No i jak podaje oficjalna U17 się przełamali i wygrali 3:0 z wisłą z ……Puław :)
-
-
CRACOVIA CLJ
[quote='sanek' pid='1511500' dateline='1636562294']
[/quote]
chciałbym zauważyć że z Puławami zagraliśmy takim ustawieniem jak początek sezonu czyli GORZKI I KUREK ŚRODEK KĘSKA NA PRAWYM SKRZYDLE brakowało tylko Piekarza który dobrze zgrywa się z Kęską na jednej stronie, przede wszystkim na wyróżnienie zasługuje Bugi który też ostatnio mało grywał I przede wszystkim bez syna prezesa czyli w 11 . po przerwie jak trener wprowadził Pana T gra siadła . czy tylko ja to widzę. dobrze też zagrał zmiennik Staszka na środku obrony. mecz o niebo lepszy niż w Rzeszowie
[quote='kibic321' pid='1511651' dateline='1636625883']
[quote='sanek' pid='1511500' dateline='1636562294']
[/quote]
chciałbym zauważyć że z Puławami zagraliśmy takim ustawieniem jak początek sezonu czyli GORZKI I KUREK ŚRODEK KĘSKA NA PRAWYM SKRZYDLE brakowało tylko Piekarza który dobrze zgrywa się z Kęską na jednej stronie, przede wszystkim na wyróżnienie zasługuje Bugi który też ostatnio mało grywał I przede wszystkim bez syna prezesa czyli w 11 . po przerwie jak trener wprowadził Pana T gra siadła . czy tylko ja to widzę. dobrze też zagrał zmiennik Staszka na środku obrony. mecz o niebo lepszy niż w Rzeszowie
[/quote]
przepraszam nie Bugi tylko Bulti czyli Filip Kucharczyk
- Edytowany
Z tego co słyszę i czytam , to on sobie w meczach w swoim roczniku bardzo słabo radzi , to na jakiej zasadzie gra w u17 !! Przypuszczam , że każdy z chłopaków z U15 mógłby spokojnie grać w U17 i nie wypadłby gorzej , no ale ich nazwisko nie zaczyna się na T :(
[quote='gwidon' pid='1511406' dateline='1636537093']
[quote='PasyTT' pid='1511398' dateline='1636533120']
[quote='gwidon' pid='1511397' dateline='1636531830']
[quote='A.L' pid='1511320' dateline='1636481609']
Jeśli byłoby stabilnie i wsuzysko w pałę, to raczej byliby w końcówce tabeli. Zapominamy, że to grają 16, 15 latkowie, A nawet młodsi ? i że grają w osłabieniu. To jest jeszcze młodzież, która nie gra stabilnie, ma wzloty i upadki. Ekstraklasa nie gra nawet stabilnie, a tutaj czepianie się chłopaków. Byli w drużynie lepsi i słabsi, jak zawsze, ale pisanie , w stylu, że wszystko źle jest trochę krzywdzące.
[/quote]
Przyjdź na mecz, to zobaczysz ze problem siedzi na ławce, i nie chodzi o zawodników rezerwowych. Rączna dziś o 15.
Jak trochę znasz tą drużynę to będziesz wiedział co i jak.
[/quote]
Zawsze problem w Trenerze... od dwóch lat. Może gdzieś indziej trzeba poszukać - na przykład zawodnikach.
[/quote]
Mogę... tylko zawodników dobiera trener, on ich szkoli i motywuje. Jeśli drużyna wypada z meczu na mecz coraz gorzej i dostaje bęcki od ekip z dołu tabeli to nie ma co szukać w zawodnikach. Problem jest w treningach, taktyce, motoryce itp itd, Ktoś pisał ze to jest młodzież i ma wahania formy, ja nie wierze w wahania formy przez kilka tygodni całej drużyny. Jak popatrzysz to w rundzie rewanżowej udało im się zdobyć az 1 punkt. Nie ma co szukać w zawodnikach.....to są młodzi chłopcy i wpływ trenera i treningu jest ogromny. I nie chcę być złym prorokiem, ale przy takim układzie to w rundzie wiosennej śmierdzi spadkiem z CLJ, Bardzo chciałbym się mylić....
[/quote]
Spadek w rundzie wiosennej? Wielka przesada i "nakręcanie się". Zespół obecnie na pozycji wicelidera, zebrał w 12 meczach 22 punkty, a Ty im prorokujesz możliwość spadku za kilka miesięcy trochę dziwne...
Oczywiście zespół nie jest świetny, a Trener nie rewelacyjny - ale bez przesady.
Na marginesie, pewne zwycięstwo i powrót na zwycięski szlak w środę.
Zespół też się od nowa zgrywa, doszło kilku nowych zawodników, którzy coś wnoszą do gry i którzy muszą "poznać " grę Cracovii i którzy wyglądają dobrze na boisku. Na wiosnę będzie ok.
CLJ przegrywa kolejny mecz, tym razem
z Zagłębiem Lubin 1-0
Cos tam szwankuje, mam nadzieję że nie trener..
Przełamią sie za tydzień z Wartą :)
chyba po prostu wszystko wraca do normy, ktoś pisał wcześniej, że ten lider to dużo powyżej potencjału tej przeciętnej drużyny
[quote='squier strat' pid='1511992' dateline='1636824164']
chyba po prostu wszystko wraca do normy, ktoś pisał wcześniej, że ten lider to dużo powyżej potencjału tej przeciętnej drużyny
[/quote]
Ja tak pisałem i niestety po części się to sprawdza. Życzę im, żeby jednak zapunktowali i zakończyli przed zimową stosunkowo wysoko w tabeli.
Dobra wypowiedź jednego z liderów zespołu - widać po Pepe zawsze charyzmę i charakter.
[url=https://cracovia.pl/aktualnosci/druzyny-mlodziezowe/o-hyla-w-trudnych-momentach-najlepsze-zespoly-musza-pokazac-wielki-charakter/]https://cracovia.pl/aktualnosci/druzyny-mlodziezowe/o-hyla-w-trudnych-momentach-najlepsze-zespoly-musza-pokazac-wielki-charakter/[/url]
Ma gadane, jak mu nie wyjdzie piłkarsko to może robić za rzecznika.
A tak na serio, liczę na niego w dłuższej perspektywie w pierwszej drużynie.
No cóż - widać, że mamy możliwości na solidny środek ze spoglądaniem w górę tabeli. Po 9 kolejkach mieliśmy bilans 7-1-1 i liderowaliśmy. W ostatnich 5 meczach jednak przyszły aż 4 porażki. Ale trzeba zwrócić uwagę na to, że oprócz Stali Rzeszów to przegrali z liderem, wiceliderem i 3 w tabeli...
Do przerwy CLJ U-17 remisuje z Koroną, prowadząc już 2:0. Trener zdecydował się na rotację w I składzie.
[quote='PasyTT' pid='1512072' dateline='1636901631']
Do przerwy CLJ U-17 remisuje z Koroną, prowadząc już 2:0. Trener zdecydował się na rotację w I składzie.
[/quote]
Emocjonująca końcówka meczu, w ostatnich minutach strzelamy bramkę na 3:2,a kilkadziesiąt sekund później bramkarz Pasów broni rzut karny.
- Edytowany
Podlipni wg kilku osób na trybunach, to bramkarz z największym potencjałem w całej akademii. Dzisiaj bardzo pewny, a obrona rzutu karnego rewelka. Piłka nieźle uderzona, jakieś 50-60 cm obok słupka, PO ZIEMI, a ten wyciągnął.
Kucharczyk dzisiaj z opaską kapitana, rocznik 2006, jak zwykle wiele rajdów, jednak najbardziej spodobało mi się jego depnięcie po stracie i to z takim luzem wyprzedził wyprowadzającego piłkę koroniarza. Wydaje się jakby nieco urósł ostatnio.
Piekarz bramka w jego stylu, przebiegł z piłką ok 50 m, miał jeszcze drugą bliźniaczą okazję ale zamiast skopiować strzał w długi róg, ponownie całkiem odsłonięty, przestrzelił.
Kęska dzisiaj na ławce, wszedł w drugiej połowie, Tabisz cały mecz. Dziwne że jeszcze nie wykonuje wszystkich rzutów wolnych. Gorzki na trybunach, nie znam powodu. Kurek dzisiaj na 9, strzelił bramkę ale wg mnie dużo lepiej wygląda cofnięty.
https://www.wikipasy.pl/Galeria:2021-11-14_Cracovia_U17_-_Korona_U17_3:2
Gorszkow pauzował za kartki.
Ja mam tylko jedno pytanie, bo jestem tutaj chyba za krótko i nie mogę tego zrozumieć. Kto to jest ten Tabisz i jakim cudem chłopak, który jest dwa lata młodszy, przeciętny piłkarsko i bez warunków fizycznych gra całe mecze, A chłopaki z 2005 siedzą na ławce?? Bo nie uwierzę w to, że jest od nich lepszy. A jak wczoraj nowi zawodnicy? Bo na oglądanych przeze mnie wcześniej meczach wyglądało to dobrze i tym bardziej nie umiem zrozumieć gry przeciętnego dziecka.
:D Komiks rysowałeś i nie jesteś na bieżąco?
- Edytowany
Nie, jesteśmy w Cracovii od niedawna i pewnych rzeczy nie rozumiem. Ale widzę, że nie należało pytać. To akurat rozumiem.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)