[quote='eredin' pid='1256452' dateline='1498670986']
[quote='tomex' pid='1256442' dateline='1498670688']
[quote='eredin' pid='1256424' dateline='1498669772']
Nie chcę się pastwić nad Wilkiem ale powtórkę bramki obejrzyj. dla ułatwienia czas 1:12:15 - 1:12:22
Szewa fajna asysta ale jako napastnik lepiej zagrał Strózik.
Deleu nie upilnował gościa przy bramce - chyba że mimo tego że to jego strona ten zawodnik nie był do niego przypisany.
Wdowiak walczył za trzech ,ale często sam, podobnie Adamczyk
Poza tym bez kontuzji a to już coś:)
[/quote]
widziałem bramkę, w odróżnieniu od Ciebie widziałem też cztery dobre interwencje Adama, w tym[size=small] dwa razy sam na sam[/size]
Napastnik bez asyst gts zrobi. W twej chwili napastników mamy nadmiar, a asystentów mało
co do Deleu widzę, ze się zgadzamy. To nie jest obrońca, natomiast jest to niezły i myślący pomocnik
[/quote]
Widziałem interewencje Adama - ale bez urazy - to obroniłby i Cabaj
[/quote]
Cabaj obroniłby. Peszkowicz - nie :P
-
-
Przygotowania do sezonu 2017/2018
Byłem tylko na pierwszej połowie i po tym co wiedziałem to moje zdanie jest takie, że Helik jeszcze musi potrenować przy trenerze Probierzu. Dimun narazie tylko rezerwowy, Covilo widać, że po kontuzji, Wdowiak - walczy o pierwszy skład w Extralklapie. Zenjov kondycha do popracowania z Probierzem i Adamczyk niby fajnie zgrania na jeden kontakt piłki prostopadłe ale jakieś takie kółeczka pirółety czy zwody w miejscu nieraz nic nie dające akcji. Widać, że musi popracować nad przygotowaniem w siłowni, bo przepychali go przeciwnicy niemiłosiernie.
Myślę, że idzie to do przodu....... Oby :)
Popracować muszą wszyscy, od tego jest właśnie okres przygotowawczy.
Cieszy to, że wreszcie jest sens pracy, ani nazwisko ani wiek ani dotychczasowy status w drużynie dla tego trenera się nie liczą.
[quote='konserwa' pid='1256513' dateline='1498676977']
Popracować muszą wszyscy, od tego jest właśnie okres przygotowawczy.
To, że muszą pracować wszyscy to jest jasne, lecz jedni muszą popracować więcej niż drudzy. Z tego co widziałem dzisiaj (pierwsza połowa) to szczególnie środek pomocy musi trener przycisnąć. No i oczywiście stałe fragmenty gry ale to już jest można powiedzieć nasza "powtarzalność" od lat. :/
[/quote]
Można gdzieś obejrzeć skrót meczu?
[quote='Sehtan' pid='1256537' dateline='1498679352']
Można gdzieś obejrzeć skrót meczu?
[/quote]
Pewnie bedzie za jakis czas na yt.
tutaj całość
http://terazpasy.pl/Pilka-nozna/mecze/sparingi/NA-ZYWO-Sparing-Cracovia-MFK-Karvina
[quote='perkins007' pid='1256504' dateline='1498676683']
Adamczyk niby fajnie zgrania na jeden kontakt piłki prostopadłe ale jakieś takie kółeczka pirółety czy zwody w miejscu nieraz nic nie dające akcji. Widać, że musi popracować nad przygotowaniem w siłowni, bo przepychali go przeciwnicy niemiłosiernie.
[/quote]
jak widać, moje oceny Adamczyka z rezerw też widoczne w tym meczu. ZAWSZE Adamczyk lubił holować piłkę, bajerki, buzerki. Też pisałem, że brak mu jeszcze ciała do gry na poważnie, ze jak za dużo się bawił, to mu drwale z IV ligi fizycznie "tłumaczyli" by skończył z zabawą, zabierając mu często piłkę. Myślicie, że taki "Grodzicki" to mu w Ekstraklasie nie wytłumaczy ? Tam mu dopiero pokażą sposób na bajery ;)
Hubert ma wyborną technikę, nie wiem czy nawet nie lepszą od Kapustki, ale do gry na wysokim poziomie, potrzeba też "ciała", to nie boisko przed blokiem, tutaj nie ma sentymentów, zdeptają go w środku pomocy.
Oj bracie na boisku przed blokiem na osiedlu czyy dzielnicy to byla szkola przetrwania.Kosci strzelaly ze hej.Czasem wydaje mi sie z E to przedszkole.
a co z Diego ?
https://cracovia.pl/pilka-nozna/news/wiadomosci/cracovia_wyjechala_na_zgrupowanie_od_dzis_treningi_w_grodzisku_wielkopolskim
Wie ktoś o której gramy ten sparing z paprykarzami i czy będzie ogólnodostępny? Mam niedaleko więc mógłbym podjechać i zobaczyć.
Co do Huberta, brakuje mu tego, żeby po paru udanych kiwkach przestać się kiwać i zdyskontować to całe zamieszanie dobrym otwierającym podaniem. Piłka to jednak gra zespołowa... nad tym musi pracować, być może Probierz wyciśnie z niego więcej zainteresowania ustawienie m kolegów. Problemem pozostaje też gra w odbiorze, natychmiastowy doskok po utracie piłki - jak dotąd nie zauważyłem, tu znacznie lepszy jest (krytykowany często przeze mnie) Vestenicky.
Pestka figuruje w kadrze jako pomocnik, ciekawe.
dziewięciu młodych w kadrze na obóz. Tego to jeszcze w Cracovii nie grali. Idzie nowe ;)
Ciekawe co będzie z Kiebzakiem. W III lidze prezentował się świetnie i myślę że pełny sezon w II lidze by mu nie zaszkodził.
Ktoś wie dlaczego w kadrze na obóz nie ma Stępniowskiego?
Przy Ulatowski też szło nowe i wiemy jak się skończyło.
Bez spinania się poczekajmy na wyniki.
[quote='tomex' pid='1256697' dateline='1498728404']
dziewięciu młodych w kadrze na obóz. Tego to jeszcze w Cracovii nie grali. Idzie nowe ;)
[/quote]
Zwolnili starych to trzeba kimś zapełnić autobus.
[quote='quentin' pid='1256707' dateline='1498729401']
[quote='tomex' pid='1256697' dateline='1498728404']
[/quote]
Zwolnili starych to trzeba kimś zapełnić autobus.
[/quote]
Niewykluczone, że jeszcze ktoś dołączy w trakcie obozu , wtedy ktoś z młodych odpadnie .Ale trend cieszy - zwłaszcza wobec poprzedniej polityki .nasza młodzież to kapitał na przyszłość .
Jaki trend? Zatrudnić dziś, zwolnić jutro? Próbować pozyskać odpad z Poznania a w drugą stronę wysłać jednego z najlepszych zawodników? Pozyskiwać piłkarzy na ławkę z dopiskiem forumowym "trener go odbuduje"?
Kadra wygląda żałośnie na dziś dzień. Całe szczęście że sezon startuje dopiero za dwa tygodnie, zdążymy pozyskać kilku kolejnych co ich trzeba odbudować.
[quote='quentin' pid='1256720' dateline='1498730780']
Jaki trend? Zatrudnić dziś, zwolnić jutro? Próbować pozyskać odpad z Poznania a w drugą stronę wysłać jednego z najlepszych zawodników? Pozyskiwać piłkarzy na ławkę z dopiskiem forumowym "trener go odbuduje"?
Kadra wygląda żałośnie na dziś dzień. Całe szczęście że sezon startuje dopiero za dwa tygodnie, zdążymy pozyskać kilku kolejnych co ich trzeba odbudować.
[/quote]
Dokladnie. Z tym skladem to my walczymy o utrzymanie a nie puchary.
Dwa lata temu na tym samym forum powstawało mnóstwo postów w rodzaju "weźmy zawodnika X, przy Zielińskim się odbuduje".
I teraz mam deja vu, zmieniło się tylko nazwisko renowatora.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)