Najpierw musi się zmienić filozofia zarządzania klubem przez Filipiaka.....a w pierwszej kolejności powinien odejść Tabisz a nie Zieliński....
-
-
Jacek Zieliński musi odejść
Zgoda Ian - z jedną poprawką- nie powstanie nic w Rącznej.
Jesteśmy(???) na początku baaardzo długiego marszu, choć jeszcze wielu nie wie, że trzeba będzie gdzieś iść.
Najsmutniejsza w Kielcach sytuacja z 97 minuty, kiedy skórokopy stoją pod klatką i wysłuchują KMPG.
A teraz tak całkiem na poważnie.Za kadencji Filipiaka jesteśmy skazani na marazm,gdyż jest on ignorantem i Cracovię traktuje po macoszemu.
Nie ma pojęcia o zarządzaniu klubem,oddając część władzy Tabiszom,Kasperczykom czy innym Bałdysom.
To nie jest moja Cracovia.
Moja Cracovia to był Siemion i Powroźnik, i Guy Armand Feutchine. I wyjazd do Proszowic. I baraki. I dziadek z preclami. I Łysy (spoczywaj w pokoju).
Nie,nie chciałbym do tego wrócić,ale nie czułem się wtedy robiony w buca przez kogokolwiek. I nie musiałem słuchać bajek i wypowiedzi dyletantów na tematy,na które pojęcia nie mają.
[quote='leszeczek' pid='1227856' dateline='1489942464']
[quote='kasior' pid='1227850' dateline='1489942212']
Trzeba wytrzymać ciśnienie i tyle. Utrzymać się utrzymamy. Probierz miał to samo. Zmiana trenera i za kilka miesięcy to samo i tak karuzela się kręci dalej. Psy szczekają karawana będzie dalej. Jacek Zieliński musi zostać. Stop karuzeli trenerskiej.
[/quote]
[color=#111111][size=small][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]A po której kolejce Jagiellonia była w strefie spadkowej?[/font][/size][/color]
[color=#111111][font=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Nie jestem zwolennikiem trenerskiej karuzeli, ale tutaj coś ewidentnie nie gra!
[/font][/color]
[/quote]
Jeszcze mleko nie zostało rozlane a garnusie można umyć.
Bez przełamania mitu o ignorancji zarządzających nic się nie zmieni.
Czyli Ian proponujesz scenariusz Ruchu Chorzow?
Masz rację. Komercja zabija ducha sportu. Także nuworysze i dyletanci ... Ale powrotu chyba nie ma.
Problemem sa kopacze a nie trener którzy najzwyczajniej w świecie nie mają chęci i motywacji do grania, bo jaka chęć ma taki Polczak który wie że po sezonie wyleci, za Cracovię umierac nie będzie. A takich ktorym koncza sie kontrakty i w przypadku utrzymania odejda badz deklaruja chęć odejścia w składzie była zdecydowana większość. Sytuacja się zmieni jak spadniemy bo wtedy lepszych na I ligę nie znajdziemy. Moim zdaniem pykacze grają bez jaj i motywacji i poprostu czas glaskania, nic sie nie stało itp dobiegł końca trzeba ich jebac i tyle.
Waldemar Fornalik trenerem-elektem Cracovii po sezonie...
Tak miało być pierwotnie.. A może to nastąpić jeszcze szybciej.
Nie jestem zwolennikiem czy przeciwnikiem P. Zielińskiego ale Cracovia to nie jakieś śmierdziele chorzowskie! Lepszy będzie nawet trener personalny Alojzy Jarzębina.
[quote='eredin' pid='1227840' dateline='1489941984']
[quote='LechuKrk' pid='1227803' dateline='1489941077']
Ciężko się nie zgodzić. Trener to tylko wierzchołek góry lodowej. Z takim zarządzaniem klubem żaden trener nie pomoże. "Nowa miotła" może dać efekt na chwilę ale bez pewnych zmian strukturalnych oraz tych w mentalności zarządzających nie ma opcji na nic więcej niż chwilowy wyskok jakim było miejsce na koniec w zeszłym sezonie.
[/quote]
Nowo miotła zdobyła 4 miejsce i jakoś było. I nikomu nie przeszkadzał bałagan organizacyjny i murawa.
[/quote]
Jasne, że zdobyła. Ale to była trochę inna drużyna. Tak na prawdę nie zrobiono wiele, żeby załatać dziury. To znaczy zrobiono teoretycznie. Pytanie tylko na ile trener miał wpływ na zakontraktowanie tych zawodników którzy w znakomitej większości okazali się szrotem.
[quote='Muertes' pid='1227885' dateline='1489943522']
Czyli Ian proponujesz scenariusz Ruchu Chorzow?
[/quote]
wielokrotnie o tym pisałem, ale chyba nie dociera do wszystkich. Więc jeszcze raz. Filipiak jako właściciel ComArchu dla Cracovii jest ostoją bezpieczeństwa materialnego. Filipiak jako Prezes klubu, podejmujący decyzje dla wyniku sportowego, budujący otoczkę, zatrudniający sztab ludzi, budujący struktury jakie powinny funkcjonować w klubie sportowym, to totalne nieporozumienie. Dla mnie zmiana czy pozostanie Zielińskiego nie ma znaczenia, może nawet przyjść Twoja teściowa. Ważne jest, czym Cracovia jest i jaką rolę pełni w strukturach ComArchu. Nie będę żył złudzeniami, że po zmianie trenera pojawi się cud w dłuższym horyzoncie czasowym. Kiedyś o takim myśleniu mówiono "dobranocka jest o 19.00" . Dopóki nie zmieni się podejście JF do ambicji zdobycia sukcesu sportowego w kopanej, nic się nie zmieni. Ambicją na dzisiaj, jest budowa całej infrastruktury, która ma pozostać nawet jak ComArchu już nie będzie. Przynajmniej, tak o tym mówi właściciel klubu. Nikt o zdrowych zmysłach nie proponuje scenariusza Ruchu, ale kibic chce oglądać sukcesy sportowe, jeżeli taka przepaść finansowa jest tego Ruchu. Naprawdę, nie trzeba rzucać skrajnymi opiniami, jest jeszcze środek.
- Edytowany
Powinien odejść/zostać zwolniony już grudniu.
Dla tych co żądają głowy trenera, tutaj nie pomoże zmiana nawet kilku następnych trenerów, tu trzeba zmienić cały system, myślenie , zarządzanie...... w Cracovii tolerowane jest dziadostwo na każdym etapie funkcjonowania klubu, tak zarządzana Cracovia nigdy niestety nie będzie wielka :(
Pacjent ma raka, a my dyskutujemy czy nie trzeba sprawić mu nowy kapelusz, bo ten obecny już go trochę uwiera.
Więc dobra, zmieńmy ten kapelusz, raka co prawda nie wyleczymy, ale chwilowo samopoczucie pacjenta się poprawi...
Uuuu, jakie tu ciężkie słowa padają, np. [b]dziadostwo[/b] :D
Ile ja się za to słowo nasłuchałem od ArcyPasiaków lata temu.
Zgadzam się z większością(chyba)Pasiaków,którzy napisali nade mną odnośnie tego,że problem jest głębszy i zaczyna się od Filipiaka.To oczywiście prawda,ale chyba nikt normalny nie stwierdzi,że nie ma tutaj winy również trenera Zielińskiego.Niestety,ale Filipiak,Tabisz-sami się nie zwolnią...więc?
[quote='kasior' pid='1227900' dateline='1489944206']
Problemem sa kopacze a nie trener którzy najzwyczajniej w świecie nie mają chęci i motywacji do grania, bo jaka chęć ma taki Polczak który wie że po sezonie wyleci, za Cracovię umierac nie będzie. A takich ktorym koncza sie kontrakty i w przypadku utrzymania odejda badz deklaruja chęć odejścia w składzie była zdecydowana większość. Sytuacja się zmieni jak spadniemy bo wtedy lepszych na I ligę nie znajdziemy. Moim zdaniem pykacze grają bez jaj i motywacji i poprostu czas glaskania, nic sie nie stało itp dobiegł końca trzeba ich jebac i tyle.
[/quote]
A kto wystawia tego Polczaka ?!
[quote='ronnie79' pid='1227933' dateline='1489947501']
Zgadzam się z większością(chyba)Pasiaków,którzy napisali nade mną odnośnie tego,że problem jest głębszy i zaczyna się od Filipiaka.To oczywiście prawda,ale chyba nikt normalny nie stwierdzi,że nie ma tutaj winy również trenera Zielińskiego.Niestety,ale Filipiak,Tabisz-sami się nie zwolnią...więc?
[/quote]
więc znowu to (....) obłożymy nowym ładnym papierkiem, ku radości wielu :)
Trener popelnia bledy, ale Crac tez spuszczaja - moja opinia.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)