[quote='MakuKSC' pid='1298560' dateline='1515513881']
[quote='KruszynaKSC' pid='1298556' dateline='1515507979']
....ale on sie musi uczyc sztuki bramkarskiej od kogos!!! A od kogo ma to robic?? Kogo ma sie Stepniowskiego zapytac lub poprosic zeby mu cos podpowiedzial cos podpatrzyl... O to mi sie rozchodzi...
[/quote]
To teraz zastanow sie jakie beda efekty jak bedzie sie uczyl gry na przedpolu i gry nogami od Sandomierskiego? Nie chce sie znecac nad nim,ale moze tez Wilka z powodzeniem uczyc obrony strzalow na krotki slupek.
[/quote]
No coz... szach mat... ;) :)
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Czy tyle samo czasu dostał np. Podoliński? Nie czepiam się i nie mam takiego zamiaru, ale czy to nie on chciał wprowadzić "normalność" w funkcjonowaniu naszego klubu? i czy go grojki nie zwolnili?
A teraz czekam na zarzuty wszystkich zwolenników trenerów Stawowego i Zielińskiego
Po pierwsze Sandomierski to fachowiec najwyższej klasy. Świetny na linii i na przedpolu a do tego dobrze gra nogami bardzo celnie wznawia grę. Możecie milion razy napisać że jest słaby na przedpolu a i tak nie zmieni to rzeczywistości.
To primo.
Secundo to co to znaczy uczyć się od kogoś fachu? Na czym polega takie uczenie się i w jaki sposób zawodnik rozwija się siedzeniem na ławce? By się uczyć musi trenować z drużyną trenerem bramkarzy i grać bronić w meczach. Nie ma innej drogi. Jakoś nie przypominam sobie żadnego bramkarza (nawet młodego) na świecie który nagle zaczął bronić bo 3 lata siedział na ławce będąc zmiennikiem Buffona Cassilas Petra Cecha czy kogokolwiek innego. Nigdy nie słyszałem by ktoś powiedział "ale się nauczyłem bronić jak grałem ławę, fantastyczne doświadczenie"
Ile.mieli ci wielcy jak zaczynali grać? Nie róbmy jaja. Jeśli Wilk ma papiery to niech broni i dobranoc. Na ławkę jakiś paralityk żeby nie psioczyl i gramy
Dla mnie w ogole teoria nauki od kolegow jest naciagana, najlepszym przykladem tego jest Kapustka, malolat, ktory przerosl druzyne w ktorej przyszlo mu wystepowac.
Santo, mozesz powielac peany na temat Sandomierskiego milion razy, nie zmieni to tego,ze jest przecietnym bramkarzem, nawet na standardy naszej ekstraklasy. Probowal swoich sil na zachodzie i odbil sie od sciany, pewnie jakis trener sie na niego uwzial. Natomiast wyszydzany Kosanovic poradzil sobie w tej samej lidze, w ktorej Grzesiek nie wyszedl nawet na boisko.
- Edytowany
[quote='SaNtO' pid='1298569' dateline='1515515363']
Po pierwsze Sandomierski to fachowiec najwyższej klasy. Świetny na linii i na przedpolu a do tego dobrze gra nogami bardzo celnie wznawia grę
[/quote]
czy moderatorzy mogą wprowadzić ujemne punkty i np 20 ujemnych punktów za jednego posta to tygodniowy ban?
i to nie za nieznajomość piłki nożnej jako dyscypliny, bo nie każdy musi się znać, ale nie lubię jak ktoś robi sobie jaja
to nie śmieszności hanka
@maku, przeciętny to on był kiedyś, przeciętni bramkarze, tacy jak Loska, Steinbors, Szmatuła, kiedyś Prusak potrafią wygrać jakiś mecz w sezonie
to się Sandomierskiemu w Cracovii nie zdarzyło
- Edytowany
Jedyny przypadek jaki pamiętam z ostatnich lat, kiedy bramkarz wygrał mecz drużynie to wtedy, jak koleś z TBB strzeli gieteesowi z główki w końcówce.
[quote='pantenorek' pid='1298577' dateline='1515518476']
Jedyny przypadek jaki pamiętam z ostatnich lat, kiedy bramkarz wygrał mecz drużynie to wtedy, jak koleś z TBB strzeli gieteesowi z główki w końcówce.
[/quote]
- bramkarz strzelił zwycięskiego (zremisowanego) meczu w meczu Olimpii Grudziądz z Nieciecza/Flota (nie pamiętam meczu, ale byliśmy wtedy w 1 lidze i walczyliśmy o wejście do ex)
- bramkarz w meczu Sevilla-Szachtar w Pucharze UEFA w 2006/2007 roku (o kur*a to było z jakieś 10 lat temu :O )
Jodlowiec i Chomczenowsky na wylocie ze swoich klubów.
[quote='Matri' pid='1298580' dateline='1515520213']
Jodlowiec i Chomczenowsky na wylocie ze swoich klubów.
[/quote]
Po co nam kolejny DP, jeszcze w obecnej formie psychicznej i piłkarskiej (Jodłowiec) ?
Nie wiadomo kiedy wróci Miro, a Damian tez nie wznowił jeszcze treningów na 100% wiec dla mnie to dwie zagadki. Jodlowiec w formie ocierał sie o kadrę. Po za tym to luźna propozycja, tez piłkarz do „odbudowy”, aczkolwiek wole sprawdzonego ligowca niż wynalazki duetu Weber&Jakubek.
Nie zapominajmy że mamy jeszcze Drewniaka, Deje i Dimuna. Jeżeli myśleć o środku to celować w kreatywnego ofensywnego pomocnika.
Z przyjścia Jodłowca jedynie zadowolonymi byli by chyba właściciele krakowskich kasyn :P
[quote='Matri' pid='1298583' dateline='1515522128']
Nie wiadomo kiedy wróci Miro, a Damian tez nie wznowił jeszcze treningów na 100% wiec dla mnie to dwie zagadki. Jodlowiec w formie ocierał sie o kadrę. Po za tym to luźna propozycja, tez piłkarz do „odbudowy”, aczkolwiek wole sprawdzonego ligowca niż wynalazki duetu Weber&Jakubek.
[/quote]
Jodłowiec do odbudowy ? jego forma + wiek, to już równia pochyła w dół
Jodłowiec to jedna wielka pomyłka i zwykła miernota do tego stara i licha. Pseudopilkarza i paralityk. Proponowanie kogoś takiego do Cracovii to albo sabotaż albo... nie chcę tego pisać.
Na dzień dzisiejszy mamy 6 lepszych zawodników na jego pozycję i siódmego który mógłby tam od biedy zagrać. Pytam więc POCO
[quote='SaNtO' pid='1298632' dateline='1515534325']
Jodłowiec to jedna wielka pomyłka i zwykła miernota do tego stara i licha. Pseudopilkarza i paralityk. Proponowanie kogoś takiego do Cracovii to albo sabotaż albo... nie chcę tego pisać.
Na dzień dzisiejszy mamy 6 lepszych zawodników na jego pozycję i siódmego który mógłby tam od biedy zagrać. Pytam więc POCO
[/quote]
Możesz wymienić tych 6 lepszych ?
Abstrahując czy ktoś sie orientuje czy Radek Kanach trenuje z pierwszą drużyna?
Szewcu - nie, trenuje z CLJką, i tak zostanie, aż nie wyklaruje się sytuacja z jego kontraktem
Sabotaż? Zwykły temat do dyskusji. Zobaczmy kogo sprowadzi Jakubek i jak sobie poradzi Jodlowiec w innym klubie(Pogoń lub Arka ponoć). Miał byc Sheridan, Jablonsky a będzie...no właśnie kto?
Jodlowiec, nie dosc,ze mamy zla historie ze spadami z cwks, to gosc zarabia chore pieniadze i ma 32 lata - temat wyczerpany. Szanujmy sie troche jako klub, a nie bierzmy resztek z panskiego stolu. Niech sie sprawdzi w slasku, tam mu dobrze zaplaca i bedzie mogl sobie pospacerowac. Poza tym jak to Santo napisal, to paralityk, zeby on chociaz w pilke umial grac,a to jest zwykly przecinak, zero finezji.
Wraca Deniss rozrabiaka. Jego transfer będzie wkrótce dopięty
Niech rozrabia ale tylko na boisku swoją drogą ciekawe czy wraca Ten Deniss czy tamten ?
To już przesądzone, że Deniss Rakels wróci do Krakowa. W zespole Pasów tęsknili za nim od dwóch lat.
Nie w każdym polskim klubie, w którym grał Deniss Rakels, mają z nim pozytywne wspomnienia. W Lechu Poznań, gdzie występował jesienią, okazał się transferowym niewypałem. W Zagłębiu Lubin, czyli jego pierwszym polskim klubie, nie dość, że nie dawał rady na murawie, to jeszcze miewał problemy pozaboiskowe. W Krakowie jednak nazwisko Łotysza kojarzy się bardzo dobrze.
Tęsknota za Łotyszem
Wprawdzie jego pierwsze pół roku przy ulicy Kałuży było nieudane i był wtedy bliski odejścia z klubu, ale ostatecznie dostał szansę i kolejne półtora roku było w jego wykonaniu świetne. Najpierw strzelił jedenaście goli, mocno przyczyniając się do spokojnego utrzymania drużyny w lidze, a w kolejnej rundzie trafił do siatki aż piętnaście razy w dwudziestu meczach, będąc główną gwiazdą Pasów, które jesienią 2015 były rewelacją ligi. Od jego odejścia do Reading FC dwa lata temu, za ponad dwa miliony złotych, rozpoczęła się stopniowa degrengolada Cracovii. Siłą rozpędu zespół jeszcze zdołał awansować bez niego do pucharów, choć już nie grał tak dobrze, a przez kolejne półtora roku trzymał się w dolnych rejonach tabeli. Trenerzy Jacek Zieliński i Michał Probierz próbowali znaleźć kogoś takiego jak Rakels. Teraz w końcu Probierzowi uda się się ściągnąć samego Rakelsa.
LICZBY
81 meczów w ekstraklasie rozegrał dotychczas Rakels. Strzelił w nich 26 goli.
11 razy Łotysz wystąpił jesienią w barwach Lecha. Zaliczył jedną asystę.
http://www.przegladsportowy.pl/pilka-nozna/lotto-ekstraklasa,deniss-rakels-ponownie-zostanie-pilkarzem-cracovii,artykul,840492,1,1059.html
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
Jack1525, Goście (5)