B)-
-
-
(WIKTORIA)Cracovia - gts Rzeka Myślenice 2 : 1
A pieski mają ciekawą mantrę.
[i]Byliśmy 1000 razy lepsi ale tamci oddali dwa strzały (no tak kibole mał.eckiego przejęli jego yntelygencję i potrafią zliczyć tylko do 2), przypadkowo im wpadło, a potem wybijali gdzie się da. Wole tak przegrywającą wisłę niż tak wygrywającą Cracovię[/i]
szkoda,m że nie piszą o "moralnym zwycięstwie". Ale pewnie wkrótce zaczną
a co do DP, to mimo, że kolega zubereg tak ochoczo ich cytuje, to była jest i będzie bardzo pro-gtsowska (w dziale sportowym) gazeta. Od samego początku w 1945 (co można sprawdzić w bibliotece cyfrowej), zawsze i bez wyjątku.
Dzięki za walkę i dzięki za zwycięstwo! Brawo! To chyba moje pierwsze Derby widziane na żywo, gdzie strzeliliśmy 2gole, bo nie przypominam sobie by od 2004roku taka rzecz miała miejsce.
Co do samego meczu natomiast, to tak na chłodną głowę, bez emocji, to w moim odczuciu dość słaby. Chwała za 3pkt., jak zawsze zwycięstwo w Derbach cieszy wyjątkowo, ale mimo wszystko gdzieś radość przysłania fakt, że nie wygląda to zbyt dobrze jeśli idzie o grę... Wczoraj spotkały się dwie drużyny bardzo przeciętnie grające i będące w przeciętnej formie, jedna z nich była po prostu w formie fatalnej i dlatego przegrała. My o ile w pierwszej połowie jeszcze graliśmy jako tako, to w drugiej było słabo i dobrze że mieliśmy takiego, a nie innego rywala, który nie potrafił nawet stworzyć specjalnego zagrożenia. Oczywiście wiem, że za chwilę nie będzie się pamiętać o stylu itp. tylko mi nie o to za bardzo chodzi, bo przecież zadaję sobie sprawę, że 3pkt, to 3pkt. obojętnie jak wywalczone, tylko bardziej chodzi mi o to, że ten mecz nie napawa optymizmem przed kolejnymi spotkaniami, ale może się mylę - oby.
Do tego doszła kolejna kontuzja, a ławki już wczoraj praktycznie nie było...
Dodam jeszcze, że to co przed meczem, to jak dla mnie skandal (mam na myśli minutę ciszy i liczę na karę dla Wisły), a także totalna szopka (wystąpienie wojewody). Co to jest? Polityce won od piłki, nie mam ochoty słuchać jakichś przemówień politycznych na Ziemi Świętej, (to nie jest wiec polityczny!!!), które właściwie nie wiadomo do czego się odnoszą i po co są, o przepraszam, wiadomo po co są - trzeba wszędzie się wepchnąć, by pokazać swoją twarz, nawet na Derbach i za przeproszeniem pieprzyć trzy po trzy. Mamy na stadionie ludzi głosujących na różne partie, więc jeśli gość nie ma do powiedzenia nic ważnego, tylko gada by gadać i by się podlizać kibicom jak to polityk, to niech spada. Nie chcę polityki na stadionie!!! Czy kibice jako kibice, robili jakieś akcje na ŚDM, że wymagało to takich "podziękowań"? Osobiście nie słyszałem, może się mylę, jeśli tak to przepraszam i cofam aż tak ostre słowa (choć i tak jestem przeciwny takim cyrkom przed meczem i zdania nie zmienię) , ale jeśli nie to jaki sens miała ta przemowa poza samym przemawianiem? Bo jeśli organizacje kibicowskie jako kibice danej drużyny nic nie organizowały, to te podziękowania brzmiały jak jakaś groteska, chyba tylko można to wtedy odebrać, że były to podziękowania, że żaden pielgrzym nie został pobity z powodu koloru skóry... Gość gadał cały czas w kółko to samo, byle jak najdłużej stać na boisku i się pokazać. Teraz przed każdym meczem będziemy mieć takie przemowy?
w takim meczu [b]zupełnie nie liczy się[/b] gra. Liczy się WYNIK. Tylko i wyłącznie.
Dziś o 13.00 powtórka w Canal + Sport
Pieski wylewają swoje żale na weszło podczas subiektywnych dysput i nawzajem lajkują swoje wypociny.Słodziaki.
Taktyczna dyscyplina, walka, brak juniorskich błędów w obronie i oczywiście piłkarskie szczęście dało nam WYMARZONE zwycięstwo. Co do rywali to tak naprawdę nie mieli jakości ani pomysłu na ten mecz! Szybko strzelona bramka ustawiła grę. Wczoraj rzeka dostała dwa silne ciosy: przegrane derby i bliskie rycłhe spotkanie nowego właściciela z prokuratorem! Kraków jest NASZ!(WIKTORIA)
tomasz1963 Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Wczoraj rzeka dostała dwa silne
> ciosy: przegrane derby i bliskie rycłhe spotkanie
> nowego właściciela z prokuratorem! Kraków jest
> NASZ!(WIKTORIA)
powiedziałbym nawet że trzy ciosy:
chamskie śpiewki podczas minuty ciszy są bardzo medialne. Tyle, że dodatkowo dodają "splendoru" gts-owi
tomex Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> A pieski mają ciekawą mantrę.
>
> Byliśmy 1000 razy lepsi ale tamci oddali dwa
> strzały (no tak kibole mał.eckiego przejęli
> jego yntelygencję i potrafią zliczyć tylko do
> 2), przypadkowo im wpadło, a potem wybijali gdzie
> się da. Wole tak przegrywającą wisłę niż tak
> wygrywającą Cracovię
>
> szkoda,m że nie piszą o "moralnym zwycięstwie".
> Ale pewnie wkrótce zaczną
To się chyba nazywa - dysonans poznawczy, po prostu muszą sobie jakoś z tym poradzić i nie ma co się czepiać :)
pytanie do adminów:
(WIKTORIA)czy po zwycięstwie derbowym nie dałoby się dać dwóch flag (np. drugą za tematem). Przecież takie zwycięstwo trochę się różni od wygranej powiedzmy z Piastem. A technicznie to chyba proste(WIKTORIA)
[b][color=#FF0000]CHWAŁA CRACOVII !!!![/color][/b]
Szkoda, że znowu dwie kontuzje - oby nic poważnego.
Małecki co by o nim nie napisać, to i tak był najlepszy w drużynie z Myślenic. Natomiast po popchnięciu synka podającego piłki powinien dostać żółtą kartkę i a potem po drugiej wylecieć. Znowu pobłażanie sędziego.
Naruszenie "minuty" ciszy przez gtsów i ich kumpli - skandaliczne.
Oglądałem w nagranie na chłodno od rana... Najbardziej cieszyło płaczliwe "Cracovia znowu rządzi w Krakowie" na koniec relacji od komentatora (nazwisko przemilczę;) )
Mecz wydawał się pod kontrolą, drużyna sprawiała wrażenie poukładanej i mądej. No to po transferach.
Edit:
Ten sam redaktor około 90 minuty... Nawet z bramką Małeckiego wygląda to na najłatwiej wygrane derby, przez którąkolwiek z drużyn, od lat..
Jesteśmy biali jesteśmy czerwoni... i wszystko w temacie.....CRACOVIA PANY!!!
Dziękuję za walkę i ambicję
Brak słów aby opisać moje emocje
CHWAŁA CRACOVII !!!!!!!!!!
To pierwsze derby w moim życiu gdzie nie byłem ani przez moment zdenerwowany. Na trybunach brakowało mi tylko dwóch rzeczy, dobrej whisky i cygara. Całkowity luz, kontrola nad meczem od pierwszej do 89 minuty.
Strasznie szkoda, że zamiast wygrać 3:0 daliśmy Patrykowi strzelić tego gola.
Smutek chwyta serce ;) , że to mogą być ostatnie derby przy Kałuży na wiele lat, no, chyba, że wznowimy mecze o Herbową Tarczę w styczniu.
Psia ekipa żałośnie słaba, o tyle to dziwne, że folksdojcze u nas zawsze prezentowały się znakomicie.
Nie mogłem meczu oglądać nawet w tv ani necie ale cały czas byłem na bieżąco z wynikiem .Wynik super , satysfakcja i duma ogromne .Panowie tylko tak dalej .CRACOVIA PANY .
Sterby, na miłość boską... :D
Dlaczego tego podsuwalskiwgo półgłówka, pyskującego do naszych sektorów, wyzywającego chłopaka od podawania piłek i kochającego qrwę wiślacką nazywasz po imieniu i to jeszcze z dużej litery??
Właśnie obejrzałem powtórkę na nsport, jak zawsze po derbach kilku akcji nie pamiętałem przez emocje na stadionie.
Szkoda, że kamera nie uwieczniła jak ten błazen malpecki wił się jak piskorz i kopał bezsilnie w przypadkowo leżącą zapalniczkę ;)
Kolejny prowokator mączynski tez przed sektorem A tez poklepywał to gowno w kształcie gwiazdy na koszulce.
Bramka malpy na konto Seby. Odpuścił, nie doszedł do kundla inicjującego akcję przed naszą 16stką.
Dodajmy jeszcze nieodgwizdaną rękę Zachary przed naszym polem karnym na początku tej akcji .
Kilka refleksji poderbowych
Doping - tak jak napisało weszło -nasycenie nienawiści na metr kwadratowy - niespotykane w świecie. Nie wiem czy to dobrze czy źle ale PR-owo zyskaliśmy przez debilne zachowanie psów podczas minuty ciszy. W zasadzie tylko wtedy byli słyszalni, potem nie przebili się z niczym. Nie wiem czy pozdrawiali swe nowe zgody, jak ktoś słyszał niech napisze.
My - taktycznie super, dwie bramy w idealnych momentach, pełna kontrola meczu, Covilo absolutny [i]Man of the match[/i], natomiast Wdówka udowodnił że jego miejsce jest na ławie a Steblecki może powalczyć o plac w rezerwach. Konieczne dalsze uzupełnienia i realne wzmocnienia. Dwa najbliższe okienka powinny dać nam odpowiedź czy Filipiak poważnie traktuje Cracovię, czy nie.
Oni - Totalna degrengolada, kibicowsko i sportowo. Ten cały Brlek finansowany przez ichniejszego pottera to pusty śmiech na sali. Mączyński myślami już gdzieś w Azji, debil całujący gwiazdę to było wczoraj jakieś 60% gry towarzystwa. W zasadzie to byłbym w siódmym niebie, gdyby nie to, że jednak tej atmosfery derbowej będzie nam brakowało.
O ile dobrze słyszałem une pozdrowiły dawną miłość z Gdańska używając mniej wyszukanego odpowiednika słowa ladacznica (po polsku) i ekskrementy (to po niemiecku)
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)