chodzi mi o wracanie do tematu Janusa, triumfalne smieszki niektorych jakby jego przypadek mial jakikolwiek zwiazek z aktualna sytuacja w klubie czy nie wiem z czym, gosc sie kopal po glowie , pozbylismy sie go, i dobrze
niestety nikt nie pomyslal zeby pojsc do wrozki ani nie rozpoznał potencjalu rzadzenia w ogorkowej na pozycji PP za lat xx :P
-
-
TRANSFERY CRACOVII (komentarze, listy życzeń, twittery itd...)
Jest jeden prze piłkarz do zakontraktowania na śo, nazywa się Ivan Ivanov i ma umiejętności większą niż polczak wołakiewicz i litauszki razem wzięci w jednej osobie. Co lepsze jest do wzięcia za friko , bo nie ma aktualnie klubu :).
A jeżeli szukamy 2giego bramkarza i konkurenta / zastepcy Grześka, jest jego rodak Stefano Kunchev też za friko :). Jak widać nie potrzebujemy już piłkarzy z większymi umiejętnościami skoro nawet nie sondujemy takich grajków :)
[quote='Diabel' pid='1216292' dateline='1486037521']
chodzi mi o wracanie do tematu Janusa, triumfalne smieszki niektorych jakby jego przypadek mial jakikolwiek zwiazek z aktualna sytuacja w klubie czy nie wiem z czym, gosc sie kopal po glowie , pozbylismy sie go, i dobrze
niestety nikt nie pomyslal zeby pojsc do wrozki ani nie rozpoznał potencjalu rzadzenia w ogorkowej na pozycji PP za lat xx :P
[/quote]
Jak sądzę nie chodzi o osobę Janusa tylko o przykład, że zawodnik , który u nas się nie sprawdził w innych klubach gra/ł/ całkiem nieżle, może być również sytuacja odwrotna ktoś jest niechciany w innym klubie a u nas rozwinie skrzydła jak np. Budzik .
[quote='Vola1906' pid='1216323' dateline='1486045952']
Jest jeden prze piłkarz do zakontraktowania na śo, nazywa się Ivan Ivanov i ma umiejętności większą niż polczak wołakiewicz i litauszki razem wzięci w jednej osobie. Co lepsze jest do wzięcia za friko , bo nie ma aktualnie klubu :).
A jeżeli szukamy 2giego bramkarza i konkurenta / zastepcy Grześka, jest jego rodak Stefano Kunchev też za friko :). Jak widać nie potrzebujemy już piłkarzy z większymi umiejętnościami skoro nawet nie sondujemy takich grajków :)
[/quote]
z strony http://www.transfermarkt.pl/ivan-ivanov/profil/spieler/38305, wynika, że podpisał w Rosji
[quote='maszczerano' pid='1214634' dateline='1485512788']
Matras miał iść do Lechii ale w związku z tym, że wraca Borysiuk to chyba do tego nie dojdzie.
[/quote]
Matras chyba jednak do Lechii
Przepraszam czy ja coś przegapiłem?! Czy myśmy dostali za karę jakiś zakaz transferowy?!
Wszak wszyscy wokoło się zbroją na potęgę, sprowadzają nowych graczy (np. gts zakontraktowało już 6 graczy mimo, że ma 4 punkty przewagi nad nami, wzmacnia się Korona, Arka, Piast...) a my choć wylądowaliśmy zaledwie jeden punkt nad strefą spadkową na 14 miejscu i poważnie grozi nam spadek - siedzimy biernie z założonymi rękami i nawet nie myślimy o wzmocnieniach.
[b]A może to nie Ruch a myśmy dostali zakaz transferowy?[/b] To nam nie wolno dokonywać transferów a Ruchowi już wolno! Po prostu "śląska mafia" ma tak "wielkie plecy", że udało jej się przerzucić karę dla Ruchu na inny klub i tym klubem jest Cracovia.
Stąd Cracovii nie wolno przeprowadzać transferów i dlatego nie podejmuje w tym kierunku żadnych kroków!
Przeprowadziliśmy jeden znaczący transfer! Co oczywiście przeczy tezie że nic nie robimy. Natomiast fakt że poszliśmy w jakość a nie ilość oznacza że po ostatnim nienormalnym okienku wróciła jasność podejmowania odpowiedzialnych decyzji w klubie. Oczywiście to że dział scautingu w ostatnim okresie nie znalazł kolejnych nietuzinkowych graczy chętnych do gry w Pasach a zarazem nie próbuje wywierać na zarząd i trenera presji ściągania byle kogo ma też swoje znaczenie. Nie sposób również nie wspomnieć o pewnym menago, który po lekturze tego forum obraził się na Cracovię i najbardziej rozchwytywanego pomocnika defensywnego ligi nawet nie zaproponował swojemu kumplowi Jakubowi. Czekamy na koniec lutego i bombę transferową którą przygotowuje vice.
[quote='farciarz2' pid='1216426' dateline='1486071727']
Przepraszam czy ja coś przegapiłem?! Czy myśmy dostali za karę jakiś zakaz transferowy?!
Wszak wszyscy wokoło się zbroją na potęgę, sprowadzają nowych graczy (np. gts zakontraktowało już 6 graczy mimo, że ma 4 punkty przewagi nad nami, wzmacnia się Korona, Arka, Piast...) ...
[/quote]
Ale tak konkretnie to kto się znacząco wzmocnił?
Jak patrzę na ekstraklasowe transfery to szału nie ma. Jest przepływ z klubu do klubu jak Barisic czy przekozak Mójta ale to tylko mieszanie w tym co jest. Nawet Legia mimo pozyskania ciekawych nazwisk jednocześnie straciła Bereszyńskiego, Nikolica i Prijovica więc bilans ciężko ocenić.
Bardzo chciałbym zobaczyć jeszcze u nas 1-2 konkretne transfery ale nie przesadzałbym, że wszyscy się zbroją tylko nie my.
Patrząc na to co wyprawia Mihalik -?cytując klasyka "to nie piłkarz" :D, no ale dajmy mu zadebiutować w lidze, wszak sparing sie nie liczą ;).
No gts się mocno zbroi jak Niemcy hitlerowskie przed II wojną światową i odpala same bomby transferowe: Stilic, Gonzales (29 meczów w ekstraklasie hiszpańskiej), Valencia (super talent kolumbijski, gwiazda mistrzostw świata U20). Co prawda, najlepiej by było aby wybuch bomby zrównał z ziemią cały gts i sprowadził na tych ubeckich renegatów wreszcie zasłużoną karę, ale niestety na razie się na to nie zanosi. A wyżej wymienionymi bombami będą oni rzucać w przeciwników podczas meczów.
- Edytowany
[quote='farciarz2' pid='1216432' dateline='1486074997']
No gts się mocno zbroi jak Niemcy hitlerowskie przed II wojną światową i odpala same bomby transferowe: Stilic, Gonzales (29 meczów w ekstraklasie hiszpańskiej), Valencia (super talent kolumbijski, gwiazda mistrzostw świata U20). Co prawda, najlepiej by było aby wybuch bomby zrównał z ziemią cały gts i sprowadził na tych ubeckich renegatów wreszcie zasłużoną karę, ale niestety na razie się na to nie zanosi. A wyżej wymienionymi bombami będą oni rzucać w przeciwników podczas meczów.
[/quote]
Trochę mi to przypomina "huczne" transfery Zawiszy w sezonie w którym spadł z ekstraklasy, mam nadzieję że w tym wypadku skończy się podobnie ;)
- Edytowany
[quote='Samurajsam' pid='1216436' dateline='1486079030']
[quote='farciarz2' pid='1216432' dateline='1486074997']
[/quote]
Trochę mi to przypomina "huczne" transfery Zawiszy w sezonie w którym spadł z ekstraklasy, mam nadzieję że w tym wypadku skończy się podobnie ;)
[/quote]
Też każdy człowiek dobrej woli by chciał by taka kara dosięgła gts, ale niestety oni mają dużo szersze plecy od Zawiszy
Spokojnie Nieciecza nie sprowadziła żadnego zawodnika.
Lepiej wziąć 1 konkretnego, niż tabun Litauszkich, Diegow itp
Czy ten jeden jest konkretny to się dowiemy w meczu z brudnymi paznokciami bo w sparingach... szału nie było...
Na ten moment wyżej oceniam w kategorii wzmocnienia brak kontuzji , transferów z Cracovii kluczowych zawodników , niż przyjście Michalika . Ciekawy zawodnik ,ale wielka niewiadoma ..
Podopieczni Jacka Zielińskiego już jutro wracają do kraju po zgrupowaniu w Hiszpanii, gdzie trenowali przed zbliżającą się wielkimi krokami rundą wiosenną Lotto Ekstraklasy.
Podczas pobytu na Półwyspie Iberyjskim Pasy rozegrały 4 sparingi, notując dwa remisy (1:1 z mołdawską Dacia Chișinău i 0:0 z austriackim SV Ried 1912), jedną porażką (0:2 z ukraińskim Szachtarem Donieck) i wygraną (3:0 z chińskim Yanbian Funde).
Z zespołem trenuje tylko 1 nowy gracz, słowacki pomocnik Jaroslav Mihalik. I jest to, jak się wydaje, jedyne wzmocnienie drużyny przed walką o przetrwanie, na jaką skazani są w tym sezonie piłkarze Cracovii.
Dotychczas rozegrane sparingi pokazują, że trener Zieliński ma już wykrystalizowaną jedenastkę, w której o dziwo brakuje miejsca dla takich piłkarzy jak Paweł Jaroszyński czy Mateusz Szczepaniak. Jeżeli w meczu przeciwko Ruchowi Chorzów obu zabraknie, będziemy mogli mówić o dużej niespodziance zwłaszcza, że obaj byli jednymi z najlepszych podczas sparingów.
Smutne i stęsknione za transferami prawdziwego zdarzenia oczy kibiców pasów mogą być jednak jeszcze zwrócona ku Gliwicom i Słowacji, bowiem jak donoszą nasi informatorzy z tych kierunków można spodziewać się ewentualnych wzmocnień.
Wszystko wskazuje również na to, że z drużyny odejdą Patryk Serafin i Adam Wilk (wypożyczenia). Dziwić może fakt, że władze Klubu nie wyrażają zgody na wypożyczenie Łukasza Sosnowskiego, który nie znajduje uznania w oczach trenera Zielińskiego, a nie ma zgody na opuszczenie Cracovii przed końcem kontraktu. Typowa dla niektórych zawziętość „psa ogrodnika” może wyrządzić krzywdę zawodnikowi, którego profesjonalizm i umiejętności doceniają wszyscy poza sztabem szkoleniowym i władzami.
Z klubem rozstaje się również Florin Bejan, a przyszłość Marcina Budzińskiego w dalszym ciągu nie jest znana. Podobno Budzik jest jednak zdecydowany co do swojej przyszłości…
Najbliższy mecz sparingowy Cracovia rozegra 4 lutego przeciwko słowackiej drużynie MFK Zemplín Michalovce, w którym może wstąpić ktoś, kogo nie było w kadrze na zgrupowanie w Hiszpanii.
Gliwice, nowe miejsce przesiadkowe transferowych celów Cracovii. To już wolałem Balice.
[quote='bu3o' pid='1212292' dateline='1484724346']
Ale tu cisza...... , Pytanie mam jakie macie zdanie na temat "przejęcia" Cracovii przez Chińczyków? Wiem , ze temat nierealny ale jakie macie zdanie o takim czymś.
[/quote]
Ja jestem jak najbardziej za :)
O to,to -Tabisz pogubiłby się w tych słupkach i może by wreszcie coś z tego było ;)
Chinczycy chcieliby wyniku sportowego i to dla Tabisza bylaby juz wystarczajaco szokujaca informacja
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (6 użytkowników)
antyk, Goście (5)