Drogi Potterze, ale ja nigdzie nie powiedziałem, że Nasz klub jest idealny :) Ja tylko napisałem, że w sprawach organizacyjnych i finansowych, jesteśmy w czubie ligi. Tak ,to wygląda, takie są fakty i nie można za bardzo z nimi dyskutować.
Co więcej, zgadzam się z Tobą, że transfery i organizacja PIONU SPORTOWEGO to nasza największa bolączka.
[quote='nowak1985' pid='1259166' dateline='1499523676']
Czego brakuje w Naszym klubie, to prawdziwy dział skautingu, tak żeby zapewnić jak najwyższą jakość transferów. Tutaj, można, a nawet trzeba, mieć pretensje to zarządu, że nie ma odpowiednich inwestycji, ale nie można absolutnie powiedzieć, żeby całościowo klub się nie rozwija!
[/quote]
Ale jest różnica, pomiędzy krytykowaniem niektórych aspektów funkcjonowania Naszego klubu, a krytyką totalną! Według niektórych, wszystko co do tej pory udało się zrobić jest złe, Tabisz działa tylko na szkodę klubu i w ogóle jest tragedia!
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Kruszyna tak ,okienko zamyka się ostatniego sierpnia to fakt ale liga zaczyna się za tydzień .
Cytujesz Probierza ale "zapominasz" że powiedział też że milion EU już poszło na transfery a tyle obiecał Filipiak.
Co do reszty zgoda tylko nie pompujcie balonika że nie wiadomo co za gwiazdy do nas przyjdą pod koniec sierpnia a początek sezonu będzie bardzo ciężki.
[quote='termi1995' pid='1259189' dateline='1499529909']
[quote='Kajak' pid='1259185' dateline='1499529318']
Mnie nie przeszkadza że jak widać Q1 2015 prawie zbilansowany, Q1 2016, ze względu na sprzedaż Rakelsa (2,859 mln) nawet na lekkim plusie, i teraz Q1 2017, z wydatkami na poziomie z roku poprzedniego
Mnie wkurwiają puste trybuny na meczach.
[/quote]
będą wyniki, będą ludzie, poki co chodzi te 8 tys najwierniejszych, wystarczyłoby zajmować co roku te lokaty od 6 miejsca wzwyż (nie mowie ze non stop mają byc na podium) i na 100% na trybunach zasiadałoby powyzej 10 koła
[/quote]
Wynik był rok temu i z kibicami na trybunach też było kiepsko,po takim wyniku i niskich cenach karnety powinny być sprzedane na 60% stadionu.
Frekwencja na "młynie"- porażka nie mówiąc już o dopingu.
Widzew nie ma wyników /III liga/ a frekwencja 2 razy większa.
Trzeba być kibicem Cracovii a nie sukcesu. Kajak mam takie same uczucie.
- Edytowany
Organizacyjnie? W klubie nie ma kto kontraktu podpisać z Gollą, a jakubek kazał grabiami dbać o trawę(efekty było widac). Z mojej strony to żadne napierdalanie, bo mam to aktualnie w dupie, pójdę chyba droga Kruszyny, kiełba z musztarda nawet dobra, chuj z wynikami. Ja w przeciwieństwie do niektórych pozbyłem sie nadziei juz teraz i nie rozczaruje sie we wrześniu. ŻADNYCH złudzeń, nie nabiorę sie na gadkę czy to Probierza czy Don Generała. Bajki to Tobie opowiada Filipiak a Ty ciagle w nie wierzysz. Skończy sie jak zAWsze od 10 lat.
nowak1985 -cyferki to niech sobie robią w lidze słupków .Przy tych finansach co mamy zarządzanie sportowe jest patologiczne .Napiszę wprost to czysty sabotaż .Taabisz,bałdys ?Niech pilnują cyferek ,niech pilnują inwestycji ale z daleka od spraw sportowych,transferów . Niech siedzą w Comarchu z daleka wszelkich kontraktów z ludźmi zawodnikami ,trenerami
. Za ich działalność na tym poletku to wstyd obciach (wychodzą takie kwiatki jak z zaprzyjaźnioną Tarnovią ).Klub jest postrzegany jako krętacze kukułcze jaja i omijany szerokim łukiem .
Odpowiedz sobie też na pytanie jaka atmosfera była w klubie za czasów Misiora a jaka jest za czasów Jakuba czy jego koleżki.
Atmosfera w klubie to jeden z ważnych czynników sukcesu.
[quote='piotrek67' pid='1259204' dateline='1499532967']
Kruszyna tak ,okienko zamyka się ostatniego sierpnia to fakt ale liga zaczyna się za tydzień .
Cytujesz Probierza ale[font=Arial Black] "zapominasz" że powiedział też że milion EU już poszło na transfery[/font] a tyle obiecał Filipiak.
Co do reszty zgoda[font=Arial Black] tylko nie pompujcie balonika że nie wiadomo co za gwiazdy do nas przyjdą pod koniec sierpnia[/font] a początek sezonu będzie bardzo ciężki.
[/quote]
ad1. Piotrze...Poszlo...moze i owszem ale... w sierpniu przyjda zawodnicy z kartami na reku...
ad.2 Nie nie pompuje balonika bo moje zdanie jest takie ze na chwile obecna potrzebujemy STOPERA ktory ponoc na dniach ma byc potwierdzony(Golla) i potrzebujemy dobrej klasy ofensywnego pomocnika... i jesli zakontraktujemy tych dwoch graczy i wylecza sie kontuzjowani kadre na pierwsza runde uwazam za zamknieta... Zgrac to i zle nie powinno byc.
Mogę czekać na przekozaków do końca sierpnia, ale tylko wtedy, gdy wygramy derby w sierpniu. To najważniejszy dla nas mecz w rundzie, o wiele ważniejszy niż uzyskanie na koniec pozycji wyższej o dwa-trzy miejsca (no chyba, że będzie to pozycja na podium ;).
- Edytowany
[quote='Matri' pid='1259206' dateline='1499533052']
Organizacyjnie? W klubie nie ma kto kontraktu podpisać z Gollą
[/quote]
Skąd wiadomo, że nie ma? Bo znany z rzetelności dziennikarskiej inaczej Kmita tak napisał?
Skąd wiadomo, że doszli do pełnego porozumienia, że Golla jest po badaniach zdrowotnych etc i tylko kontrakt na stole czeka, aż Tabisz wróci z plaży? Z Siplakiem jakoś miał kto podpisać kontrakt.
Skąd wiadomo, że kontrakt nie jest jeszcze podpisany, a Golla np, nie dostał kilku dni na uporządkowanie swoich spraw.
Ale niestety cyferki w dzisiejszych czasach są też bardzo ważne. Jako przykład dobrego wyniku, przy dużo niższym budżecie podałeś Ruch Chorzów i Jagiellonię. O ile z tym drugim przykładem, oczywiście, się zgadzam - kawał roboty wykonali tam zarówno Probierz (już u Nas) jak i prezes Kulesza, oraz cały pion sportowy. Z nich powinniśmy brać przykład w tym aspekcie, i mam nadzieję, że zatrudnienie Probierza to właśnie tego początek. Podkreślam, MAM NADZIEJĘ, bo jako kibic zawsze trzeba mieć nadzieję, że będzie lepiej :) . Ale drugi przykład, Ruch, to już jest jednak nieporozumienie. O ile dobrze pamiętam, kiedyś funkcjonowało takie powiedzenie - Nikt Ci nie zapłaci więcej, niż Ruch Ci obieca (tutaj można podstawić sobie inną nazwę kluby ekstraklasy, z gts i rzekomymi 80 tys miesięcznie dla Mączyńskiego na czele). Tu w sumie nie jest najważniejszy budżet, tylko bilans przychodów i wydatków. A Ruch miał w każdym prawie roku min. 2 mln straty, a w roku sezonie 15/16 blisko 3,5 mln. Dodatkowo, o ile dobrze pamiętam to Mosór właśnie ma zarzuty za działalność w Ruchu. Czyli to była patologia, i absolutnie nie można ich finansów przekładać na wynik finansowy.
To nie jest wina Naszego zarządu, że działają zgodnie z regułami, i starają się bilansować budżet. To wina patologii w niektórych klubach, że żyją zdecydowanie ponad stan. Tabisz może nie ma umiejętności tzw. miękkich, może nie potrafi rozmawiać z ludźmi, ale to też nie jego wina, że większość piłkarzy to debile, i wolą żeby ktoś im obiecał 100k miesięcznie, niż gwarantowaną wypłatę na poziomie 30k.
Wracając do czasów Misiora, oczywiście pamiętam tą atmosferę. Ale to w ogóle było jak bajka! Powrót po latach do prawdziwej piłki, to jak się robi awans z 3 ligi do 1, to zawsze atmosfera będzie rewelacyjna.
ZGADNIJCIE?Kto jest największym pesymistą naszych transferòw :huh: :D
Januszek?
Potter :D
Weber z Tabiszem ?
Stawiam na Węgrzyna lub Hajtę.
Dominik.Matysiak :) nic nie może trafić z naszymi transferami :D :D :D
To nie chodzi o to kto jest największym pesymistą tylko kto chce klasowych piłkarzy a komu wystarczają koszulki i klaszcze Tabiszowi nie zależnie kto do nas przyjdzie .Ten co pyta powinien się w tej kwestii zastanowić i zrobić rachunek sumienia .Dobrze wiesz o co chodzi .
Jako kibic mam już dość 15 lat przychodziły koszulki ,sztuki albo grajki z dealu najpierw od jednego menago a teraz od webera .Zawodnicy co nikt ich nie widział i nikt nie oglądał i nikt poza nami ich nie chce .
Nowak 1985 ruch zniszczył pożyczkami Smagowicz .Patrząc na politykę transferową i efekty sportowe byliśmy daleko w tyle .
Wyniki sportowe do poniesionych kosztów to patologia i sabotaż .Jak trzeba nie umiejętnie zarządzać by 3 razy lecieć z ligi w ciągu 15 lat .Faktycznych spadków były 2 ale ten trzeci sportowo to była największa kompromitacja .Brak licencji nas uratował .
Probierz nie przyszedł do nas popykać na zasadzie może za rok powalczymy o puchary .Jak tak sobie w klubie myślą to po roku pracy przestanie mu się chcieć uczestniczyć w czymś co ma być sportowo byle jakie .
Konserwo ze zdziwieniem przeczytałem Twoje posty. Mam wrażenie ze sam ich nie czytałeś. Pozbywamy się najsłabszych ogniw, zatrudniamy z myślą by było lepiej (jakościowo), wymieniamy trenera (wg Ciebie górna półka) i oczekujesz 1,2 pkt na mecz? To pewnie żart, który nie został należycie doceniony. Zatem doceniam! Probierz został zatrudniony, dostał pewną autonomie, obietnice transferów ale zarazem ma obowiązek zrobić w klubie skok jakościowy za którym pójdzie wynik. Od trenowania juniorów, menu obiadowego, zamawiania papieru toaletowego czy przeglądania instata powinni być odpowiedni ludzie a nie pierwszy trener. Budujemy od nowa?
Panowie wbijcie sobie do głowy ze jedynym Bobem Budowniczym w klubie jest Filipiak.
Probierza "za chwile" nie będzie i co znowu budujemy? W piaskownice się bawimy czy w profesjonalny klub piłkarski?
Dalej jest tylko lepiej bidulek Filipiak szuka trenera od kilkunastu lat. To nie jego wina że polska myśl szkoleniowa przez lata opierała się na telefonach do fryzjerów. Po czym po chwili dodajesz że w końcu zatrudnił trenera z górnej półki. To co mu przeszkadzało wcześniej to zrobić? To jak wygląda organizacja tego klubu, jego struktury, brak przemyślanej polityki to niestety efekt oddania klubu przez właściciela w ręce prezesa, który ma ważniejsze rzeczy na głowie niż prowadzenie klubu.
Finansowe eldorado to w normalnym klubie środek do osiągania sukcesu sportowego a nie cel sam w sobie.
Naprawdę jest sens komentować fakt ze ktoś woli się delektować miejscami 4-7 niż przeżyć choć raz mistrzostwo? Oczywiście na dziś dzień nawet to 4-7 rok rocznie to wirtualna rzeczywistość w lidze gdzie rywalizujemy z bandą biedaków, bankrutów i żebraków.
Ostatnio czytałem o "sukcesji" w rodzinie don Generała, moze tu poszukiwać nadziei :D?
- Edytowany
Wiele razy mieliśmy inne zdania quentin ale pod tym postem podpisuje się obiema rękami ,Tylko do niektórych nie dociera ,Tak przyzwyczaili się do dziadostwa i pykania że stale by pykali i ,,budowali '',W zasadzie Filipiak jak to czyta myśli skoro chcą ,,budowania ''i i pykania to dam im to następne lata też .
Zamiast domagać się klasowych zawodników wolą koszulki dobrze opakowane i z odpowiednim PR.Dobrze to ująłeś finansowe eldorado ma być środkiem do osiągania sukcesów sportowych .Jest do wygrywania w lidze księgowych i słupków,
Absolutny hit to zdanie ,,ze zdziwieniem przeczytałem twoje post konserwo .mam wrażenie że sam ich nie czytałeś ""Świetne ale uważaj bo i ciebie konserwa wytypuje do negatywnych komentarzy ").
Borut -faktycznie każdy klub oprócz gwiazd ściąga nie znanych zawodników .Tu chodzi o proporcje a tu masz zachwiane czyli 80-90 % nieznani ,niechciani i przez znajomego menago podesłani .Wystarczy popatrzeć na sezon wcześniej 3 na 12 to były wzmocnienia .Lata wcześniejsze podobne wiele przypadkowych transferów i ta zabawa skończyła się 3 spadkami.
[quote='Karvin' pid='1259173' dateline='1499526731']
#nowak1985
Zjedzą Cię :D
[/quote]
Nikt go nie zje, sam się zaorał.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (3 użytkowników)
Goście (3)