- Edytowany
Tak z ciekawości, bo się nie pasjonuje rozgrywkami juniorskimi, ale warto poszerzać wiedzę. Rzuciłem okiem na tabele i widzę, że rozgrywki CLJ są podzielone na 2 grupy po 16 drużyn (wschód-zachód). Jak jest wyłaniany mistrz Polski w tych rozgrywkach (bo zakładam, że jest) oraz drużyny wypadające z rozgrywek na niższy poziom (o ile oczywiście taki istnieje).
Swoją drogą, uważam, że w Polsce, gdzie łatwiejsza jest komunikacja wschód- zachód niż północ-południe grupy powinny być północna i południowa.
Wycieczka z Rzeszowa do Wrocławia czy nawet Lubina wydaje mi się mnie kłopotliwa niż do Białegostoku czy Olsztyna.
Znalazłem już sobie regulamin, więc pytania nieaktualne. Co do podziału terytorialnego tylko temat do jałowej dyskusji, gdyż też od przyszłego sezonu podziału nie będzie.
Inna ciekawa kwestia, która nasunęła mi się przy czytaniu regulaminu, że w tych rozgrywkach rocznik starszy gra o prawo udziału w rozgrywkach rocznika młodszego. Pewnego rodzaju kuriozum. Uważam, że przynajmniej w barażach powinny grac drużyny z rocznika, który w kolejnym sezonie będzie w tych rozgrywkach występował. Ale taka konstrukcja myślowa mogła być dla panów z PZPN zbyt trudna.