Ewidentny karny dla baby jagi a Marciniak już drukuje pod lampucerę ::o
-
-
(16/17) Pozostałe mecze 1 kolejki
Karny ewidentny... Jakby w druga strone to na bank by gwizdneli..
Słabo, ten nasz sztandarowy eksportowy partyjno-państwowy itp. stuletni mistrz... drugą połowę mieli nędzną, mieli szczęście, że nie przegrali. A w pierwszej Jaga nie istniała... dziwna ta nasza liga. No nic, L traci punkty już na wstępie, do końca sezonu nas nie dogonią ;)
Po prostu w drugiej połowie Legia myślami już przy rewanżu ligi mistrzów
Malinowe nosy chyba stracą ten jeden punkt zdobyty z Lechem - w trakcie meczu, 3 zawodników od nich było spoza Unii.
szuwarek Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> Malinowe nosy chyba stracą ten jeden punkt
> zdobyty z Lechem - w trakcie meczu, 3 zawodników
> od nich było spoza Unii.
2 zawodników było spoza Unii
Faktycznie, Ostoja Stjepanović posiada dwa obywatelstwa - Macedońskie i Bułgarskie
Sędzia przyszedł do szatni gości i ich przeprosił, że nie przyznał im rzutu karnego, kto? Szymon Marciniak!:)
Skoro taki honorowy to musiał obiecać im rewanż..B)
ale czerwień jak najbardziej słuszna....brutalny faul, Marciniak zachował się wzorowo.
ja mam pewne wątpliwości, jestem w stanie się zgodzić że czerwona słuszna, ktoś fajnie tłumaczył że to jest właśnie ta ochrona zdrowia zawodników ale w wielu przypadkach skończyło by się na źóltej
jakby nie było, szkoda że nie zachował się rownie wzorowy przy ewidentnym karnym dla Jagiellonii, no ale przynajmniej Marciniak udowodnił że też jest tylko człowiekiem
ian thorpe Napisał(a):
-------------------------------------------------------
> ale czerwień jak najbardziej słuszna....brutalny
> faul, Marciniak zachował się wzorowo.
ale czerwień nic nie dała Jagiellonii, a rzut karny, to kto wie:S
mecze fatalne. ale... to nie wina piłkarzy. Ile mieli wakacji? Niecały miesiąc, a niektórzy (np Kapustka, czy Jodłowiec) aż tydzień.
Bo jakiś geniusz wymyślił sobie pseudoreformę, która wykańcza piłkarzy. Lepsze ligi od naszej kiedy startują? No właśnie. Niemiecka na przykład 26 sierpnia..A u nas z łaski jakiegoś nawiedzonego - kopacze mają coraz mniej odpoczynku. A przecież to tylko ludzie - nie automaty.
W Bundeslidze gra się tylko 3 mecze mniej niż u nas. Podejrzewam, że tam przerwa zimowa jest krótsza (w poprzednim sezonie 18 kolejka 22-01-2016). Zaproponuj to u nas, to zaraz usłyszysz, że kibic nie po to jest, żeby mu doopa do krzesełka przymarzała.
Rzeczywiście, konieczność rozegrania 37 meczów w sezonie może wykończyć polskiego "piłkarza"
Niemiecka liga nie ma takiej długiej przerwy zimowej więc porównanie nietrafione.
37 to za dużo kolejek? tylko o jedna więcej niż przy 10-zespołowej lidze i o trzy więcej niż przy 18-tu zespołach, jedyna opcja to więcej kolejek w środku tygodnia (w tym sezonie chyba tylko jedna zaplanowana) ale wtedy byłby płacz o słabą frekwencję
Uściślając. Bundesliga kończy 21.12 i startuje 21.01. No to ja już wolę grać w połowie lipca :)
Prorok, czy co?
Dać im rok wolnego! :D Ja pierdolę...co mają powiedzieć Piłkarze(specjalnie z dużej),którzy rozgrywają po 60 i więcej spotkań w sezonie?Jak to kiedyś powiedział Leńczyk-"...piłkarze w Polsce dostają pieniądze za trenowanie...".Teraz trochę się zmieniło i natężenie jest trochę większe,ale nie przesadzajmy,że to jakaś rzeźnia jest i trzeba robić dłuższe przerwy.
Liga za wcześnie startuje i żeliki nie zdążą wygrzać dupy gdzieś na Karaibach i za chwilę umrą z przemęczenia?
I dlatego strzelają focha i wszystkie mecze wyglądają jak liga ampfutbolu?
Jeżeli chodzi o moje stanowisko w kwestii ligi..
Cały czas powtarzałem by przejść na system wiosna-jesień. W pierwszy weekend lutego start, rozgrywki kończymy końcem grudnia.
Liga powiększona do 18-20 zespołów, przy czym kluby niespełniające wymogów są wyrzucani dopóki nie naprawią swojej sytuacji. Wolałbym mecze z Chrobrym Głogów, który organizacyjnie dałby radę, niż ciągnąć telenowele jak z Ruchem czy gieteesem.
Przerwa w rozgrywkach wypadnie w lipcu - miesiąc przerwy w rozgrywkach, a nasi "pucharowicze" byliby odpowiednio przygotowani do batalii o Ligę Europy z potęgami z Islandii czy Malty.
Cześć, wygląda na to, że interesuje Cię ten temat!
Kiedy utworzysz konto, będziemy w stanie zapamiętać dokładnie to, co przeczytałeś, dzięki czemu możesz kontynuować dokładnie w miejscu, w którym skończyłeś. Otrzymasz również powiadomienia, gdy ktoś Ci odpowie. Możesz także użyć „Lubię to”, aby wyrazić swoje uznanie. Kliknij przycisk poniżej, aby utworzyć konto!
Aktualnie przeglądający (1 użytkowników)
Goście (1)