[quote='D.J.Cat' pid='1378111' dateline='1557749846']
Teraz trzeba otoczyć Kapicę dobrymi partnerami. Np. Łyszczarczykiem i Wronką.
[/quote]
Wronka i dobry w jednym zdaniu się nieco kłóci, zreszta wyjechał do Belfastu i dobrze bo nikt nie wpadnie na to żeby go do nas sprowadzać
Lyszczarczyk spoko tylko jak na razie to czytałem ze ma się starać o grę w AHL albo ECHL czyli raczej mało prawdopodobne żeby przyszedł
Ja bym chciał żeby Trvdon został ale pewnie to mało prawdopodobne to jest półka wyżej od tego niewdzięcznego szmaciarza Sykory
-
-
Sezon 2019/2020
Umiejętności Tvrdon zdecydowanie ma. Chyba jedyny obcokrajowiec poza Koprivą, który dźwignął ciężar ostatnich meczów P-O i grał na solidnym poziomie.
Z tą półką to z całym szacunkiem dla ciebie Karvin co najmniej lekko przeszarżowałeś. Umiejętności to on może ma ale jak dla mnie nie pokazał ich tak abym mógł powiedzieć ok. Dla mnie to on się trochę ślizgał w meczach, mam wrażenie że nie chciało mu się na 100% ( jak to większości Czechów u nas).
Ale jak chce zapieprzać i pokazać że ja i mnie podobni się mylili to proszę bardzo.
Ponoć żegnamy Patryka Noworytę za wiadomym portalem http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,51807,powrot-wychowanka.html
Dom wybudowany -to bliżej domu zawsze przyjemnie.
Mam wielki szacunek dla Noworyty za grę w Cracovii ,chyba wszyscy pamiętamy jak grał ofiarnie ,rzucając się pod krążki !!prawie jak wychowanek ?!
Trochę się dziwie bo ostatni sezon miał najlepszy w punktacji kanadyjskiej jako defensor w swojej karierze !! (wyrównał statystyki z sezonu 13\14 czyli 21 w punktacji pośród obrońców ,i zajął 2 miejsce razem z Rompkowskim pierwszy był Kruczek ,a i mimo wieku kontuzje tez go omijały!!
[quote='Blizzy' pid='1375642' dateline='1556292440']
Kapica, Zygmunt zostają podobno, a do tego wreszcie będzie to na co wielu czekało wiele wiele lat Stay tuned ;)
[/quote]
Ile jeszcze można czekać na te bombę? :D
Czy to już się przedawniło?
15 dni później
Jeśli dobrze rozumiem to Rohacek wbija szpilkę LL:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,51973,roh%C3%A1%C4%8Dek-mamy-swoja-strategie.html
No i git. Jeśli by ściągnęli jedną piątkę stranieri, którzy by się wybijali w plastikowej, to i wyniki byłyby dobre, młodzi mieliby się od kogo uczyć, a i lalibyśmy drużyny z 15 zagranicznymi zawodnikami.
Bardzo mi się podoba ta strategia i zamierzam powalczyć o czas żeby pochodzić więcej na sezon zasadniczy bo sto razy wole małolatów walczących niż zmanierowane gwiazdki z południa
[quote='Karvin' pid='1381635' dateline='1559253077']
Bardzo mi się podoba ta strategia i zamierzam powalczyć o czas żeby pochodzić więcej na sezon zasadniczy bo sto razy wole małolatów walczących niż zmanierowane gwiazdki z południa
[/quote]
Racja , lepsze głodne sukcesu wilczki niż nażarte i wyleniałe basiory .
7 dni później
Na razie Zarząd PHL przyznał licencje na sezon 2019/2020 siedmiu klubom: Cracovii, GKS Katowice, GKS Tychy, JKH GKS Jastrzębie, Unii Oświęcim, Naprzodowi Janów i Zagłębiu Sosnowiec.
Z kolei KH Energa Toruń, Automatyka Gdańsk i Podhale Nowy Targ zostały wezwane do uzupełnienia dokumentacji.
http://hokej.net/pl/news,artykul,5,52014,licencje-przyznane.html
23 dni później
Pojawił się pomysł żeby rozegrać Turniej Finałowy Pucharu Polski pod gołym niebem na Stadionie Śląskim w Chorzowie na wzór znanego z NHL Winter Classic:
http://www.hokej.net/pl/news,artykul,5,52133,stadion-slaski-arena-pucharu-polski.html
Dla mnie pomysł rewelacyjny! :)
i smieszno i straszno
Na takich wielkich stadionach, gdzie trybuny są oddalone od murawy, ciężko będzie zapewnić dobre warunki kibicom. Lepiej rozgrywać takie zawody na stadionach stricte piłkarskich (wtedy byłoby podobnie jak na tauron arenie).
Nie wiem czy dobrze pamiętam ale był chyba pomysł na stadionie w Tychach robić finał PP.
Widoczność i warunki oglądania meczu hokejowego na Stadionie Śląskim, byłyby dla osób siedzących w tylnych rzędach na pewno dużo gorsze niż na typowym stadionie piłkarskim. Jednak możliwość oglądania hokeja na takim molochu mogłaby przyciągnąć ludzi, bo byłoby to nietypowe doświadczenie. Gdyby dobrze rozreklamować Turniej, w tym w TVP, to przy pogodzie bez opadów i bez bardzo mroźnej temperatury, myślę że impreza mogłaby się skończyć dużym sukcesem frekwencyjnym i promocją hokeja :)
Yhy...patrzac na zadluzenie i np brak checi wyplacenia reprezentantom kasy za mistrzostwa jakos watpie zeby znalezli kase na wynajecie tego czy innego obiektu...albo kogos naiwnego kto im uwierzy, ze ta kase kiedys zaplaca ;)
Podobno w Tychach nie bedzie bo kosztuje to okragla banke...to ciekawe ike musi kosztowac na Slaskim...
chca mna tym zarobic a nie stracic, a zaplaci za ten cyrk podatnik.
Katowice bez Tauronu. Koniec Gieksy?
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)