Z twitter Janekx89:
Ten Węgier Keckes w Niecieczy, [b]za kilka dni będzie też ukraiński stoper w Cracovii,[/b] Bukata może odejść z Piasta do Broendby. Chyba tyle..
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
[quote='tomex' pid='1260632' dateline='1499939151']
[quote='Żarko' pid='1260620' dateline='1499938412']
To ten moment,kiedy po przebudzeniu człowiek nerwowo odpala forum i wie,że drugi dzień urlopu minie mu spokojnie,bo jego klub nie dokonał dziś żadnego transferu:)
[/quote]
przecież jest transfer. Do Cracovii została dziś przytransferowana Prawdziwa Puma. Niestety nie jest to, jakby można przypuszczać - meksykański stoper Erik Pimentel, ale techniczny sponsor (tzn. szwacz koszulek)
[/quote]
Najwspanialsza Legea została zastąpiona jeszcze wspanialsza Pumą...przemawiajacy ten sam JT.
Zwyczajowa narracja przy każdy okienku
PRZED OKIENKIEM: mamy XXXX zł na transfery, będziemy aktywnie pozyskiwać wartościowych graczy
POCZĄTEK: negocjujemy z kilkoma zawodnikami do wzmocnienia składu, to dopiero początek okienka
ŚRODEK: nie będziemy nikogo kupować na siłę, pod koniec okienka z pewnością będzie więcej zawodników zdesperowanych i chętnych do przyjścia
KONIEC: pazerni managerowie, chore ceny zdolnych Polaków, nie kupimy dla samego kupowania
[quote='bastardKSC' pid='1260651' dateline='1499940136']
Z twitter Janekx89:
Ten Węgier Keckes w Niecieczy, [b]za kilka dni będzie też ukraiński stoper w Cracovii,[/b] Bukata może odejść z Piasta do Broendby. Chyba tyle..
[/quote]
[url=https://www.transfermarkt.pl/spieler/vertragslosespieler/statistik/1/plus//galerie/0?ausrichtung=alle&spielerposition_id=3&land_id=177&wettbewerb_id=alle&seit=alle&yt0=Poka%C5%BC]Ukraińscy stoperzy bez umowy[/url]
Jest jeszcze Jewhen Martynenko, o którego starała się Legia, ale ja bym obstawił kogoś kto błysnął w futsalowej drużynie Comarchu ;;) 20 - 22 lata, rano trenuje, wieczorami programuje - ZŁOTY PRACOWNIK/PIŁKARZ ;)
Na bank to jest Vitali Vernydub - agent Ohne Berater - to oni nam upychają zawodników że swojej stajni i pozatym lubią JT :)
Doświadczony ukraiński środkowy obrońca, Oleksiy Dytyatev (ex.Karpaty Lwów) podpisał kontrakt w @MKSCracoviaSSA.
196 cm? Pytanie, czy gra głową bardziej jak Covilo, czy bardziej jak Krzywicki z Wasilukiem :P
- Edytowany
Profil: https://www.transfermarkt.com/oleksiy-dytyatev/profil/spieler/242279
Zagrał w Karpatach w 29 meczach w poprzednim sezonie, zdobył 1 gola.
[quote='KamilloLce' pid='1260663' dateline='1499941883']
Doświadczony ukraiński środkowy obrońca, Oleksiy Dytyatev (ex.Karpaty Lwów) podpisał kontrakt w @MKSCracoviaSSA.
[/quote]
Zapomniałem że my bierzemy tych za darmo bo miliony na transfery trzeba oszczędzać! :D. W sumie Jakub teraz stał się Judymem 21wieku, pomaga Ukraińcom w potrzebie u nich wojna to załatwi im pracę w mksie a nóż widelec Oleksi przywiezie ze sobą speców od murawy czy tam kogoś. No trzeba mu przyznać przedsiębiorczy jest chłopak
Na papierze transfer wygląda okej. Z tego samego klubu do Lecha przeszedł Kostewycz, który obecnie jest jednym z najlepszych lewych obrońców w naszej lidze.
Całkiem nie dawno ze składu Cracovii do Karpat nie załapalby się żaden zawodnik, a ichniejsza drużyna młodzieżowa spokojnie stawiłaby czoło naszym kopaczom więc transfer napawa optymizmem, zwłasza że MP z ludzmi ze wschodu potrafi pracowac...
- Edytowany
Wydaje się solidnym zawodnikiem .Środek obrony byłby dobrze obsadzony .Największe braki to kluczowa pozycja środkowy ofensywny pomocnik.
[quote='KamilloLce' pid='1260668' dateline='1499942640']
Na papierze transfer wygląda okej. Z tego samego klubu do Lecha przeszedł Kostewycz, który obecnie jest jednym z najlepszych lewych obrońców w naszej lidze.
[/quote]
Transfer jak najbardziej na plus. Kostevych według mnie najlepszy LO w Esa.
Odnośnie środkowego ofensywnego pomocnika to szukamy kogoś na tę pozycję, bazując na informacjach od Mateusza Migi, dziennikarza PS.
http://www.transfermarkt.pl/oleksiy-dytyatev/profil/spieler/242279 tutaj dla zainteresowanych profil tego zawodnika
[/quote]
gdzie znajde ten post na TT?
- Edytowany
[quote='janczer' pid='1260664' dateline='1499942114']
196 cm? Pytanie, czy gra głową bardziej jak Covilo, czy bardziej jak Krzywicki z Wasilukiem :P
[/quote]
Bardziej jak K i W bo z tego co widać w statystykach bramek mało, a wręcz zero wiec nie wykorzystuje potencjału :D
Byleby to nie oznaczało rezygnację z pozyskania Golli. Transfer wygląda na plus - potrzebujemy doświadczonych stoperów - przy nich młodzież rozwija się o wiele szybciej.
[quote='condek' pid='1260679' dateline='1499943510']
[/quote]
[/quote]
janekx89 na tt
wolałem Golle, bo Polak, i młodszy i bardziej perspektywiczny a jest Ukrainiec bo pewnie tańszy
cóż, cele jak zawsze ambitne, szkoda że jak najniższym kosztem
- Edytowany
Zobaczymy czy potwierdzą, ale tak na szybko, nasz potencjalny nowy nabytek w akcji:
https://www.youtube.com/watch?v=KlWVnS8eQW4
wiadomo, każdemu się może zdarzyć...ale...
https://www.youtube.com/watch?v=D78dmVvd_Go
Jedno wiem, będą emocje ;p
[quote='Sebastian1906KSC' pid='1260683' dateline='1499943733']
[/quote]
[/quote]
janekx89 na tt
[/quote]
i to ma być wiarygodna informacja jakiś pierd z tt
ale masz parcie na zaistnienie
[quote='paluch' pid='1260691' dateline='1499945493']
[/quote]
[/quote]
janekx89 na tt
[/quote]
[/quote]
Akurat janekx89 pierdów nie podaje. W większości jego informacje sie potwierdzają
[/quote]
[/quote]
janekx89 na tt
[/quote]
[/quote]
Ale masz parcie na krytykanctwo. Janekx89 to jeden z lepiej obeznanych użytkowników TT, rzadko mu się trafiają ślepe strzały.
Akurat Janekx89 jest jedną z najbardziej wiarygodnych osób na tym portalu.
[/quote]
[/quote]
janekx89 na tt
[/quote]
[/quote]
Akurat informacje od tego gościa są najbardziej wiarygodne w Polsce, bardziej sprawdzone niż wiadomości od pismaków typu Przegląd Sportowy. Kamillo nie ma żadnego parcia na zaistnienie, po prostu wkleił konkretną informację transferową.
To na Ukrainie zawodnikom tak malo płacą? Wiem że potentaci tamtejszej ligi za rok gry wypłacają w milionach (oczywiście dolarów) więc myślisz że Golla tak drogo się cenił? Oczywiście słabsze kluby płacą mniej ale nie popadajmy w paranoję że jak zawodnik z Ukrainy to z pensją tamtejszego ogrodnika.
Kamaz konkretna informacja o podpisaniu kontraktu może być tylko z tt Cracovii lub agenta
Gorszy od Polczaka na pewno nie będzie.
Byle wiśle nie oddał tego co nam glowacki kiedyś podarował :)
[quote='paluch' pid='1260700' dateline='1499946092']
Kamaz konkretna informacja o podpisaniu kontraktu może być tylko z tt Cracovii lub agenta
[/quote]
o jak śmiechłem, najbardziej wiarygodny gościu na twitterze to pierd ale agenci którzy 24h na dobę prowadzą swoje gierki i manipulacje żeby ugrać jak najwięcej dla siebie to już konkretni informatorzy :D :D :D
[quote='zerox1906' pid='1260690' dateline='1499945436']
Zobaczymy czy potwierdzą, ale tak na szybko, nasz potencjalny nowy nabytek w akcji:
https://www.youtube.com/watch?v=KlWVnS8eQW4
wiadomo, każdemu się może zdarzyć...ale...
https://www.youtube.com/watch?v=D78dmVvd_Go
Jedno wiem, będą emocje ;p
[/quote]
Czyli połączenie Wasiluka z Żytką
I co, źle nam było z Polczakiem? ;)
[quote='gadget' pid='1260702' dateline='1499946290']
Byle wiśle nie oddał tego co nam glowacki kiedyś podarował :)
[/quote]
albo Guzmics :P
Przy takim wzroście mało który środkowy obrońca jest wirtuozem. Jednak pomijając te wpadki, które wkleiłem wcześniej, to na pewnie coś musiał sobą prezentować skoro Karpaty podpisały z nim kontrakt na 3 lata... inna sprawa, że po pół roku z jakiegoś powodu rozwiązali.
Póki nie zobaczymy go w naszej koszulce, a później w akcji - Nie ma co oceniać.
Ode mnie ma kredyt, jak każdy nowy.
[quote='kaleb' pid='1260682' dateline='1499943683']
Byleby to nie oznaczało rezygnację z pozyskania Golli. Transfer wygląda na plus - potrzebujemy doświadczonych stoperów - przy nich młodzież rozwija się o wiele szybciej.
[/quote]
Wszystko na to wskazuje , jeśli ten transfer jest już klepnięty to mamy czterech stoperów i o Golli możemy zapomnieć .
- Edytowany
[quote='zerox1906' pid='1260708' dateline='1499947110']
Przy takim wzroście mało który środkowy obrońca jest wirtuozem. [b]Jednak pomijając te wpadki, które wkleiłem wcześniej, to na pewnie coś musiał sobą prezentować skoro Karpaty podpisały z nim kontrakt na 3 lata... inna sprawa, że po pół roku z jakiegoś powodu rozwiązali.[/b]
[/quote]
Jako, że rozegrał cały sezon praktycznie, przypuszczam, że nie chodzi o aspekt sportowy.
Chociaż u nas AS Polczak też grał cały sezon ;)
Dużo osób pyta o Forsella to na twitterze janekx89 na pytanie ...."A jak sytuacja z Forsellem? Jest brany pod uwagę w Cracovii czy out i już szuka nowego klubu?......odpowiedział .... "Nie jest brany pod uwagę, wyjechał i nie odbiera telefonu." .......
i jeszcze taka ciekawostka z twittera....
Jaroslaw Kowal @JaroslawKowal 2 min.2 minuty temu
Więcej
Konstantin Vassiljev w estońskich mediach: Trener Probierz chciał mnie wziąć do Cracovii, ale kierownictwo klubu powiedziało "nie"
[quote='bastardKSC' pid='1260715' dateline='1499948227']
Przy takim wzroście mało który środkowy obrońca jest wirtuozem. [b]Jednak pomijając te wpadki, które wkleiłem wcześniej, to na pewnie coś musiał sobą prezentować skoro Karpaty podpisały z nim kontrakt na 3 lata... inna sprawa, że po pół roku z jakiegoś powodu rozwiązali.[/b]
[/quote]
Jako, że rozegrał cały sezon praktycznie, przypuszczam, że nie chodzi o aspekt sportowy.
Chociaż u nas AS Polczak też grał cały sezon ;)
[/quote]
Do Karpat został ściągnięty w styczniu 2017, więc rozegrał tylko rundę.
- Edytowany
Przy takim wzroście mało który środkowy obrońca jest wirtuozem. Jednak pomijając te wpadki, które wkleiłem wcześniej, to na pewnie coś musiał sobą prezentować skoro Karpaty podpisały z nim kontrakt na 3 lata... inna sprawa, że po pół roku z jakiegoś powodu rozwiązali.
[/quote]
My też podpisujemy kontrakty na 3 lata, a zatem Peskovic i Deja coś musza sobą prezentować ;)
a poważnie: długość kontraktu może świadczyć co najwyżej o obrotności menago, albo o znajomości [s]obsługi YouTube[/s] rynku piłkarskiego z drugiej strony ::P
Bywało już że ktoś podpisał kontrakt na 10 lat. Ale ponieważ niewiele sobą prezentował - po miesiącu z kontraktu został tylko papierek ;)
ale ponieważ na temat Ukraińca nie ma nieciekawych informacji z przeszłości - zobaczymy, co pokaże
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
rozrabiaka, Goście (2)