Pestka wysłany na urlop. Kabaret
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Rudego kota tez mam,to bedzie od dzis klakier,zrobie mu ubranko z podobizna Filipiaka i kaze zonie wlaczac ma stream meczu jak mnie nie bedzie.
[quote='Cracovia RCJ' pid='1393175' dateline='1565362161']
Pestka wysłany na urlop. Kabaret
[/quote]
To nie jest kabaret.. dla myślącego i pamietajacego jak sie dogaduje przedłużenie kontraktow w klubie od razu nasuwa sie pewna mysl...
Pestce konczy się kontrakt w czerwcu... po mojemu zapowiedzieli ze jak nie podpisze to urlop moze mu sie przedluzyc ... to sa tylko moje domysly nic innego... wcale mnie nie zdziwi jak tak jest... przykladow z wczesniejszym wymuszaniem podpisywania kontraktow bylo juz kilka...
Czyli powraca pytanie:
Lepiej dostać kilka wpierdoli z rzędu i Janusz jednak kogoś kupi last minute, czy żeby Cracovia grała jako tako?
Dla mnie sytuacja jest prosta. Dzialamy na tyle na ile nam budzet pozwala.....tylko dlaczego ten budzet jest taki maly?!
"Jakub, Michał ten sezon ma być na bogato! Możecie wydać na piłkarzy naprawdę dużą kasę..., ale jak jej nie wydacie dostaniecie premię" :D
- Edytowany
[quote='napinacz-' pid='1393193' dateline='1565367648']
Dla mnie sytuacja jest prosta. Dzialamy na tyle na ile nam budzet pozwala.....tylko dlaczego ten budzet jest taki maly?!
[/quote]
Zaspiewajmy.. wszyscy razem...
Taki maly taki duzy moze budzet byc...
Taki Piast taki Wroclaw moze mistrzem byc...
Nie trzeba wydawac duzo piniendzy
Zeby zdobyc majstra i nie zyc pozniej nedzy...
Trzeba tylko z glowa wydawac piniadze..[size=small]...[/size]
A nie szastac nimi na kibica rzadze ...
[size=small]Taki maly taki duzy moze budzet byc... [/size]
Sluchaj cie Probierza on prawdę wam powie...
Przeciaz 1000 ksiazek ma on juz w swej glowie...
Pilnuje piniedzy jakby byly jego..
Nie kupi juz do skladu rozgrywajacego...
Taki maly taki duzy moze budzet byc...
Janusz z Kuba zaciesz w duchu swoim mają...
Bo piniadze w kasie kochać trzymają...
Wiec kibicu drogi pogodz sie z myslami..
Ze na bogato bylo ale juz dawno za nami...
Teraz trza na Rączna piniedzy bez liku..
Wiec i nasz trenejro lepi zespol z....kitu....
To spiewalem ja... Jarzabek.... Waclaw... ;) ;)
[quote='farciarz2' pid='1393094' dateline='1565313153']
[quote='mcz_' pid='1393093' dateline='1565311834']
Myślę, że rozgrywający nie przyjdzie. Probierz zbudował wysoki zespół i wygląda na to, że punkty planuje zdobywać dobrą grą w defensywie, poprzez stałe fragmenty gry, a w grze będziemy grać długie, wysokie piłki na wysokich Lopesa i Pellego.
[/quote]
[b]A co będzie jak Lopes lub Pelle złapią (odpukać!) kontuzje[/b] albo Cracovia będzie zmuszona do ataku pozycyjnego.
W Cracovii aż 80% graczy to zawodnicy defensywni niepotrafiący zdobywać bramek a tym bardziej nie umiejący strzelać z dystansu. Mamy aż 4 defensywnych pomocników, 4 stoperów i zero ofensywnych pomocników oraz zero dobrze wyszkolonych technicznie pomocników.
[b]Nie ma w Europie poważnej profesjonalnej drużyny bez ofensywnego lidera drugiej linii.[/b]
[/quote]
A co będzie, jak ten ofensywny pomocnik złapie kontuzję lub nie odpali? Takie założenie z d...py.
A ilu mamy lewych obroncow? Bo jeden ma kontuzje a drugi pojechal na urlop. Diego i .......??
Na urlop, czy szukać mieszkania w Częstochowie?
Nie zappminajcie o tym ze buduje sie Raczna :-) pieniadze z tranasferu Piatka nie wystarcza wiec beda szukac oszczednosci.
[quote='Mathauzz' pid='1393203' dateline='1565371163']
A ilu mamy lewych obroncow? Bo jeden ma kontuzje a drugi pojechal na urlop. Diego i .......??
[/quote]
Diego..., którego nie było ostatnio nawet na ławce, bo miał kontuzję.
Ja tam słowa trenera przyjmuje, szanuję, rozlicze na koniec sezonu. Jak dla mnie może sprzedać pół składu i nikogo nie dokoptować, byle na pudle stanął (bez żżetów, przez pudło rozumiem podium) . Jak się okaże, że szans na pudło nie ma, to za hejterke się wezmę. Transfery na dzień dzisiejszy mnie przekonują, postawa w pucharach rozczarowała, przymkne na to oko, jeśli lokata na koniec sezonu będzie lepsza niż w poprzednim. Ejmen.
A ja nie bardzo przyjmuję, bo to tak jakbym przyjął, że np. kierowcę rajdowego, który uparł się przejechać cały rajd na trzech kołach, będę oceniał i rozliczał na koniec rajdu. :)
[quote='Jarek44' pid='1393232' dateline='1565382628']
A ja nie bardzo przyjmuję, bo to tak jakbym przyjął, że np. kierowcę rajdowego, który uparł się przejechać cały rajd na trzech kołach, będę oceniał i rozliczał na koniec rajdu. :)
[/quote]
Skoro metaforyzujemy...
Probierz ma wszystkie cztery koła.
Wprawdzie dwa niedopompowane, a jedna z opon powtórnie bieżnikowana, ale koła wszystkie. Zapasu tylko zapomniał zabrać. Ale ma jakiś używany zestaw naprawczy.
Dojedzie do mety. Chyba, że wcześniej pilot wyprowadzi go poza trasę.
- Edytowany
A po drodze spotka gts i się okaże po raz piąty że te opony coś nie teges znowu
Wtedy można powiedzieć,że zatrzymała go dziffka przy drodze. Drodze do mistrzostwa.
- Edytowany
a co na to Panowie twierdzacy ze nawet po wygranych meczach forum nie da sie czytac?
[b]kadra jest skompletowana[/b]
jakis komentarz?
pytam calkiem powaznie, bo slysze cisze, podoba sie to wam?
nie czuje tez zadnej satysfakcji, po prostu dzis po konfie zwatpilem, ze kiedykolwiek cos sie zmieni
nie czujecie sie choc troche dymani?
odnosnie uwagi DSS, niby prawda, niech nam mistrzostwo zdobywa nawet Adamiakowa z mezem, ale bez jaj, rok w rok to samo?? znowu gadka , ze bedziemy goscia/zarzadzajacych rozliczac na koniec sezonu , no bedziemy, ale przeciez juz teraz widac ze kolejny rok nas maja za idiotow
Nie jestem z tej decyzji zadowolony, ale też szczerze zbytnio się nią nie przejmuję. W 5 meczach zdobyliśmy 8 bramek więc braku rozgrywającego aż tak bardzo nie czuję, a nne pozycje mamy obsadzone. Przydałby się jeszcze jeden zawodnik do rywalizacji w ofensywie, ale jeśli będą wyniki to mi to różnicy nie robi.
Czy jakby był Hernandez, Pelle w magiczny sposób trafiłby te trzy poprzeczki, Lopes dwa słupki a bramkę Hanki by uznali? Nie, bardziej od rozgrywającego jest nam potrzebna skuteczność.
Gusto jakby byl rozgrywajacy to by Pelle mogl spokojnie wykorzystac swoj potencjal na skrzydle ...a tak jest kombinowanie i granie nim w srodku gdzie traci wedlug mnie... zmieniaja pozycje mu co chwile... uwazam ze z tego co widzialem do tej pory lepiej mu sie gra na skrzydle niz na srodku...
To samo dotyczy Hanca...gdy ma grac na ofensywnym a nie na skrzydle chlopak ginie na boisku.. Juz w zeszlym sezonie gral w jednym meczu na srodku i nie bylo go wogole pod gra.. Taki jakis zagubiony a ilosc zlych podac w tamtym meczu do przeciwnika byla tak irytujaca ze tyle uji mu sie dostalo sprzed tv ze by pol druzyny obdzielil...
Owszem zawodnicy powinni byc uniwersalni i nie byc przylaczeni na stale tylko do jednej pozycji ale jesli widac okiem kibica ze zawodnik na pozycji A spisuje sie duzo lepiej niz na B i nie idzie mu tam gra to specjalista trener majacy caly czas zawodnikow pod obserwacja tez powinien to widziec..
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (5 użytkowników)
Goście (5)