Jak jest źle to może spróbuj tu : https://oik.krakow.pl/.
-
-
Koronawirus...
Bardzo śmieszne...
Sterby
Ściągnij sobie klienta Steam-a:
https://store.steampowered.com/sale/xboxgamestudios/?snr=1_4_4__118
Kup np. na Alle(dro)go kod do "Return to Castle Wolfenteien" za 10 zł:
https://allegro.pl/listing?string=return%20to%20castle&bmatch=baseline-al-product-eyesa2-engag-dict43-cul-1-3-0318&order=p
Kod dostaniesz od razu, grę musisz ściągnąć.
Będziesz miał grania na parę tygodni albo i dłużej, a jak skończysz, to czeka na Ciebie kilkadziesiąt modów i dodatków, np stąd:
https://www.moddb.com/games/return-to-castle-wolfenstein/addons
A jak i to przejdziesz, to jest jeszcze mega-mod: American Civil War (ver.2):
http://wolfenstein4ever.de/index.php/downloads/summary/56-rtcw-sp-mods/2491-american-civil-war
To praktycznie osobna gra.
I możesz do woli "mordować" faszystów (a w ACW2 jankesów).
PS. Wszystko legalnie beż żadnych szemranych wersji on-line.
A ja polecam szachy, np lichess.org .
Szachy dobra rzecz. Może jakiś turniej [s]kiboli[/s] kibiców Cracovii np. na kurniku zrobić ?
[quote='Miszczu2007' pid='1429295' dateline='1586094252']
Dla mnie największym problemem jest teraz to, że być może będę musiał niedługo popełnić samobójstwo bo skończy się kasa, a pracy już nie mam przez tą sytuację.
[/quote]
Mam nadzieję, że nie piszesz poważnie. I nie chodzi mi o utratę pracy.
[quote='Miszczu2007' pid='1429300' dateline='1586099477']
Bardzo śmieszne...
[/quote]
Bez urazy.To mi się przypomniało i to nie żadna szydera. Nie potrafię inaczej pomóc a to że mamy różne zdania to bez znaczenia.
Właśnie chodzi o utratę pracy, a bardziej to, że pieniądze się skończą. W takiej sytuacji pozostanie tylko samobójstwo. Jeszcze nie wpadam w panikę, ale teraz wszystko zależy od tego ile to jeszcze potrwa. Samobójstwa mogą być masowe. I jak chciałbyś temu zapobiegać? Jakimś telefonem dla wariatów?
[quote='Miszczu2007' pid='1429308' dateline='1586101425']
Właśnie chodzi o utratę pracy, a bardziej to, że pieniądze się skończą. W takiej sytuacji pozostanie tylko samobójstwo. Jeszcze nie wpadam w panikę, ale teraz wszystko zależy od tego ile to jeszcze potrwa. Samobójstwa mogą być masowe. I jak chciałbyś temu zapobiegać? Jakimś telefonem dla wariatów?
[/quote]
Dla wariatów to są oddziały psychiatryczne. Z tego co wiem to tam nie ma żadnego psychiatry.Po prostu pomagają ludziom. Liczę że państwo dostrzeże problem braku możliwości zarobkowania. Ja jakoś wiążę koniec z końcem a mam komu pomagać bo brat ma niepełnosprawne dziecko i jego praca też jest nie do końca pewna.
[quote]Wystarczy głupi wirusik, który nie zabija nawet 5% ludności żeby położyć gospodarkę i zmusić wiele ludzi do samobójstw, kradzieży i głodu.[/quote]
Nie wchodzę w dyskusję na temat słuszności czy powinniśmy zakończyć okres epidemiologiczny ale jestem ciekawy skąd jest te 5%?
Olewam statystyki chinśkie bo wiadomo że kłamali, więc posłużmy się europejskimi danymi.
Włochy
Coronavirus Cases:
128,948
Deaths:
15,887
Recovered:
21,815
Wychodzi 12.3%. Natomiast, żeby była faktyczna taka śmiertelność wszystkie osoby, które aktualnie są zarażone czyli 91,246 musiałoby wyzdrowieć. Jeśli umrze z obecnych chorujących powiedzmy :
- 5 tysięcy -> 16,2%
- 10 tysięcy -> 20,07%
- 20 tysięcy -> 27,83%
Ja wiem, że wiele osób przechodzi to bezobjawowo i "aktywnych" casów może być znacznie więcej. Natomiast część zmarłych osób nie miało robionych testów na COVID-19 bo nie było testów.
Chcę dodać również, że ta śmiertleność procentowa znacznie wzrośnie gdy padnie (a padnie w szczególności w polskich warunkach) służba zdrowia.
Ja mam bardzo mieszane uczucia co do tego czy powinno czy nie powinno się wracać do normalnego życia. Krach gospodarczy może być groźniejszy niż samego wirusa (to co pisał Miszczu). Z drugiej strony pozwolić głównie seniorom, naszym rodzicom, dziadkom umrzeć, którzy walczyli za kraj, odbudowywali po wojnie kilkadziesiąt lat ten kraj uważam za moralnie wątpliwe (to co pisał Pasiasty).
Weź jeszcze np. Niemcy do tej analizy
Potwierdzonych: 100 024
Przypadki śmiertelne: 1576 [b]1.58%[/b]
Wyleczonych 28700 28.69%
https://corona-scanner.com/country/germany
[quote='Endriusza' pid='1429325' dateline='1586121695']
Wyleczonych 28700 28.69%
[/quote]
W Niemczech nie liczą z chorobami współistniejącymi z tego co słyszałem.
Polska służba zdrowia to nie jest niemiecka, nie jest nawet włoska. Myślę że rozważamy co się u nas stanie.
Uważam, że w tym czasie najlepiej marketingowo zyskała Korona...
...wirus ;)
- Edytowany
[quote='Asgard' pid='1429328' dateline='1586124067']
[quote='Endriusza' pid='1429325' dateline='1586121695']
Wyleczonych 28700 28.69%
[/quote]
W Niemczech nie liczą z chorobami współistniejącymi z tego co słyszałem.
Polska służba zdrowia to nie jest niemiecka, nie jest nawet włoska. Myślę że rozważamy co się u nas stanie.
[/quote]
Za to we Włoszech liczą wszystkich nawet niezbadanych
Bundesliga chce wrócić już w maju. Miło to słyszeć, bo to jakaś pogłoska - krok w kierunku dobrego - ale jakoś trudno mi w to uwierzyć. To jest w ogóle do wykonania?
Nasze media trochę przesadzają
[quote='klara.milo95' pid='1429352' dateline='1586164988']
Nasze media trochę przesadzają
[/quote]
Trochę to mało powiedziane. Ja nie wiem po co oni tak panikują i manipulują. Rzygać się już chce tym wirusem.
Te 2%,5% czy 12% to procenty zgonów od liczby wykrytych zakażeń. Już nawet pomijając czy w danym państwie liczą tylko pacjentów bez chorób towarzyszących, czy wrzucają wszystkich do jednego wora, należy jeszcze podzielić ten wynik, tylko nawet nie wiadomo przez ile. Skoro większość przychodzi to bezobjawowo to śmiało można powiedzieć, że umiera mniej niż 2% zakażonych . Najpierw napisałem, że mniej niż 5%, ale to jest jeszcze mniej. Należy jeszcze policzyć ludzi, którzy w ogóle się nie zakażą. Najlepszym modelem będzie tutaj oszacowanie liczby zgonów w sumie i policzenie ile to jest procent spośród wszystkich mieszkańców danego państwa. Tą liczbę następnie można zestawić z liczbą zgonów z powodu palenia tytoniu, picia alkoholu, smogu, otyłości, ćpania, raka itd i wyjdzie czy jest to faktyczne zagrożenie dla ogółu.
Sparaliżowanie gospodarki było właśnie celem wypuszczenia tego wirusa i tej paniki. Podejrzewam, że planowali to już od lat i czekali na odpowiedni moment. Rządy realizowały plany zadłużania państw w bankach Rotschildów i całej tej kliki.Upadek tego systemu był nieunikniony.Pod koniec 2018 Rotschildowie sprzedawali swoje aktywa. Wydawało się, że to zapowiedź III wojny światowej, ale ze względu na atom to byłoby zbyt ryzykowne. Zamiast tego wypuszczono wirusa i tyle. Czekano aż się rozniesie po świecie i dopiero wtedy wprowadzono kwarantannę, która jest jak chemioterapia na raka - lekarstwo może okazać się bardziej zabójcze niż choroba.
Przykre, że ludzie są tak zmanipulowani, że tego nie rozumieją.
Co do rozważań na liczbach to często pojawia się liczba miliona zarażonych na całym świecie, która ma przerażać. No i zrobiłem taki eksperyment, który polega na tym, że piszesz sobie liczbę 7 500 000 000, obok niej robisz kreskę, potem piszesz sto, pod spodem dajesz 1 000 000, robisz kreskę i x. potem można sobie pomnożyć na krzyż i podzielić przez to pierwsze coś se napisał.
Po takim eksperymencie mam ochotę na wielką antyrządową manifestację
Dla jednych to tylko cyfry,liczby czy procenty a dla innych to są (byli) ludzie...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)