[quote='jarkos_' pid='1376976' dateline='1557088339']
Jaka charakterystyka gracza? Ktoś go widział? Widzę, że ma 29 lat i okolice środka boiska, więc pewnie za Dąbrowskiego? Bo więcej miejsca w środku nie widzę.
Cieszą jednomyślne wypowiedzi MP i JF o 3-4 transferach o sporej jakości, chociaż czas pokaże, czy to nie tylko coroczne mrzonki.
[/quote]
http://weszlo.com/2019/02/28/gwiazda-vitesse-transfer-35-mln-euro-potencjalny-kozak-arce/
Tu masz artykuł na weszło, ogólnie gdyby nie kontuzja i to, że złapał dołek formy, to gość by nie był w zasięgu żadnego klubu z eklapy.
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='pawelski' pid='1376966' dateline='1557087153']
Zaskoczyli Probierza pytaniem o Vejunovica, nie udało mu się uciec od tematu, więc coś jest ogarniane. Choć równie dobrze mógł ściemniać.
Czy nas nie stać na niego? A co on, gracz europejskiego formatu? ;)
[/quote]
MP odpalił coś o kosztach i szybko temat zakończono .Zawodnik w EK jak na razie strzelił trzy bramki dla Arki .
No to zaraz się zacznie.
Krzesła ?
Zaraz znaczy już? dzisiaj? za tydzień? dwa tygodnie?
I co się tak naprawdę zacznie?
[quote='focus' pid='1377061' dateline='1557134983']
No to zaraz się zacznie.
[/quote]
Focus! Błagam! Ty w tym wątku możesz zabierać głos tylko, kiedy chcesz przekazać konkretne info. Każda inna Twoja wypowiedź powoduje wzrost ciśnienia, uderzenie adrenaliny, instynktowne złapanie oburącz krzesła i ogólnie odpływ myśli i wszelkiej aktywności z pracy, czy nauki na forum. Tak się nie da żyć. Chłopie...
Mnie Vejinovic nie przekonuje, ale widziałem go w 2, może 3 meczach z których 1 nie pamiętam, czy oglądałem. :) W jednym strzelił bramkę, w tym ostatnim z Wisłą Płock wydaje mi się, że notował straty, ale tak, jak mówię, nie jestem pewien, czy ten mecz cały oglądałem, czy tylko fragment.
Pojawia się tu czasem nazwisko Pawłowskiego, ale jak jakiegoś P. bym widział w Cracovii to raczej tego z Lubina, Bartłomieja? Podejrzewam, że to nierealne, choć nie przedłużył jeszcze z Zagłębiem, z tego, co mówił w "Turbokozaku". Pan Szymon natomiast postawił na stabilność, z tego co mówili w Lidze+, podpisał 3-letni kontrakt i raczej ciężko go będzie komukolwiek wyciągnąć, nie jestem też przekonany czy to byłaby dobra inwestycja.
Natomiast bardzo mnie ciekawi to, czy uda się - a plan taki jest, z tego, co o ile dobrze pamiętam powiedział trener Probierz w Lidze+ - utrzymać ten zespół, który mamy (nikogo nie sprzedawać). Myślę, że ten szkielet, który mamy to super punkt wyjścia do budowy fajnego, walczącego o wysokie miejsca w górnej ósemce zespołu.
[quote='morata' pid='1376957' dateline='1557085256']
Nas tez nie , pewnie wypożyczenie wchodzi w grę ...
[/quote]
Jak to nas nie stać?My przecież mamy pieniądze tylko nie ma zawodników na rynku ;)
"[size=small]MC.busz[/size][size=small]t[/size]
Pojawia się tu czasem nazwisko Pawłowskiego, ale jak jakiegoś P. bym widział w Cracovii to raczej tego z Lubina, Bartłomieja? Podejrzewam, że to nierealne, choć nie przedłużył jeszcze z Zagłębiem, z tego, co mówił w "Turbokozaku". Pan Szymon natomiast postawił na stabilność, z tego co mówili w Lidze+, podpisał 3-letni kontrakt i raczej ciężko go będzie komukolwiek wyciągnąć, nie jestem też przekonany czy to byłaby dobra inwestycja."
Pawłowski z Zagłębia jest do wyciągnięcia, tylko musisz zapłacić klauzule zawartą w jego kontrakcie. Kilka źródeł pisało że jest to 800 tyś. Więc ciut więcej niż płaciliśmy za Piątka.
Klauzula jest, ale zakulisową walkę o Pawłowskiego toczą podobno Lech oraz Legia. Zobaczymy gdzie ostatecznie zakotwiczy, ale warto przypomnieć, że Pawłowski ma niezbyt dobre relacje z Probierzem.
- Edytowany
A, no to sorry, ja bym tyle nie dał (jeżeli chodzi o Szymona Pawłowskiego, bo już mi się Zagłębia i Pawłowscy mylą). :D
[quote='MC.busz' pid='1377088' dateline='1557150166']
A, no to sorry, ja bym tyle nie dał (jeżeli chodzi o Szymona Pawłowskiego, bo już mi się Zagłębia i Pawłowscy mylą). :D
[/quote]
nie nie, ja piszę o klauzuli Bartłomieja Pawłowskiego z Zagłębia Lubin. Nie wiem jaką mają relacje z Probierzem. Ale czasem przez takie coś tracimy konkretnych zawodników (Kądzior np.)
Gdzie Rzym a gdzie Krym ....
Jeśli o [b]wzmocnienia [/b]chodzi to potrzeba zawodników typu Joel Valencia -Piast
I grać o najwyższe cele
Jak się chce grać o 14 miejsce to kontraktować takich Pawłowskich...
I oczywiscie Udovicicow z pietnem rozpaczliwej walki o utrzymanie:)
Poczekajmy do 37 koljeki . Dużo się wtedy wyjaśni . Transfery ze spadkowiczów nam akurat wychodzą , więc . ...
Helik, Hernandez, Piszczek, wcześniej Wójcicki, Sandomierski, Cetnarski. Ach Ci piłkarze z piętnem rozpaczliwej walki o utrzymanie. Gdyby nie oni to już dawno bylibyśmy mistrzem.
- Edytowany
[quote='3lvis' pid='1377152' dateline='1557207363']
Helik, Hernandez, Piszczek, wcześniej Wójcicki, Sandomierski, Cetnarski. Ach Ci piłkarze z piętnem rozpaczliwej walki o utrzymanie. Gdyby nie oni to już dawno bylibyśmy mistrzem.
[/quote]
Gdzie oni nas zaprowadzili? Moze do medalu, ktory przeoczylem podczas snu zimowego? To nie sa zawodnicy do wygrywania mistrzostwa, to moga byc uzupelnienia szerokiej kadry druzyny, ktora co roku o to mistrzostwo gra,ale nie trzon.
Czy przypadkiem ostatni trzej nie walczyli u nas rozpaczliwie o utrzymanie w ostatnim sezonie Zielinskiego?
Hmm... z tymi transferami to i tak trzeba poczekać. Zajęcie 4 miejsca, które umożliwi nam grę w el. LE da chyba większą szansę na pozyskanie kogoś konkretnego bo to zawsze można się pokazać w pucharach i odbić się dalej.
Pawłowski z Zagłębia L. wg. mnie nie wart aż takich pieniędzy jak klauzula odstępnego. Ten z Sosnowca spoko opcja na zmiennika + zyskujemy doświadczenie, a i młodzi zawsze mogą się czegoś nowego nauczyć.
Zgadzam się z tym, że @Focus powinien pisać w tym wątku wyłącznie jak ma pewne info bo ciężko usiedzieć na krześle! ;)
[quote='MakuKSC' pid='1377155' dateline='1557208440']
[quote='3lvis' pid='1377152' dateline='1557207363']
[/quote]
Gdzie oni nas zaprowadzili? Moze do medalu, ktory przeoczylem podczas snu zimowego? To nie sa zawodnicy do wygrywania mistrzostwa, to moga byc uzupelnienia szerokiej kadry druzyny, ktora co roku o to mistrzostwo gra,ale nie trzon.
Czy przypadkiem ostatni trzej nie walczyli u nas rozpaczliwie o utrzymanie w ostatnim sezonie Zielinskiego?
[/quote]
O ile mnie pamieć nie myli, to dwaj z tych trzech ostatnich walczyli tez dzielnie z Probierzem akurat przed derbami..
Nie żebym był jakimś wielkim obrońcą Wójcickiego, Sandomierskiego i Cetnarskiego, ale fakty są też takie, że zaprowadzili nas też i do 4miejsca, właściwie, to gdyby Filipiak tego nie schrzanił zimą i wzmocnił zespół, to jestem przekonany, że byłoby podium, a kolor medalu to sprawa otwarta. Fakt, że potem z tymi zawodnikami było już słabiej, ale też nie można zapominać, że naprawdę był okres, że grali bardzo dobrze, a Cetnar przechodził samego siebie.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (7 użytkowników)
Goście (7)