Czort ich j... ł, co piszą teraz,byle na koniec sezonu musieli przyznać , że jesteśmy wyżej od zomowców..
-
-
Plan przygotowań do sezonu 2018/2019:
Kto w sparingu gral z numerem 25?
Wydaje mi się, że Rakoczy
[quote="zerox1906" pid='1360729' dateline='1549032947']
Wydaje mi się, że Rakoczy
[/quote]
Dzieki... tak Rakoczy....
Przepasc dzis... niestety ale prze slabo...
chyba bez udanego zagrania dzis w te kilkanascie minut co byl na boisku
Nasz skład z meczu za 90 minut
Cracovia: 13. Krystian Stępniowski (77 Filip Majchrowicz) - 87. Diego Ferraresso (77, 28. Michał Zięba), 20. Niko Datković, 10. Mateusz Pieńczak (59, 25. Michał Rakoczy; 81, 8. Milan Dimun), 33. Kamil Pestka - 77. Sebastian Strózik (46, 6. Sylwester Lusiusz), 8. Milan Dimun (77, 39. Michał Helik), 19. Javi Hernández, 21. Jakub Serafin (52, 17. Vinícius Ferreira), 29. Bojan Čečarić - 26. Filip Piszczek (61, 77. Sebastian Strózik; 77, 27. Marcin Budziński).
A tak ogólnie to strasznie chaotyczna dziś ta nasza gra .
Nie znam się na tym, ale moim zdaniem o kant d upy rozbić granie sparingów na obozie przygotowawczym rezerwami tydzień przed pierwszym meczem o punkty.
Czemu to ma służyć to nie wiem. Dla rezerw to w kraju robi się sparingi z 4-ligowymi ekipami....
Inna rzecz, że piszę to w przypływie "bólu zębów" po tym co zobaczyłem w tym sparingu ;)
[quote='tomecki' pid='1360743' dateline='1549035629']
Nie znam się na tym, ale moim zdaniem o kant d upy rozbić granie sparingów na obozie przygotowawczym rezerwami tydzień przed pierwszym meczem o punkty.
Czemu to ma służyć to nie wiem. Dla rezerw to w kraju robi się sparingi z 4-ligowymi ekipami....
Inna rzecz, że piszę to w przypływie "bólu zębów" po tym co zobaczyłem w tym sparingu ;)
[/quote]
Pierwszy skład grał wczoraj, przynajmniej do 70 min.
Chcesz ich zajechać przed ligą?
To dzisiaj mógł zagrać od 70-ej.
Rezerwowi też muszą pograć a trener zrobić sobie przegląd kadry .
[quote="tomecki" pid='1360743' dateline='1549035629']
[/quote]
rezerwowi nie podniosą swoich umiejętności, grając z czwartoligowcami
[url=https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.162966127650223/336519883628179]https://www.facebook.com/mistrzpl/photos/a.162966127650223/336519883628179[/url]
Cześć! Spłodziłem tekst o obecnej sytuacji w Cracovii. Jeśli ktoś ma ochotę przeczytać i podzielić się swoim zdaniem, gorąco zapraszam :)
Dobrze napisane.
[quote='piotrek67' pid='1360786' dateline='1549050541']
Dobrze napisane.
[/quote]
Prawda - jedyne czego można się czepić to nawoływania do mocniejszego stawiania na naszą młodzież... Dziś w sparingu było widać gdzie nasza młodzież jest....
Dzisiaj to był zlepek zawodników którzy pierwszy raz zagrali w takim składzie i nigdy więcej w takim zestawieniu nie zagrają dlatego też nawet taki Javi się nie wyróżniał.
Nie oglądałem, bo i po co? Jednostka treningowa z udziałem 80% rezerwistów, przecież potrzebnych, bo na każdy mecz musi być 18 ludzi gotowych do gry, a nie tylko żelazna "14-ka". Że Rakoczy słabo? Nie jest jeszcze na etapie tej 18, natomiast musi być w gotowości Stępniowski, Diego, Strózik, Pestka, Dimun, puka do niej Serafin. Skład z 1 połowy nie stracił gola, a w sumie o to chodzi - zmiennicy (a to są zmiennicy) mają co najmniej utrzymać wynik.
oglądnąłem na spokojnie sparing. Mi się rzuciła w oczy gra jednego zawodnika - Pieńczak, grał na stoperze jak rutyniarz. Pewnie, odważnie, a jeden wślizg chyba około 31 minuty, był perfekcyjny. Rozumiem, czemu pojechał na obóz, a jest to chyba junior nawet młodszy. Warunki fizyczne ma tez bardzo dobre.
Co do gry, trudno o ocene zespołu, który w tym składzie nigdy wcześniej nie grał i nie zagra. Ale nawet po takim meczu, można pochwalić po raz kolejny Stępniowskiego. Można zauważyć, ze Ceceric to nie ogórek, i naprawdę nie wiem, czy to on zamiast Wdówki nie powinien wyjść na Piast. Dobry ból głowy trenera. Javi, dzisiaj człowiek strata, Budzik go wcina na śniadanie. Piszczek dzisiaj jakiś taki bezproduktywny zupełnie.
Co mi się jeszcze rzuciło w oczy, to styl gry. Taki sam jak wczoraj, pomimo przypadkowego składu. Czyli pressing, dużo biegania za każdym przeciwnikiem który posiada piłkę, od razu próba odbioru itd. To dobrze, bo jak zmiennik wejdzie do I składu, to wie od razu, co ma grać.
Porażka po stałym fragmencie gry, gdy Datkovic przegrał główkę.
Pieńczak, też zwróciłem na niego uwagę
chłopak urodzony 09.01.2003 roku, szesnastolatek :)
nawet nie wiedziałem, ze on taki młokos. Tym większa chwała dla niego. Nawet przy wyprowadzaniu piłki, ustawiał się jak rutyniarz. Oj, cos czuję, że będzie o nim się mówiło.
będzie naszym drugim Kompany ;)
miał bodajże 16 lat jak grał w Anderlechcie przeciwko zomowcom w el do LM
Helik i Budziński wygranymi zimy. Obaj zwiększyli szansę na grę w jedenastce Cracovii .
Michał Helik i Marcin Budziński pełnili w zespole Cracovii bardzo ważne role jedynie w pierwszej części sezonu. W październiku, po przegranych derbach z Wisłą (0:2), trener Michał Probierz odstawił obu od składu. Helik stracił opaskę kapitańską na rzecz Janusza Gola, a miejsce na środku obrony kosztem Nika Datkovicia. Do końca roku tylko raz zagrał w podstawowym składzie, gdy Datković musiał pauzować za kartki.
Szkoleniowiec cały czas chwalił jednak jego zaangażowanie na treningach i profesjonalizm, a 23-latek regularnie pojawiał się na boisku choćby w końcówkach spotkań. Choć spadł w hierarchii, jego pozycja nie była aż tak fatalna, jak Marcina Budzińskiego. Ofensywny pomocnik, z którego powrotem z Australii wiązano w Krakowie duże nadzieje, w ostatnich pięciu spotkaniach jesieni w ogóle nie pojawił się na boisku. Przebąkiwano nawet, że Pasy mogą chcieć się z nim rozstać.
Probierz rozwiał jednak wątpliwości jeszcze przed obozem w Turcji, podkreślając, że pomocnik bardzo dobrze prezentuje się na treningach. I to przez całą zimę się nie zmieniło. Wszystko wskazuje na to, że Helik i Budziński w trakcie zimowego okresu przygotowawczego przeskoczyli w hierarchii swoich zagranicznych rywali. W sparingach to były stoper Ruchu występował u boku Dytiatjewa w podstawowym składzie. Z kolei Budziński pełnił rolę ofensywnego pomocnika kosztem Javiego Hernandeza. To o tyle zaskakujące, że Hiszpan w poprzedniej rundzie był najlepszym strzelcem Cracovii i w wielu meczach ciągnął jej ofensywę. Niewykluczone jednak, że na starcie rundy wiosennej to on będzie musiał się przyglądać temu, jak Budziński gra w podstawowym składzie na jego pozycji.
Wygląda więc na to, że Cracovia na początku 2019 roku będzie choć trochę bardziej polska, niż jesienią. Spore szanse na grę w podstawowym składzie mają oprócz Helika i Budzińskiego także Gol, Damian Dąbrowski, który wygrywa rywalizację z Milanem Dimunem, i Mateusz Wdowiak.
za https://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa/cracovia/cracovia-michal-helik-i-marcin-budzinski-wygranymi-przygotowan-w-zimie/h30p5by
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)