[quote='Blizzy' pid='1275949' dateline='1504463632']
Fizycznie jesteśmy bardzo dobrze przygotowanii, a to oznacza jedno 8 września :D
[/quote]
Dziś na meczu był Gusow myślę że jak zobaczył dziś naszych to ma nad czym myśleć :)
-
-
CHL 2017/18 - Where Europe comes to play!
- Edytowany
No to skrót meczu:
www.championshockeyleague.com/en/videos/highlights-comarch-cracovia-vs-brynas-if
Prima , Gusow , Pawluczenko, piękne czasy .
- Edytowany
A tak abstrahując od kwestii związanych z wysokiej klasy rywalem i oceniając sam mecz wyłącznie z punktu widzenia sportowego to Cracovia naprawdę nie miała po raz wtóry tego co najważniejsze - szczęścia!
Tuż przed stratą trzeciej bramki moim zdaniem kara dla Kruczka po kuriozalnym odbiciu krążka od lodu - paradoksalnie po wygranym przez nas wznowieniu na 20 sekund przed końcem drugiej tercji! Pech z pogranicza czarnej magii!
A w trzeciej tercji strzał Da Costy w poprzeczkę...! Co za pech!!!
Naprawdę by pokonać tak znakomitego przeciwnika potrzeba tonę szczęścia. Nam w tym meczu wystarczyłoby kilo bo mieliśmy tylko gramy!
ale tak już jest, że szczęście sprzyja lepszym :P
Niesamowicie dużo frajdy i pozytywnych emocji przyniósł ten czempionligowy weekend. Ale jestem naładowany :)
[quote='mkp' pid='1275926' dateline='1504461246']
Chwalą nas :)
[url=https://www.championshockeyleague.com/en/cracovia-with-another-strong-home-effort-but-brynas-win-and-advance]CHL Official[/url]
Jestem dumny z bycia kibicem hokejowej Cracovii. Dziękuję Panowie! Naprawdę było super!
[/quote]
A ja jestem cholernie ciekaw, co po dzisiejszym meczu powiedział ten szwedzki kut.s, dla którego takie drużyny jak my nie powinny w ogóle grać w CHL?
[quote='Islander' pid='1275967' dateline='1504466324']
[quote='mkp' pid='1275926' dateline='1504461246']
Chwalą nas :)
[url=https://www.championshockeyleague.com/en/cracovia-with-another-strong-home-effort-but-brynas-win-and-advance]CHL Official[/url]
Jestem dumny z bycia kibicem hokejowej Cracovii. Dziękuję Panowie! Naprawdę było super!
[/quote]
A ja jestem cholernie ciekaw, co po dzisiejszym meczu powiedział ten szwedzki kut.s, dla którego takie drużyny jak my nie powinny w ogóle grać w CHL?
[/quote]
To był ten?? Ale by się można pyszczyć gdybyśmy to wygrali, ojej... Podwójna szkoda.
- Edytowany
konferencja prasowa:
https://cracovia.pl/hokej/news/wiadomosci/konferencja_po_meczu_comarch_cracovia_brynas_if_video
Przeciw grze w LM kilku drużyn w tym Cracovii, wypowiedział się jakiś pseudo-fachowy "dziennikarz" ze Szwecji.
- Edytowany
Panowie, jedna tylko uwaga: nie oceniajmy naszej doskonalej gry i swietnej obecnie formy w kontekscie rozgrywek ligowych PHL.
Po paru meczach szarzyzny nasi niestety znacznie opuszcza poprzeczke - nie da sie grac non-stop z mizeria naszego krajowego podworka na poziomie MUC, czy Gavle. Niestety...
I dlatego, co dzis wiele madrych osob slusznie zauwazalo, zeby z takiej CHL byl pozytek, aby ta druzyna sie rozwijala, nasz Szanowny General musi pomyslec o regularnych rozgrywkach z silnymi zespolami - chociaz np. w lidze slowackiej. Inaczej, to znowu bedzie jednorazowy przeblysk, jak pamietne, dobre wystepy w serii PK w Tilburgu i Rouen (tam przeciez wygralismy z Francuzami, ktorzy potem zdaje sie triumfowali w calym PK)...
[quote='Twixxx' pid='1275981' dateline='1504468422']
Panowie, jedna tylko uwaga: nie oceniajmy naszej doskonalej gry i swietnej obecnie formy w kontekscie rozgrywek ligowych PHL.
Po paru meczach szarzyzny nasi niestety znacznie opuszcza poprzeczke - nie da sie grac non-stop z mizeria naszego krajowego podworka na poziomie MUC, czy Gavle. Niestety...
I dlatego, co dzis wiele madrych osob slusznie zauwazalo, zeby z takiej CHL byl pozytek, aby ta druzyna sie rozwijala, nasz Szanowny General musi pomyslec o regularnych rozgrywkach z silnymi zespolami - chociaz np. w lidze slowackiej. Inaczej, to znowu bedzie jednorazowy przeblysk, jak pamietne, dobre wystepy w serii PK w Tilburgu i Rouen (tam przeciez wygralismy z Francuzami, ktorzy potem zdaje sie triumfowali w calym PK)...
[/quote]
Amen! Amen! Amen! Spieprzać trzeba z (hokejowej) Polszy w podskokach.
A co do meczu to mnie jeszcze jedno dziwne przemyślenie naszło. Jak czegoś naszym hokeistom zabrakło to umiejętności gry krążkiem "z powietrza". Jak guma była na lodzie, to szło nie gorzej niż Szwedom. Ale jak krążek leciał ponad lodem albo koziołkował i odbijał się, to już mieliśmy z nim większe kłopoty niż Szwedzi. Ale w sumie to w naszej plastykowej PHL tego nie ma.
[quote='mkp' pid='1275984' dateline='1504468833']
Amen! Amen! Amen! Spieprzać trzeba z (hokejowej) Polszy w podskokach.
[/quote]
ja chcę więcej takich meczy jak dziś, nawet przegranych
jak sobie pomyślę, że niedługo znowu będę oglądał SMS, Stocznię czy inny Janów :s
No i brameczka Sykory w Top 3 ;)
[video=youtube]https://www.youtube.com/watch?v=Qzpz8RsBsD4[/video]
Patrząc na całą akcję poprzedzającą gola i późniejsze umieszczenie gumy w sposób znany tylko Tomasowi to nie sposób nie wyróżnić tego gola!! Super bo za wiele tych bramek nie mamy ale już jak są to w większości przedniej urody (dzisiejsza druga też ładna)
Chwała hokeistom ale z drugiej strony leciutki niedosyt bo byliśmy o jedno trafienie od największej sensacji w historii polskiego hokeja klubowego!
Gdyby nie poprzeczka Da Costy to remis w regulaminowym czasie gry z jedną z najlepszych drużyn europejskich trzeba by chyba za coś takiego uznać.
Inna sprawa, że przed meczami z takimi przeciwnikami realnie obawialiśmy się dwucyfrowych porażek - szczególnie np. po informacjach sprzed półtora tygodnia o wynikach meczów sparingowych: Red Bull Monachium - Sparta Praga 5-2 (Sparta to przecież finalista ostatniego sezonu CHL - przegrała w finale z Frolundą dopiero w dogrywce).
Mam nadzieję, że nasza postawa przyczyni się do zachowania miejsca w CHL dla drużyny z Polski. Żywcem pasowałoby ugrać coś z Helsinkami.
Wiadomo w jakiej cenie będą (są) bilety na Helskinki w Tauron Arenie ? Znajomi pytają a po takich meczach jak w ten weekend to trzeba ściągnąć do Areny w maksymalnej ilości.
- Edytowany
Ceny mają byc podobne jak z przed roku.
Tzn. 15 - 65 złotych.
Podobno po 10 września mają być na ebilet.
Blisko , blisko , coraz blizej hokejowego swiata ! Wole obejzec porazke 0 : 8 ze szwedami od zwyciestwa 12 : 1 w PHL-u
Miód na moje serce.Hokeisci przynoszą hlube naszej Cracovii !To prawdziwi Spartanie !!!
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)