[quote]#post1683043 I zasadnicze pytanie: Jak gość sprawdzi się w ultra defensywnej taktyce Elsnera?[/quote]
A skąd takie stwierdzenie???.
Po jednym meczu pod ktory trener idealnie dobrał taktykę pod przeciwnika???
Poczekajmy kilka meczy, być może Cracovia Nie będzie grała ultra defensywnie. Po to się kupuje zawodników technicznych aby w innych meczach coś pokazać. W naszej drużynie niestety jest brak takich zawodników. (HASIC,MIAGARD).
Małymi kroczkami do przodu, nie skokami.
Być może znowu zobaczymy Cracovie jak za pierwsza przygode Jacka Zielinskiego.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Wy tak na poważnie z tym wiekiem Klicha? Starszy Lewandowski daje radę w Barcelonie, 40 letni Podolski w Górniku. Ja kiedyś trenowałem sobie dość regularnie na siłownii i mój rekord w wyciskaniu sztangi na ławeczce (170 kg) osiągnąłem w wieku 40 lat. To jest wyłącznie kwestia motywacji samego zawodnika. A myślę, że Klich po latach chciałby się pokazać na boiskach ekstraklasy, podobnie jak np Grosicki w Pogoni.
Dobrych zawodników nigdy za wiele, a już zwłaszcza związanych z Klubem. A to czy będzie grał zależy od trenera fachowca, który wydaje się, ma pojęcie o futbolu. Te nie wiem z czym niektórzy mają problem.
Klicha wziąłbym tak czy siak, bo to nie tylko wartość sportowa, ale też medialna dla klubu. Na ten moment potrzebny jest jednak jakiś dobry zastępca dla Stojilkovicia i skrzydłowy. No chyba, że trener widzi Dijona na skrzydle. Pytanie czy to dźwigniemy finansowo.
Mateusz Klich nie jest już piłkarzem Atlanty United — klub umieścił go na liście „waivers”, a więc oddał go do dyspozycji pozostałych drużyn MLS. Inne kluby mają 48 godzin, by się po niego zgłosić. Jeśli nikt tego nie zrobi, Klich zostanie wolnym zawodnikiem
Wydaje mi się że Mateusz zawita w przyszłym tyg i prezes poleci do Stanów 😱🔥
- Edytowany
[quote]#post1683064 Tylko że na jego pozycji jest już u nas duża głębia
Maigarda,al ammari,Knap,Praszelik,Atanasov,kameri (on raczej będzie grał wyżej )ewentualnie Bzdyl, a poza tym nie jestem obecnie przekonany co do Klicha (ma już 35 lat)[/quote]
Ani Knap ani Atanasov nie muszą u nas grać. Jeśli przyjdzie Klich to po prostu jeden albo drugi albo obaj pójdą grać gdzie indziej. Nie obraziłbym się na środek pola Maigaard - Klich i Al-Ammari / Praszelik na zmianę.
Oj mocny środek by był 🙂
[quote]#post1683084 Wydaje mi się że Mateusz zawita w przyszłym tyg i prezes poleci do Stanów 😱🔥[/quote]
To najpierw zawita a potem prezes poleci czy najpierw prezes poleci a potem zawita...?
@pablo74#33265 czepiasz się 😂
Prezes poleci ze stołka jak Klich nie zawita
Czyli takiego asa nie chce Atlanta? Ani nikt inny? Widać jacy frajerzy
[quote]#post1683098 Czyli takiego asa nie chce Atlanta? Ani nikt inny? Widać jacy frajerzy[/quote]
Tego nie wiesz. Dowiesz sie jutro.
[quote]#post1683098 Czyli takiego asa nie chce Atlanta? Ani nikt inny? Widać jacy frajerzy[/quote]
Nie przesadzaj. Oni tam mają limity obcokrajowców, limity płac itd. Trochę inaczej się tam zarządza składem. I tak kontrakt mu się kończy po sezonie więc robią miejsce, żeby ściągnąć kogoś z Europy jeszcze tego lata.
- Edytowany
[quote]#post1683076 ... A skąd takie stwierdzenie?...[/quote]
Nawiązanie do posta pewnego forumowego eksperta. Tego powyżej mojego. Nie załapałeś sarkazmu.
Wklejam fragment do krórego nawiązywałaem
[quote]#post1681230 ... Elsner to trener defensywny. Słoweński Ojrzynski, Probierz, Tułacz. Czym szybciej się z tym pogodzicie tym lepiej dla Was....[/quote]
[b]Edycja z 22.07.2025 o godz. 10:34 (scalono posty)[/b]
[quote]#post1683086 ... Nie obraziłbym się na środek pola Maigaard - Klich i Al-Ammari / Praszelik na zmianę...[/quote]
Z wszystkich zawodników z tej pozycji wybrałbyś Al Amariego? To ja bym już wolał Knapa. Co do Klicha mieszane uczucia. Jeśli chciałby się pokazać jak Podolski czy Grosicki to umiejętności ma. Jeśli chciałby tylko odcinać kupony, to szkoda by zepsuł opinię o sobie.
Dawać tego Klicha !!
@husk1#9211 może i tak. Zobaczymy jak sytuacja się rozwinie. Będziemy komentować jak coś się wydarzy…
[quote]#post1683102
Z wszystkich zawodników z tej pozycji wybrałbyś Al Amariego? [/quote]
Teraz tak. Lubię to jak gra w obronie, jego doskoki. Ale przyznaję, że nie mam pojęcia jak gra Praszelik i czy Knap dojrzał, bo ostatnio jak grał u nas to moim zdaniem wyglądał słabo, szczególnie w głowie. Jest rok starszy, może będzie z tym lepiej.
Ammari gra teraz mecze o być albo nie być. W tamtym sezonie poniżej oczekiwań. Trener z wizją defensywną z tego co piszecie, więc kiedy jak nie teraz. Zasługuje na szansę. Chociażby po to żeby go odpalić zimą jak nie ruszy.
Klich zostanie zaprezentowany w piątek o 18 jako niespodzianka dla kibiców której nikt nawet by się nie spodziewał. 😎
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (23 użytkowników)
zerox1906, Goście (22)