Bardzo szkoda, ze nie powalczyliśmy o Nowaka. Polak, do tego kreatywny i mający LICZBY. Co ważne podkreślenia w przeciętnym Zabrzu.
Ale to i tak na pozycję nr 10 a nie 6/8.
Najbardziej potrzeba kogoś za Loshaja, to chyba wszyscy widzą. Wypada, odpukać, Hebo i gra może się posypać.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Nawak to za niski poziom dla p. Jacka, uzupełnienie nie wzmocnienie
Z tego wynika że napewno wypożyczenie i upieram się że do Cracovii
https://gol24.pl/mateusz-klich-na-wylocie-zaliczy-wielki-powrot-prawdopodobnie-trafi-do-holandii/ar/c2-16546821
- Edytowany
[quote]#post1544758 Gosc 28 lat kopal w średnich klubach z jednym lepszym sezonie w Zabrzu , jeszcze jakby nie trzebaby było wykładać za niego ponad 2 miliony to może jeszcze z braku laku by siadł.Dla mnie to on jest trochę lepsza wersja Thiago a już do dawnego Centnarskiego od nas nie ma podjazdu.My potrzebujemy graczy typu Makuch na dorobku na którym będzie można jeszcze zarobić albo szukać za granicą. Jakoś cwelka potrafiła takiego Na rozegranie nie jeden raz wyciągnąć np z Portugalii.[/quote]
Stary o czym Ty mówisz ? Trochę lepszy od Thiago ? Thiago ma dwie bramki strzelone przez trzy sezony w ekstraklasie, no może przez dwa i pół sezonu, leczył się wiadomo. Ale potrzebował na to 40 meczy. Nowak w zeszłym sezonie o ile się nie mylę 7+8 czyli bezpośredni udział przy 15 golach. To jest na polską ligę Pan piłkarz. Nie porównujmy piploka do prawdziwego basiora
[quote]#post1544797 Z tego wynika że napewno wypożyczenie i upieram się że do Cracovii
https://gol24.pl/mateusz-klich-na-wylocie-zaliczy-wielki-powrot-prawdopodobnie-trafi-do-holandii/ar/c2-16546821[/quote]
Klich byłby idealny do środka
bym nie płakał, polskiej kopanej oglądam sporo, ten Wasz Nowak zupełnie nie utkwił mi w pamięci,
kopacz i nic więcej
Mnie utkwiła w pamięci jedna akcja Górnika z zeszłego sezonu. Nowak dostał piłkę na kontrę ale nie potrafił jej dobrze przyjąć gdzieś mu odskoczyła zanim zdołał ją opanować to już obrońcy wrócili i tyle było z tej kontry 😋
[quote]#post1544807 Mnie utkwiła w pamięci jedna akcja Górnika z zeszłego sezonu. Nowak dostał piłkę na kontrę ale nie potrafił jej dobrze przyjąć gdzieś mu odskoczyła zanim zdołał ją opanować to już obrońcy wrócili i tyle było z tej kontry 😋 [/quote]
Mozesz narysowac?
Tu nie ma co rysować. Już pisałem kilka dni temu, że zdarzają mu się genialne zagrania ale czasem irytuje nieporadnością, zwalnia akcje. Jak już tu ktoś pisał ma 28 lat, sezon życia za sobą. Lepszy już nie będzie.
- Edytowany
[quote]#post1544773 [quote]#post1544769 Jak dla mnie Gwilia to nie najgorszy pomysł. To jest typ zawodnika, który musi czuć zaufanie trenera, miał tak przed Legią, tam jak wielu innych popsuty, stracił pewność siebie. Papszun też nie jest nieomylny, btw.
Ławką Rakowa konkurować... no tak, ale Raków konkuruje z nami naszą byłą ławką, nawet dość skutecznie:)[/quote]
Ale wiesz czy zgadujesz, że przez to stracił miejsce? Po mojemu jego prime minął 2-3 sezony temu. Nie sądzę by Papszun sadzał na ławce kogoś kto jest zwyczajnie dobry i w formie. Porównanie młodego Polaka idącego w górę i z potencjałem, do zgranego Gruzina moim zdaniem nieuprawnione.
My potrzebujemy kozaka do gry, a nie uzupełnienia. Gwilia kozakiem nie jest. To średni ligowy wyrobnik.[/quote]
Jak dla mnie Papszun wymaga dyscypliny taktycznej zarówno w defensywie jak i ofensywie. A Gwilia najlepiej się czuł jako taki wolny elektron. U Zielińskiego obowiązuje dyscyplina w defensywie, natomiast jak podkreślają sami piłkarze w wywiadach, w ofensywie nasz trener pozwala im cieszyć się grą, piłkarze mają sporo swobody i dlatego myślę, że taki Gwilia u nas prędzej odpali niż w Rakowie. Nawet jako solidny zmiennik.
Na 10 tkę mamy Rakoczego, Myszora i Konoplyankę, z tymże dwaj ostatni to nominalni skrzydłowi i naturalnie grając na 10 tce będą często schodzili na boki. Także typowa 10 tka to póki co tylko Rakoczy i Gwilia byłby cennym wzmocnieniem tej pozycji.
[quote]#post1544797 Z tego wynika że napewno wypożyczenie i upieram się że do Cracovii
https://gol24.pl/mateusz-klich-na-wylocie-zaliczy-wielki-powrot-prawdopodobnie-trafi-do-holandii/ar/c2-16546821[/quote]
Niderlandy pewnie... Choć fajnie pomarzyć.
Czy to prawda, że raków zapłacił tylko 250 tys euro za Nowaka?
"OFICJALNIE‼
Bartosz Nowak przenosi się z Górnika Zabrze do Rakowa. Kwota transferu oscyluje pomiędzy 200-250 tysięcy euro."
Jak oficjalnie, to nie ma co biadolić nad rozlanym mlekiem , mnie osobiście nie żal, bo wierze w naszego treneiro, ze coś mają upatrzonego i będzie to lepszy deal niz Nowak. Ostatnie nasze transfery wypaliły to i zapowiadane przez Jacka wzmocnienie( wzmocnienie, nie uzupełnienie składu) tez będzie udane. Tego się 3majmy!!
Też mam taka nadzieję i liczę /po cichu/ na zakontraktowanie dobrego kocura .
[quote]#post1544819 Czy to prawda, że raków zapłacił tylko 250 tys euro za Nowaka?
"OFICJALNIE‼
Bartosz Nowak przenosi się z Górnika Zabrze do Rakowa. Kwota transferu oscyluje pomiędzy 200-250 tysięcy euro." [/quote]
Podają że 380tys euro
To i tak śmieszna kwota musiało nie być konkurencji włącznie z nami że za takie pieniądze poszedł czyli możliwe że mamy lepsza opcja
[quote]#post1544783 A temat robiącego dzieci już upadł??[/quote]
tego tematu nawet nigdy nie bylo..
Mysle, że taka kwota nie byłabydla nas problemem , więc ... To nie o Nowaka chodzilo . Chyba, że wg prezesa kadra jest ostatecznie dopięta .
[quote]#post1544832 To i tak śmieszna kwota musiało nie być konkurencji włącznie z nami że za takie pieniądze poszedł czyli możliwe że mamy lepsza opcja [/quote]
Póki co nie mamy.
- Edytowany
[quote]#post1544839 Mysle, że taka kwota nie byłabydla nas problemem , więc ... To nie o Nowaka chodzilo . Chyba, że wg prezesa kadra jest ostatecznie dopięta . [/quote]
Sądzę że Zieliński nie mówił by że nadal są poszukiwania gdyby kadra była zamknięta
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)