[quote='hank' pid='1299122' dateline='1515780575']
... abyś spełnił nasze oczekiwania jako skrzydłowy .
[/quote]
Uważaj na życzenia bo mogą się spełnić. ;)
Powinno być dobrze, poważnych rywali w kadrze brak.
-
-
Antonini Culina witamy !
Będzie kozak zobaczycie powodzenia Antonini:)
Mam przeczucie, że będziesz gwiazdą tej ligi! Nie zawiedź mnie!
Powodzenia Antonin!
Ja mam takie przeczucia od 1972 roku :)
Witaj Antek, powodzenia
Jakoś w Ciebie nie wierzę. Udowodnij że się mylę
badz precyzyjny Gargamelu, nazwales go szajsem
Witaj i powodzenia Antonini!
Pierwszy wywiad
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/antonini_culina_najwazniejsza_jest_druzyna_video
Witaj w Cracovii!
Witaj-powodzenia
- Edytowany
Jeśli wierzyć klubowej aplikacji na smartfony, to Antonin będzie grał w koszulce z numerem 50.
(Nawiasem mówiąc, aplikacja twierdzi, że naszymi zawodnikami wciąż są Kuba Wójcicki i Jakub Cunta. )
Potter już prawdopodobnie nigdy nie napisze słowa SZROT, ponieważ porzucił forum jak twierdzi - na zawsze. Natomiast widziałem wiele opinii w wątpliwościami wobec nowego naszego zawodnika. Mnie to śmieszy, ponieważ z jednej strony jest czasem krytyka, ze ściąga się zawodnika mało znanego, z drugiej strony jest wiele głosów, ze GTS czy Górnik umiał bardzo dobrych graczy znaleźć na zapleczu. Pomijam takie rzeczy, ze po podobnych kontuzjach na Dąbrowskiego czeka się jak na zbawcę, natomiast Antoni takie szansy nie dostaje. No cóż...
Powodzenia i utrzyj nosa niedowiarkom :)
Trochę więcej o Antku -fajnie byłoby gdyby odpalił u nas .
Natomiast Ian nie wiem czemu się dziwisz że podchodzimy ostrożnie do takich transferów bo jak widać większość naszej drużyny będzie po przejściach i trudno liczyć że wszyscy nagle zaskoczą choć byłoby super ale to są tylko nasze marzenia że tak się stanie : Antek,Miro,Dąbro ,Deniss to prawie połowa drużyny ! Przy powrocie Denissa liczę na to że pociągnie naszych młodych do walki !
I do tego jeszcze pan Michał -też po przejściach :)
Pasy chcą odbudować dawny talent. Čulinę w przeszłości chciały większe kluby
Antonini Čulina dobrze się zapowiadał, ale ostatnio dręczą go kontuzje.
Piłkarz zapowiadał się kiedyś na tyle dobrze, że gdyby nie kontuzje, raczej nie przyjechałby do Polski. - Nie był postrzegany jako największy talent w kraju, ale zapowiadał się dość obiecująco. Szczególnie dzięki temu, że jest uniwersalny. Może grać praktycznie na każdej pozycji w ofensywie - charakteryzuje zawodnika Aleksandar Holiga, chorwacki dziennikarz współpracujący z Guardianem.
Rozkwitł u Zemana
Čulina bardzo wcześnie pojawił się w ekstraklasie chorwackiej. Jest wychowankiem HNK Rijeka i jeszcze przed ukończeniem osiemnastego roku życia zadebiutował w najwyższej lidze. Zanim, w wieku 21 lat, wyjechał do Włoch, zdołał rozegrać w Rijece trzy sezony, w trakcie których zwykle był podstawowym piłkarzem. O jego dobrej pozycji w ojczystej piłce świadczy fakt, że był regularnie powoływany do młodzieżowych reprezentacji kraju, co w Chorwacji nie jest wcale takie proste, gdy nie gra się w Dinamie Zagrzeb. Čulina występował w kadrze U-21 u boku Maria Šituma, który od lata gra w Lechu Poznań. Z kolei Nenad Bjelica, szkoleniowiec Kolejorza, prowadził go przez prawie cały sezon w II-ligowej Spezii Calcio.
W Serie B jednak Chorwat nie radził sobie najlepiej. Ani w Spezii, ani na wypożyczeniu do Varese, nie mógł przebić się do podstawowego składu. Kluczową decyzją w jego karierze był wyjazd do Szwajcarii w lecie 2015 roku. W ekstraklasowym FC Lugano spotkał Zdenka Zemana, słynnego czeskiego trenera, znanego z ultraofensywnego stylu gry, który przez lata pracował z klubami Serie A. Nastawienie na atak sprzyjało Čulinie, który najpierw zmienił dietę i zrzucił aż osiem kilogramów, a potem wyrósł na prawdziwą gwiazdę walczącego o utrzymanie zespołu. W trakcie jednego sezonu zdobył dziesięć bramek i zaliczył osiem asyst, co dało mu miejsce w czołówce klasyfikacji kanadyjskiej całej ligi.
Koszmarna kontuzja
Chciały go większe kluby, ale w 2016 roku, po brutalnym wślizgu jednego z rywali, zerwał więzadła krzyżowe, a do tego pękła mu łąkotka, przez co stracił cały sezon 2016/17. O tym, jak dobrą miał pozycję w Szwajcarii, świadczy fakt, że jeszcze w styczniu 2017, po paru miesiącach bez gry, chciał go kupić Grasshoppers Zurych. Do transferu nie doszło, a w Lugano Čulina nie potrafił się przebić. Chciała go pozyskać rumuńska Universitea Craiova, jednak Chorwat rozwiązał za porozumieniem stron kontrakt z Lugano i po badaniach medycznych trafi za darmo do Krakowa, gdzie spróbuje nawiązać do dawnej formy.
LICZBY
33 mecze rozegrał Čulina w lidze szwajcarskiej. Zdobył w nich dziesięć bramek.
124 minuty spędził na boisku Čulina w trwającym sezonie ekstraklasy szwajcarskiej.
[quote='Diabel' pid='1299159' dateline='1515789333']
[/quote]
Racja.
Nie wierzę w Ciebie, według mnie jestes kolejnym "szrotem" sprowadzonym na sztuki. Udowodnij mi, że się mylę.
Gość w formie z Lugano będzie gwiazdą ligi . Korzystamy na tym ze jest po przejściach , normalnie byłby jedynie w zasiegu legii albo Lecha z PL. Zobaczymy , ja sądzę ze to będzie dobry transfer i może w końcu będzie ktoś naciskał na Mihalika .
[quote='gargamel9998' pid='1299197' dateline='1515837945']
[quote='Diabel' pid='1299159' dateline='1515789333']
[/quote]
Racja.
Nie wierzę w Ciebie, według mnie jestes kolejnym "szrotem" sprowadzonym na sztuki. Udowodnij mi, że się mylę.
[/quote]
Diabeł witamy w Cracovii ! Nic nie mówiłeś ?
Antoni wygląda na nie wydziaranego, to już dobrze o nim świadczy...;)
Witojcie, dobrze grojcie , gole zdobywojcie hej...
No i gol w debiucie. :)
GoooL :D:D:D
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)