To jaka jest prawda? Ktoś kumaty, tzn. dopuszczony do spotkania z prezesem nas oświeci? Bo na razie to tylko słowo przeciwko słowu. A po różnych dziwnych wydarzeniach w naszym klubie przez lata, bardziej jestem skłonny wierzyć, że ktoś coś namieszał.
-
-
CRACOVIA CLJ
- Edytowany
Nikt Cię nie oświeci. Ty myślisz, że po to chodzą by się z nami dzielić informacjami?
No to ja Wam powiem tak: nie chciałem w tym grzebać zbyt mocno bo to dzieciak, ale jeśli Prezes twierdzi że wszystko jest git to ja mówię sprawdzam i wrócę z reportażem
Chłopak ma 14 lat sam nie podejmuje decyzji więc pewnie rodzice mieli wpływ na przenosiny.
- Edytowany
Ja się nie spotkałem jeszcze z taką sytuacją , żeby klub zmusił utalentowanego zawodnika w tym wieku do przejścia do innego klubu, tym bardziej , że kwota, którą może za niego otrzymać, to kwota ekwiwalentu wyliczonego przez PZPN. To rodzice podejmowali takie decyzję, skuszeni niesamowitymi wizjami rozwoju ich pociechy i niestety bardzo często kończyło się to bardzo dużym rozczarowaniem , bo przesiew w takich akademiach jak Lech, Zagłębie czy Legia jest bardzo duży.
24 dni później
Zaległa kolejka CLJ U19.
Odra Opole 2:2 (0:2) Cracovia
Bramki dla Pasów: Tabisz, Rózga.
Bardzo mocny skład CLJtki w tym meczu ze wszystkimi zawodnikami trenującymi z I zespołem.
Następne spotkanie za tydzień w niedzielę z Lechem Poznań na obiektach CTC.
Szkoda , że Doba nie wykorzystał karnego .
5 dni później
https://www.youtube.com/watch?v=h5s_ayhAsS8
chłopaki widać podglądają starszych kolegów jak wyprowadzać piłkę z własnego pola karnego
Dlaczego oni grają na sztucznej murawie?
Przeważali cały mecz i dali wyrównać... jak ich starsi idole.
Ale przynajmniej w meczu z liderem, a nie drużyną niżej klasyfikowaną
nie wiemy który rocznik Lecha de facto dzisiaj przyjechał do Rącznej,
Rózga Rózgą, ale tram w środku fajnie wyglądał ten nabytek z Lubina,
taki, jakich lubi Santo...
Przypomnę tylko że graliśmy całą drugą połowę z przewagą 1 zawodnika, i straciliśmy bramkę
- Edytowany
Lech grał 2 lata i 3 lata młodszymi zawodnikami.
U nas ten w środku Bzdyl i Rózga mają trochę bajery w nodze, dobrze się ich ogląda. Reszta niestety oczy bolą.
[quote]#post1608798 nie wiemy który rocznik Lecha de facto dzisiaj przyjechał do Rącznej,
Rózga Rózgą, ale tram w środku fajnie wyglądał ten nabytek z Lubina,
taki, jakich lubi Santo...[/quote]
To był rocznik 2007/2008 (ponad 90%składu) u nas głównie 2005/2006 i jeśli się nie mylę dwóch 2007
- Edytowany
Lech od lat gra w CLJ rocznikami młodszymi, ci bardziej wyróżniający się albo są wypożyczani do seniorskich drużyn z niższych szczebli albo grają w Lech II.
Wczoraj w wyjściowych składach:
- Lech -3 zawodników z 2006, 6 zawodników z 2007 i 2 zawodników 2008 , bramkę strzelił zawodnik z rocznika 2005, który wszedł w 2 połowie
- Cracovia- 3 zawodników z 2005, 7 zawodników z 2006 i 1 zawodnik z 2007
- Edytowany
Czyli tego lidera robią takim młodym składem?
A nie, że do nas wysłali bo nie mieli kogo.
Szkoda straconych punktów i sposobu w jaki to się wydarzyło.
Solidnie wyglądający Nasz zespół na tle jednak trzeba podkreślić młodszego zdecydowanie Lecha. I znów jak tydzień temu zmarnowana okazja, aby wcześniej zamknąć spotkanie.
@squier strat#9706 Co takiego zrobił nabytek z Lubina w tym meczu, co zwróciło Twoją uwagę?
[quote]#post1608828 Czyli tego lidera robią takim młodym składem?
A nie, że do nas wysłali bo nie mieli kogo.[/quote]
Założenie Akademii takie jest ale nie śledzę konkretnych juniorskich zespołów by potwierdzić Tobie, że tak było. Zawsze może być wyjątek z jakiegoś powodu ale nie sądzę.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)