Taki jest plan na niego na końcu 5 milionów za transfer
-
-
Michał Helik Witamy w Cracovii
nowa tradycja ? Kto ma opaskę kapitana, ten jest "nominowany" do transferu ;) A tak na poważnie, kolejny zawodnik na którym się "poznali" niektórzy kibice Pasów, mający sceptyczne podejście do "życia" .
Helik wyrósł na czołowego stopera w Ekstraklasie, i prawdopodobieństwo jego utrzymania jest znikome. To jest normalne w poważnej piłce, że zawodnik wybijający się, chcąc się rozwijać, idzie na "pięterko" wyżej. Już teraz trzeba szukać gracza, który będzie w stanie Michała zastąpić.
Spokojnie z tymi "uwielbieniami" bo zeszly sezon pod katem strzelenia bramek mial udany owszem...3 razy nas ratowal wybijajac pilke z linii. ale bledow tez duzo popelnil...Takze jakby byl taki..."zayyyebisty" to by go tez juz nie bylo...
Owszem nie bylem do transferu nastawiony hurraoptymistycznie... ale kazdy zawodnik ktory przychodzi ma u mnie czysta karte... i jak sobie ja zapisze to juz jego sprawa... u Helika jak najabardziej na plus... ale kadra...i gra w lidze zagranicznej.... za wysokie progi... ale nie bez szans na wskoczenie na ten reprezentacyjny poziom i transfer do naprawde dobrego klubu...
Tazke spokojnie...
Kruszyno, już teraz by odszedł, ale polityka klubu jest na zasadzie, co pół roku jeden zawodnik za kasę do wylotu. Teraz poszedł Piątek. Helik miał propozycje, ale pod MP i jego filozofią, zawodnik może chcieć zostać, by potem lepiej trafić. Nikt zawodnika nie będzie trzymał na siłę, jak ma obiecane trafienie do lepszej ligi. Jednak parę rzeczy musi się zgrać : kasa klubu, klasa nowej ligi, gotowość zawodnika.
Ianie.... Odejsc i grac a odejsc i siedziec na lawce to sa tez dwie rozne sprawy... Nie wiemy co ma w glowie Helik... po czynach widac ze moze zdaje sobie sprawe ze na gre w lepszym klubie za wczesnie... Pieniadze kusza i zdaje sobie sprawe ze raczej w lecie odejdzie ale czy bedzie gral?? czy raczej to bedzieodejscie dla poprawy dobrobytu?? pozyjemy zobaczymy...
Wczoraj też nie obyło się bez błędów, a przeciwnik przecież słaby.
Nie takie kozaki jak on popełniały błędy. Nawet czołowi stoperzy klubów z europejskiego top5 wrzucali takie kwiatki, że się za głowę łapaliśmy. O karierę Helika jestem spokojny.
[quote='KruszynaKSC' pid='1324738' dateline='1531650572']
Ianie.... Odejsc i grac a odejsc i siedziec na lawce to sa tez dwie rozne sprawy... Nie wiemy co ma w glowie Helik... po czynach widac ze moze zdaje sobie sprawe ze na gre w lepszym klubie za wczesnie... Pieniadze kusza i zdaje sobie sprawe ze raczej w lecie odejdzie ale czy bedzie gral?? czy raczej to bedzieodejscie dla poprawy dobrobytu?? pozyjemy zobaczymy...
[/quote]
Akurat o głowę Michała jestem bardzo spokojny ,bardzo inteligentny i poukładany chłopak podobnie jak Dąbro.
Kruszyna, ale pitolisz, kadra za wysokie progi dla Helika? Co ta kadra pokazala,zeby Helik mial sie obawiac rywalizacji z jodlowcem, thiago ciolkiem?
Tak samo jak gadanie o bledach, jak to widac po zakonczonym finale, to kompletni pilkarze popelniaja kardynalne bledy na zmeczeniu. Jak dla mnie moglby tu zostac jak najdluzej, ale prawda jest taka,ze juz teraz poradzilby sobie w duzo lepszej druzynie i lidze.
tak tylko przypominam, że Helik został za poprzedni sezon wybrany najlepszym obrońcom ekstraklasy. Można to uznać za błąd ;) ale jednak fachowcy doceniają jego umiejętności.
Dokładnie Michał jest naszym murem w defensywie szkoda że niektórzy pomagają przeciwnikiom przez niego przeskoczyć ale to już co innego. Hello spokojnie poradziły sobie w lepszej lidze ale lepiej dla Nas gdy zostanie jeszcze rok i pokaże tym razem że nie jest dobry na jeden sezon.
- Edytowany
[quote='ian thorpe' pid='1324832' dateline='1531690390']
tak tylko przypominam, że Helik został za poprzedni sezon wybrany najlepszym obrońcom ekstraklasy. Można to uznać za błąd ;) ale jednak fachowcy doceniają jego umiejętności.
[/quote]
Można uznać za błąd stosowanie końcówki "om" w narzędniku liczby pojedynczej, ale skoro w celowniku liczby mnogiej się sprawdza, to może i tutaj ;)
No chyba, że ktoś jest ślepo zapatrzony w Wałęsę :D
Przypomnijmy sobie jak gral kiedy do nas przyszedł a jak gra teraz. Pamiętajmy , że Michał wcześniej miał ciężką kontuzje i prawie rok nie grał . A po roku pod opieką MP to gracz moim zdaniem aspirujący do kadry .
Ian......jaka liga...tacy fachowcy... tacy zwycięzcy plebiscytow ligowych ...
Zaznaczę raz jeszcze... postęp widać duży....ale na reprezentacjE czy transfer za wczas... moje prywatne zdanie... mogę mieć takie? Mogę..
No pewnie, niech w reprze gra Cionek i Bednarek, który ma astygmatyzm
Kolo choooja mi to lata kto bedzie gral z wymienionych przez ciebie... w trojke razem z Helikiem nie podniosa poziomu kadry...
I jesli ktos mysli ze Helik sie nadaje do kadry do grania to czemu sie dziwi ze wyniki na MS byly jakie byly skoro paralitycy byli na boisku??
Na chwile obecna jego gra na pewno nie jest poziomem reprezentacyjnym...
- Edytowany
Powinni grać najlepsi. Czy wg Ciebie Helik jest gorszy od tej dwójki? Czy są w lidze lepsi kandydaci? Bo wg mnie powinien grać nie dlatego, że jest taki dobry, lecz dlatego, że inni są tak słabi. Kadra musi grać słabo, bo mamy słabych grajków, a pokolenie Błaszczykowskich i Krychowiaków już się wypaliło.
Obecnie poziom reprezentacyjny jest taki, że Helik powinien dostać szansę. Bez dwóch zdań.
- Edytowany
Na szybko ..... Bednarek,Glik,Wieteska,Pazdan,Kaminski czyli kadrowicze badz w kregu kadry... sa leszymi zawodnikami niz Helik...
Cionka nie widzialem w klubie nigdy wiec nie wiem jak gra...
Jak nie spróbujemy to wiedzieć nie będziemy . Przekonamy się jeśli dostanie powołanie i szansę na występ .
Bednarek z astygmatyzmem niech pójdzie lepiej do okulisty, Glik i Pazdan wiadomo, niech grają w podstawie, Kamiński ok jako jeden z rezerwowych, Wieteska jest nieco słabszy od Helika, choć to porównywalny poziom. Więcej kandydatów nie widać, a wypadałoby mieć kilku stoperów w obrębie kadry, bo wypada Glik i zostaje jeden Pazdan, który też ma wahania formy.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)