CD nt Mobland
Skyshowtime nam skapuje po 1 odcinku co tydzień, w US już wszystko wiedzą.
Po wszystkich, na razie , 7 odninkach.(jest chyba 10)
DUŻY SPOILER
[spoiler]Więc tak, po odcinku z pogrzebem fabuła dryftuje na psy.. Znaczy ogląda się dobrze, ciężko się oderwać, ale co raz więcej rzeczy śmierdzi i pojawiają się efekty dla mnie groteskowe.
Ogólnie, nie uznaje zabiegów, kiedy bohaterowie zaczynają się zachowywać niespójnie, bądź jak ostatni kretyni, a to temu, że ograniczony scenarzysta sobie tak wymyślił. Być może otrzymam pare wyjaśnień póżniej, i będę musiał się pokajać, ale myślę ,że wątpię :)
Jeśli rodzina Harriganów doszła do swojego statusu, to nie zachowując się przez lata jak banda kretynów.
Od pewnego momentu wydaje się jasne, że urocza babcia, Maeve , pociąga za sporo sznurków i rozgrywa cokolwiek tam sobie obmyśliła.
Tylko, że nie sprawia wrażenia szachowego mastermind a ogarniętej demencją szalonej staruszki. A przy tym jej ślepy, bądź tolerujący te jazdy mąż, Conrad, głowa rodziny.
Co miała na myśli dzwoniąc do Richiego i podając mu informację o miejscu pobytu Seraphiny i Brendana?
Efekt znamy.
Jakim cudem Jan wymyka się z Cotstwolds i idzie sobie na spotkanie do wiejskiego pubu z ledwo poznaną koleżanką z sesji terapeutycznych? No ok, śledzą ją ale lol, czy w wypadku lockdownu naprawdę ktoś mający mózg by jej tam pozwolił pójść?
Nic nie słuchająca Bella, mimo sytuacji na ostrzu noża dalej ciągnąca swój deal z Antionem...
Brendan wyrywający telefon od Harryego , i go spławiający, a Seraphina, harpagon biznesu i ciemnych sprawek, jak ciele nie reaguje i przez to jadą w pułapkę, etc etc
Robi się tego tak dużo, że po prostu nie sposób nie czuć irytującego dysmomfortu...
Jeśli ktoś się jara tematyką gangsterską to sa Sopranos, w pewnym sensie Breaking Bad i pewnie pare innych seriali, które pociągnęły pare sezonów i to o czymś świadczy.
Może to znak czasów. Pomysł jakiś był, ale jak to w naszych czasach, krótkofalowy, wersja w pigułce, która po wyśmienitym początku zaczyna się rozkraczać.
Dokończę, na pewno, ale raczej powyżej średniaka ten serial u mnie w rankingu nie wskoczy. Szkoda, obym się mylił.[/spoiler]
-
-
SERIALE !!!
2x się zabierałem do Ślepnąc od Świateł i za każdym razem odbijałem się od drętwego głównego bohatera (grającego na poziomie Klanu).
W końcu się przemogłem i obejrzałem całość. To co tam robią postacie 2- i 3-planowe to jest sztos. Frycz przeszedł samego siebie. Więckiewicz też w miarę. Pazura słabo (ale na niego jestem ostatnio mocno uczulony - w każdym filmie gra tak samo).
Ma być z tego 2 sezon?
Kontynuacją „Ślepnąc od świateł” jest kolejna powieść Żulczyka „Dawno temu w Warszawie”. Na razie nie słychać o jej ekranizacji. Natomiast książka jest tak samo dobra, jak nie lepsza od pierwszej. Dla samego Daria warto przeczytać, polecam.
@Diabel#8393 z braku czasu utknąłem na 4 odcinku. Do tego momentu dla mnie super, trzyma w napięciu za jaja tak, że ciężko wyjść herbatę sobie zrobić :) Drugiego Twojego posta nie czytałem, bo jak sam mówisz spojlerujesz. Dzięki, że Ci się chciało i napisałeś to w ten sposób, że treść jest zasłonięta.
ja teraz zacząłem ten oglądać, jest dostępny na C+ :)
https://www.filmweb.pl/serial/Pan+wzywa%C5%82%2C+Milordzie-1988-95837
- Edytowany
Nie chciało mi się czekać na skapywane odcinki co tydzień prez Skyshowtime, więć zassałem sobie ostatnie 3.
edit: usunąłem spoiler bo w sumie tutaj, w przeciwnośći do poprzedniego wpisu, nic nie spoilerowałem ;)
Moje wcześniejsze uwagi nadal aktualne, z małą poprawką.
Końckówka podciąga wrażenie w górę.
Fabularne (scenariuszowe) zgrzyty były, jak pisałem, ale całość dobra.
Bawiłem się znakomicie, jeśli przymknąć oko na niedociągnięcia, to jest to gangsterka w świetnym wykonaniu. Niech świadczy o tym fakt, że łyknąłem całość prawie ciurkiem, jak się dało oglądać to oglądałem.
Jest to trochę taki readers digest, w opozycji do klasyk dobrych seriali jak Sopranos, Breaking Bad, Dexter - gdzie historia się ciągnie, ale przez wysoką jakość człowiek tego nie czuje, zanuża się w ich świat i tam "żyje". A tutaj 10 odcinków, trochę mało i to czuć, wersja skompresowana.
Ale jak ktoś chce się rozerwać, lubi styl Richie'ego to powinien się dobrze bawić.
Kilka scen naprawdę bezcennych.
7 dni później
[quote]#post1681972 Kontynuacją „Ślepnąc od świateł” jest kolejna powieść Żulczyka „Dawno temu w Warszawie”. Na razie nie słychać o jej ekranizacji. Natomiast książka jest tak samo dobra, jak nie lepsza od pierwszej. Dla samego Daria warto przeczytać, polecam.[/quote]
Książka masakra! Jeszcze bardziej mroczna i brutalna od „Ślepnąc od świateł”.
73 dni później
Heksejakt, Norwegia, Witch Hunt, 2020
Podobno bardzo dobre. Nie mam nigdzie w serwisach onoline, ale pewnie da się skądś zassać.
Ja się przymierzam. Oglądał ktoś?
- Edytowany
"Potwór. Historia Eda Geina" 10/10
Netflix
Mistrzostwo.. serial zrobiony mistrzowsko.. historia o mordercy.. psychopacie..
[quote]#post1696113 Heksejakt, Norwegia, Witch Hunt, 2020
Podobno bardzo dobre. Nie mam nigdzie w serwisach onoline, ale pewnie da się skądś zassać.
Ja się przymierzam. Oglądał ktoś?[/quote]
Napisów nie ma ☹
4 dni później
"Dahmer" netflix 9/10 o kolejnym psychopacie mordercy...
Bardzo fajna seria netflixa o tych seryjnych mordercach..
Jest jeszcze o braciach Mendez co zamordowali swoich rodziców... ale jakoś tak najmniej mi sie podobał...
Ale "Ed Gain" i "Dahmer" top seriale
Do Dahmera muszę wrócić, chyba przerwałem bo uznałem to za chore a akurat nie miałem nastroju na coś tak zrytego. Ale potem oglądałem ten o braciach Menendez, który po średnim początku uważam zajebisty. A tego trzeciego nie znam, ale lukne, dobra seria.
Dahmer przy Geinie to pikuś...🫣🫣🫣
Scheda - spoko serial i fajne klimaty nadmorskie.
20 dni później
[quote]#post1696208 "Potwór. Historia Eda Geina" 10/10
Netflix
Mistrzostwo.. serial zrobiony mistrzowsko.. historia o mordercy.. psychopacie..[/quote]
Oglądnąłem i mocno polecam - sposób nakręcenie serialu zrobiony w taki sposób aby widz próbował się odnaleźć w głowie Eda przez co czuć mimo wszystkich obrzydliwości jakąś sympatie.
9/10
- Edytowany
"Heweliusz" 8/10 mi sie podobało..
Netflix
4 dni później
Heweliusz 10/10, mocne kino.
[quote]#post1700257 Heweliusz 10/10, mocne kino.[/quote]
Zajebisty serial 💪
Nie da się ukryć . 👏
"Dzikość" , amerykański 6 - odcinkowy serial sensacyjny, śledztwo w sprawie śmierci młodej dziewczyny pośród pięknych krajobrazów parku Yellowstone . Z Netflixa . 7/10 .
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)