[quote='zubereg' pid='1377018' dateline='1557096989']
Dobry mecz, wypunktowaliśmy Lechię:)
[/quote]
Mecz do 70 minuty nudny jak flaki z olejem ....ALE zagrany przez Probierza w 100% właściwie.
Absolutnie ale to absolutnie nie zgodzę się z lansowanymi tu teoriami ,że betony grały bez ambicji
i weszły po PP w tryb wakacyjny.
Moim zdaniem to po prostu trybunowa teoria bez głębszych podstaw faktycznych.
1. Betony zrobiły od czwartku Warszawa-mecz-Gdańsk-impreza-Kraków.
To druzyna NIEMAL bez ławki! Pamiętacie jak Arka walczaca o życie przyjechała
do nas po PP? Też ledwo przebierali nogami.
2. Przyjechali "coś strzelić" i zagrać typową "betonowa murowankę". Nasi
zagrali nieprawdopodobnie jak dla nas ostrożnie i bez ryzyka z tyłu. Mogło to się
oczywiście skończyć 0-0 ale jest 2-0 i ok:)
pps: Właśnie od "ekspertów" w Polsat News dowiedziałem się ,że Cracovia jest na 6 miejscu -
specjaliści redaktorzy sportowi ;)
-
-
Cracovia - Lechia Gdańsk 05.05.2019.Niedziela.godz.18.00
Brawo Panie Michale.Brawo Pasy ! Taki był właśnie mój plan na ten mecz :D
Taktyka pewnie była taka - w pierwszej połowie nie dać sobie strzelić a w drugiej , kiedy betoniarzom zabraknie nieco sił zaatakować . I to się sprawdziło .
A mecz całkiem mi się podobał , jestem zwłaszcza zbudowany nasza gra w środku pola .
Tak się zastanawiałem, w którym wątku to napisać.
Po kilku latach "prawie niebytu" na Cracovii - trochę z przyczyn rodzinnych, a trochę...
sami wiecie, dużo twardsi ode mnie wymiękali,...
...ale wróciłem na dobre. Kupiłem karnet na B1 sobie i synowi.
I normalnie nie jestem w stanie wytrzymać - nie wiem, pozmieniało się coś przez ten czas? Czy akurat dawniej miałem szczęści siedzieć w normalniejszym towarzystwie?
Jak ktoś wyzywa od najgorszych każdego piłkarza drużyny przeciwnej, a zwłaszcza takiego, który miał jakikolwiek tamtostronny epizod - nie pochwalam, choć,rozumiem, sam tak kiedyś robiłem.
Jak ktoś bluzga na sędziego, głównego, liniowego, technicznego, varowego w każdej stykowej sytuacji, wyzywając przy okazji jego żonę, matkę i rodzinę do siódmego pokolenia - nie pochwalam, choć rozumiem, sam tak kiedyś robiłem.
Ale jeżeli niezależnie od poziomu gry, wyniku, reakcją na każde zagranie zawodnika Cracovii - faktycznie nieudane, bądź tylko niezgodne z tym, co ten pan sobie wyobrażał jest bluzg typu: ty skurwysynu, ty jebany chuju, ty pedale, banderowski skurwysynu, ty pierdolona rumuńska cioto - to chyba coś jest nie tak.
Zwrócenie uwagi (zdecydowane - choć bez bluzgów, mimo iż się cisnęły na usta) - spokój na chwilę, i znowu.
Może ten pan nie opuścił żadnego meczu Cracovii przez ostatnie 50 lat. Ale czy to jest kibic?
Cóż powiedzieć, jest kilku takich. :(
Niestety.
Ale jest i druga strona medalu - duże brawa dla naszych zawodników nawet za zagrania nieudane ale za ambicję walkę do końca i nieodpuszczanie .
Odnosnie postawy Betonow
to co napisal sterby , w 100% odzwierciedla moje odczucia wczoraj, wychodzac z meczu pozdrowilem kumpli siedzacych troche dalej, mowiac im ze nie kumam jak takie cos moze walczyc o mistrza Polski, jakas totalna pomylka
nic nie ujmuje naszym chlopakom, bez dwoch kluczowych zawodnikow zagrali fajny mecz i zasluzenie wygrali, ale to co odstawila Lechia , nie pojmuje - mega kac i zwykla slabosc? ja grywalem lepiej na kacu - na miejscu wlodarzy wjebalbym im taka kare zeby przez nastepny miesiac na kreske musieli pic - skandaliczny brak ambicji i zaangazowania, strach takie druzyny widziec na podium
Od końca meczu w Warszawie mieli 72 godziny. Z tego kilka w podróży najpierw na północ, później na południe. Za PP mają ten sam start do LE co za 2 miejsce w lidze. Spojrzyjcie w tabelę - niżej 3-ciego miejsca nie spadną. Czego się spodziewaliście?
Walki o mistrzostwo, zwlaszcza po wyniku w Wawie. Inna sprawa,ze gra sie tak jak przeciwnik pozwala,a my zmusilismy ich do kopaniny,wiec byli na przegranej pozycji;) Dla mnie ten mecz, oceniajac na chlodno, byl kiepski do ogladania, zreszta jak wiele naszych spotkan, ale dopoki z tego sa punkty, to jest bardzo dobrze.
- Edytowany
[quote='leszeczek' pid='1377067' dateline='1557138365']
Od końca meczu w Warszawie mieli 72 godziny. Z tego kilka w podróży najpierw na północ, później na południe. Za PP mają ten sam start do LE co za 2 miejsce w lidze. Spojrzyjcie w tabelę - niżej 3-ciego miejsca nie spadną. Czego się spodziewaliście?
[/quote]
Zgadza sie, to bylo do przewidzenia ze betony wysoko w tym meczu poprzeczki nie zawiesza i zagraja sobie tak ooO. Zdobyli puchar, wiec juz sa spelnieni i teraz beda tylko odliczac do konca 37 kolejki.
Zawodnicy betonow juz psychicznie padli po tym nokaucie wykonanym przez Stefanskiego w Gdansku.
Biorąc małą poprawke na podejście Betonów do meczu jak zmęczęnie materiału czy nawet małą olewke cieszy oko postawa niektórych "zakurzonych" zawodników na których jakby ze strony kibiców położono lagę jak Dąbro,Dimun,Wdówka czy nawet ten dalej nie do końca ogarnięty Cecaric który jednak ambicją nadrabia różne braki a to już jest mały plus.
Gol jakby też troszkę odżył po tym niewątpliwym zmęczeniu bo jednak swoje latka ma a taka przerwa w grze na szczęście bez konsekwencji punktowych dla nas powinna też wyjść na dobre Airamowi i Javiemu.
Taka ciekawostka jeszcze z treningów -Airam jest bardzo lubiany w drużynie i nie złości się nawet z grubej szydery z niego jak mu coś nie wyjdzie tylko sam się z tego śmieje.Będzie dużą stratą i to nie tylko sportową jak on nie zostanie u nas ale obecnie to graniczy niestety z cudem.
Jak jest faktycznie przekonamy się już w sobotę nie rozumiem jedynie Serafina w 18 meczowej na którego i tak nie będziemy stawiać w przyszłości ale będzie okazja niedługo podpytać .Sto razy wolałbym jednego młodego na ławce choćby Zauche który był do tego przymierzany w tygodniu a potem Zięba.
Hanca po strzeleniu karnego założył jakąś koszulkę.
Co tam było napisane?
Zauważył ktoś i przetłumaczy ?
:(
Z góry dziękuję !
Bylo ku pamieci Patricka Ekenga... grali razem w Dinamie Bukareszt gdzie zmarl 6.maja 2016 podczas meczu ligowego na zawal serca...
[img]https://cracovia.pl/pilka-nozna/files_pl/file_158739/cracovia_GJ050519_050.939x365xffffff.jpg[/img]
- Edytowany
[quote='krzys67Bytom' pid='1377078' dateline='1557147749']
Hanca po strzeleniu karnego założył jakąś koszulkę.
Co tam było napisane?
Zauważył ktoś i przetłumaczy ?
:(
Z góry dziękuję !
[/quote]
Nazwisko piłkarza który zmarł na atak sercu na boisku.
[color=#222222][size=small][font=arial, sans-serif]"Patrick Claude Ekeng Ekeng – kameruński piłkarz występujący po raz ostatni na pozycji pomocnika w Dinamie Bukareszt. Zmarł 6 maja 2016 roku na atak serca podczas meczu ligowego "[/font][/size][/color]
[color=#222222][size=small][font=arial, sans-serif]dziś przypada 3 rocznica [/font][/size][/color]
Kulisy z meczu...
https://twitter.com/MKSCracoviaSSA/status/1125832826765619200?s=20
[quote='leszeczek' pid='1377051' dateline='1557132043']
Niestety.
[/quote]
Ja takiego dyscyplinowałem przedtem na A3, ale bezskutecznie. Te typy tak maja i nic im nie pomoże! Faktycznie zamykał ten durny pysk na minute po czym znowu jechał po zawodnikach Cracovii
[quote='ZbigniewT' pid='1377261' dateline='1557296111']
Niestety.
[/quote]
Ja takiego dyscyplinowałem przedtem na A3, ale bezskutecznie. Te typy tak maja i nic im nie pomoże! Faktycznie zamykał ten durny pysk na minute po czym znowu jechał po zawodnikach Cracovii
[/quote]
Taki brunet 40-50 lat w 14-15 rzędzie?
Na takich ludzi nie ma siły , oni już tak mają , że zawsze muszą napieprzać , nic im się nie podoba , nic ich nie zadowoli . Po prostu - niereformowalni .
[quote='hank' pid='1377283' dateline='1557305324']
Na takich ludzi nie ma siły , oni już tak mają , że zawsze muszą napieprzać , nic im się nie podoba , nic ich nie zadowoli . Po prostu - niereformowalni .
[/quote]
Dobrze, że to chłop a nie baba bo pomyślałbym , że to moja teściowa chodzi na mecze :D
[quote='leszeczek' pid='1377265' dateline='1557300146']
[quote='ZbigniewT' pid='1377261' dateline='1557296111']
Niestety.
[/quote]
[/quote]
Taki brunet 40-50 lat w 14-15 rzędzie?
[/quote]
Na pewno w tych rzędach i w tym wieku mniej więcej a być może i brunet ale nie pamiętam na 100% bo to było przed zamknięciem trybuny po derbach. Teraz zmieniłem sektor. Gość był wyjątkowy bo darł japę głośno i rzucał obraźliwe epitety, które mogły być słyszane przez zawodników a takie coś nic nie pomaga tylko wręcz deprymuje gdy rzucane jest od własnych kibiców.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)