W świetle tego co wydarzyło się w Budapeszcie, kwestia tego kto spada z elity wydaje mi się drugo- a nawet trzeciorzędna.
-
-
Mistrzostwa Świata Elity 2018
Parayko jakiś taki podobny do #81 [emoji6]
- Edytowany
Jakżeż sympatycznie zakończył się mecz Kanada-ZSRR :)
So-wie-ci do do-mu ! :D
A mi szkoda Czechów, bo z posiłkami zza oceanu zaczęli naprawdę dobrze grać [emoji106]
Brawo Kanada! Świetny mecz, niesamowite bramki, a i tempo bardzo wysokie.
- Edytowany
Kanada pokazuje jak silna jest w hokeju w porównaniu do reszty. Są najbardziej pokrzywdzeni brakiem możliwości powołania najsilniejszego składu reprezentacji z uwagi na toczące się finały Konferencji NHL, a mimo to prezentują się rewelacyjnie. Kibicowałem Rosji, odpadła, więc kibicuję Finom, którzy właśnie przegrywają 1:2 ze Szwajcarami. Jeśli Finowie też odpadną to może Szwedom :)
Edycja: Finowie na razie 3:1 w plecy, a w meczu Szwedów po drugiej tercji nadal sensacyjnie utrzymujący się remis :)
Jeszcze 16 sekund po wznowieniu i będę zmuszony kibicować Szwedom o ile oczywiście utrzymają wynik z Łotwą
Szwajcaria sprawiła dziś sporą niespodziankę, wygrana 3-2 z Finami i awans do półfinału. Pewnie Kanady w półfinale już nie pokonają ale i tak już sporo namieszali w pewnym hermetycznym dotychczasowym układzie .
Już nie takim hermetycznym. Kilka lat temu Helweci doszli nawet do finału, gdzie rozjechali ich Szwedzi 5-1 jeśli dobrze pamiętam.
Szwajcarzy systematycznie pną się w górę i wkrótce ich awanse do strefy medalowej staną się normą, a nie wypadkiem przy pracy.
Choć Szwajcary pewnie nie przejdą kolejnego etapu należy podziwiać postępy jakie poczynili . Z jak wielką przyjemnością oglądałem ich spotkanie z Finlandią . Szkoda mi nieco meczu Kanada - Rosja . Zawody i emocje godne finału .
Czy ja wiem czy to postępy? raczej wracają na miejsce na którym już parę lat temu byli
Szwajcarów w NHL gra w tym momencie więcej niż Słowaków, NLA jest naprawdę silną topową w Europie ligą (silniejszą od Słowackiej np.)
Ostatnie lata na MŚ mieli słabe, ale moim zdaniem oni już doszli do pozycji gdzie wygrana z topową drużyną typu Kanada, Szwecja, Rosja, USA, Finlandia czy Czechy to jest niespodzianka ale nie sensacja.
W tym tempie rozwoju hokeja u Helwetów myślę że za parę lat już nikogo taki wynik nie będzie dziwił.
Dla mnie prawdę mówiąc szanse w tym qf były wyrównane, pewny byłem jednego meczu czyli Szwecja - Łotwa, pozostałe trzy były sprawą otwartą i przyznam że tam gdzie komuś kibicowałem to jestem zadowolony (Kanada i USA), a w pozostałych miałem rozdarte serce (lubię zarówno Finnów jak i Szwajcarów) lub wynik był mi obojętny (Szwecja - Łotwa) - teraz chciałbym finał Kanada - USA ale jakoś mi się wydaje że będzie Kanada - Szwecja (choć Amerykanie naprawdę silną kadrę przysłali)
W meczu ze Szwedami, Amerykanie wycofali bramkarza ... na ponad 8 minut przed końcem meczu :) nawet jeśli przegrywa się 4:0 to nie zdecydowałbym się na miejscu trenera na taki ruch, liczyłbym jeszcze, że przez ok. 4 minuty strzelą 2 bramki w typowym składzie ... no i nie opłaciło się, bo 5:0 :)
Uff ale emocje - Szwajcarzy w finale!
Tak jak w 2013 roku .... finał Szwecja - Szwajcaria :)
Będę kibicował Helwetom, ale pewnie tak jak wtedy Szwedzi wygrają.
Po tym co pokazali w ostatnich meczach kibicuje Szwajcarom . Wielka ambicja ale i doskonała taktyka .
Kanada-Szwajcaria 45:17 w strzałach.... Szwajcarzy głównie się wczoraj bronili (skutecznie).
Nie lubię ani Szwedów ani Szwajcarów (oprócz oczywiście naszego Profesora "Szwajcara" ::) więc nie będzie komu dziś w finale pokibicować :(
Szwedzi zasłużenie mistrzami, choć gdy doszło do karnych to zanosiło się na zwycięstwo Szwajcarow ze względu na fenomenalnego bramkarza :) Można przełączyć na NHL :)
Nie, trzeba było kibicować Szwedom, tak z poczucia sprawiedliwości. Trzy słupki... no niesamowite, w ogóle oglądanie hokeja z tej galaktyki trochę jakby frustruje, kiedy człowiek zdaje sobie sprawę, że w wydaniu naszych grajków czegoś takiego nie zobaczy nigdy.
Ależ kibicowałem Szwedom, z tym że wierzyłem w ich zwycięstwo tylko do końca dogrywki, a po słupku na 3 sekundy przed końcem uznałem że to dla nich już koniec :)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)