Ianie!!! Moje pytanie zabrzmi moze dziwnie ale : [b]Jaki cel[/b] miał miec ten wywiad ? Dziennikarskie hieny ? Czy poprzez argumenty takie jak TY m.in przedstawiasz - np. ośmieszenie Profesora a usprawiedliwienie WSa?
[b]Jeżeli byłbym autorem takiego materiału a byłbym prawdziwym kibicem Cracovii to bym tego materiału nie udostępnił!!![/b]
Clou tego wszystkiego to wizyta Profesora w szatni po meczu i lepiej aby nic z Jego słowotoku nic nie wyszło ...
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Zibiland Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Ianie!!! Moje pytanie zabrzmi moze dziwnie ale :
> Jaki cel miał miec ten wywiad ?
Moze ja odpowiem ... wywiad mial na celu to .. zeby kibice nie pisali na tym forum w stylu :
Filipiakowi trzeba za wzmocnienia podziękować a Stawowemu za jego taktykę i dobór zawodników!!! LiD.Z.
ogląda pan?
podoba się?
to jest własnie drużyna i gra na miarę budżetu jaki pan łaskawie oferuje najstarszemu polskiemu Klubowi. squier strat
tak własciwie to ja chętnie bym uż Filipiakowi powiedział dziękuje ale na dowidzenia. Rabarbar_1
Błagam, proszę! Jak Ci się Cracovia znudziła to odpuść, po prostu, odpuść i sprzedaj klub innemu biznesmenowi który ma chęci i zapał. mlody3xL
Q.... , Panie Filipiak z takim budżetem to można budować drużynę w cymbergaja a nie ekstraklasy ! craxik
Nie wstyd ci malowany ,,prezesie ''widmo ?????.Tak się naśmiewałeś z gts pajacując w ich czapce i co nam kibicom Cracovii powiesz po derbach ?????
Doprowadziłeś do tego że Cracovia staje się pośmiewiskiem .Ubierz sobie ponownie czapkę superwisla i popatrz w lusto jak się z ciebie śmieją w całym Krakowie ...potter
Zreszta jest tego znacznie wiecej, wystraczy sie cofnac o pare stron,
Nie bądźcie tacy ostrzy w ocenie Prezesa! On na swoich barkach czuję ciężar wymagań narodu (polskiego nie pasiastego). (zdjęcie z innego tematu jak ulał pasuje)
[b]- [u]Moją odpowiedzialnością jest polska piłka nożna[/u], a ona ma się bardzo, bardzo słabo. I to prezesowi Zbigniewowi Bońkowi przekazałem.[/b]
Amen.
SaNtO Napisał(a):
> przeczytałem tylko conieco i ne mam zamiaru
> sluchac tego bełkotu. totalna kompromitacja
> Filipiaka. Nie pasuje trener to zwolnić a nie
Też się dziwię czemu Filipiak Stawowego trzyma w klubie, jeśli ten nie realizuje nakreślonej polityki, a tak ze słów Filipiaka wynika. Ja jako kibic mogę się łudzić, że Stawowy jeszcze kiedyś przejrzy na oczy i zajmie się pracą na rzecz klubu, bo za to mu płacą. Bardzo bym chciał, aby Stawowy odniósł sukces. Ale prezes takiego pracownika powinien po prostu zwolnić.
Zibiland, a może jednak należy takie rzeczy upubliczniać, a nie zamiatać pod dywan ? To, ze facet ma kasę nie czyni go człowiekiem honoru a i pieniążkami nie kupi się zachowania, jak się jest chamowatym kołkiem. Może jego postawa zaimponować takim samym burakom jak on sam jest, ale dla mnie jest nie do zaakceptowania.
ddarek Napisał(a):
> Też się dziwię czemu Filipiak Stawowego trzyma
> w klubie,
- bo trener ma umowę do czerwca?
- bo zwalniając go teraz musiałby mu zapłacić do końca kontraktu?
- bo nie ma nikogo w zamian?
- bo oferuje śmieszne pieniądze?
- bo jest mściwy i chce Stawa jeszcze trochę pogrillować?
albo nie...
sterby Napisał(a):
> - bo trener ma umowę do czerwca?
Cóż, rezerwy też ktoś musi trenować. Mógłby nawet do nich zabrać ze sobą Dudzica i Boljevica.
Z jednej strony: Stawowy dostał za swoje, bo po co prowokuje prezesa, nie uwzględniając Mikulica nawet na ławce? To jest dziecinne, była już tu wielokrotnie mowa o wojence z Burlikowskim, i trener powinien wiedzieć, gdzie są granice. Jak okazuje brak szacunku bossowi, to ten mu wygarnia w przykry sposób. Takie są reguły gry.
Z drugiej strony krytyka Filipiaka (nie mówiąc już o formie... czytam niektóre relacje z przykrością...) przychodzi akurat w niewłaściwym momencie. Forma drużyny rośnie, czego najlepszym przykładem Bernhardt (trzy tygodnie temu beznadziejny, podobnie jak Saidi), zespół zaczyna punktować. Został wygrany mecz ciężkiej walki, mówienie o fatalnym poziomie gry i tym, że można było uzyskać znacznie więcej punktów, jest nie na miejscu. Nie wygraliśmy kilku meczy mimo Nowaka, Saidiego, Kosanovica:D i Budzińskiego w składzie - taki jest sport.
Mam nadzieję, że topór zostanie zakopany, awantury w momencie, kiedy walka o czołową 8 jest jeszcze możliwa, nikomu nie służą.
Przyszłość WStawowego została już osądzona wiele i to wiele miesięcy temu. Jak ktoś tu celnie napisał,jest teraz w fazie "grilowania"
No ale jeśli miałby wrócić Majewski, to ja wolę lekko przypalonego Stawa.
> Nie wygraliśmy kilku meczy mimo Nowaka, Saidiego, Kosanovica i Budzińskiego w składzie
;-)
IAN
Rozumiem że prezesi innych klubów nie piją alkoholu, nie podaje do w lożach?
Problem w tym że tylko u nas jest banda ch.jów którzy by ugrać swoje małe interesiki zaszkodzą Cracovii bez żadnego mrugnięcia. Nie ma w Polsce drugiego klubu w którym jakaś grupka dla obrony trenera pluła by na wszystkich, udając przy tym że trener jest nieomylny.
[quote=zubereg]
Nie ma w Polsce drugiego klubu w którym jakaś grupka dla obrony trenera pluła by na wszystkich, udając przy tym że trener jest nieomylny.
[/quote]
Przykre ale jakże prawdziwe.
zubereg Napisał(a):
> IAN
> Rozumiem że prezesi innych klubów nie piją
> alkoholu, nie podaje do w lożach?
> Problem w tym że tylko u nas jest banda ch.jów
> którzy by ugrać swoje małe interesiki
> zaszkodzą Cracovii bez żadnego mrugnięcia. Nie
> ma w Polsce drugiego klubu w którym jakaś grupka
> [b]dla obrony trenera pluła by na wszystkich,
> udając przy tym że trener[/b] j[i]est nieomylny.[/i]
zubereg...taki nasz pasiacki los...grupy i podgrupy interesików albo tęsknota za PRowskim zaistnieniem... ;)
ian thorpe Napisał(a):
------------------------------------------------------- To, ze
> facet ma kasę nie czyni go człowiekiem honoru a
> i pieniążkami nie kupi się zachowania, jak się
> jest chamowatym kołkiem. Może jego postawa
> zaimponować takim samym burakom jak on sam jest,
> ale dla mnie jest nie do zaakceptowania.
Fajnie, że na tym forum piszą fani, którzy są silni mądrością. Ian jest tego klasycznym przykładem. W pełni popieram.
Ja tam nie widzę nic zdrożnego w wypowiedzi Prezesa. Wydaje mi się, że to Stawowy wcześniej zaczął chodzi po mediach i użalać się na władze klubowe, że nie transferują zawodników. Pierwszy wyniósł konflikt do mediów. Przecież to oczywiste, że musi trener jakoś współuczestniczyć w transferach, a ten się zaparł i próbował, próbuje zrobić na złość Burlikowskiemu sabotując. Gdyby nie takie wywiady nie wiedziałbym co tam się wewnątrz dzieje. Cóż w tym złego, że Prezes do kibiców klubu mówi że nie jest zadowolony z miejsca, czy z trenera. Myślę, że w wywiadzie nie straszy, tylko stwierdza suche fakty, biorąc pod uwagę mizerię polskiej piłki wołałby promować się gdzie indziej, może za granicą ładując wiele milionów rocznie. Powstrzymuje go przed porzuceniem tego marka najstarszego klubu w Polsce, którego pozostawienie mogłoby być niemile odebrane. W oczywisty sposób przyczynia się do rozwoju piłki w Polsce, do rozwoju ekstraklasy, finansowania piłkarzy, odbudowując taki klub jak Cracovia, to nie jest megalomania. Krytykuje trenera, nawet publicznie, ale nie wyrzucił go dużo wcześniej, pozwoli mu raczej dograć do końca kontraktu, co w tym nagannego. Wywiad może miał skłonić trenera do dymisji. W każdym bądź razie czytelniejszych znaków nie może być, że to koniec tego trenera. Zabawny fragment, gdy zwracał się do jakiegoś dziennikarza, że dla niego trener Stawowy to religia, jak już to nawet do Prezesa dotarło, to musi to być faktycznie karykaturalne. Tak naprawdę kluczowe w ocenie tej sytuacji jest to, co spowodowało, że zdecydowano się zatrudnić dyrektora Burlikowskiego, bo dalszy scenariusz można było przewidzieć.
swietny tekst powyżej.
W przyszłym sezonie będzie nowy trener. Mam nadzieję, że uda się sciągnąć ciekawą osobę na tą funkcję.
Ale nie tylko prezesowi nie podoba się gra i styl prowadzenia drużyny .
Po obejrzeniu całości stwierdzam :
[align=center][b]JANUSZ FILIPIAK vs. STASEK M.
K.O (pierwsza runda)
:D[/b][/align]
Ja w tym wszystkim jednego nie rozumiem.. Transfery mogłyby być i to wiele, gdyby Wąs się na nie zgodził, a więc kasa na transfery była. To w takim razie dlaczego Filipiak nie spełnił do tej pory praktycznie jedynej prośby Stawowego o przedłużenie kontraktów z zawodnikami, skoro kasa jest?
Kamaz Napisał(a):
> Ja w tym wszystkim jednego nie rozumiem..
> Transfery mogłyby być i to wiele, gdyby Wąs
> się na nie zgodził, a więc kasa na transfery
> była. To w takim razie dlaczego Filipiak nie
> spełnił do tej pory praktycznie jedynej prośby
> Stawowego o przedłużenie kontraktów z
> zawodnikami, skoro kasa jest?
Bo zawodników będzie sobie wybierał już nowy trener ?
Muszą grać do końca i walczyć o kontrakt, taki model...
To proste. Nasz ultra wydajny dyrektor sportowy potrafi znaleźć tuzinami zawodników tańszych i lepszych na miejsce obecnych. Po co więc przepłacać Saidiego, Kosanovica czy Bernhardta?!
Choć jest bardzo dużo racji w wypowiedzi Filipiaka to taki wywiad ( treść, forma) nigdy nie powinien ujrzeć światła dziennego. Żenująca forma.
Zupełny brak kindersztuby, dyplomacji., dbania o pozytywny wizerunek klubu. Po podobnym wywiadzie szeregowego pracownika Comarchu taki delikwent byłby odesłany w kosmos po 5 minutach od publikacji. Jak można tak publicznie prać brudy wystawiając nas na pośmiewisko.
A wzburzenie sięgało zenitu jak usłyszałem o 4 melonach na hokej w tym sezonie.Mógłbyś mości Filipiaku choć "nie mijać się z prawdą"
Totalny bełkot i kompromitacja Filipiaka .Aż wierzyć się nie chce że takie bzdury może wygadywac ktoś z tytułem profesora.
Zgadzam się z Ianem chce się pozbyć Stawowego rękami niektórych ,,kibiców''.Że to nie jego decyzja tylko kibice wymusili itd .Tyle że prawda jest taka że na dobrego trenera nie mamy co liczyć .Nikt tu nie przyjdzie z fachowców .jak niektórzy myślą że mamy szansę zatrudnić Fornalika ,Skorze to niech wezmą głęboki oddech i zanużą leb w zimnej wodzie .
Żaden szanujący się trener nie pozwoli na wtrącanie się do ustalaniu składu przez osobnika nazywanego prezesem .Tak było w przypadku Oresta ,Szatałowa czy teraz Stawowego .Musieli odejść bo nie pozwalali sobie na ustalanie składu przez dylentanta .Co nas czeka ?Zostanie zatrudniony ,,trener ''mierny ale słuchający rad Filipiaka (kto ma grać) i wierny .
Wypisz wymaluj przemytnik papierosów lub inny Pasieka,Mandrysz wskazany przez doradcę typu Majewski .Drużyna zostanie rozbita najlepsi odejdą i po roku lecimy z hukiem .Tak się skończy zabawa w trenera osobnika który nazywany jest ,,prezesem ''.
Padają tu ,,argumenty ''że tego czy tamtego nie chce Stawowy jakby nie pamiętając jak w przeszlości kończyło się ściąganie zawodników na podstawie płytek Dvd czy poleceń menagerów .Płytkę można zmajstrować tak że nawet kolega Santo zagra jak Messi .Takie ściąganie za czasów Rząsy skończyło się wywaleniem w błoto ponad 12 mln zł a sportowo te ,,wzmocnienia ''nie dały nic .Taka zabawa skończyła się 2 krotnie spadkiem w stylu kompromitującym .Niektórzy widać pamięc mają ...........krótką .
Co tych argumentów że Stawowy nikogo nie chce jak nie da swojej zgody .Grek będzie grał regularnie bo jest dobrym piłkarzem .Na razie nie ma sił na 90 min o czy mówi zresztą sam .
Tu wystarczy popatrzeć nie ma ,,równych ''i równiejszych .Edgar namaszczony przez trenera trafił do rezerw jak formy nie miał .Dlaczego nie może tam trafić Wawrzynkiewicz ,Kita czy wcześniej Wasiluk ?.
Drużyna została odbudowana ze zgliszczy .To zasługa Stawowego .Zamiast mu pomóc próbuje się zniszczyć to co mozolnie budował trener .O co dopominał się Stawowy w pierwszej kolejności ?O zatrzymanie najlepszych !
I co robi dyrektor przy bierności Filipiaka ?Nie robi nic a miał wiele miesięcy czasu na zatrzymanie Kosanovica ,nowe umowy dla Saidiego ,Berdharda ,Roka ,Nowaka .Danielewicza .,,Prezes ''opowiadał nam bajkę przed rundą na temat heroicznej walki o zawodników ,,robiących ''różnicę .Co robi ?Kompletnie nic -oferowane nowe kontrakty są na poziomie żenującym .Ci na tym poziomie nie chcą rozmawiać .
Pisane jest tu zalosne alibi że Filipiak chciał dac na wzmocnienia itd a wstrętny Stawowy nikogo nie chciał .Ci co obracają się w klubie wiedzą że nie było kasy na transfery żadnej .Znalazła się za pięć dwunasta jak Filipiak słyszał coraz większa krytykę .
Dalej Filipiak pisze o niskim poziomie ligi ,strasząc że się wycofa .To dzięki takim ,,prezesom ''i ,,dyrektorom ''mamy taką piłkę .Nie znają się kompletnie na piłce a bawią się w ekspertów ingerują w ustalanie składu .Jak mają dobrego trenera który ma wyniki nowoczesny styl to nie potrafią tego docenić i im pomóc .Następuje powrót do przeszłości czyli miernot .
Panie Filipiak za ten wywiad powinien pan się wstydzić .Słuchając go można wywnioskować że nadaje się pan do pilnego leczenia psychiatrycznego .
Ps .Trener Stawowy już teraz ma kilka propozycji pracy z ekstraklasy i kilku zawodników co się im kończą kontrakty również .Znów sprawdzi się powiedzenie ,,cudze chwalicie swego nie znacie ''.Piszę to żalem i goryczą .
Nie żebym się czepiał terroadorze, bo nie mam pojęcia jak jest naprawdę, ale kto może lepiej wiedzieć jaki jest budżet, Ty, czy Prezes klubu, który jednak liczyć pieniądze potrafi? Nie wiemy co tam dokładnie jest wpisane w pozycję hokej, a mam wrażenie, że zarzucasz komuś kłamstwo tylko dlatego, że drużyna nie awansowała do play-off. Masz jakieś dalsze informacje o budżecie hokeja, czy tylko tak sobie piszesz ?
potter Napisał(a):
> Totalny bełkot i kompromitacja Filipiaka .Aż
> wierzyć się nie chce że takie bzdury może
> wygadywac ktoś z tytułem profesora.
>
> Zgadzam się z Ianem chce się pozbyć Stawowego
> rękami niektórych ,,kibiców''.Że to nie jego
> decyzja tylko kibice wymusili itd .Tyle że prawda
> jest taka że na dobrego trenera nie mamy co
> liczyć .Nikt tu nie przyjdzie z fachowców .jak
> niektórzy myślą że mamy szansę zatrudnić
> Fornalika ,Skorze to niech wezmą głęboki oddech
> i zanużą leb w zimnej wodzie .
>
> Żaden szanujący się trener nie pozwoli na
> wtrącanie się do ustalaniu składu przez
> osobnika nazywanego prezesem .Tak było w
> przypadku Oresta ,Szatałowa czy teraz Stawowego
> .Musieli odejść bo nie pozwalali sobie na
> ustalanie składu przez dylentanta .Co nas czeka
> ?Zostanie zatrudniony ,,trener ''mierny ale
> słuchający rad Filipiaka (kto ma grać) i wierny
> .
> Wypisz wymaluj przemytnik papierosów lub inny
> Pasieka,Mandrysz wskazany przez doradcę typu
> Majewski .Drużyna zostanie rozbita najlepsi
> odejdą i po roku lecimy z hukiem .Tak się
> skończy zabawa w trenera osobnika który nazywany
> jest ,,prezesem ''.
>
> Padają tu ,,argumenty ''że tego czy tamtego nie
> chce Stawowy jakby nie pamiętając jak w
> przeszlości kończyło się ściąganie
> zawodników na podstawie płytek Dvd czy poleceń
> menagerów .Płytkę można zmajstrować tak że
> nawet kolega Santo zagra jak Messi .Takie
> ściąganie za czasów Rząsy skończyło się
> wywaleniem w błoto ponad 12 mln zł a sportowo te
> ,,wzmocnienia ''nie dały nic .Taka zabawa
> skończyła się 2 krotnie spadkiem w stylu
> kompromitującym .Niektórzy widać pamięc mają
> ...........krótką .
>
> Co tych argumentów że Stawowy nikogo nie chce
> jak nie da swojej zgody .Grek będzie grał
> regularnie bo jest dobrym piłkarzem .Na razie nie
> ma sił na 90 min o czy mówi zresztą sam .
> Tu wystarczy popatrzeć nie ma ,,równych ''i
> równiejszych .Edgar namaszczony przez trenera
> trafił do rezerw jak formy nie miał .Dlaczego
> nie może tam trafić Wawrzynkiewicz ,Kita czy
> wcześniej Wasiluk ?.
>
> Drużyna została odbudowana ze zgliszczy .To
> zasługa Stawowego .Zamiast mu pomóc próbuje
> się zniszczyć to co mozolnie budował trener .O
> co dopominał się Stawowy w pierwszej kolejności
> ?O zatrzymanie najlepszych !
> I co robi dyrektor przy bierności Filipiaka ?Nie
> robi nic a miał wiele miesięcy czasu na
> zatrzymanie Kosanovica ,nowe umowy dla Saidiego
> ,Berdharda ,Roka ,Nowaka .Danielewicza .,,Prezes
> ''opowiadał nam bajkę przed rundą na temat
> heroicznej walki o zawodników ,,robiących
> ''różnicę .Co robi ?Kompletnie nic -oferowane
> nowe kontrakty są na poziomie żenującym .Ci na
> tym poziomie nie chcą rozmawiać .
>
> Pisane jest tu zalosne alibi że Filipiak chciał
> dac na wzmocnienia itd a wstrętny Stawowy nikogo
> nie chciał .Ci co obracają się w klubie wiedzą
> że nie było kasy na transfery żadnej .Znalazła
> się za pięć dwunasta jak Filipiak słyszał
> coraz większa krytykę .
>
> Dalej Filipiak pisze o niskim poziomie ligi
> ,strasząc że się wycofa .To dzięki takim
> ,,prezesom ''i ,,dyrektorom ''mamy taką piłkę
> .Nie znają się kompletnie na piłce a bawią
> się w ekspertów ingerują w ustalanie składu
> .Jak mają dobrego trenera który ma wyniki
> nowoczesny styl to nie potrafią tego docenić i
> im pomóc .Następuje powrót do przeszłości
> czyli miernot .
>
> Panie Filipiak za ten wywiad powinien pan się
> wstydzić .Słuchając go można wywnioskować że
> nadaje się pan do pilnego leczenia
> psychiatrycznego .
>
> [b]Ps .Trener Stawowy już teraz ma kilka propozycji
> pracy z ekstraklasy i kilku zawodników co się im
> kończą kontrakty również .Znów sprawdzi się
> powiedzenie ,,cudze chwalicie swego nie znacie
> ''.Piszę to żalem i goryczą .[/b]
i jestem ciekaw jak długo tym razem posiedzi w innym klubie. oczywiscie życzę mu wszystkiego najlepszego w budowaniu kariery, ale nie u Nas. W Arce i Katowicach też go chcą?
potter
Ściągaliśmy Zielińskich i Romanovów skąd oni byli? Był płacz o stopera-stoper jest i gdzie była na ostatnim meczu?....Na trybunach...Pewnie bezbłędny Żytko nakrywa go czapką:)?
[i]Edgar namaszczony przez trenera trafił do rezerw jak formy nie miał .Dlaczego nie może tam trafić Wawrzynkiewicz ,Kita czy wcześniej Wasiluk ?.[/i]
A dlaczego nie może tam trafić Zejdler, Dudzic, Żytko, Steblecki, Władek? Dlaczego trafia tam najskuteczniejszy zdrowy napastnik?
Szepota tu nie trzeba być znawcą żeby widzieć jak co roku cięty jest budzet na hokej .Kontraktujemy coraz to tańszych zawodników i musiało się tak skończyć jak teraz nawet mając genialnego trenera.
Z drużyny odeszli L.Laszkiewicz ,Besch ,Valcak ,Fojtik ,Dudas .Następcy Kozłowski ,Rehak ,Kosturek ,Kalus ,Dąbkowski .
Wystarczy porównać jakość tej wymiany .wymieniliśmy mercedesy na zdezelowane syrenki ..
Jakbyśmy faktycznie mieli te 4 mln na hokej to znając Rudolfa grali by u nas klasowi hokeisci a zespół ligę wygrał by bez trudu.
W piłce jest to samo Filipiak bredzi o zatrzymaniu najlepszych a rzeczywistość ?Oferowane kontrakty są na poziomie żenującym .Rozmawiałem z jednym z piłkarzy -bardzo chce grać dalej u nas i wcale nie chce jakiś wielkich kwot .Rzecz w tym że oferowana kwota jest żenująca i druga strona czyli klub nie chce dać więcej .
lambadia - cytujesz artykuł na pół strony o wysokim poziomie merytorycznym aby skomentować w taki lakoniczny sposób? Możesz sobie darować. Spróbuj raczej dorównać formą i poziomem intelektualnym do interlokutora.
potter
rozsiewasz kłamstwa
w hokeju mieliśmy zakaz transfereów
a mocno liczono na wzmocnienia pod koniec rundy zasadniczej
był zakaz - nie było wzmocnień
dlatego przegraliśmy
Unia bardzo się wzmocniła -
sprawdź najpierw - a potem pisz
Zubereng pogadamy jak przyjdzie nowy trener typu przemytnik i będziemy spadać ligi .Wtedy napiszę ci że przyczyniłeś się do naszego spadku .Ty i inni twoi koledzy mający bardzo krótką pamięć gdzie byliśmy przed przyjściem do klubu Stawowego.
Jeśli łudzisz się że za Stawowego przyjdzie lepszy trener to gratuluje ci poczucia humoru .
Nikt z charyzmą do nas nie przyjdzie .Dlaczego ?
Odpowiedź jest prosta szanujący się trener nie pozwoli sobie na to by ,,prezes ''czy żenujący dyrektor ustalali mu skład .Nie ma co się łudzić na to może pozwolić sobie tylko miernota ala przemytnik tytoniu ,Pasieka ,Mandysz .
Zastanów się na spokojnie czym możemy przekonać np Fornalika ?Płacimy na poziomie Ruchu ,Piasta oferując zawodnikom żenujące pieniądze.Stabilizacja składu ?
Kluczowym piłkarzom kończą się umowy i jak wyjmniemy ze składu Nowaka ,Saidiego ,Berdharda ,Roka czy Danielewicza drużyny nie ma .Ci co zostają mieli by problem nawet w 1 lidze .
Kolejna rzecz jakże istotna dla trenera z nazwiskiem -polityka kadrowa ,scauting ,atmosfera w klubie ,współpraca z Filipiakiem ,Tabiszem i ,,dyrektorem ''i CEL SPORTOWY .Patrząc na nas leżymy i kwiczymy .
AR NIE ROZŚMIESZAJ MNIE -ci co mieli przyjść jako wzmocnienia Stoklasa i Vrana to byli hokeiści ..Polonii Bytom .Nie byli to zawodnicy klasy Leszka czy tych co odeszli .Byli lepsi od beznadziejnie słabych co mieliśmy w składzie .
Z roku na rok kasa na hokej jest obcinana i skutek był w play off.
aż sobie zapamiętam tych cieszących się z wypowiedzi Filipiaka, by w odpowiednim momencie im przypomnieć ;) Zubereg, KAŻDY trener jest do zmiany, każdy zawodnik może odejść ale w sporcie nie chodzi o to, by kogoś się pozbywać, bo się go nie lubi, tylko o to, że żegnamy jakąś postać, bo mamy kogoś zdecydowanie lepszego na jego miejsce. Nie chodzi o to, czy ktoś pije czy nie alkohol, chodzi o to, czy UMIE to robić, a jak nie potrafi, niech pije mleko. Filipiak kompromituje Cracovię swoimi bełkoczącymi wypowiedziami, KOPMROMITUJE ten nasz zasłużony klub. Nie interesuje mnie, ile zarabia, jaką firmę prowadzi, ilu ludzi zatrudnia, interesuje mnie, że jako PREZES CRACOVII robi pośmiewisko. Zupełnie czym innym są wypowiedzi na forum typu " Janusz Filipiak vs Stasek M. K.O. pierwsza runda" bo to tylko pokazuje, co dla niektórych jest ważne w Cracovii. Ja też zwróciłęm uwagę na mityczne 4 miliony w hokeju :) To już powinno pokazać, ile warty jest ten wywiad. Szkoda, że tylko torreador na to zwrócił uwagę, a nie wielcy forumowi zwolennicy tej dyscypliny sportowej, podczas najgorszego wyniku od 10 lat.
Jest pewnie 100 sposobów liczenia budżetu i to, że skład był słabszy niż rok temu nie falsyfikuje zdania, że budżet wynosił 3, 4 miliony. Przecież to nie tylko koszty pensji zawodników, nie wiemy poza tym jaki był ten budżet rok temu. Zdziwiła mnie tylko taka łatwość pomawiania kogoś, zarzucania kłamstwa, gdy pewnie nie widziało się ani jednego papierka finansowego obrazującego tą sytuację.
zubereg Napisał(a):
> Był płacz o stopera-stoper jest i gdzie był na ostatnim meczu?....Na trybunach...Pewnie
> bezbłędny Żytko nakrywa go czapką:)?
Zagrał cały mecz w rezerwach. Gra przez 90 minut i trening to najlepsza forma zbudowania formy.
Posłuchaj co trener Stawowy mówi o tym na konferencji po meczu
> Edgar namaszczony przez trenera trafił do rezerw jak formy nie miał .Dlaczego nie może tam
> trafić Wawrzynkiewicz ,Kita czy wcześniej Wasiluk ?.
> A dlaczego nie może tam trafić Zejdler, Dudzic, Żytko, Steblecki, Władek?
> Dlaczego trafia tam najskuteczniejszy zdrowy napastnik?
Zejdler, Dudzic, Żytko, Steblecki, Władek - mogą trafić do rezerw
Jeśli tylko trener uzna że tego potrzebują.
Najskuteczniejszy zdrowy napastnik... tu też ocenia trener, który widzi człowieka na co dzień
Ale nawet jakby oceniać po występach to najskuteczniejszy zdrowy napastnik wyszedł od pierwszej minuty ze Sląskiem
Moim zdaniem było do zmiany po 45 minutach i też było mi przykro że tak to wyglądało
Potrzebujemy Kitę i Stawowy też go potrzebuje
jeszcze odnosnie kasy na transfery ktora byla i to w roznych widełkach :)
czemu w takim razie nie ściągnięto Stawowemu Masłowskiego i innych z jego listy? Filipiak się sam wziął za transfery, że przypomne trio z Zabrza zakupione przez niego. Całe szczęście, że tym razem Grek sie okazał kumaty, czasem jak widać nawet ślepa kura trafi ziarno
''Pan Pan jest wielkim zwolennikiem religijnym trenera Stawowego...'' hahahahahah
Niepotrzebnie prezes wypowiada się po paru głębszych - nie przysparza na pewno sobie i Cracovii splendoru - powinien trzymać fason. Stanowisko prezesa dwóch potężnych firm zobowiązuje.
Z drugiej strony trochę racji ma o trenerze obecnym WS i stylu gry, chyba każdy to widzi oprócz ślepców. Przypominam, super, ze wygraliśmy mecz po x miesiącach w meczu w którym nie mieliśmy ani jednej 100% sytuacji. Nie dziwię się JF, że styl gry Cracovii obecnie mu bokiem wychodzi.
Jak mój znajomy określił pracy: Cracovia gra tak naprawdę ciężki futbol, nie da się tego oglądać. W sumie się zgadzam, wymienianie 1000 podań do strefy obronnej przeciwnika NIC nie wnosi w grę tak naprawdę. Liczą się efekty, a tu klops, brak 100% sytuacji, dobrze, że Bernhardowi wyszedł strzał życia z wolnego.
Suma sumarom, Panie prezesie proszę nie wypowiadać się po paru głębszych, ten wywiad był niepotrzebny.
hm forma chyba raczej niezbyt godna pochwaly, mam podobne odczucie co Ian Thorpe - nie wyobrazam sobie CEO mojej korpy napierdalajacego do gazet o jakims pracowniku ;) no ale kontekst tez inny, jak wspomniano WS plakal sobie do mediow wczesniej - ja powiedzmy wole cos uslyszec, niz sie domyslac - choc nie twierdze, ze w slowa Filipiaka slepo wierze, ale swoje zdanie wypowiedzial i nie ma szans aby bezczelnie w calej rozciaglosci klamal - choc nie watpie ze Stawotalibia juz dekret w tej sprawie wydala. Nie wiem jakie klauzule ma WS w kontrakcie, ale nie wyobrazam sobie aby czlowiek mogl byc pomawiany publicznie (jesli tak jest) i nie reagowal, wiec na riposte WSa (kiedys) moze sie doczekamy.
jakby na to nie patrzec, po ktorej stronie " barykad" zasiadac lub do tego sklaniac, to sytuacja jest wysoce niezdrowa w naszym klubie :/ ale to chyba nie nowosc?
a sugestie odnosnie powodow wystapienia Papy od poczatku mnie naprawde szokuja :(
Panie Prezesie dlaczego zatrudnił Pan Burlikowskiego, wiedząc, że Stawowy za Burlikowskim delikatnie mówiąc nie przepada??? To tak jakby Panu kazać pracować z Drumlakiem!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)