Pewnie masz rację...
Martwi mnie tylko brak alternatywy....
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
alternatywa by się znalazła, tylko nie wiem czy nas na nią stać. Taki Mielcarski siedzi w studio C+, myślę, że kontakty mu pozostały. Drugim problemem jest "niestety" sytuacja, że taki Mielcarski by musiał być nad przydupasem Filipaka Tabiszem - to pewnie jest nie do przełknięcia dla jednego i drugiego.
napierdalać można i na bossa, i na trenera. przy czym zmiana trenera jest realna, a sponsora nie. a i alternatywy dla właściciela są bardziej przerażające niż alternatywy dla trenera.
można też się modlić o zmiany w podejściu, wyciągniecie wniosków u jednego i drugiego, ale obaj są wyjątkowo niereformowalni.
a wracając do napierdalanki - jedno i drugie to sztuka dla sztuki, przy czym nawalanka na prezesa jakby bardziej.
knur.......i Ty w to wierzysz,że da coś zmiana trenera,nie będzie ten to będzie inny,jak będzie zły, to Prezes go wymieni na inny model,niech się frustacje kibiców na nim zbierają.....PROBLEMEM CRACOVII JEST FILIPIAK I TO "CO MA W GŁOWIE" !!!
Jeżeli Filipiak nie podejdzie do sprawy tak jak pisze Nesta..../żeby się już nie powtarzać/ to nie ma szans,żeby było lepiej,może to niektórym odpowiada,ale chyba nie wszystkim ???
tak tylko co da nam zmiana trenera bez zmiany podejścia do klubu Filipiaka ?
Stawowy, Majewski, Białas, Lenczyk, Ulatowski, Pasieka, Szatałow .... zadam pytanie - za którego trenera PREZES i WŁAŚCICIEL w jednym domagał się sukcesu sportowego (nawet, jak np. Majewski czy Stawowy jakieś wysokie miejsca w tabeli zajęli) . Nie chodzi o zmianę właściciela klubu, bo jest to NIEREALNE i kto sądzi inaczej, błądzi w absurdach, chodzi o zmianę w zarządzaniu i żądanie odpowiednich sukcesów za tym idących. Prezes klubu, ZNAJĄCY SIĘ NA PIŁCE, MUSI być NA MIEJSCU i RZĄDZIĆ.
znajdzcie Araba co przyjdzie polozy na stole 100 milionow zlotych, to moze sie Filipiak skusi, jak nie macie Araba, to jak napisal knur wasza napierdalanka to tylko sztuka dla sztuki.
mysle, ze jak przeczyta to jeszcze 500 razy na forum, to sie zmieni diametralnie :-). ale mysle, ze juz od lat nie czyta. nie ten etap.
czy ktos wie po co nam to:
http://biznes.cracovia.pl/
czy to coś a'la stowarzyszenie kurkowe, gdzie sie spotykaja i cieszą swoim widokiem?
bo wynikow sportowych to raczej nie podnosi.
Myślę, że jak się skończy pomysł Generała zresztą prymitywny finansowania Cracovii " więcej Comarch w Cracovii itd." bo po prostu nic nie będą warte akcje Cracovii w rękach Miasta stanowiące ułamek wartości spółki, która i tak po tych ekscesach g.ó.wn.o będzie warta, to dopiero zobaczycie jak z J.E. Filipiaka zrobi się Cacek. Nie potrzeba araba za 100 milionów trzeba poczekać na nasz koniec za jakieś do 7 lat na tyle wyceniam oszczędnościowe zarządzanie Cracovią przez Jakuba, z pieniędzy "z akcji" - Myślę, że lepiej już było, ja już odkładam na książeczkę PKO by ratować Cracovię.
Serdecznie pozdrawiam entuzjastów takiej inżynierii finansowej na forum bo są tacy
Panie Januszu również Pana pozdrawiam całuje spocone rączki.
Optymista. Ja stawiam na 5 lat.
I dodam, że wg mojej oceny Sir Janusz nie mylić z serem ma pełną tego świadomość i wie co robi.
Panie Profesorze bo to temat na wnioski. No to ja mam wniosek.
Dodaj mi Pan otuchy i nie ważne czy jest to prawda czy też kłamstwo bo lubię łykać wszystko jak indor daj Pan wywiad jak za starych dobrych czasów a ja może się odwdzięczę i pomogę trochę przy infrastrukturze.
No to po co tyle czekać? Miniemy się w miedzy czasie w ligach z Polonią Warszawa.Dawać mi tu Króla będzie lepszym rozwiązaniem niż Filipiak.
A dlaczego ten sposób jest prymitywny??? Jest po prostu oszczędny, a zarządzanie w klubie musi być dobre jesli przy takim budzecie mamy taki wynik sportowy. Być może podniesienie pensji, zakup nowych zawodników da lepszy efekt, a byc może nie?! Jak dla mnie jest to bardzo nie fair z naszej strony, że mowimy cały czas "Janusz daj więcej". Nie mogę znalezc ani jednego wpisu: zwiekszamy budzet , zalezy nam na wynikach sportowych PROSIMY O PODNIESIENIE CEN BILETÓW/KARNETÓW!!!!!!!! SPRAWA BARDZO PILNA!!!!!! A zapomniałem ....sponsor ma zapłacic , a my sie mamy dobrze bawic.
Cra1906...a kto mówi "Janusz daj wiecej'......to nie o to chodzi........przeczytaj sobie ostatni post Nesty.......tu jest problem.......chodzi o Filipiaka i jego podejście do klubu.......jak zmieni "optykę" to wtedy niech podnosi ceny biletów i karnetów !!!
Gdyby teraz podniósł ceny ,to przy takim podejściu nic to nie da,najpierw trzeba zmienić system zarządzania,zatrudnić komperentną osobę nalepiej na stanowiskom Prezesa. A JF niech sobie prowadzi biznesy,jeździ na nartach w Szwajcarii czy opala się na Antylach i cieszy się jako właściciel ze sportowego progresu Cracovii :)
jeśli się nie mylę to prezes w wywiadach opowiadał o milionach, swoją drogą ostatnio coś przycichł, po drugie podstawowa zasada to zapełnić stadion a dopiero później podnosić ceny, nie na odwrót, po trzecie czy ktoś tu insynuował że prezes z własnej kieszeni daje kasę? po czwarte a od czego jest sponsor jeśli nie od dawania kasy? mamy tu lekko zachwiane zasady właściciel/sponsor/klub i kto na tym naprawdę zyskuje?, po piąte prosto i otwarcie nie mamy kasy gramy juniorami jest jak jest, na zakończenie ja rozumiem że po latach rozczarowań patrząc się na biedaków z innych miast, którzy znacznie więcej osiągnęli, można spasować, tylko pytanie kto przewodził projektowi w ostatnich latach "Wielka Cracovia"?
Pamiętam jak wiele osób pomagało Cracovii finansowo i nawet były trzy rzędy reklam na stadionie. Profesor stwierdził, że nie potrzeba mu kibico-działaczy bo on wprowadza model biznesowy z ComArchu. G100 dalej chciała finansować w miarę możliwości Filipiak stwierdził tym razem, że jedynym obowiązkiem kibica jest kupienie karnetu.
No to o co chodzi.
Kupujemy karnet bo do roli konsumenta sprowadził nas Filipiak.
no k,u,r.w.a wiele w tym racji.
Cra1906 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A dlaczego ten sposób jest prymitywny??? Jest po
> prostu oszczędny, a zarządzanie w klubie musi
> być dobre jesli przy takim budzecie mamy taki
> wynik sportowy.
jaki wynik sportowy?
dziesiąte miejsce na tę chwilę, a patrząc na formę i stan posiadania drużyny to po sezonie zasadniczym wyprzedzimy jedynie Widzew i PBB.
krak 06 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Cra1906...a kto mówi "Janusz daj wiecej'......to
> nie o to chodzi........przeczytaj sobie ostatni
> post Nesty.......tu jest problem.......chodzi o
> Filipiaka i jego podejście do klubu.......jak
> zmieni "optykę" to wtedy niech podnosi ceny
> biletów i karnetów !!!
> Gdyby teraz podniósł ceny ,to przy takim
> podejściu nic to nie da,najpierw trzeba zmienić
> system zarządzania,zatrudnić komperentną osobę
> nalepiej na stanowiskom Prezesa. A JF niech sobie
> prowadzi biznesy,jeździ na nartach w Szwajcarii
> czy opala się na Antylach i cieszy się jako
> właściciel ze sportowego progresu Cracovii :)
O czym Ty piszesz???? Chcesz mi powiedziec , że to nie chodzi o wiecej kasy??? Nikt tak nie mówi????
Jaja sobie robisz!!!!!!! Przekonujesz mnie ,że własciciel świadomie zaniża poziom sportowy i nie tyle nie oczekuje wyników sportowcy, ale nawet je sabotuje.....??? To jest jakis matrix. Ja tez jestem załamany 3 meczami w plecy, ale bądzmy powazni, zmiana prezesa tutaj nic nie da...bo jest po prostu za niski budzet. Pieniadze nie graja? Popatrz na tabele i co najwyzej znajdziesz wyjatki potwierdzajace regułe. Wiecej kasy !!!!! Wiecej KASY potrzebujemy!!!!To jest sprawa najwazniejsza, ale uczciwie byloby tez dac wiecej od siebie. Ja w kazdym sezonie kupuje 4 karnety na okaziciela i wychowuje przyszłych fanatyków:-), na razie mnie nie stac na wiecej, ale jak kazdy tak zrobi to mamy komplet na kazdym meczu!!!! Ale łatwiej pisac i narzekac , ze jest źle i bedzie jeszcze gorzej. I jeszcze jedno tak na logike, zarządzanie nie moze byc złe bo wynik sportowy na dzien dzisiejszy daje inny obraz. A tak naprawde zobaczymy jak to wyglada po zakonczonym sezonie.
Jakie daj więcej?Jest wiele spraw w których Janusz zawodzi.
1.Zero odzewu na kłamliwe doniesienia medialne, ciągle tylko Cracovia kupowała mecze i zero reakcji.
2.Łegprzemy i inne takie -myślałem ze sponsorzy zwiększają budżet a tu mamy chyba przypadek ze odciążają manufakturę zwaną Comarch.
3.Po cholerę trzyma znienawidzonego chamowatego Jakuba?
4.Brak celów sportowych, zamiast tego mamy że naszym celem nie jest wynik sportowy , Cracovia może grac w 1lidze.
5.Wyczerpanie się formuły współpracy Klub -Comarch my ich już wypromowaliśmy i teraz jesteśmy dla nich tylko obciążeniem , stąd to słynne Januszowe "Że z chęcią pozbył bym się Cracovii".
6.Dokładnie nie wiem jak wygląda sytuacja Rezerw i zespołów młodzieżowych ,ale z tego co do mnie dociera to jest to tragedia.
7.Jeżeli mam wierzyć kolegom którym do tej pory im ufałem. To proces królizacji już trwa tylko został rozłożony na 5 do 7lat,
8.Zero planów budowania zespołu , zamiast tego mamy zupełną prowizorkę.Jak można sprowadzać zawodników których nie akceptuje trener ( nawet głupi). Czy jest drugi zespół we wszechświecie który po pozbyciu się stoperów nie planował ich natychmiastowego zastąpienia . Skupowanie jakiegoś złomu, rekonwalescentów.
9.Jest jeszcze pełno innych spraw np. Hokej ale na tym się znam słabo.
10.Kurwa sztab klubowy ma zapierdzielać i harować non stop aby wykorzystać nawet te minimalne środki którymi dysponujemy.
11. Jak to jest możliwe ze nasz budżet z 4 w lidze stał się przedostatni?Jak taka Korona ma 20 baniek, Piast, Ruchy , Zabrza skąd oni to biorą i dlaczego Koszmarch nie może?
Może nie wszystko napisałem z sensem i składnie ale tak mnie krew na gościa zalewa ze tracę zdrowy rozsadek którego i tak nie mam zbyt wiele.
Zawiódł mnie strasznie, wtedy jak go Ubecy aresztowali dałbym się za niego pokroić a on wypina się w ordynarny sposób na to co kocham bezgranicznie.Niech chociaż powie ze jestem buc i się mylę ale gdzie tam on jest milionerem.Zamiast niego wypowiada się niewątpliwie ze szlachetnych pobudek grupa która ceni sobie bardziej bylejakość w pierwszej lidze niż trzecia ligę. I ja akurat ich rozumiem i chciałbym żeby mieli racje . Nie rozumiem tylko Filipiaka.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)