Przybywamy podziękować chłopakom #31 #9 i myślę, że w dziale hokejowym nie trzeba się rozwodzić w tym temacie.
Co do aspektu sportowego to przewiduję nasze zwycięstwo. ZS na razie bez fajerwerków, a my podobno zgrywamy się. ;)
-
-
[3] Cracovia - Zagłębie Sosnowiec (21.09, 18:30)
Informacja z FB Cracovia Hockey.
"Oprawy nie będzie!
Na jutrzejszym meczu z Zagłębiem Sosnowiec miała być zaprezentowana oprawa z podziękowaniem, za 14 lat godnego reprezentowania Pasów, dla Rafała Radziszewskiego i Damiana Słabonia. Niestety w skutek decyzji pewnych osób nie możemy jej wykonać. W związku z czym oprawy nie będzie."
https://www.facebook.com/CracoviaHockey/
Comarchowskie rządy doprowadzają do całkowitego upadku wartości ponadczasowej - DUMY BYCIA KIBICEM CRACOVII. Pasiasta godność jest niweczona przez działanie zarządu. Za 14 lat godnego reprezentowania Cracovii zawodnicy dostali haniebne wypowiedzenie kontraktów i "laurke" przy okazji meczu ligowego. Łatwiej i taniej się już nie da tego opędzić. I oni to nazywają pożegnaniem legend....?
Pożegnać z honorami zawodników i pożegnać księgowego oraz jego świtę tak, jak sobie na to zasłużył!
Czyli połączyć miłe z obowiązkiem .
Brzydko to bardzo wyglądało.
Obściskiwanie się z Tabiszem, a nie podanie ręki trenerowi.
Wszystko to gówno, oprócz moczu. :(
[quote='sterby' pid='1339006' dateline='1537552469']
Brzydko to bardzo wyglądało.
Obściskiwanie się z Tabiszem, a nie podanie ręki trenerowi.
Wszystko to gówno, oprócz moczu. :(
[/quote]
Oj brzydko mam takie same odczucia, R.R z pewnością popełnił kilka błędów i Radzik z Damianem maja prawo czuć żal za potraktowanie ale to miśkowanie z Tabiszem zbyteczne.
Świętoszki już zapomniały narady przedmeczowe pod schodami w Galerii Kazimierz razem z S. braćmi L. i rezydentem B.
To bylo cos strasznego, alez niesmak...
Mam nadzieję, że nas kibiców będą zawsze dobrze wspominać. Ale cała ta ceremonia to marnizna. Choć my zachowaliśmy się bardzo elegancko, na wjazd dostali pozdrowienia. Tylko dziwnie się jakoś czułem widząc ich w barwach Zagłębia.
Szkoda, że tak wyszło ... tutaj ten moment, jeśli ktoś nie widział:
http://www.hokej.net/pl/phl/newsy/99/news,artykul,5,49059,pozegnanie-legend-w-krakowie-radziszewski-i-slabon-nie-podali-reki-roháčkowi-wideo.html
Co do meczu ... szczególnie podobał mi się gol Domogaly :)
Fajnie gra ten młody Brynkus. Zero respektu dla przeciwnika, dobra koordynacja, niezłe podanie. Ma talent, oby rozwijał się a będziemy mieli z niego pociechę.
Mnie się podoba Kamiński, dziś i w pierwszym meczu też go zapamiętałem.
Po pożegnanie #31 i #9 wiemy jedno. Odeszli "dzięki" lub przez Rohaczka.
Ale przez gest nie podania ręki stracili u mnie duo.
- Edytowany
[quote='torreador' pid='1339042' dateline='1537590502']
Po pożegnanie #31 i #9 wiemy jedno. Odeszli "dzięki" lub przez Rohaczka.
Ale przez gest nie podania ręki stracili u mnie duo.
[/quote]
Niby dlaczego? Myślę, że byłoby dla nich zrozumiałe, że jest inna koncepcja zespołu, że nie widzi ich w następnym sezonie, gdyby zaprosił ich do siebie i podziękował od razu. Gdyby tak zrobił to wczoraj byłoby zupełnie inaczej. Chyba, że jest tam coś jeszcze o czym nie wiemy i nigdy się nie dowiemy. Szkoda, że taki smród po tym wszystkim pozostał.
Wszystko , nawet sprawy nieprzyjemne można i trzeba załatwić elegancko - to co się stało wczoraj na pewno nie pomoże w scementowaniu naszej szatni . Przykre to .
Wywiad z Maciejem Kruczkiem, z którego wynika, że fakt gry przeciwko Radziszewskiemu nie miał dla naszej drużyny większego znaczenia, bo z jednej strony jest on świetnym bramkarzem, ale z drugiej strony, byli koledzy znają jego słabe punkty:
https://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/maciej_kruczek_mecz_byl_pod_nasza_kontrola_wideo
Dziwnie się człowiek czuje jak widzi nasze gwiazdy w barwach rywali, najpierw LL, teraz RR i DS ! :( Jakoś tak łyso, że coś się skończyło ! :s
22 dni później
Nie było czasu ale sorry też muszę...nawet ostatnio w rozmowie ze znanym kibicem wielce zasłużonym dla Klubu w kontekście tego zdarzenia pojawiło się stwierdzenie, że słusznie że nie podali mu ręki za to co im zrobił, więc zapytałem a co im zrobił Rohacek ? no odstrzelił ich !!!!
Więc chciałbym trochę wrócić do rzeczywistości, po pierwsze sam Rohacek ich nie odstrzelił bo nie ma takich kompetencji, może wnioskować a raczej prosić lub sugerować, a znając go nie wierzę że np. prosił lub sugerował żeby Damianowi wypowiedzieć kontrakt po to aby zaoszczędzić 2 tygodniowe wynagrodzenie ! Ale to tylko tytułem wstępu, a czy nie jest tak że to sami zawodnicy się odstrzelili ? Może proszę sobie przypomnieć ich postawę w play off i wcześniej w kilkunastu meczach sezonu zasadniczego, uczestniczyli w blamażu w PO, ba Radzik był wiodącym aktorem blamażu w play off !
Tylko proszę nie dyskutujmy o warsztacie Rohacka, o błędach w przygotowaniu i o tezie że szatnia grała przeciwko trenerowi. Wszystko to są kity mające zdjąć odpowiedzialność z zawodników, łykają to pożyteczni idioci, choć oczywiście są to tezy propagowane też przez ludzi którzy świadomie chcą osłabić Cracovię, bo z Rohackiem Cracovia zawsze jest niebezpieczna dla najlepszych, Generał dosypie trochę grosza i już wiadomo że Rudolf może zrobić zespół groźny dla wszystkich.
Zarzuty były wobec Rudolfa że sie nie wstawił za nimi, a ja pytam a jakie miał argumenty ? zawodnicy którzy kilkanaście lat brali kasę od Generała zlali play off !!! A co myślicie że akurat ci zawodnicy nic nie zawdzięczają Rudolfowi ? tylko Rudolf im zawdzięcza medale? że dawniej się za nimi nie wstawiał ? byli specjalnie traktowani w zespole, to na czyją prośbę lub sugestię ?
A może mu nie podali ręki bo im wstyd, bo on wie co oni zrobili ? w czym brali aktywny udział ?ale jest wielka afera jak to Rohacek potraktował tak zasłużonych zawodników...po to aby odsunąć odpowiedzialność za blamaż od zawodników prawdziwych autorów blamażu.
Zwracam uwagę jak się zachowali ci zawodnicy, jak potraktowali na oficjalnej uroczystości Trenera z którym przez tyle lat tak wiele osiągnęli,
wielcy zawodnicy ( zaiste dorobek w Cracovii, w polskim hokeju imponujący) ale mali ludzie....kolejni do kolekcji wielcy zawodnicy ale mali ludzie !
PS 1 Dziwne że Klub pozwala tak traktować swojego pracownika- przedstawiciela, zaiste mało znaczy ten Trener w tym Klubie i dotyczy to nie tylko tej uroczystości ale materiałów na h.....net też, ewidentnie obraźliwe wypowiedzi i komentarze bez reakcji Cracovii, no chyba że to prywatna sprawa Rohacka...co tylko potwierdza moją tezę że Trener w Klubie niewiele znaczy i dlatego jest zakładnikiem zawodników choć czasem nazywa rzeczy po imieniu
PS 2 do pożytecznych idiotów i rohackowych hejterów - pamiętacie jak ogony podkuliliście 3 lata temu jak Rudolf ze swoją drużyną zdobył złoto a sezon później to powtórzył ? a początek mieliście zajefajny, przypomnę drużyna też słabo zaczęła sezon, mecze w kratkę a cześciej słabe, Generał wypowiedział kontrakt Guzikowi, w Klubie byli tacy co chcieli sprawdzać co Rohacek z zawodnikami na treningach robi ? Guzik na wypowiedzeniu okazał się trochę innym zawodnikiem a drużyna jak ruszyła pamietacie ? skończyła na złotym medalu ! a jechaliście po Rohacku jak po burej suce a Generał wszystko wytrzymał i w bonusie dostał kolejne złoto, oczywiście bez Guzika i jego szwagra...przypomnę że wystarczyli przeciętni Bialorusini Baszko i Kucewicz bo zawodnicy muszą chcieć wygrywać, bez nich, bez ich chęci żaden Trener nie da rady....Rohacek też, Generał też bez ambitnych zawodników nic nie osiągnie
- Edytowany
Abstrahując od tego czy masz rację, czy też nie.... to zmień że se w końcu sygnaturkę klekot, bo ta ma już chyba ze 100 lat...;)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)