To może jeszcze do tej genialnej taktyki dokupić kilku grajków którzy podaną piłkę będą umieli przyjąć ?
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Większość naszych zawodników potrafi piłkę przyjąć i dokładnie podać. Błędy wynikają z braku pomysłu na grę, ta z kolei ze słabych wyników i ciągłej rotacji w składzie.
Pamiętam piłkarza Rymaniaka, który u nas niemalże kopał się po czole, a w Koronie gra w piłkę. We wczorajszym meczu pucharowym czarował - był najlepszy na boisku. Z każdego więc zawodnika reprezentującego dobry poziom da się coś zrobić. Świerczok też jest tutaj dobrym przykładem :)
- Edytowany
Kolego Quentin, odpowiem Ci tutaj, bo nie chcę zaśmiecać dyskusji w wątku meczowym. Kiedyś napisałeś takie słowa :
" Jak możesz pytać o umiejętności i ambicje jak Polczak w przerwie opowiada przed kamerami że grają bez zaangażowania. Żenada, mam nadzieje że to przedostatni mecz Piotra w Pasach. Będzie mógł z zaangażowaniem poszukać sobie kolejnego pracodawcy."
Oczywiście, założyłem temat o symulce gry przez kopaczy, gdy widać było wyraźnie pewne zachowania, które odbiegają od normy wymagań wobec zawodowego piłkarza. Napiszę więcej, będę ten temat zawsze podbijał, gdy zawodnik bez względu na nazwisko, zasługi przejdzie obok meczu, symulując grę, grając jak wtedy Polczak&company bez zaangażowania. Gdybyś czytał bardziej uważnie, to w kontekście symulacji, dawałem znak zapytania szukając odpowiedzi na pewne zachowania. Oczywiście, odpowiedzi nie było. Nie rozumiem, dlaczego Polczak mógł grać w meczu bez zaangażowania, a taki Covilo nie mógł być poddany krytyce za swoje zachowanie w TYM KONKRETNYM MECZU.
Co do zwalniania trenerów - Maciej Bartoszek udzielając wywiadu powiedział tak " Taki jest nasz zawód. Nie zawsze fajny. Fajny jest, gdy się wygra mecz. A poza tym, wymaga wielu poświęceń. Człowiek jest zawsze sam. Wiecznie na walizkach, wiecznie w pracy, poza miejscami rodzinnymi, dźwiga całą presję, a na końcu zawsze znów zostaje sam, jako winien wszystkiego. Złośliwców nie brakuje. Gdy komuś coś wychodzi, nie zdobywa sympatii, tylko wrogów. "
Otóż to, trener na końcu zawsze zostaje SAM, lżony przez kibiców, krytykowany, a w tym czasie kopacze się chowają w swoich dziuplach i uśmiechają się np. z zadowoleniem, gdy ZWOLNILI trenera np. nakazującemu im chodzić w butach a nie klapkach. Taki przykład.
W tej materii, pomimo że jak w tym sporcie są słabi i lepsi kopacze, tak samo jest u trenerów, to będę raczej stawał po stronie tych drugich.
Sorki ale nie kupuje tych tłumaczeń zbyt mocno pan Michał tąpnął w to korpo .
Gdyby Damian Kądzior tu został, byłby nieszczęśliwy od pierwszego dnia - mówi trener Pasów o reprezentancie Polski.
Michał Probierz na konferencji prasowej przed meczem z Bruk-Betem Termalicą Nieciecza odniósł się do słów Damiana Kądziora z Górnika Zabrze. W czerwcu pomocnik miał już uzgodniony czteroletni kontrakt z Cracovią. Nie przyjechał jednak na testy medyczne, bo gdy okazało się, że trenerem Pasów zostanie Probierz, zrezygnował z transferu z Wigier Suwałki.
Trener Cracovii wytłumaczył też zwolnienie Jakuba Podgórskiego, trenera przygotowania fizycznego. - Nie jest tak, że został kozłem ofiarnym z powodu wyników, które osiągaliśmy. W lecie w pewnym momencie mieliśmy problem i zatrudniliśmy trenera Podgórskiego. Teraz został zwolniony tylko ze względów organizacyjnych. Na pewno kogoś dokooptujemy na jego miejsce - dodał.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,michal-probierz-trener-cracovii-przed-meczem-z-bruk-betem,artykul,824555,1,1059.html
Trener typu Probierza dzięki swojemu charakterowi zawsze zostanie sam bez względu na wyniki które osiągnie ..
Panie trenerze mniej pyskowania (szczerze, w du.pie mam co Pan sądzi o różnych piłkarzach, czy też byłych pracodawcach), więcej skupienia na grze Cracovii, bo tu ma Pan dużo do roboty!!!
[quote='lolo' pid='1287112' dateline='1509130784']
Trener typu Probierza dzięki swojemu charakterowi zawsze zostanie sam bez względu na wyniki które osiągnie ..
[/quote]
Eeee tam sam, Zawsze jest lusterko i szklaneczka whisky.
Ianie różnica była taka że Polczaka napiętnowałem nie za samą grę co za wywiad w trakcie meczu i przyznanie się że gra bez zaangażowania (podobną uwagę mam do Sandomierskiego). Jak Covilo w jakimś wywiadzie powie że gra bo gra, ale mu się nie chce również napiszę by w Cracovii więcej nie zagrał.
Nie mam problemu z faktem że wytykasz jakość gry a nawet brak zaangażowania. Mam wątpliwości gdy zaczynasz doszukiwać się w każdym zagraniu gry na zwolnienie trenera. Tym bardziej że przesłanki ku temu są kiepskie, bo słaba gra to trochę za mało, szczególnie w przypadku Covilo.
Probierz jednak na dziś dzień się nie broni, choć nie bronie Ci stawać w jego obronie i zrzucać wszystko na zawodników. Każdy widzi jak wyglądamy na boisku i jaki mamy pomysł na grę. Pomijam już nawet kwestie wyników.
nie chodzi o to, co nawet mówią, tylko jak grają. Ja byłem wściekły na Covilo i Sandomierskiego, za odpuszczenie gry, bardziej Covilo, i taki wątek powstał.
Mają zawodnicy zapierdzielać. Trener ma to poukładać. Nikt nie pisze, że gra jest wspaniała, nawet trudno powiedzieć o grze dobrej. Natomiast ja daję czas, by powstała DRUZYNA, bo na to potrzeba czasu. Powtarzam, to nie puzzle, gdzie się coś wstawia i pasuje. To materiał ludzki, gdzie każdy człowiek jest inny pod każdym względem. Mogę dać czas na zgranie, mogę dać czas na wypracowanie pewnych schematów, na zbudowanie wytrzymałości. Nie dam czasu na brak zaangażowania, na odpuszczanie gry, na zachowanie jakie zrobił Covilo, Sandomierski czy Malarczyk.
Natomiast, w Polsce zbyt często trenerzy są ZWALNIANI z winy zawodników, którzy trzęsą zasadami w szatni. Nie jest tajemnicą, że w GTS Probierza zwolnili kopacze, tzw. starszyzna. U nas jest parę "orzeszków", którym będę się przyglądał. Nie posądzam o walenie specjalnie w 'uja z trenerem, ale mecz PP to był przykład WIELbłądów.
[quote='Jarek44' pid='1287113' dateline='1509131361']
Panie trenerze mniej pyskowania (szczerze, w du.pie mam co Pan sądzi o różnych piłkarzach, czy też byłych pracodawcach), więcej skupienia na grze Cracovii, bo tu ma Pan dużo do roboty!!!
[/quote]
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje prywatne animozje i żale.Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
Dzida na Piątka i do przodu! To jest hasło Michała Probierza na dziś
A mnie osobiście dziwi, dalczego Probierz nie został ochrzczony mianem "brązowousty". Jakoś Stawowy czy Podoliński często byli/są tak nazywani (złotousty/srebrnousty).
Czym obecnie różni się nasz trener od tej dwójki? Wyniki zbliżone, pozycja w tabeli zblizona..
[quote='Bruno' pid='1287145' dateline='1509175885']
[/quote]
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje prywatne animozje i żale.Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
[/quote]
:D
[/quote]
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? [u]Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[/u][color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje [u]prywatne animozje i żale[/u].Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
[/quote]
Na tym forum jest więcej takich asów, co nic ciekawego do napisania nie mają tylko używają sobie by komuś dowalić.
Nie piszę o konstruktywnej krytyce ..(jak najbardziej wskazana)... tylko o czystym obrażaniu dla samego obrażania.
Czasami się zastanawiam czy jeden z drugim [u]chociaż jeden post o pozytywnej treści napisał[/u] na tym forum..?
Nie chce mi się sprawdzać bo strata czasu...
[quote='gargamel9998' pid='1287157' dateline='1509180589']
A mnie osobiście dziwi, dalczego Probierz nie został ochrzczony mianem "brązowousty". Jakoś Stawowy czy Podoliński często byli/są tak nazywani (złotousty/srebrnousty).
Czym obecnie różni się nasz trener od tej dwójki? Wyniki zbliżone, pozycja w tabeli zblizona..
[/quote]
Może dlatego, że MP ma w CV trochę więcej sukcesów niż pozostali dwaj, a może dlatego, że nikt rozsądny nie spodziewał się, że drużyna w przebudowie będzie odnosiła nie wiadomo jakie sukcesy. Inaczej mówiąc mamy (jeszcze) nadzieję na poprawę. Czas na inwektywy przychodzi gdy tą nadzieję się straci. Niektórzy już ją zresztą stracili.
[/quote]
Proponuję pogadać jaki wpływ ma numer buta i kolor piżamy na siłę rażenia jego argumentów przed mikrofonem ..
[quote='Trapez' pid='1287161' dateline='1509181135']
[/quote]
Skoro sam zadajesz głupawe pytania w temacie Kądziora, to czemu po chamsku komentujesz otrzymaną odpowiedź ? [u]Napierdalasz w tego trenera jakby ci ktoś za to płacił[/u][color=#000000][size=large]...[/size][/color]
W du.pie mam twoje [u]prywatne animozje i żale[/u].Podziel się nimi z kim chcesz, ale nie obrażaj przy okazji ludzi, których nie znasz.
[/quote]
Na tym forum jest więcej takich asów, co nic ciekawego do napisania nie mają tylko używają sobie by komuś dowalić.
Nie piszę o konstruktywnej krytyce ..(jak najbardziej wskazana)... tylko o czystym obrażaniu dla samego obrażania.
Czasami się zastanawiam czy jeden z drugim [u]chociaż jeden post o pozytywnej treści napisał[/u] na tym forum..?
Nie chce mi się sprawdzać bo strata czasu...
[/quote]
pełna zgoda, a jak jest prawdziwy problem jak np to ze Dabrowski z dzieciakiem wbiega na murawe to sie hejtuje i zamiata pod dywan
nie ludzie, a wilki!
[quote='Diabel' pid='1287175' dateline='1509185781']
nie ludzie, a wilki!
[/quote]
Uprasza się nie obrażać wilków! :dodgy:
- Edytowany
[/quote]
Różni się tym, że za nazwisko i kilka treningów został okrzyknięty najlepszym trenerem Cracovii ostatnich lat. To wszystko przed pierwszym meczem... Więc teraz ciężej się niektórym przyczepiać do konferencyjnych opowiastek.
A co do wyników z Cracovią, to porównania ze Stawowym są na razie dla Probierza komplementem na wyrost... No chyba, że mówimy o wynikach derbowych, to tu niestety zaczyna być widać podobieństwo.
Cóż, niech snuje te swoje opowieści byle by wyniki poprawił.
[quote='Diabel' pid='1287175' dateline='1509185781']
pełna zgoda, a jak jest prawdziwy problem jak np to ze Dabrowski z dzieciakiem wbiega na murawe to sie [u]hejtuje [/u]
[/quote]
[size=small][font=Times New Roman]Co oznacza słowo [b]hejt[/b]? [/font][/size]
[size=small][font=Times New Roman]To spolszczona wersja słowa hate, czyli nienawidzić. [b]Hejtem[/b] określa się działanie w Internecie, które jest przejawem złości, agresji i nienawiści.[/font][/size]
[size=small][font=Times New Roman]A moja wypowiedz w/w kwestii jest [u]wyrażenie opinii[/u]..... która nota bene nie jest odosobniona...[/font][/size]
[size=small][font=Times New Roman]Nomen omen wyrażenie opinii że dłubanie w nosie jest nie fajne - też chyba nie jest hejtem....;)[/font][/size]
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (2 użytkowników)
Goście (2)