadikoviciem - 6 spotkań, 14 punktów, średnio 2,33 punktu na mecz.
Różnica jest kosmiczna. Na ile wynika z obecności Bośniaka? Na ile z innych przyczyn? Ale chyba nie można tego zlekceważyć.
Jasne, że dorabianie do tego ideologii magicznej jest śmieszne. Więc pozostaje pytanie czy Sadikovic jest tak genialnym grajkiem, czy po prostu jest solidnym piłkarzem, poprawnie wypełniającym zadania defensywnego pomocnika a jeżeli nie gra w tym newralgicznym dla każdej drużyny punkcie zieje wielka czarna dziura, w której dla niepoznaki znajduje się ktoś ubrany w pasiastą (a częściej czarną :( ) koszulkę, który absolutnie nie powinien tam grać?
Czy też ta korelacja jest pozorna, a zdobywanie większej liczby punktów wynika z większego zgrania obrony, wzrostu formy Niemczyckiego, a porażka z Legią, gdy Sadikovic już był w druzynie, ale nie mógł zagrać - to wynik przekręcenia nas przez sędziów, do tego obiektywnej wyższości piłkarskiej CWKS - u i gdyby grał Sadikovic, to i tak nic by nie pomógł?
Jest solidnym piłkarzem , wnosi do gry dużo spokoju . Nie jest jeszcze Golem ale może za jakiś czas ?
odpowiedz jest prosta, chemia calosci - he he, nie, ale powaznie, ciezko to przeciez wytlumaczyc, wnosi spokoj i dobrze wspolpracuje , w effekcie calosc lepiej funkcjonuje, na podstawie efektow, bez talizmanow ;)
87 dni później
Do wypierdolenia w trybie natychmiastowym za zabawy w sędziego w 89 minucie. Kretyn to mało powiedziane.
Nie chce się biegać? Won!
Mieliśmy jeszcze jedną zmianę. Trzeba było go ściągnąć i kazać wracać do domu się pakować. Mam nadzieje że już więcej nie zagra
Kryminał :(
idiota
A taki był talizman. Jakoś mnie z nóg nie zwalał jak był tutaj chwalony, ale nie można też gościa skreślać po jednym zagraniu.
Kto ci nie pozwolił grać w piłkę ? Taki zjazd ???
bierz ze sobą Rodina i w.y.p.i.e.r.d.a.l.a.j
Nie dosc ze dal sie ograc jak nie napisze kto, to jeszcze ten magiczny powrot.
WY..3,14..ERDALAJ!
Zamiast zapieprzać za piłką i przeciwnikiem to ty stajesz w miejscu i rozkładasz ręce... :@
100 % idiota.
Amator jeeeebanyyy!!! Lucek by nie odpuscil
Ewidentnie Sadikoviciowi siedziało -5 punktów w głowie.
RKrótko i zwięźle: wypier.dalaj!!!
Talizman pyerdolony!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)