Świerczok nie jest naszym wychowankiem. Zresztą chyba niczyim
bo ojciec przenosił go z klubu do klubu w tempie ekspresowym.
Tj skakał jak pasikonik po kolejnych 11-ach ;)
U nas grał dwa lata. (z pół sezonu przerwy na występy w SMS)
Pożegnał się ok. Ojciec chciał zawodowego kontraktu dla jednego z najlepszych
17-o latków w Polsce. Klub odmówił i tyle. Gdzie tu coś niesympatycznego.
Z Jurassicem byliśmy na finałach MP (na Igloopolu) gdzie na tle Lecha , Legii
wyglądał znakomicie. Chłopak już 2 sezony później zadebiutował w 1-ej Bundeslidze
(o tym jak wcześniej wymiatał w Bytomiu nawet nie wspomnę)
Kontuzja zastopowała mu karierę ale to już siłą wyższa.
-
-
Krzysztof Piątek żegnamy i powodzenia!
Chłopak ma 24 lata, za miesiąc wbije 25. Na dziś dzień jest nadzieja że zrobi karierę w Polsce, nic więcej. Samo wymiatanie w polskiej lidze to za mało. Niemcy nie skorzystali więcej z jego usług, ale tam teraz takich Świerczoków (młodszych w dodatku) mają tysiące.
Chyba tylko Katowice wchodzą jako możliwość do "bycia wychowankiem", być może tu leży problem dlaczego jest w tym miejscu w którym jest.
Na dziś dzień Krzysiek ma większy potencjał (co nie znaczy że go wykorzysta).
[quote='kaleb' pid='1290164' dateline='1510749723']
Też za nim nie przepadam, po jego niezbyt miłym odejściu z naszego klubu.
[/quote]
jeśli coś było w tej sprawie niemiłego to raczej nie strony zawodnika.
- Edytowany
[quote='darkos7' pid='1290272' dateline='1510836290']
[quote='kaleb' pid='1290164' dateline='1510749723']
Też za nim nie przepadam, po jego niezbyt miłym odejściu z naszego klubu.
[/quote]
jeśli coś było w tej sprawie niemiłego to raczej nie strony zawodnika.
[/quote]
Decydowała chyba kasa, której nie chciał wyłożyć nasz JT , całkiem nieduża .
"Lewy-bis" :) jedzie po 3 pkt.
Krzysztof Piątek: Z Piastem będzie ciężko, ale jedziemy po wygraną
W ubiegłym sezonie zdobył Pan 11 goli. Teraz nie ma jeszcze półmetka więc jest Pan na najlepszej drodze do poprawienia tego wyniku. - Myślę, że może być dobrze. Wiadomo, że jak się napastnik „zatnie”, to nie wiadomo kiedy się odblokuje. Jestem trzy mecze bez gola, nie ma co dramatyzować, ale wiem, że na pewno mogę więcej. - Niektórzy mogą Panu zarzucać, że gros bramek zdobył Pan z karnych, dokładnie 4 z 6… - Tak, jak ktoś chce się przyczepić, to może. Najlepsi napastnicy na świecie wiele goli zdobywają z „jedenastek”, a nikt tego nie mówi.
Pan gra w każdym meczu od 1 do 90 minuty, raz Pan nie wystąpił z powodu pauzy za kartki. Czy nie brakuje Panu konkurencji w ataku? Jest Mateusz Szczepaniak, ale on jest rezerwowym, koledzy z przednich formacji nie strzelają bramek. Pan nie ma konkurencji i może to nie jest najlepsza sytuacja? - Jestem pierwszym wyborem jak na razie, ale jest rywalizacja. Nie jest tak, że trener pokazuje skład dużo wcześniej. Wszyscy walczą. Mateusz Szczepaniak czeka na przełamanie dość długo, ale rywalizacja na treningach jest. Nie jest tak, że mam za darmo miejsce w składzie.
Czytaj więcej: http://www.gazetakrakowska.pl/sport/a/krzysztof-piatek-z-piastem-bedzie-ciezko-ale-jedziemy-po-wygrana,12683923/
Więcej dziś dyskusji z sędziami o pierdoły niż gry w piłkę.
4 dni później
Probierz troche "pojechal" na konferencji po Krzysku i ma nadzieje, ze jesli indywidualne rozmowy nie daja skutku, to moze pomoze mu wypowiedz publiczna :rolleyes:
Te gestykulacje i komentarze Krzyśka dla mnie są wynikiem frustracji zawodnika w meczu , biega, walczy a efekty ? Nic dziwnego , że się wścieka .
jakbym widział co koledzy wyprawiają za moimi plecami to też bym się tak wkuw*iał i wg mnie nie ma w tym nic dziwnego
[quote='hank' pid='1291311' dateline='1511445146']
Te gestykulacje i komentarze Krzyśka dla mnie są wynikiem frustracji zawodnika w meczu , biega, walczy a efekty ? Nic dziwnego , że się wścieka .
[/quote]
Ale o co sie wcieka ? 2/3 kontratakow marnujemy bo nie umie przyjac pilki albo ja traci nieudanym dryblingiem. Praktycznie w kazdym meczu ma jakas dobra okazje i co ? . 1340 min na boisku i 2 gole z gry .. to jest smiech !
Rownie dobrze koledzy z obrony moga sie wsciekac bo ilez mozna marnowac sytuacji ...
Koledzy z obrony niech się lepiej zajmą obroną bo takie bramki jakie tracimy to obciach a koledzy z ataku niech się zajmą stwarzaniem i wykorzystywaniem sytuacji bramkowych których mamy póki co jak na lekarstwo.
[quote='Slapi1988' pid='1291342' dateline='1511460809']
[/quote]
Ale o co sie wcieka ? 2/3 kontratakow marnujemy bo nie umie przyjac pilki albo ja traci nieudanym dryblingiem. Praktycznie w kazdym meczu ma jakas dobra okazje i co ? . 1340 min na boisku i 2 gole z gry .. to jest smiech !
Rownie dobrze koledzy z obrony moga sie wsciekac bo ilez mozna marnowac sytuacji ...
[/quote]
pokażcie mi napastnika który przy jednej okazji w meczu zawsze strzela gola. każdy dobry napastnik potrzebuje średnio 2-3sytuacji w meczu żeby strzelić gola
Krzysiek przed nami bardzo ważne i trudne mecze. Weź chłopie udowodnij i zamknij usta tym niedowiarkom.
[quote='Slapi1988' pid='1291342' dateline='1511460809']
[/quote]
[/quote]
Teodorczyka uważamy za znacznie lepszego od Piątka a w ostatnim meczu ile miał okazji i ile strzelił bramek?
Ile dobrych podań dostaje w meczu Krzysiek ? Kiedy nie ma podań sam walczy o piłkę .
Nie jest Januszem Kowalikiem , którego w Holandii nazywano "one Chance - one goal" . Choć szkoda .
Jak zaczniemy w końcu grać bardziej kombinacyjnie to sądzę, że Krzysiek przestanie się wkurzać i gestykulować tylko zacznie strzelać.
Jak zaczniemy grać bardziej kombinacyjnie to sądzę, że Krzysiek jeszcze bardziej będzie się wkurzał siedząc na ławce lub trybunach. Przy jego technice nie nadaje się do takiej gry.
To ten Piątek jest w końcu dobry czy fatalny? Nie ma ani skuteczności, ani nie potrafi wygrać z obrońcami czy skleić piłki na dzidę, ani nie ma techniki do gry kombinacyjnej, to może wszystko jedno czy gra on czy Vestenicky? :D
[quote='3lvis' pid='1291426' dateline='1511530622']
Jak zaczniemy grać bardziej kombinacyjnie to sądzę, że Krzysiek jeszcze bardziej będzie się wkurzał siedząc na ławce lub trybunach. Przy jego technice nie nadaje się do takiej gry.
[/quote]
E tam, przecież to że po przyjęciu piłka odskakuje na 2-3 metry to nie wina techniki tylko to jest chęć rozegrania z klepki... ale nie ma obok żadnego partnera do odegrania :D
gdyby nie jego na bakier technika to by nie mial asysty w Lubinie i mielibysmy 2 pkty mniej :D
Nasz snajper ma u trenerka baaaardzo duży kredyt zaufania bo strzelając de facto 2 bramki z gry w ciągu tylu kolejek to nikt mi nie powie ze powinien grać a nie siedzieć na ławie wiec może czas choć trochę spłacić ta inwestycje ...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)