Wszystko to co Profesor przekazuje w komentarzach i wywiadach, miałaby sens gdyby chodziło i jakieś przedsiębiorstwo produkcyjno-handlowe. I wydaje mi się, że tego na pewno Fifi nie rozumie. Bo w klubie sportowym nie można się kierować wyłącznie swoim interesem prywatnym, bo to się nie sprawdzi. A prezes tak traktuje Klub - Cracovię jak swój własny prywatny biznes. I dlatego idea jaką niesie sam sport za sobą w naszym klubie umiera...
-
-
Janusz Filipiak musi odejść
544 dni później
Tytuł wątku chyba nigdy się nie spełni. Korpo pozostanie Korpo na wieki wieków
dokładnie, za późno, on nie zmądrzeje, powinien s.p.i.e.r.d.a.l.ać ze swoimi 14% procentami
Człowiek z wiekiem staje się rozumny.
Człowiek z wiekiem od trumny.
Jemu na wyniku sportowym niezależy....
On jest mądry na swój sposób , ma własne cele i je osiąga a klub tylko "mieści się w strukturach Comarchu" .Te słowa mówią wszystko .
[quote='hank' pid='1434097' dateline='1591631189']
On jest mądry na swój sposób , ma własne cele i je osiąga a klub tylko "mieści się w strukturach Comarchu" .Te słowa mówią wszystko .
[/quote]
I dlatego tytuł tego wątku jest nie na miejscu podobnie jak tytuł " wnioski do prezesa Filipiaka" powinien być zmieniony w sytuacji kiedy rzeczony prezes ma kompletnie całościowo wyje bane na nas kibiców i to czego byśmy chcieli o czym świadczy choćby kompletny brak reakcji na jakże ważne dla nas i szczególne porażki derbowe naszej Cracovii w tym szczególnym mieście Krakowie. A przecież naciskając na Probierza i żądając wygrywania derbów zapewniłby sobie w jakimś stopniu sympatię kibiców i kibicowski spokój ale jak widać jest mu to całkowicie zupełnie obojętne. Mnie jak bumerang wraca pytanie po co mu do cholery ta Cracovia skoro nie dla wyników sportowych ? Czyżby te pożyczki z klubu ? Dla mnie to jakaś patologia...
Cracovia to słup reklamowy dla Comarchu (choć obecnie bardziej dla gęby Filipiaka).
Za rok dojdzie jeszcze funkcja witryny wystawowej dla Rącznej.
JF jest MĄDRY.
On działa w ten sposób, że hołubiony jest często jako właściciel stabilnego klubu, ceniony w Polsce, Natomiast my garstka kibiców domagających się wyniku sportowego, leżymy odłogiem.
My kibice Cracovii bierzemy wszystko ze swojego punktu widzenia, zapominając często, że my to nie cała Polska. Dla kibica w Polsce, nie ma znaczenia wynik sportowy Cracovii.
czyli nie róbmy nic, tak?
Odpowiedz jest prosta.
Albo na serio wyp. Filipiaka i comarch z Cracovii, albo akceptujemy to co jest.
Innej drogi nie ma.
Amen.
[quote="ian thorpe" pid='1434123' dateline='1591646818']Dla kibica w Polsce, nie ma znaczenia wynik sportowy Cracovii.
[/quote]
Dla części kibiców Pasów również, byle się szwendać w ekstraklasie i to jest dużo bardziej niebezpieczne niż Filipiak i jego biznesy.
Mamy właściciela, który chce robić biznes - zrozumiałe.
Mamy prezesa, który nie celuje w sukces sportowy - nieakceptowalne w żadnym wypadku. Jestem roszczeniowy.
17 lat ery mega bogatego comarchu - sukces w piłce 4 miejsce, na arenie międzynarodowej szkoda gadać i oczywiście ciepła woda i korporacyjna atmosfera.
33 lata przedwojennej Cracovii - marka rozpoznawalna w całej Europie, liczne medale, wspaniała atmosfera..... I to wszystko bez wielkich pieniędzy!!!
Jaką Pan zbudował Cracovię ? Taką sztuczna inteligencję BEZ DUSZY nijaka bezbarwną.....
Ale pieniędzy to my oczywiście mamy tyle że …….
Ręcę opadają
[quote='quentin' pid='1434130' dateline='1591654263']
[quote='ian thorpe' pid='1434123' dateline='1591646818']
Dla kibica w Polsce, nie ma znaczenia wynik sportowy Cracovii.
[/quote]
Dla części kibiców Pasów również, byle się szwendać w ekstraklasie i to jest dużo bardziej niebezpieczne niż Filipiak i jego biznesy.
Mamy właściciela, który chce robić biznes - zrozumiałe.
Mamy prezesa, który nie celuje w sukces sportowy - nieakceptowalne w żadnym wypadku. Jestem roszczeniowy.
[/quote]
Jakie z tego jest wyjście - zmienić / usunąć / prezesa .Niech sprawami sportowymi zajmie się osoba , która bedzie ,miała na to czas oraz bedzie fachowcem z prawdziwego zdarzenia a JF niech się mu nie wtrąca do pracy . Cóż, rozmarzyłem się .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)