Zajebiście, dobrze że mamy dużo pomocników środkowych to nie będzie problemu z zastąpieniem...
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Aktualnie mamy do dyspozycji - Oshimę, Kanapa , z rezerw Brudzińskiego i Jodłowskiego , może jeszcze ktoś z młodzieży .Chyba , że przesunięty zostanie Rakoczy .
Jest jeszcze o niepewnej przyszłości Loshaj .I tyle .
Nie odważyłbym się postawić od pierwszej minuty Budzika na 6/8 gdzie trzeba dużo biegać… jak był młodszy to nie miał siły biegać, teraz tym bardziej. Oshima jest od przeszkadzania i robi to dobrze, ale ogólnie to jeden wielki chaos. Loshaj 1 mecz poprawny na 5. Knap pilkarsko najlepszy ale ostatni rok dramatyczny- hamulcowy jak wchodził. Jodlowski to nie jest poziom ekstraklasy, jak zreszta Lucek którego mam nadzieje nikt nie ściągnie z wypożyczenia do gry u nas. To poziom miejsc 10-18 1 ligi
[quote]#post1562235 Hebo z poważną kontuzją achillesa wypada do końca sezonu.[/quote]
Nie moze byc? Od pazdziernika amolem naciera i nie przeszlo? Cza bylo operowac jednak? Chyba mu ktos podrobiony amol sprzedal...
Trafna ocena, zgadzam się.
Wg. mediów do kontuzji doszło na jednym z treningów / czyżby jesienny uraz nie w pełni zaleczony ?/ , Achilles zerwany w 50%, Hebo jest już po operacji .
Naderwanie Achillesa bardzo trudno się leczy w sposób zachowawczy. Mnie 2 chirurdzy powiedzieli : "oszczędzać nogę. Jak długo? Ano tyle, ile będzie trzeba". Trwało to ponad rok. Myślę więc, że operacja daje mu większe szanse powrotu na letnie zgrupowanie, bo o żadnym wcześniejszym powrocie mowy nie ma.
Czy już należy nerwowo spoglądać na dół tabeli?
[quote]#post1562189 Parę lat minęło a ja nadal marzę, żebyśmy go ściągnęli.
https://www.transfermarkt.pl/zsolt-kalmar/profil/spieler/199268[/quote]
Już jeden obiekt forumowych westchnień z Dunajskiej Stredy, niejaki Vida odbił się od Ekstraklasy w Piaście. Ile warte są występy w lidze słowackiej pokazały liczby Filipa Balaja, a wcześniej Pavola Masaryka (gimby nie znają).
[quote]#post1562260 [quote]#post1562189 Parę lat minęło a ja nadal marzę, żebyśmy go ściągnęli.
https://www.transfermarkt.pl/zsolt-kalmar/profil/spieler/199268[/quote]
Już jeden obiekt forumowych westchnień z Dunajskiej Stredy, niejaki Vida odbił się od Ekstraklasy w Piaście. Ile warte są występy w lidze słowackiej pokazały liczby Filipa Balaja, a wcześniej Pavola Masaryka (gimby nie znają). [/quote]
I tak, i nie. Z drugiej strony mamy Kiwiora czu Lobotke którzy poszli do góry. Kalmar zjadał naszych, najlepszy na całym boisku był.
Kalmar nikogo nie zjadał, przypomnę, że awansowali szczęśliwie dzięki 1 bramce strzelonej na wyjeździe - tyle że przez Helika (fakt, 'tylko' skiksował, ale to było wyłożenie piłki na tacy). Kalmar nie byłi i nie jest lepszy ani od Makucha, ani tym bardziej od Kallmana (fajna zbieżność nazwisk, btw).
- Edytowany
No nie jest ,bo Kalmar to typowy rozgrywający , a nie napastnik 🙈
OK, prawda. Dziwny przypadek - balansuje między RB Lipsk (na który jest za słaby) a Dunajską, gdzie ostatnio wylądował definitywnie. Aktualnie 27 lat, w lidze 14 występów (mało), 6 goli i 1 asysta (jak na rozgrywającego mało asyst). Ale też brak gier w pucharach, Dunajska Streda jest dobra na ligę słowacką - tam statystyki, nawet lepsze, można ładnie nakręcić. Uważam, że nie ma się o co bić.
Był kontuzjowany. To pisze nawet na transfermarkt. Z tamtego dwumeczu zapamiętałem go jako najlepszego zawodnika z obu drużyn. Walczył, na granicy bezczelności. Nam kogoś takiego brakuje.
Zgadza się dobry grajek, chętnie bym go widział u nas
JZ w dzisiejszym wywiadzie mówił że blisko podpisania trzech zawodników, dwóch pomocników i jeden obrońca.
https://www.youtube.com/watch?v=U7mP4yj1JKg
Oby jak najszybciej ....
Obstawiam, że Hussain i ten chłopak z Gruzji na pomoc. Na obronę pewnie też ktoś zza granicy a szkoda bo liczyłem na spolszczenie naszej szatni.
A ja obstawiam, że Hussain to wypucha. Gruzin już niekoniecznie.
Obrońca to pewnie ten młody z Siarki ;)
Narazie okienko transferowe oceniam na celujący- nie popełniliśmy żadnego błędu w wyborze zawodników...
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)