Może gdyby Filipiak by był na miejscu to tak by było. Ale on se siedzi w dalekiej Szwajcarii i pilnuje Comarchu, a Probierz będzie sie musiał szturchać z Tabiszem na co dzień. Jak mu nadepnie na odcisk to Tabisz będzie miał 150 okazji żeby mu życie uprzykrzyć. A Probierz się nie będzie raczej w tańcu rąbał.
-
-
Michał Probierz - treningi, doglądanie bazy treningowej, budowa struktur, itp.
Konserwa, przeszedłeś jakiś szok osobowościowy? ;)
Podejście trenera Probierza jest racjonalne - gramy w każdym meczu o 3 punkty, zobaczymy co z tego wyjdzie. W poprzednim sezonie od początku takie podejście miał w Jagiellonii wraz z drużyną, i systematycznie ciężką pracą doszli do wicemistrzostwa, a byli bardzo blisko mistrzowskiego tytułu. Powiem szczerze - nie wiem czego oczekiwać w tym sezonie po tej drużynie, doszło do wielu zmian i zapewne jeszcze kilka większych zmian nas czeka. Trener niech pracuje, ja popieram jego decyzje i czekamy na efekty tej pracy.
Podobało mi się to, co mówił o młodych piłkarzach z Euro U-21, którzy często już dziś decydują o sile swoich klubów. Niech idąc w tym kierunku, też nam wyselekcjonuje takich chłopaków.
PS I wtedy ziści się marzenie Generała :)
Transfery jakie przeprowadzamy jasno pokazują że plan jest minimum 2-letni.
Również się zgadzam że występ naszego trenera bardzo dobry.
Musimy tylko uzbroić się w cierpliwość,dajmy spokojnie pracować trenerowi,drużynie która jest nowa i młoda.Efekty przyjdą bo trener Probierz to naprawdę dobry szkoleniowiec i "chłop z jajami"...
Tylko mocnym i głośnym dopingiem możemy ich wspierać bo oni tego od nas teraz oczekują
Pzdr
- Edytowany
[quote='Aston1906' pid='1261971' dateline='1500237515']
Konserwa, przeszedłeś jakiś szok osobowościowy? ;)
[/quote]
Nie, dlaczego?
Zawsze uważałem, że w Cracovii 100% władzy ma Filipiak.
Był czas gdy niektórzy ostro gardłowali za zwolnieniem/wywiezieniem na taczkach JT i choć sam pomysł przedni to pisałem wówczas, że znajdzie się Tabisz 2.0, Tabisz 3.0 ewentualnie kolejne modele, być może jeszcze gorsze od oryginału.
Ale wnikając w głębie Twego pytania ;), owszem postanowiłem zapomnieć o przeszłości, poczekać jeszcze ten sezon zanim ostatecznie unurzam wąsa w musztardzie i zleję od góry do dołu to co się dzieje w klubie, czy na boisku. Jak pisałem 3 tygodnie temu, a Ty Astonie jeszcze parę dni wcześniej, Probierz to ostatnia szansa, ściana. Albo ten manewr się powiedzie i coś mu się uda zbudować, w co wierzę (jeszcze wciąż), albo od tej ściany się odbijemy i wówczas już tylko skorżopodobne jądro ciemności.
Spoko, rozumiem, że bronisz się przed stanem wegetatywnym, w jaki przeszedł ian, ale po co znów być tak labilnym emocjonalnie.
Nie racjonalizuj tego po prostu. Tylko tyle i aż tyle.
tak słuchając co mówi, jakie plany ma Filipiak, to nie mogę zrozumieć dlaczego w Klubie nie ma jeszcze Lipskiego.
[quote='Aston1906' pid='1261983' dateline='1500238804']
Spoko, rozumiem, że bronisz się przed stanem wegetatywnym, w jaki przeszedł ian, ale po co znów być tak labilnym emocjonalnie.
Nie racjonalizuj tego po prostu. Tylko tyle i aż tyle.
[/quote]
Z racjonalizmem bym nie przesadzał, raczej czysta wiara, taki ostatni jej impuls po którym przychodzi albo śmierć (choćby wegetatywna), albo ateizm :)
Ateizm to też religia.
Z przerażeniem stwierdzam, że właśnie uświadomiłeś mi, że jestem już po prostu niewierzący ;)
[quote='Aston1906' pid='1261988' dateline='1500239516']
Ateizm to też religia.
Z przerażeniem stwierdzam, że właśnie uświadomiłeś mi, że jestem już po prostu niewierzący ;)
[/quote]
No proszę, a jeszcze xx lat temu śpiewałeś pewnie "[i]Nasza, Nasza wiara nie zachwiana, Bo jest w Tobie zakochana, [...][/i]"
kiedy śpiewał? wąs zawsze musztardą ujebany :P
[b]Zapomnieliście jeszcze o Niemcu który czasem dopada czyli Alzheimer ...Wtedy Tabisz,Filipiak czy Probierz rządzi będzie wszystko jedno:)
Kurwa, zawsze to mmieszanie trzecioligowego sentymentalizmu, z dziesiejszymi realiami, które implikuje przede wszystkim cywilizacja, pomiajjąc całą otoczkę, mnie autentycznie ROZPIERDALA.
Tak, ten wulgaryzm jest na miejscu, nawet dla purystów.
"Trudno nie wierzyć w nic..." :)
A czy w Lidze + byl moze temat kontraktu I przyszlosci Mihalika?
mam podobne odczucia - po prostu OSTATNI raz będę starał się uwierzyć, że PRZY TYM TRENERZE który został OBERRSZEFEM, w Cracovii zmieni się na lepsze pod względem sportowym. Potem zostanę ateistą. Najważniejsza sprawa wg mnie, to w tych rozgrywkach personalnych, kibice muszą poprzeć trenera. Jak zaczniemy kopać pod nim w przypadku kryzysów, które są nieuniknione w sporcie, , to zostanie zmieciony jak każdy wcześniejszy przez korpo. Dostaniemy pewnie trenera zagranicznego, ale wtedy mi to będzie już powiewać. Nie oczekuję trzech punktów w każdym meczu, oczekuję 100% walki, zaangażowania o te trzy punkty. Oczekuję WIDOCZNYCH zmian w funkcjonowaniu klubu dla sukcesu sportowego ( baza, budynki, osoby)
Rozbudził we mnie Probierz nadzieję, rozbudził swoją charyzmą, dążeniem do celu, szczerością no i oczywiście tym, co zbudował w Jadze.
Niech nigdy Tabisz nie przekracza linii boiska sportowego, to będzie dobrze.
Ważna sprawa, która chyba Wam umknęła z wywiadu, handel, sprzedaż zawodników, to normalka przy Probierzu. Będziemy dużo sprowadzać młodych, a później tych lepszych dobrze sprzedawać. Nie będzie w tym nic złego, jeżeli tylko pozwolą Probierzowi zachować równowagę sportową, czyli jak ostatnio odszedł Jaro to już jest obiecujący Pestka.
POdziwiam Twoją młodzieńczą, romantyczną wiarę ian ;)
Ja wyleczyłem się z zerojedynkowości.
"...to że jestem w Cracovii to zupełny przypadek..."
- Michał Probierz w programie Liga + Extra
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)