mam beke z tych napierdalaczy dzis, niech i przyjdzie ktos lepszy jesli sie juz uzwieliscie, nie mam nic przeciwko temu, ale juz nie pierdolcie glupot i dajcie mu grac, bo potrafi i na dodatek nie ma pelno w gaciach jak niektorzy
-
-
Pelle van Amersfoort Witamy w Cracovii!!!
No ale fakty są takie, że kolejny mecz zagrał fatalnie i jeszcze jakieś nieudane brazyliany piętką. Wolałbym zamiast niego zobaczyć na boisku Thiago.
ale fakty nie sa takie, nic nie poradze
Są. Pelle jest w tym momencie największym rozczarowaniem transferowym w obecnej ekipie. Miał być przekot, a nie jest nawet połową Hernandeza. Chyba, że fizycznie bo wygląda jak patyczak bez koordynacji, który strzela [s]wolejem [/s]goleniem.
O klasę dziś lepszy od Floriana
Gościu praktyczne sam rozruszał naszą grę ofensywną, ale zawsze będzie źle, bo trochę sztywno się rusza. Dramat.
Co rozruszał? Taktyka wróciła w 2 połowie do normy, a Legia już nie miała tyle sił, ale i tak mogła wygrać wyżej.
Tia, a świstak siedział i zawijał to w sreberka.
Oglądnij powtórkę i zwróć uwagę na ustawienie i kierunek podań w 1 i 2 połowie, zanim napiszesz, że Pelle rozruszał grę ofensywną, która zresztą była w tym meczu słaba.
[quote='Diabel' pid='1424224' dateline='1583010836']
mam beke z tych napierdalaczy dzis, niech i przyjdzie ktos lepszy jesli sie juz uzwieliscie, nie mam nic przeciwko temu, ale juz nie ***** glupot i dajcie mu grac, bo potrafi i na dodatek nie ma pelno w gaciach jak niektorzy
[/quote]
Święta prawda! Niektórzy jednak zawsze znajdą jakieś minusy i będą mieszać....
Są fakty, fakty medialne, Fakty TVN i fakty wg Miszcza. ;)
Jak łatwo pomylić fakt z opinią.
Faktem jest, że w 1 połowie zagraliśmy inaczej taktycznie, a w drugiej to co zwykle. Nazwanie tego rozruszaniem ofensywy przez Pelle to trzeci rodzaj prawdy wg Tischnera. Czy Pelle miał w tym meczu 1 dobre zagranie? Jeszcze ta nieudana piętka. No ale wina Miszcza ;)
Miał znakomite zagranie do Lopesa, po którym ten wyszedł sam na sam, ale zmaścił.
- Edytowany
Piszesz o tej sytuacji, w której Lopes potem wpadł w bramkarza i sędzia niesłusznie odgwizdał spalonego? Ok, stosunkowo udane zagranie, ale nie przesadzajmy z tą genialnością. To nie była jakaś świetna sytuacja, kąt był ostry, obrońca blisko, a podanie było trochę niedokładne, przez co Lopes musiał zwolnić żeby złożyć się do strzału.
Oczywiście, że po wejściu rozruszał ofensywę. W pierwszej połowie kopaliśmy na Vestenickiego, którego na drugie śniadanie raz za razem jadł Jędrzejczyk. W drugiej połowie kopaliśmy dzidy na Pellego i siłą rzecz musiał wygrać kilka głów przez co mieliśmy czasem piłkę na połowie rywala. Gdy w pierwszej połowie nie ma się ani jednej takiej sytuacji to można odnieść takie wrażenie, że Pelle rozruszał grę. Trudno się z tym nie zgodzić.
Pytanie tylko czy jakikolwiek inny typ jego wzrostu nie dałby w tym meczu tyle samo?
No dobra nie chcę przesadzać z opinią ale czekam na dzień aż dojdzie do realnego porównania z Hernandezem. Dla nikogo nie będzie zaskoczeniem, że Pelle tego porównania dla mnie nie wytrzymuje.
Prawda jest taka Luquinoas czy jak mu tam wprowadził taki terror w śródku pola schodząc do boku i robiąc drybling, że Pele miał mało do powiedzenia (nie bronię) bo był bardzo słaby ale tutaj znacznie słabiej wyglądał Wdowiak i Siplak których wozili jak furę z gnojem, wszystkie groźne sytuacje szły przsz Wdowiaka.
Pelle jest z nami od dłuższego czasu, więc zebrałem poniżej wszystkie jego atuty, które nam na co dzień pokazuje:
...
Dziękuję. Javi, wróć.
[quote='Vimes' pid='1424638' dateline='1583143577']
Pelle jest z nami od dłuższego czasu, więc zebrałem poniżej wszystkie jego atuty, które nam na co dzień pokazuje:
...
Dziękuję. Javi, wróć.
[/quote]
I niech koniecznie weźmie ze sobą Olivę.
Sarkazm zupełnie przestrzelony.
Kwestia oceny.
Mam nadzieję, że mam jeszcze prawo do swojego zdania.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)