Panie Prezesie niech Pan wytrzyma ciśnienie i nie poddaje się namowom grupki "wiecznych malkontentów" i mających od lat jakieś "ale" do Trenera Stawowego. Proszę kolegialnie dokonać wartościowych wzmocnień zespołu i w spokoju przygotowywać się do sezonu w Ekstraklasie.Powodzenia! :)
-
-
Wnioski do Prezesa Filipiaka!
Renegat, problem w tym, że Stawowy nie chce wzmocnień. W Cracovii przy Stawowym nawet Robben by grzał ławę - bo za wysoki, bo mężczyzna, nie chłopiec, bo nie jest synkiem i nie został wytypowany przez wąsatego tatę. Nie oczekujcie od Filipiaka wzmocnień skoro WS odrzuca i znając jego relacje z Burlikowskim będzie z oślim uporem odrzucał wszystkie kandydatury. Czas na powrót pozostałych dzieci z "la belle epoque", będziemy mieli mieszankę młodości i doświadczenia :D
Željezničar Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Renegat, [b]problem w tym, że Stawowy nie chce
> wzmocnień[/b]. W Cracovii przy Stawowym nawet Robben
> by grzał ławę - bo za wysoki, bo mężczyzna,
> nie chłopiec, [b]bo nie jest synkiem i nie został
> wytypowany przez wąsatego tatę.[/b] Nie oczekujcie
> od Filipiaka wzmocnień skoro WS odrzuca i znając
> jego relacje z Burlikowskim będzie z oślim
> uporem odrzucał wszystkie kandydatury. Czas na
> powrót pozostałych dzieci z "la belle epoque",
> będziemy mieli mieszankę młodości i
> doświadczenia :D
Skłamałeś w tym poście kilka razy.Wyboldowałem Ci gdzie ,a źródeł szukaj w necie.
Stawowy chciał Andreja Prokica ( 178 cm ) w sierpniu tamtego roku i jakoś ten argument jest przemilczany przez ,,obiektywnych" i jedynie ,,prawdziwych" kibiców Cracovii.
Zboro Napisał(a):
>
> Skłamałeś w tym poście kilka
> razy.Wyboldowałem Ci gdzie ,a źródeł szukaj w
> necie.
>
>
> Stawowy chciał Andreja Prokica ( 178 cm ) w
> sierpniu tamtego roku i jakoś ten argument jest
> przemilczany przez ,,obiektywnych" i jedynie
> ,,prawdziwych" kibiców Cracovii.
Za to ja poszperałem w necie i co znalazłem. Andrej Prokić kopie piłeczke w II lidze w Stali Rzeszów. Na III levelu na wiosne w 16 rozegranych spotkaniach zaliczył dwie brameczki.
Rozumiem, że to napastnik. To pewnie z Zielińskim walczyłby o miejsce w 18 na mecz.
Ja wiem za to, że Kowalczyk mu nie pasował mentalnie. Gość, kóry w przeciętnym Kolejarzy Stróże strzelił 22 brameczki, takiego nosa trenerskiego ma nasz trener.
a ten Prokic to nie jest aby pomocnik? (tak figuruje w 90minut, a niższych lig sam nie śledzę).. w sierpniu przyszli pomocnicy: Danielewicz, Bernhard, Zejdler, Dąbrowski. Prokic byłby piąty. zresztą, Stal krzyknęła za niego 300 tys., a gdy pojawił się przed sezonem temat napadziora pełną gębą, który ma przyjść do nas to WS uznał, ze woli grać bez napastnika.
Stawowemu nie wolno powierzać selekcji zawodników do transferu, bo się skończy jak nie Zielińskim, to Wróblem. albo kontraktem stulecia dla Moskalewicza. trzeba blokować przykładowych Cabajów, Weinarów, Jędrszczyków i inne pomysły.
jednocześnie trzeba jakoś zmusić WSa, by nie bojkotował sprowadzanych graczy. by nie powtórzyła się historia ze Świerczewskim czy Wiśniewskim. i myślę, że jeśli działałby u nas komitet transferowy, to z jednej strony dałoby się kontrolowac i blokowac niebezpieczne szaleństwa trenera (nie tylko WSa, każdego!), z drugiej trenerowi trudniej byłoby bojkotować grajka, jeśli współuczestniczyłby w transferze.
trzeba też zadbać, by nie powtórzyła się historia Grodzickiego czy młodszego Barana (to nie tylko uwaga w temacie Wojciecha, ale też Jakuba).
Zasada powinna być prosta.Jeśli miałby zostać na ławce trenerskiej to odnośnie transferów powinien mieć decydujący głos ale....z listy przygotowanej przez dyrektora sportowego...Czyli dostaje dajmy na to 10 nazwisk i ma sobie wybrać np.pięciu zawodników.W żadnym wypadku nie można mu dać wolnej ręki w sprowadzaniu własnych "wynalazków",bo wiadomo jak to się skończy.
garry Napisał(a):
> Za to ja poszperałem w necie i co znalazłem.
> Andrej Prokić kopie piłeczke w II lidze w Stali
> Rzeszów. Na III levelu na wiosne w 16 rozegranych
> spotkaniach zaliczył dwie brameczki.
> Rozumiem, że to napastnik. To pewnie z
> Zielińskim walczyłby o miejsce w 18 na mecz.
>
> Ja wiem za to, że Kowalczyk mu nie pasował
> mentalnie. Gość, kóry w przeciętnym Kolejarzy
> Stróże strzelił 22 brameczki, takiego nosa
> trenerskiego ma nasz trener.
Pomocnik.
Szału jego statystyki nie robią ,ale jak na pomocnika zdobył w tej Stali Rzeszów przez 3 sezony więcej bramek niż Zieliński w swojej karierze.Akurat jak się pojawił jego temat to wcześniej w meczu z Puszczą zdobył 4 bramki.Tym filmikiem się zachwycaliśmy na forum.
https://www.youtube.com/watch?v=ZM_lyLgFPAs
Stawowy wypowiadał się o nim pozytywnie ,więc go chciał
Jest utalentowanym zawodnikiem, więc odnajdzie się w naszym stylu. To wysoki i szybki brunet ? powiedział o nim kilka dni temu trener Wojciech Stawowy.
Przypominam o nim ze względu na powtarzany mit ,że Stawowy lobbuje tylko swoich ,,synków".
Gdzie niby skłamałem? Czy Wojciech nie mówił, że transfery mu niepotrzebne? Czy wbrew zdrowej logice i faktom nie pie*doli, że jego Cracovia będzie dotrzymywać kroku najlepszym w ekstraklasie? Zwłaszcza kondycyjnie, już widzę jak jego Cracovia dotrzymuje kroku Legii i Lechowi.
Kilka cytatów z wywiadu Opryszka:
[b]Dopóki będę odpowiadał za grę Cracovii, to będę powtarzał, że zespół nie potrzebuje wiele. Rewolucja w zespole czy robienie wielkich wzmocnień to byłby zły pomysł.[/b] Cracovia to już przerabiała. W klubie była ciągła rotacja, do Krakowa przyjeżdżały wagony z zawodnikami. To doprowadziło do spadku i banicji w I lidze. Pewnych błędów nie można powielać. Nie chcę mówić o konkretnych pozycjach. [b]Największą nagrodą dla moich piłkarzy będzie gra w ekstraklasie, którą sobie wywalczyli.[/b] (...) Mam nadzieję, że klub stanie na wysokości zadania i wykupi Damiana Dąbrowskiego i Łukasza Zejdlera. Brak reakcji to byłby grzech z naszej strony. Po co budować zespół na nowo, skoro on już jest zbudowany? [b]Ta drużyna niczego wielkiego nie potrzebuje. Do tego będę przekonywał prezesa Janusza Filipiaka.[/b] Liczę też, że ewentualne wzmocnienia będą bardzo mądre i przemyślane. To jednak zadanie dyrektora sportowego.
Željezničar
Napisał(a):
> Gdzie niby skłamałem?
W tym zdaniu
[quote=Željezničar]
Renegat, problem w tym, że Stawowy [b]nie chce wzmocnień[/b].
[/quote]
Wielkie wzmocnienia to według mnie przyjście [b]czterech[/b] znaczących zawodników, a to nie oznacza rewolucji w składzie - mówi Stawowy.
http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14077424,Wojciech_Stawowy__Wielkie_wzmocnienia_to_wedlug_mnie.html
i tym zdaniem
[quote=Željezničar]
W Cracovii przy Stawowym nawet Robben
> by grzał ławę - bo za wysoki, bo mężczyzna,
> nie chłopiec, [b]bo nie jest synkiem i nie został
> wytypowany przez wąsatego tatę[/b]
[/quote]
Prokić nie był synkiem Stawowego.
> Liczę też, że ewentualne wzmocnienia będą bardzo mądre i przemyślane. To jednak zadanie dyrektora sportowego.
Czytaj - jakiekolwiek wzmocnienia uznam jak zwykle za niemądre i nieprzemyślane i to wina dyrektora sportowego, a nie moja, że ich bojkotuję.
Każdy dzień zwłoki to mniej punkcików w sezonie - Panie Janusz. Do dzieła.
Zboro, przeczytaj wywiad z trenerem z 9 czerwca:
[url=http://www.krakow.sport.pl/sport-krakow/1,115699,14069134,Wojciech_Stawowy__Ekstraklasa_to_nagroda_dla_Cracovii.html]Wywiad z 09 czerwca[/url]
W sumie sam się nieco gubię, dlatego nie dziwię się, że jeszcze kilka dni temu ludzie mogli mieć wrażenie, że przekaz jest prosty: nie trzeba transferów. Pisanie dziś, że Zeljeznicar kłamie, bo wczoraj wyciągnął takie, a nie inne wnioski z przedwczorajszego wywiadu, jest nieuprawnione. Wczoraj nie było w Wyborczej dzisiejszego wywiadu.
Widać, że jest już pewien postęp, bo pojawiła się dziś liczba 4 transferów. Być może jutro lub pojutrze pojawią się konkretne pozycje, a za kilka dni- nazwiska.
rmszar Napisał(a):
> Zboro, przeczytaj wywiad z trenerem z 9 czerwca:
Zeljeznicar napisał ,że Stawowy nie chce wzmocnień.
W tym wywiadzie( do którego mnie odesłałeś ) Stawowy wyraźnie sugeruje ,że chce transferów
[b]Nie potrzebuję nie wiadomo jakich ruchów. Za transfery odpowiada Piotr Burlikowski, dyrektor sportowy. Ja będę opiniował propozycje[/b]
Chodzi mi tylko o to.
Przecież trener dostał od prezesa ULTIMATUM.
Najwyraźniej nie jest wcale pewien, że zostanie zasypany intratnymi ofertami z Grecji (i nie tylko), więc powoli się ugina.
Tzn ugina się werbalnie, bo ja osobiście nie wierzę w jego przemianę. Najprawdopodobniej okaże się, że:
a) Burlikowski podsyła same "nieprzemyślane" propozycje (cokolwiek to znaczy)
lub
b) Mate Lacić zyska na trybunie czterech nowych kolegów
"Przemyślane" transfery oczywiście nie przejdą, gdyż prezes po casusie Zielińskiego i Romanowa ma już alergię na "czochraczy" i wyczuje ich z daleka.
Zboro Napisał(a):
> rmszar Napisał(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Zboro, przeczytaj wywiad z trenerem z 9
> czerwca:
>
> Zeljeznicar napisał ,że Stawowy nie chce
> wzmocnień.
>
> W tym wywiadzie( do którego mnie odesłałeś )
> Stawowy wyraźnie sugeruje ,że chce transferów
>
> Nie potrzebuję nie wiadomo jakich ruchów. Za
> transfery odpowiada Piotr Burlikowski, dyrektor
> sportowy. Ja będę opiniował propozycje
>
> Chodzi mi tylko o to.
Zupełnie inaczej odczytuję te słowa, nie wyrywam zdania jednego, tylko patrzę na cały wywiad, jako kontekst i zestawiam go z innymi wypowiedziami z tego wywiadu. Natomiast rozumiem Twoje stanowisko- chcesz udowodnić pewną tezę (wcześniej przecież w ogóle ignorowałeś ten wywiad, a powoływałeś się na dzisiejszy, też z GW).
Jak się okazało w poniedziałkowym DP, trener nie ma opiniować propozycji dyrektora sportowego, tylko przestawić także swoją listę. Tego trener nie wiedział, udzielając w niedzielę wywiadu GW. Skoro się już dowiedział, to mamy informację o 4 wzmocnieniach. Jak napisałem wcześniej, za chwilę pewnie będzie więcej informacji: pozycje, zapewne tez nazwiska. Chyba że znowu będzie zakaz informowania mediów o nazwiskach.
rmszar Napisał(a):
> Zupełnie inaczej odczytuję te słowa, nie
> wyrywam zdania jednego, tylko patrzę na cały
> wywiad, jako kontekst i zestawiam go z innymi
> wypowiedziami z tego wywiadu. Natomiast rozumiem
> Twoje stanowisko- chcesz udowodnić pewną tezę
> (wcześniej przecież w ogóle ignorowałeś ten
> wywiad, a powoływałeś się na dzisiejszy, też
> z GW).
Oki , powoływałem się na wywiad z dzisiaj i można przyznać ,że Zeljeznicar o nim nie wiedział.
Natomiast pisząc o ,,synach" Stawowego temat Prokica jest zawsze przemilczany.Nie pojawił się on wczoraj ,tylko prawie rok temu.
Nie mam pojęcia czy by się u nas sprawdził ,ale przeczy on tezie że Stawowy chce tylko swoich byłych współpracowników.
> [b]Wielkie wzmocnienia[/b] to według mnie przyjście
> czterech znaczących zawodników, a to nie oznacza
> rewolucji w składzie - mówi Stawowy.
>
VS
"Rewolucja w zespole czy robienie [b]wielkich wzmocnień[/b] to byłby zły pomysł."
I weź tu poważnie traktuj wąsatego.
Chyba Panowie zagalopowaliście się, to raczej nie wątek na dyskusje o Stawowym... ze 4-y inne są :)
ps: moim zdaniem jak dyrektor sportowy będzie "robił swoje" a trener "też swoje" to NIC DOBREGO Z TEGO NIE BĘDZIE.
Profesorze Stawowy zapracował sobie na danie mu szansy w ekstraklasie.
Wzorował się Pan na MU a tam nie wymieniało się trenera co sezon tylko próbowano mu pomóc w budowaniu sukcesów, wielu kibiców Cracovii też by chciał naśladownictwo w Cracovii
Jak już Pan wróci w piatek do Krakowa ,to proszę o podjęcie męskich decyzji w spawie sztabu szkoleniowego :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)